Gå til innhold

JVRG

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JVRG

  1. Det høres fint ut, men jeg opplever at problemet stikker dypere enn at Googles egne produkter som nå får en fix. Det som beskrives er at googledingsene selv sender ut uønsket antall mDNS forespørsler, og svarer på ditto.Det jeg erfarer i dag med wireshark er at uansett android telefon/tab som har en app med cast-addon (facebook, nrk, tv2 osv), vil buffre disse mDNS forespørslene når skjermen sover, for så å pøse de ut når den åpner. Det alene er nok til at noen av mine nettverksdingser blir frakoblet. Problemet synes mao å være implementert i alle apper med cast. Dersom Google kun tar ansvar for sine egne apper og dingser, hvem ivaretar da feilretting på øvrige?

     

    De produktene du nevner bruker jo Google sitt API for å caste. Jeg ville anta at Google retter feilen i API-et sitt og ikke kun for egne applikasjoner. Hvis ikke betyr det at hver eneste implementering selv sørger for å buffre mDNS-forespørslene, noe som høres usannsynlig ut.

    • Liker 3
  2.  

     

    Da aner jeg dessverre ikke. Si ifra om du finner det :)

     

    Sjekk lista her kanskje?

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_driving_and_racing_video_games

     

    Takker for linker. :) Har vært igjennom begge uten å finne spillet, dessverre. Spillet druknet nok litt blant alle andre (tilsvarende) spill på den tiden.

  3. Jeg er på jakt etter et racing spill jeg mins var fra 1990-2000-tallet til PC. I spillet så man bilene ovenfra og ned (ala R.C. Pro-Am og Super Off Road). Av detaljer så husker jeg videosnuttene ved oppgradering. På nivå 1 av bremser så kjørte bilen utfor et stup, mens på nivå 4 så stoppet bilen så raskt av sjåføren ble kastet ut frontruta. Nivå 1 av Pit-crew var gamle sovende folk med gåstoler, mens nivå 4 var like raske som supermann.

    Noen som kan huske et slikt spill? :)

  4. NFS Rivals har 2 framerates. En "intern" og en "ekstern". Endrer du den "eksterne" til 60 fps (så du får 60 bilder pr sekund på skjermen) uten å også endre den "interne" så vil spillet kjøre dobbelt så fort (de er i usynk med hverandre). Endrer du begge til 60 fps så vil du ha 60 fps til skjermen og normal hastighet.

    Ulempen er selvfølgelig at spillet går saktere om ikke maskinen klarer 60 fps jevnt... Det er også usikkert hvordan dette vil påvirke multiplayer når spillmotoren er så hardkodet mot 30 fps.

  5. Jeg har forgjengeren (HMZ-T1).

     

    Oppløsningen der er helt grei. Jeg ser ikke pikslene under bruk, så det kan ikke sammenliknes med en 50 tommer med samme oppløsning!

    Hovedproblemet med brillene er derimot komfort. De er ikke spesielt komfortable å ha på over tid. 1 time går, men etter 2-3 timer begynner de å bli svært ubehagelige. Tilsynelatende ser det ut som HMZ-T2 brillene lider av samme problem.

  6. Les linken til NeoGAF i artikkelen for å se forskjellen på modusene og bilder av ME3.

     

    Ifølge den ene linken er modusene som følger:

    Action: Automatiske svar, normal vanskelighetsgrad.

    Historie: Manuelle svar, lett vanskelighetsgrad.

    RPG: Manuelle svar, normal vanskelighetsgrad.

     

    I tillegg er dette kun predefinerte preferanser. Man kan fint endre disse preferansene før man starter et spill (f.eks. endre til vanskeligere vanskelighetsgrad, skifte mellom manuell og automatiske svar).

  7. Jeg skjønner ikke helt det store ved dette. Jeg skjønner heller ikke hvorfor de alle skal ha forskjellige navn på det.

     

    Siden PC-spillenes morgen har det gått under navnet CD-key. Og nå videreføres det til konsoller.

     

    Og det er det.

     

    Og fordelen ved å selge spill til Gamestop kontra selge de selv er at du faktisk får solgt alle spillene der og, istedet for å bruke haugevis med tid på Finn.no etc, og kanskje fått solgt noen av spillene, men aldri alle sammen. Ikke minst får man i tillegg rabatt på nye spill.

     

    CD-key har ikke fungert som dette "siden PC-spillenes morgen"...

    CD-key var lenge en (dårlig) DRM-løsning for å sikre seg at spillet var originalt og ikke piratkopiert. Samme CD-key kunne fint følge et bruktspill i starten. Det er kun i nyere tid at CD-keyen sjekkes mot nett og måtte være unik.

     

     

     

    Å begrunne en slik løsning med serverutgifter og whatnot nytter ikke.

    Dersom et spill blir videresolgt, blir ikke det større trykk på serverne enn om det ikke ble, da den originale eieren ikke spiller det lenger. Så dette er bare en eierskifte avgift. Og det blir litt dust på et konsollspill.

