Gå til innhold

Bing123

Medlemmer
  • Innlegg

    1 276
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bing123 sine prestasjoner

1,8k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Problemet med å telle kalorier er at det er en veldig vanskelig disiplin. Kroppen er også tilpasningsdyktig og du må derfor slåss på med trening for å holde forbruket oppe. Når du har lidd deg gjennom dette underskudd hvor du både kjenner på massiv sult og må trene en periode og så går du tilbake til normalt kosthold igjen, så legger du på deg igjen fordi nå er kroppen innstilt på lavere inntak. Derav har vi store forekomster av jojo-slanking
  2. Ser mange mener at kalori inn/ut er den absolutte forklaringen. Ser mange også mener slankepiller er eneste vei, og det er triste saker. Her er kilden hvor jeg hørte om hormon-teorien som forklarer på en måte som gir mening utifra en del andre målbare fakta. Og som folk iallfall bør være klar over. Fins desverre bare som instagram-slide men relativt godt forklart. Hvorfor blir vi feite?
  3. Helt genialt, lage en reklame som får folk til å krangle om ingenting og dermed gratis PR som aldri før
  4. Vil ikke si det bombastisk, det fins to hovedteorier der ute, og kanskje er det en kombo som er sant. Det fungerer for noen å telle kalorier men som forklaringsmodell er den teorien litt forenklet antagelig, kroppen kan tilpasse seg lavere kaloriinntak ved å begynne å bli sparsom. Den andre teorien handler mer om hormoner, derfor jeg nevnte insulin som kjent instruerer kroppen til å lagre fett. Den kan forklare feks hvorfor keto-dietten fungerer hvor folk lemper innpå fett (mye kalorier) og likevel går ned.
  5. Vanskelig å vite hva som er sant, media bare kjører på med clickbait. Er neppe det beste "vitnet" som begynner å spre sin versjon på denne måten. Første gangen jeg leste saken trodde jeg noen var forbanna på dommeren pga dømming, slik VG la det frem 😅
  6. Linjedommerne ikke helt uskyldig i følge et vitne
  7. Ref kommentaren min om alt det mettede fettet i morsmelk, syns du det høres logisk ut at naturen gir spedbarn "dødelige stoff"?
  8. Man må desverre grave dypt for å finne sannheter som sånne banale ting siden det er en trend å prøve å få alle over på plantekost pga det skal være mer miljøvennlig. Kjemisk er mettet fett mer stabilt enn umettet fett, derav navnet. Umettet planteoljer er de som ble omdannet til transfett. Birger Svihus, en professor snakket om dette. Man kan finne en lang diskusjon for og i mot her Denne finner jeg interessant. Mindre fett i kosten mens fedme har eksplodert. Også lite logisk at mettet fett er farlig hvis det er mest av dette i morsmelk
  9. Dette er en snart hundre år gammel misforståelse at man blir feit av fett. Hørtes kanskje logisk ut men nei. Animalsk fett er sunt og man blir ikke feit av det. Det man blir feit av er karbohydrater og sukker. Insulin resistens er kanskje den verste onde sirkelen man kan komme i. Det er når kroppen ikke responderer lenger korrekt og gir mer falsk sultfølelse
  10. søk hjelp
  11. Hehe det går ikke an å lage brød uten en prosess. Så det kan jeg umulig mene. Er jo denne prosessen jeg har saklig snakket om i 5 innlegg nå, at det spiller en rolle om brødene hever skikkelig etc. Ultra prosessert er ikke noe buzzword men ett av nivåene i en klassifisering av NOVA Men nå er det opplagt at du er et gigantisk troll
  12. Vi er enige om at produksjonsprosessen spiller en rolle ser det ut til. Da forstår du også at første utspillet ditt om at det er "ekstremt enkelt" å finne sunne brød på dagligvare ikke kan stemme. Det er heller ekstremt vanskelig når man ikke har innsikt i prosessen
  13. Du prøver å fornekte noe jeg kan sitere deg på fra forrige side?
  14. Du forstår ikke temaet. Du sier det er bare grovt mel som gjør noe sunt. Jeg sier hevingen er minst like viktig, og forklarer at industrielle brødfabrikker gjerne jukser her. Her får du siste bit av puslespillet servert på sølvfat rundt heving - gjæring, derav gjærbakst https://snl.no/fermentering
  15. Relevansen er basic ernæring. Du kan lage deg en klump av mel og kalle det et brød, men du klarer ikke fordøye det på samme måte som ekte brød. Derfor brød lages gjennom en bestemt prosess opparbeidet over hundrevis av år. Denne prosessen er selvsagt for tidkrevende for kapitalister som da lager noe kjemiske hacks og kaller det brød men som da blir ansett som ultra prosessert
×
×
  • Opprett ny...