Jump to content

OlaHaldor

Medlemmer
 • Content Count

  1527
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

433 :)

About OlaHaldor

 • Birthday 08/26/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10870 profile views
 1. Det er ikke innmari viktig for meg å få spillet, heller prinsippet at jeg ikke får det jeg skal ha. Nvidia har bæsja på leggen Hørte fra Netonnet om at hvis koden går ut og jeg ikke har fått kort, skulle de «finne på noe for å kompensere». Feilmeldingen man får er at man må «installere produktet» (GPUen) som er bevis på at man er berettiget å bruke koden.
 2. Ja, fikk min kode fra netonnet forrige uke. koden har utløpsdato slutten av november kunne de fortelle. Og man må ha et 3000-serie kort installert for å utløse koden.
 3. Jeg endte opp med Be Quiet 801 Silent. Kort fortalt, skuffet. Måtte bruke to lenker med strømkabler for å gi strøm til tre SSD på baksiden av hovedkortplaten. SSDene er så spredt (to oppe og èn nede) at det var eneste løsning. Måtte også bruke to til for å koble resterende harddisker på grunn av avstand fra to disker nede ved PSU til de to lengre opp i sine HDD bays, som måtte spres unødvendig mye på grunn av det nevnte under om strøm og SATA-kabler. At kabinettet støtter ATX-E er forsåvidt riktig - man kan montere det - men det vil gå på bekostning av at hovedkortet dekker for kabelgatene i skilleveggen. Aldri sett maken! Dermed måtte jeg finne en alternativ rute for både strøm og 8 SATA fra SSD og HDD, samt USB, strøm til hovedkort og viftestyring som er innebygd i kabinettet. Løsningen ble å bruke tre HDD bays som sto åpne. Dette ser både rotete ut, og er ekstremt upraktisk. HDD bays dekker for SATA og USB3 koblingene på hovedkortet! Da endte jeg med å ha kun to bays jeg kunne bruke til HDD. På toppen av det hele oppleves ikke kabinettet som noe stillere enn Corsair 540 som jeg byttet ut. Støyen oppleves som den samme. Hadde det ikke vært så innmari herk å knote med å ta ting ut igjen (det var eksepsjonelt knot å få ting inn i første omgang..), hadde jeg returnert. Nå er maskinen bygd, jeg lar det være - og er en erfaring rikere. Corsair 540-kabinettet beholdes og vil bli brukt til en ny maskin i fremtiden.
 4. Husker også jeg fikk 1080 tidlig, mens mange måtte vente betydelig lenger. 1080 var også en katastrofe hva CUDA angår; drivere for å støtte en rekke CUDA-avhengige programmer uteble til et stykke utpå høsten.
 5. Fikk kode fra netonnet for et spill i forbindelse med kjøp av 3090. Kortet aner de ikke når jeg kan få. Koden har utløpsdato 30. november, og kan kun utløses dersom man har et 3000-serie kort installert. 😅 Det er sikkert fler i samme båt. Mon tro hva nvidia gjør med dette.
 6. Flaggskipet, fordi det appellerer til massene? 3090 er kanskje et dumskalle-kort om man «bare skal game». Mange av oss driver med utvikling, animasjon, m.m. og ønsker all verdens CUDA-kjerner og VRAM velkommen!
 7. Må bli noe ufattelig hodebry om de som peiler seg inn på disse kortene som i tillegg kan vise seg å måtte tilbakekalles/returneres på garanti må forholde seg til en som prøver å tjene på en ekstrem situasjon.
 8. Jeg har et Corsair 540 cube kabinett, nydelig å bygge i - god plass og alt, veldig fint å få inn fire SSD bak hovedkortet, samt skjule harddiskene. Men kabinettet er dessverre helt transparent hva lyd angår. Og det støyer veldig syns jeg. Lyd går helst på høyttalere - deilig å slippe headset når man ikke må bruke dem. Jeg har per nå 4 stk HDD og 4 stk SSD. Ingen planer om å ekspandere med flere HDD, da blir det heller å erstatte med større kapasitet. Jeg har sett på fire kabinett så langt, alle har positive og negative sider slik jeg ser det. Jeg er åpen for forslag til andre. Fractal Design Define 7 XL + Veldig god plass. Mulig å skjule 4 HDD og 2 SSD. - Vanskelig å finne særlig med info og erfaringer rundt dette kabinettet i forhold til støy. - Må bruke 3.5" brønn for å installere de resterende SSDene. Phanteks P600S + Fått mye god tilbakemeliding på støydemping. - Ikke veldig fan av designet. - Kun 3 dedikerte SSD plasser. Må bruke en 3.5" brønn for å montere siste SSD. Phanteks Evolve X + MASSE SSD-monteringsmuligheter. SSD og opp til 4 HDD kan monteres skjult. - Stor ulempe at det ikke er støydempet, og usikker på hvor mye støy man vil høre med dette kabinettet. Be Quiet! 801 Silent Base + Ser veldig spennende ut hva støydemping angår - Må bruke 3.5" brønnene for å installere SSD, som vil blokkere luft, samt se uryddig ut. Også usikker på om jeg vil få plass til RTX 30xx-serie når alle disse brønenne må brukes. Andre argumenter for og i mot? Eller forslag til andre kabinett?
 9. Har du mast på dem om ordren? De sier kanskje ikke så mye annet enn de forteller meg.. ? "Vi vet ikke".
 10. Fair enough, @The Norwegian Netonnet klussa jo til så 3090 var mulig å bestille 15. september i et lite tidsvindu. Jeg tør gjette på at jeg er blant de aller første derfra i alle fall.
 11. Snakker med netonnet chat igjen. Spurte helt spesifikt hvor mange har bestilt, hvordan ligger jeg an i køen? Får jeg i første batch? Ganske amatørmessig, eller?.. ?‍♂️
 12. Når jeg etterhvert får et 3090 i hus blir det brukt til det jeg har brukt GTX 680, Titan, 1080 og 2080 Ti til: GPU render, Davinci Resolve, 3D modellering, fluid sim m.m.
 13. Noen som har bestilt fra netonnet som har fått sendingsbekreftelse eller mottatt?
 14. Jeg har kontaktet chat hos netonnet forrige uke og senest i dag om kort. De sier de ikke vet når de får.
×
×
 • Create New...