     

    Jeg er delvis enig. Det er utgiverne selv som har valgt å drifte serverne. Om dette er en såpass økonomisk byrde for de så får de heller gå tilbake til den "gamle" måten hvor brukerne driftet serverne.

    Derimot blir det et større trykk på serverne pr solgte kopi ved videresalg enn om kjøper hadde kjøpt det nytt.

  8. Tror ikke du får det integrerte skjermkortet til å fungere så lenge det sitter et dedikert skjermkort i. Med andre ord, vis du tar ut 7600GS kortet så kan du bruke det integrerte.

     

    Dette er ikke nødvendigvis korrekt. Jeg har selv sett flere som kjører med skjermer tilkoblet både integrert skjermkort samt et annet skjermkort (riktignok for noen år siden).

    Hvorvidt dette fungerer avhenger av flere faktorer.

    1 - Hovedkortet må ikke deaktivere det integrerte skjermkortet når et annet blir satt inn.

    2 - Driverne til skjermkortene må fungere side om side. Er både det integrerte og det andre skjermkortet begge fra nVidia eller AMD/ATI går det som regel greit, men blandes skjermkort fra de produsentene så kan det bli problemer.

     

    Jeg ville ellers testet det Laukhau nevner, å ta ut det andre skjermkortet for å se om det integrerte begynner å fungere. Hvis det virker og driveren til PCI-enheten har kommet på plass av seg selv så er det antagelig punkt 1 som slår inn. Gå isåfall nøye igjennom BIOS for å bekrefte at den der ikke er satt til å deaktivere det integrerte når et annet er tilstede.

  9. Etter en del testing frem og tilbake har jeg nå funnet problemet for min del. Jeg hadde installert Hamachi og fikk tilbake full nettilgang når jeg avinstallerte/deaktiverte det igjen.

    Problemet ser ut til å være at Windows iblant forsøker å sende internett-trafikk til alle nettverk den er koblet til, og dermed stopper ting opp når den sender til et nettverk som ikke har nettilgang. Dette problemer ser ut til å kun gjelde en av maskinene mine (bærbar med Windows 7 Enterprise). Har heller ikke funnet ut hvorfor windows holder på slik, ettersom hamachi-tilkoblingen har lavest prioritet av alle installerte nettverk (lan, wlan og hamachi vpn).

  10. Burde kanskje lagt til dette også.

    Nettene jeg har testet mot er mitt eget nett hjemme (grov skisse nedenfor) og nettet på jobb (kjenner ikke oppsett). Jeg har også bekreftet at andre maskiner fortsatt har tilgang til nett når det forsvinner for meg.

     

    Mitt nett:

    [Kabeltv-modem] - [Linux-ruter] - [Trådløs ruter (m/ruter-delen avslått)] - [GBit switch] - [Laptop]

  11. Trådløst nettverkskort: Intel WiFi Link 5300 AGN

    Kablet nettverkskort: Intel 82567LM

    Laptopen er en HP EliteBook 8530w.

     

    Hvilke rutere jeg testet imot husker jeg ikke i farten, men kan finne det ut litt senere om det er relevant.

     

    Merk at problemet tilsynelatende er uavhengig av ruter (jeg har nå testet mot 2 forskjellige) og om det er kablet eller trådløst (testet begge deler både hver for seg og begge aktivt samtidig). :)

  12. Hei.

     

    Jeg har nettopp fått en ny bærbar med Windows 7. Etter å ha installert all software og brukt maskinen i et par dager så har jeg merket at internett er ustabilt. Jeg kan ha internett en god stund før den detter ut for en liten periode og så kommer tilbake. Jeg har testet på 2 forskjellige nett (med kun trådløs tilkobling, med kun kablet tilkobling og med begge deler aktivt) uten at problemet forsvinner.

    Dette gjelder kun min laptop, og ikke andre maskiner jeg har testet på de samme nettene. Dette gjelder også kun internett. Jeg har tilgang til andre maskiner på det lokale nettet selv når internett forsvinner.

     

    Er det noen her som har tips til hva og hvordan jeg bør feilsøke for å løse dette? Jeg arbeider en del på denne maskinen så jeg vil nødig reinstallere alt med mindre ingen andre løsninger finnes.

     

    Takker for hjelp!

    -JVRG

  13. Slenger inn en stemme for linux når det kommer til software-raid jeg også!

     

    Jeg har testet WinXP/2003 med Raid5 og Linux med Raid5 og Raid6. Når jeg skiftet fra Win Raid5 til Linux Raid5 for 2-3 år siden var ytelsen ganske overlegen i Linux sin favør (typisk 2-5x raskere). Linux har også den fordelen at du kan legge på et lag kryptering og/eller benytte Logical Volume Manager/LVM (som jeg sterkt anbefaler).

    En annen fordel med Linux som filserver er at den bruker det ubrukte minne som diskcache inntil et annet program spør etter mer minne. Dermed er det ikke (helt) bortkastet å fylle maskinen med mye minne.

    Om du vil kjøre Win2008 (også) så last ned og installer f.eks. VMware Server (som er gratis), så kan du kjøre den virtuelt på samme server.

×
×
  • Opprett ny...