Gå til innhold

knuto

Medlemmer
  • Innlegg

    291
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knuto

  1. Denne posten burde kanskje vore posta i eit hardware-forum, men eg trur eg finn fleire med Linux-erfaring her.

     

    Eg har ein 3 år gammal bærbar datamaskin utan innebygd trådlaust nettverk. Ettersom ikkje alle hardware-produsentane er like spreke på linux-fronten lurer eg på om nokon veit om ein USB-adapter for trådlaust nettverk som fungerer godt med Ubuntulinux?

     

    Helst ikkje dyraste sorten.

  2. Ja, kvifor ikkje?

    8107256[/snapback]

    Dette er vitterlig ikke fenomer som mennesker rår over.

    8107350[/snapback]

    I edens hage var alt berre velstand. Løvene tok ikkje kvarandre osv. Så trossa menneska Gud, og Gud jaga menneska ut frå eden, og ut i ei verd av elende. -- Eit resultat av mennesket sin frie vilje.
  3. Hvorfor tror du det er sant? Er det sånn at du velger ut det du liker, og som du vil at skal være sant?

    8107401[/snapback]

    Eg er overbevist. Kvifor eg er overbevist er vanskeleg å forklare. Ein god porsjon hjelp av Den Heilage Ande er vel omtrent det korrekte svaret. Bønnesvar og liknande styrkjer jo sjølvsagt trua. Guds nærhet.

  4. Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

    8106513[/snapback]

    Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det.

     

    Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå.

    Nå ble jeg litt nyssgjerrig. Hvor i Bibelen står dette?

    8106634[/snapback]

    Les i Romarane kapittel 2.
  5. I tilfelle, er det Gud's egen feil, da han "skapte" mennesket med fri vilje.

    8106657[/snapback]

    Guds feil? Han skapte menneska, og levde i saman med dei i edens hage. Då trossa mennesket Gud, og gjorde i mot han. Kan du då seie at noko er Guds feil? Alt er mennesket sin feil. Men når du då trur på Jesus, er ditt menneske (under lova) dødt, og du er blitt født på ny under Jesus Kristus (nåden).

  6. Gidder du vise til bibelstedene? Vanskelig å diskutere uten.

    Er vel ikkje så mykje å diskutera. Kan kanskje gjera det ein gong, men tek meg ikkje tid til det akkurat nå i alle fall.

     

    Nokon trur at alt er sant, nokon trur at alt er symbolsk. Det har i praksis ikkje noko å seia, så lenge du trur at Jesus tok straffa for syndene då han døydde og stod opp at.

    8106833[/snapback]

    Jah, er det ikke enkelt? Hvorfor er akkurat det sant?

    8106967[/snapback]

    Eg trur det er sant. Historiske hendingar, evt. jødisk tradisjon, er ikkje relevant i mi tru. Derfor ser eg ikkje på byrjinga som fakta, men som symbolsk. Mykje er likevel nyttig.

  7. Gamletestamentet består av veldig mange profetier som Jesus etterpå oppfylte. Jesus fullbrakte, ikkje opphevde, lova. Den som spotter sine foreldre skal dø, men den straffa tok Jesus.

    8106679[/snapback]

    Så vidt jeg vet tok jesus bare støyten for synd -- ikke for lover...

    Og med det prøver du å seie? Synda hadde ikkje vore til utan lova.

     

    Prinsippet med kristendommen:

    20 Ikkje noko menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerningar som lova krev; lova gjer berre at vi lærer synda å kjenna. 21 Men no er Guds rettferd, som lova og profetane vitnar om, openberra utanom lova. 22 Dette er Guds rettferd, som blir gjeven ved trua på Jesus Kristus til alle som trur. Her er det ingen skilnad, 23 for alle har synda og manglar Guds herlegdom. 24 Men ufortent og av hans nåde blir dei kjende rettferdige, frikjøpte i Kristus Jesus.
  8. For å ta dei mest grunnleggjande:

    - Jesus, messias, skulle bli født av ei jomfru i Davids-ætta.

    - Jesus skulle bli født i Betlehem.

    - Jesus skulle døy, og stå opp att.

    - Jesus skulle ri inn under jubel i Jerusalem på eit esel. (veka før han vart krossfest)

     

    Nokon trur at alt er sant, nokon trur at alt er symbolsk. Det har i praksis ikkje noko å seia, så lenge du trur at Jesus tok straffa for syndene då han døydde og stod opp at.

