Gå til innhold

flippant

Medlemmer
  • Innlegg

    531
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av flippant

  1. Jeg ser etter et lite, nett kamera med et raskt fastobjektiv. Budsjettet er rundt 5000,-

     

    E-P2 ser ut som blir litt for dyrt. Selv har jeg hatt et GF1 siden det kom ut, men solgte det nettopp. Vurderte GF2, men leste at det har blitt *dårligere* med tanke på manuelle innstillinger osv, og at det fortsatt har samme sensor som GF1.

     

    Jeg er veldig usikker og har ikke spesielt god oversikt over hva som finnes der ute om dagen.

     

    Takk for hjelpen!

  2. Ved tredje crack vil ikke kaffen være langt unna å ta fyr. Det finnes vel ingen som selger noe sånt--ihvertfall ikke i Norge.

     

    Hos Tim Wendelboe hender det at noen espressobrenninger har antydninger til andre crack på vei ut av brenneren og inn i kjølefatet, men dette har ingenting med hvor "brent" den er å gjøre, og mer med temperaturprofil og hastighet på brenningen. Det er den interne bønnetemperaturen som bestemmer dette, ikke hvor lenge den blir brent.

     

    Hva angår påstanden om at mørkere brent kaffe må kvernes grovere for å redusere bitterhet så stemmer det forsåvidt, men ikke av grunnene du tror.

     

    Kaffe er uansett bittert. Koffein er et utrolig bittert stoff, men i tillegg til koffein, som alltid vil være tilstede, vil også en mørkere brenning skape flere bitterstoffer.

     

    Når du kverner grovere og har samme kontakttid med vann, vil du ekstrahere mindre av kaffen. Grovt sett kan man si at det det man helst vil ekstrahere ut av kaffen, også er det som ekstraheres ut først; lengden på ekstraheringer ift. kverningsgrad er mer en forholdsbeskrivelse som lar deg oppnå en viss smaksbalanse.

     

    Ved å brenne kaffen mørkere minster man body, syre, sødme (men kanskje ikke opplevd sødme), øker bitterhet og forandrer smaksbildet. En Kenyansk kaffe som er brent forholdsvis lyst, vil for eksempel ha tydelige smaker av nype og mer syrlige, røde bær. En som er brent litt mørkere, vil ofte få tydelige smaker av solbær og andre mørkere fargede bær. Dessverre vil Kenyansk kaffe også få en markant bitrere finish.

     

    Å lage en brenneprofil for en kaffe er en kontinuerlig prosess. For det første forandrer kaffen og dens fuktighetsnivå seg gjennom sin levetid etter ankomst i Norge. For det andre forandrer temperaturen og luftfuktigheten seg utenfor fra dag til dag og spesielt årstid til årstid.

     

    Alle kvalitetsbevisste brennerier etterstreber kvalitetskontroll i form av produksjonscuppinger, hvor man smaker si denne ukens brenninger av hver kaffe, tar notater og jamfører med detaljer fra brenningsloggen (temperaturkurver, gasstrykk, sluttvekt, sluttid, osv), og korrigerer deretter. Ofte velger man bare en tidligere brenning som mål til etterfølgelse inntil videre; andre ganger kan man velge å emulere brenningen av en annen, lik kaffe for å se om visse forandringer man ønsker kan oppnås.

  3. Jeg bruker den til tre ting hovedsaklig.

     

    1. Jeg holder på å lære meg Kinesisk, og til det formålet finnes det et program som heter Pleco. Pleco har en såkalt "reader" der man kan paste inn tekst på Kinesisk og enkelt trykke på tegn man ikke kjenner igjen. Det øker flyten for folk som meg voldsomt. I tillegg er det den beste ordboken tilgjengelig til Kinesisk mandarin så langt. Skal man høre på lydfiler via f.eks ChinesePod, kommer disse også som podcasts.

     

    1b. Studier. Studerer Kinesisk, men bortsett fra det er den også hendig for lesing av artikler fra akademiske portaler som f.eks Jstor. Jeg tar også notater med den (og renskriver senere! er ikke helt stødig på å skrive med den ennå). Med en god mikrofon kunne man også tatt opp forelesninger.

