Gå til innhold

Gathor68

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gathor68

  1.  

    Sjokkerende å se noen av disse svarene. 

     

    Kina har stjålet teknologi fra vestlige selskaper som outsourcet til Kina med deres fabrikker. Hvordan ellers tror dere kina gikk fra å plukke ris til teknologi gigant de siste 10-15 årene.

     

    Så DEILIG å lese minst én som har vett mellom ørene her på Tek!

     

    Hovedproblemet her ligger nettopp i dette at selskaper i Kina (og Sør Korea) har tilbydd billig produksjon av teknologi utviklet for hundretalls millioner kroner i vesten, hvorpå desse selskapene parallelt med dette har stjålet teknologien og produsert sine egne produkter uten å ha brukt en krone på utviklingen.

    Men når en har et selskap ( Huawei ) som jeg antar betaler for den teknologien de bruker så er det ikke logisk for meg å stenge dem ute så eneste de kan gjøre er å bruke teknologien uten å betale for seg.

  2. Er noe jeg ikke forstår. Hvis Huawei har kunnskap om og produserer selv mobilprosessorer, hvorfor kan de ikke fortsette med det selv om de er basert på diverse teknologi fra Amerikanske selskaper?

    Det vil vel være de Amerikanske selskapene som ikke lengre får samarbeide / dele informasjon med Huawei. Så videre utvikling må Huawei gjøre på egenhånd eller med selskaper de fortsatt kan samarbeide med.

  3. Utenlandske aktører får et subsidie for alle varer i prisklassen 0-625 kroner, dog medregnet frakt. Husk at en norsk vare som har en pris før skatt på kroner 500 vil koste 625 kroner for forbrukeren: for alle varer som koster under dette (inkl frakt) vil utenlandske aktører motta subsidier fra norske skattebetalere.

     

    Å slippe å betale en avgift er da ikke det samme som å bli subsidiert? Er helt greit for meg å betale 25% mva. Det er gebyret som f.eks. posten tar for å fortolle varen jeg mener er problemet.

    • Liker 3
  4. Nei, fjern hele grensa og gjør det heller slik at man betaler moms til det landet man kjøper varen fra. Det er den enkleste og minst byråkratiske løsningen.

     

    Det gjør en vel alt i dag. Er i hvertfall mange nettbutikker som ikke fjerner lokal mva. Problemet er gebyret posten tar for å hjelpe oss med mva/fortolling. skulle vært mulig og gjøre dette gratis.

     

    Har imidlertid bestilt fra Amazon endel ganger og de tar toll behandlingen (legger på norsk mva og eventuell toll) så prisen en får i nettbutikken er hva det koster å få varen levert på døren.

  5. Spørsmål:

     

    For å bli tatt for piratvirksomhet må man bli saksøkt av rettighetshaveren? Altså, hvis Ola Nordmann deler Batman, eller hvilken som helst film på nett fra Norge, så må Warner Bros (Batman) som har rettighetene til den bestemte filmen saksøke Ola for å dele denne?

     

    Det er vel slike piratvirksomheter denne loven er ute etter å ta, altså de som legger ut filmer på nett, men blir det ikke litt håpløst når sannsynligheten er minimal for at en utenlandsaktør saksøker en nordmann? Hvis jeg har forstått det riktig da..

     

    Jeg vil tror at selskap som har rettighetene f.eks. for salg osv av en film i Norge, vil kunne saksøke personer som laster ned og tilgjengelig gjør filmen for andre.

  6. Helt enig. Hvis alle selskaper skal føre kostnadene ved kortbruk over på kundene så er vi tilbake i "steinalderen" igjen. Systemet i dag vil at vi skal betale med kort, å gjøre det dyrere vil virke mot sin hensikt og gjøre kontantbetaling mer attraktivt. Men det er jo fler som har "gebyr" ved kontantbetaling, NSB og mange busselskaper.

     

     

    En ser jo også flere og flere steder som legger til noen % (eller fast beløp) til regningen når en betaler med KreditKort.

     

    Så virker som alle vil flytte regningen over på kunden...

  7.  

     

    Det første spørsmålet skjønner jeg ikke..

     

    Og jeg forstar ikke hvorfor du ikke forstar det forste sporsmalet

    Og jeg forstår ikke hvorfor du ikke forstår hvorfor jeg ikke forstår det første spørsmålet

    Jeg antar han ikke forstår hvorfor du ikke forstår det første spørsmålet, pga det er ganske innlysende hva de spør om og svaret finne du om du trykker på linken i konkurransen

    • Liker 1
  8. Flott artikkel, bare synd at vi må finne måter på å slippe unna en lisens bare en brøkdel av befolkningen ønsker.

     

    Sikkert bare en brøkdel som ønsker å betale lisens, men jeg mener NRK gjør en viktig jobb og at Norge bør ta seg råd til å ha et TV tilbud som NRK gir. Har sikkert noe med alder å gjøre, men jeg synes også NRK har flere og flere programmer og tilbud jeg liker :-).

     

    Så om vi betaler via TV lisens eller statsbudsjettet så må vi uansett betale det på en måte. Når jeg leser denne artikkelen så tenker jeg at det nok hadde vært bedre å tatt det via statsbudsjettet. At en skal drive med "sosial" bistand via TV lisensen ved å gi diverse gruppe fritak blir bare tull for meg. Og med den teknologiske utviklingen som har skjedd og vil skje så vil en aldri klare å laget et lisens system som er rettferdig og sørger for at de som skal betale, betaler.

    • Liker 2
  9. At VPN leverandøren en velger har en VPN node i Norge synes jeg er veldig vesentlig. Det gjør at når en er i utlandet kan en f.eks. se norsk TV.

     

    Selv bruker jeg http://www.earthvpn.com/ som er et forholdsvis nytt selskap (tror jeg), men det får bedre og bedre tilbud. Og de har mange tjenester inkludert som andre selskap tar seg godt betalt for. Så jeg er fornøyd med dem til mitt bruk. For personer som krever høy nedlasting så bør en nok sjekke dem ut før en kjøper. For til tider så oppnår jeg bare noen Mbps på diverse noder rundt om i verden. Merkelig så ligger opplastingen nesten alltid på maks av hva jeg har som er 10 Mbps.

  10. Det jeg kunne tenke meg, tenker jeg, og flere med meg, tenker jeg, er en app hvor du skanner inn en strekkode, og får opp varedeklarasjonen av produktet. F.eks. man skanner en vare på REMA1000 og får opp innholdet som står med så innmari små fonter på etiketten. Gjerne med pris og andre produkter dette normalt brukes sammen med. Pris er det ikke så nøye med, men for oss som er på diett hadde dette vært til en veldig stor hjelp ... Rett og slett.

     

    Søk etter Lifesum

×
×
  • Opprett ny...