  9. Hvis det nye testamente faktisk opphever lovene i det gamle, hvorfor står de lovene fortsatt i Bibelen?

    8106590[/snapback]

     

    Vi kan legge til:

     

    Johannes, Matteus og Lukas har bekreftet at det gamle testamentet ikke er opphevet.

     

    Markus går så langt at han sier at til og med loven "de som spotter sine foreldre skal dø" fremdeles gjelder.

     

    Jesus selv sier at han ikke er kommet for å oppheve, men for å bekrefte loven...

    8106633[/snapback]

    Gamletestamentet består av veldig mange profetier som Jesus etterpå oppfylte. Jesus fullbrakte, ikkje opphevde, lova. Den som spotter sine foreldre skal dø, men den straffa tok Jesus.
  10. Det nytter ikkje å hetsa kristendommen ved å dra fram skrifter frå gamletestamentet...

     

    Dersom du tror på bibelen, og at jorden er bare 6000 år gammel, så  hva mener du om følgende:

     

    Dinosaurer. Når levde de da?

    Dei har levd. 1 dag for Gud kan vera som 1000 dagar som mennesket og omvendt. Ein kan ikkje ta alt i bibelen like bokstaveleg, men symbolsk.

     

    * Hver gang jeg brenner en okse som et offer vet jeg at dette gir en duft som behager Herren (3.Mosebok 1:9) Problemet er naboene.

    Jødisk tradisjon. Irrelevant. Jesus kom og gjorde alt for oss. Alt me treng gjera er å tru på han.

     

    * Jeg ønsker å selge min datter som slave (2. Mosebok 21:7) Med det prisnivået vi har i dag, hva mener du er en rett pris?

    Jødisk tradisjon. Irrelevant.

     

    * I 3. Mosebok 24:44 står det klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt fra et naboland. En venn av meg sier at dette gjelder bare for meksikanere, og ikke kanadiere. Her trenger jeg hjelp. Kan jeg eie kanadiere?

    Jødisk tradisjon. Irrelevant.

     

    * Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2. Mosebok 35:2 er helt tydelig på at han skal drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv?

    Jødisk lov. Fullbrakt av Jesus. Og uansett: Alle som synder skal drepast. Jesus vart drepen for våre synder. Difor skal me få leva.

     

    * En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 11:10), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig. Hvem har rett?

    Synd er synd. Alle er me syndarar.

     

    * I 3.Mosebok 21:20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg må innrømme at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt, eller kan vi operere med litt slingringsmonn her?

    Jødisk tradisjon. Irrelevant.

     

    * De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd ifølge 3. Mosebok 19:27. Hvordan bør de straffes?

    Jødisk tradisjon. Irrelevant. (me kan ikkje straffa dei. Me er sjølv syndarar.)

     

    * Jeg har lest i 3.Mosebok 11:7-8 at jeg ikke må røre noen rester av en død gris fordi det gjør meg uren. Kan jeg allikevel spille amerikansk fotball dersom jeg har hansker på?

    Jødisk tradisjon. Irrelevant.

     

    * Min onkel har en gård. Han synder mot 3.Mosebok 19:19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre fordi hun går med klær som er lagd av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen bare for å steine dem (3.Mosebok 24:10-16)? Er det ikke like lett å brenne de til døde i et familieselskap slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger (3.Mosebok 20:14)?
    Jødisk tradisjon. Irrelevant.

     

    Mener du seriøst at Jomfru Maria ble gravid uten en mann? At det bare skjedde?

    Dette forstår eg like lett som at verda eksisterer.

     

    At Adam og Eva er de første menneskene på jorden? Tror du ikke innavl ville tatt knekken på oss ganske fort dersom alt startet med de to?

    8106372[/snapback]

    Det har eg inga formeining om. Byrjinga er klart symbolsk.

  11. Slik er det jo i dag også, de som tror på Gud,følger hans regler skal komme til himmelen, mens resten av "hedningene" vil brenne i helvete.

    8106513[/snapback]

    Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det.

     

    Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå.

     

     

    Det vart òg sagt at energien alltid har eksistert. Det trur ikkje eg. Gud skapte det mennesket kallar energi. Så lenge me bur på jorda kan me aldri forstå dette.

  12. God morgon!

     

    Eg har visst blanda evolusjonsteorien og den store smellen, ja. :) Men då får eg kalla det den store smellen frå nå av. Eg har høyrt enn del foredrag, minuset er at eg ikkje då har kildane føre meg utan at eg kontaktar folk. Den store smellen har i alle fall byrja med ei urcelle. Om denne cella er det same som ei dagens celle, eller berre eit objekt samansett av proteiner som dei kaller ei celle kan eg ikkje svara for. Poenget er at noko der fanst frå før av.