     

    2. RSS lesing/Podcasts. Bruker "The Early Edition" til å samle alle RSS-feed'ene mine inn i en daglig "avis" som jeg pleier å bla gjennom hver morgen og kveld. Podcaster der det er aktuelt.

     

    4621208847_242756ed75.jpg

     

    3. I senga: Film (streaming fra HTPC via Air Video), musikk, bøker, Words with Friends/Scrabble, mail, div fora. Perfekt ting å ha før man legger seg eller står opp.

  4. hvis man kobler til et norsk bluetooth tastatur (med æ,ø og å) vil ipad skrive æ,ø og å når man bruker tastaturet?

     

    takker for svar.

     

    Nei, du må nok vente til det kommer et norsk tastatursetup til iPaden. Jeg forsøkte med mitt norske bluetoothtastatur nå for et par dager siden, og det gikk ikke.

     

    Men det *kommer* til å virke.

  5. Da var jeg ferdig. Mistet ên person (den som ble sendt ned i sjakten), på tross av å ha alle ship upgrades bortsett fra Med-bayen. Hadde riktignok ikke alle Tech Upgrades (var så langt nede som 3/5 på et par).

     

    Var du litt treg med å åpne slusene, siden personen i sjakten døde?

     

    Nei, personen ble skutt gjennom døra når den skulle lukkes ved første rendezvous; som det ble presentert var det uflaks (...). Slet aldri med å åpne slusene.

  6. Da var jeg ferdig. Mistet ên person (den som ble sendt ned i sjakten), på tross av å ha alle ship upgrades bortsett fra Med-bayen. Hadde riktignok ikke alle Tech Upgrades (var så langt nede som 3/5 på et par).

     

    Spilte som Sentinel lagt opp for power damage. Brukte Overload og Reave (Samara's loyalty skill). Den er litt mindre fleksibel enn warp (du kan ikke bøye den rundt ting), men den tar seg av organics uten problemer. Brukte Geth Assault Rifle fra Tali-oppdraget, som funker som bare juling. Det var egentlig ikke fryktelig vanskelig (selv på Hardcore). Måtte revive en squadmate 2 ganger totalt på siste oppdrag, som ikke er så verst.

     

    Neste gjennomspilling må nesten bli Insanity, men jeg vet ikke helt hvordan det kommer til å gå på visse punkter i spillet (Scions for eksempel, har jo mer armour enn en Tank)

     

    Noen som kan anbefale meg en class å spille til neste gang?

  7. Har hatt kabinettet et par ukers tid nå, og har et par observasjoner:

     

    1. Støydempingsmaterialet luktet ikke nevneverdig. Ikke noe mer enn den typiske "ny"-lukten ting har. Jeg har hatt et annet lyddempet kabinett tidligere (2001) som stinket forferdelig. Dette er nesten ikke merkbart, og ikke i det hele tatt når det er lukket igjen.

     

    2. Luftflyt er fint mulig å få til. Jeg har én 120mm vifte i døra som blåser rett inn på skjermkort/hovedkort, to vifter (i push-pull på en H50) som blåser luft inn bak (gjennom radiatoren til H50), og én 140mm vifte som blåser luft ut på toppen. Den øverste viften er ratet til 9db, og selv om dette fjerner noe av støydempingen er det fortsatt temmelig stille. Jeg har den på om natten helt uten problemer. Ved vanlig bruk viser hovedkortsensoren 33c og harddisk 34c (torrents på).

     

    3. Overklokking. Jeg kjører akkurat nå en i5 750 (2.66ghz på 4050mhz (19x213), og idle temp er 34c (load i LinX kommer opp i 72c). RAMen (Corsair 1600mhz cas9) klarer fint 1700mhz. Overklokking er med andre ord ikke et problem.

     

    4. Hullet bak på hovedkortplaten passet ikke til mitt Gigabyte GA-P55A-UD4. De nederste sokkelskruene var utilgjengelige (med en halv cm). Litt større kan disse hullene bli, med andre ord!

     

    5. Etter at jeg dro ut ledningene for "på"-lyset (blått og altfor sterkt) har jeg nå en nær lydløs, kølsvart boks som ikke trekker oppmerksomhet i det hele tatt. Er veldig fornøyd med kabinettet.

×
×
  • Opprett ny...