     

    Men korleis? Dette er jo unaturlig :)

     

     

     

    Men uansett. Som tidlegare sagt av andre. Eg hadde nok ikkje trudd på gud om eg berre hadde hatt Bibelen. Guds nærhet og ande er det som held meg truande. Dette kan ikkje bevisast av andre enn dei som er i tru. Kanskje me er hjernevaska? Ja, vell. Eg veit at me ikkje er det. Så sikker er eg, og 2 millionar andre i trua.

     

    Men for all del. Ikkje vent på at Gud skal finne dykk. Be om at han skal visa seg for dykk!

     

    Time will show.

  13. Det er mange ateistar her i forumet, men eg vil gjerne ha første ordet, i staden for å blanda meg inn i ein lang tråd med masse forviklingar. Dei som svarar: Kom med gode og haldbare argument.

     

    Det finst ikkje eit einaste bevis for at Evolusjonsteorien er fakta. Eg vil i det same få sagt at eg som kristen ikkje har problem med å godta han, ettersom eg i så fall trur at Gud sjølv stod bak den store smellen. Men det at det heile byggjer på ein teori som ikkje kan, og aldri har vorte bevist, berre godteken. Det finst derimot mykje som strider i mot evolusjonsteorien. Ein kan til dømes ikkje tru på evolusjonsteorien samtidig som ein daterer mange objekt til lenge før den store smellen.

     

    Uansett korleis ein tenkjer om verdas eksistens, kan ein ikkje forklare det med naturlovene. Korleis oppstod den store smellen? Jo, ved ei urcelle. Korleis oppstod denne, eller det som laga denne. Dette beviser ikkje at det finst ein Gud, men at det finst noko som ikkje mennesket kan forklara.

     

    Gud har, gjennom Bibelen, gjeve oss ei så vanvittig god forklaring. Denne er så god at eg kjøper ho lett. Dei fleste ateistane som seier i mot denne, har ikkje lest bibelen, og har ikkje noko grunnlag til å slakta det.

     

    Gud kan verken bevisast eller motbevisast. Det som er sikkert, er at det finst noko som er "større" enn naturlovene og den menneskelege vitskapen.

  14. Hvis gud skapte alt, hva skapte da gud? Det eneste svaret på dette må vel vær at gud alltid har vert her, og går i en slags "Evighetssirkel", men da må jo igjen spørsmålet stilles om hvem som skapte denne "Evighetssirkelen". Hvordan blir teorien om en gud sannsynliggjort ovenfor big bang teorien når vi ikke har snøring om hva som satte i gang noen av delene?

    (Ja, jeg er klar over at big bang skal ha blitt forutsaket av noe, men hva skapte da det som forutsaket big bang?)

    8072945[/snapback]

     

    Du er inne på tema her som mennesket ikkje kan forklara. Personleg tenkjer eg gjerne slik: Når Gud skapte verda, skapte han òg tid og rom. Før verda vart skapt, fanst ikkje tid. Ein eksistens utanom tid, kan ikkje mennesket forklara, og her ligg mykje av cluet.

     

    Den store smellen er berre ein teori, og ingen forskar kan på noko vis bevisa at det har skjedd. Teorien har berre blitt godteken av samfunnet. Og som du seier. Sjølv ikkje den store smellen, som skal forklara eksistensen ved å følgja naturlovene, kan ikkje forklarast utan å laga eit stort unntak i naturlovene. Alt tyder på at det finst noko utanom naturlovene.

  15. Bibelen seier at sex før ekteskap er synd, på lik linje som det er synd å baksnakka, lyga, tenkja nedlatande om andre eller å sjå på ei kvinne med begjær. Det seier seg sjølv at det ikkje er mogleg for mennesket å vera syndfrie, og nettopp difor kom Jesus og tok straffa for kvar den som trur på han.

     

    Men dette vil ikkje seie at me skal fortsetja med syndene, fordi Jesus har frelst oss. Jesus elska oss så mykje at han gav sitt liv for oss, og då er det vel det minste me kan gjera å prøva å halda oss til hans vilje?

     

    Men for å ta det litt mindre religiøst:

    - Ekteskapet er dei tryggaste rammene for eit barn.

    - Sex før ekteskap kan gje ein kunstig kjærleik, og kan deretter føra til skilsmisse.

    - Sex er ein sanserik oppleving, og er meint å / best å dela med den du er gift med.

  16. Nå har ikkje eg vore god forumbrukar og lest heile tråden frå ende til annan, men eg vil i alle fall seia litt om kvifor eg trur på Jesus. (eg trur ikkje på Jesus for å ha ei meining med livet, men eg fekk ei meining med livet etter eg begynte å tru. Dette er ein vesentleg froskjell) Eg har ikkje teke meg tid til å slå opp i bibelen på alt eg seier, men eg kan gjera det om de slår tvil om noko.

     

    Eg vil byrja med å konstatere at Jesus har levd. Dette er rein fakta, og så godt som alle historikarar med historisk-kritisk syn er sikre på det. Det finst mange fleire jordfaste bevis på at Jesus har levd enn at til dømes Julius Cæsar har levd.

     

    Det me kristne trur på, er at Jesus stod opp at frå dei døde den tredje dagen. Dette kan ikkje bevisast med naturlovene.

     

    Kan Jesus ha levd eit liv, berre for å bløffa, og med det klara å oppfylla alle profetiane i frå gamle testamentet? Og ville han i så fall ha gått så langt at han døydde for det? I så fall har ufatteleg mange menneske levd på ein kjempestor bløff.

     

    Det var hovudpersonen sjølv. Vidare hadde han 12 disiplar som følgde han kvar dag i om lag 3 år. Dei jo ha vorte veldig godt kjende med han, og hadde dei hatt den minste tvil om at hans ord var sanne, eller at hans gjerningar berre var rein bløff, var det rart at 11 av desse skulle lide martyrdød. (den 12., Johannes, døydde naturleg, og fornekta heller aldri Jesus)

     

    Eg er ikkje sikker på om det er Paulus, men ein av disiplane skriv om lag: at han og 500 andre menn såg Jesus etter oppstoda, og dei fleste av dei lever endå. 500 vitne kunne han visa til, og alle ville sagt at Jesus stod opp att.

     

    Eg kan godt skriva fleire konkrete eksempel, men eg vil gå litt vidare. I Bibelen blir det fleire gonger skrive om ein lengsel i mennesket. Alle menneska har ein lengsel. Denne lengselen prøver mange å fylla med pengar, rus, sex og liknande. Dei får derimot ikkje nok. Det som fantastisk mange kristne kan vitna om, er at nettopp kristendommen er nok til å fylla opp denne lengselen.

     

     

     

    The Big Bang

    The Big Bang, eller i mi nynorske lærebok oversett til den store smellen, er ein teori som har blitt slukt rå i dagens samfunn. Det er ikkje på grunn av min religion at eg tek opp dette, ettersom eg godt kan godta at det har skjedd, men då gjennomført av Gud.

     

    Problemet med den store smellen er at det kun er ein teori, og det finst ikkje eit einaste fullgodt bevis for han. Eg kan sjekka opp følgjande betre: Ein amerikaner laga ein gong ein konkurranse. Den første som kom med eit bevis for at den store smellen var fakta, skulle få ein viss, stor, pengepremie. Det kom aldri eit einaste bevis. Dette er ein teori utan fotfeste, men som har blitt godteken og slukt rå av samfunnet.

     

    Men den store smellen er uansett ikkje eit bevis mot kristendommen. Eg vil heller sei snarare tvert i mot. Den store smellen begynner med ei stamcelle. (ein heilt annan debatt er at denne stamcella er så ufatteleg lite sannsynleg) Men kva er denne stamcella? Kvar var den? I eit univers utanfor universet? Einaste fornuftige (og, ja, ein smule subjektive) forklaringa er at det står ein Gud bak.

     

     

     

    Verda sin eksistens kan berre forklarast med ein Gud, eller noko anna som ikkje er i samsvar med naturlovene. Og når det først finst unntak ...

     

     

    Kva har ein å tapa?

    Men kva har ein å tapa om det heile er ein stor bløff? Då har du hatt eit veldig godt liv. (ja, for det er godt å vera kristen. Det er ein grunn til at 2 milliardar menneske er kristne) Konsekvensane er så utruleg mykje større om du ikkje trur, men det faktisk viser seg å vera sant.

     

    Men som folk her seier. Det er ikkje berre å seie at: "Ja, eg trur på Jesus." Det å tru er ikkje noko mennesket kan gjera på kommando. Det er i alle fall veldig vanskeleg å tru, utan å vita kva ein trur på. Eg vil anbefale alle å lesa, om ikkje meir, i alle fall heile nye testamentet. Eg er sikker på at alle vil få eit anna syn på saka då. Og kanskje endå viktigare: Be til Jesus, sjølv om du ikkje kjenner han, om at han må visa seg for deg. Dette er berre heilt vanvittig viktig!

×
×
  • Opprett ny...