Jump to content

PatSharpX

Medlemmer
 • Content Count

  13922
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by PatSharpX


 1. 52 minutes ago, Mr_Spock said:

  Spennende - hvilken minidsp har du planer om å skaffe? Hva må man ut med for en minidsp som kun jobber digitalt - så man i stedet kan bruke en separat dac?

  Jeg skal se hvor langt jeg kommer med Behringer Ultracurve equalizeren først, så får jeg se om det holder.

  Jeg har bare nå kjørt REW i mono, begge kanaler samlet, men skal kjøre hver høytaler for seg og eq hver kanal - etterhvert.

  Har også planer om å gjøre litt akustikkforbedringen, første refleksjoner - til å begynne med.

  Tenkte vel i utgangspunktet MiniDSP 2x4HD. Men har ikke satt meg noe særlig inn i det enda. 


 2. 13 hours ago, Golf'ern said:

  Gledens dag! Endelig er Deila borte! Helt tragisk av klubben og ikke gi han sparken, og i tillegg gi han ny kontakt, er jo helt skandalespør du meg. Hva pokker tenkte klubben på? Prosjekt Deila mislykkes totalt og var ferdig. Blir spennende å se hvem som kommer inn, Bohinen hadde jo vært moro da. 

  Det har nok ligget i kortene at han skal til NYC så derfor var det helt riktig å gi han ny kontrakt, i stede for å betale etterlønn på ett par mill så kanskje vi kan tjene ett par mill på han.

  Ryktes at det også er snakk om Skullerud. Personlig håper jeg på Bohinen, men tror ikke Aafk vil slippe han nå.


 3. 4 minutes ago, Rudde said:

  Nei, det kan tydeligvis være motivert av sentimentale faktorer også som i ditt tilfelle. Jeg sa heller ikke at klokkeentusiaster ikke kjøper Rolex, jeg sa at jeg ikke skjønner det. Så samme måte som han jeg svarte til ikke kunne kjenne hvordan en klokkeentusiast kunne kjøpe en fake Rolex.

  Jeg har ikke og vil aldri påstå at man ikke kan være interessert i klokker å eie en Rolex, jeg sier jeg ikke skjønner motivasjonen eller driven hos en klokkeentusiast til å eie en Rolex som en klokkeentusiast. Du er jo allerede et eksempel på en som var drevet at noe helt annet, som var helt personlig for deg.

  Jeg som sjåfør skjønner heller ikke hva som driver folk til å kjøpe personalisert bilskilt, men folk gjør det jo hele tiden allikevel.

  Det gir mening. Men jeg vil si at det er ganske stor forskjell på å kjøpe en overpriset Rolex som klokkeinteressert og kjøpe en fake klokke.

  Jeg fikk en kompis til å få for en Tudor Black Bay Harrods i stede for en Hulk i fjor. Syns det var ett bedre valg og han er meget fornøyd med den i dag, så var nok ett riktig valg. 

  • Like 1

 4. 3 minutes ago, toth said:

  Det er ingen penger i replikas til 13000kr, det lages og selges så få at det er helt fullstendig uinteressant for annet enn entusiaster(da snakker vi både produsent og kunde). 

  Så du produserer fake varer bare for å være "snille"? Høres litt naivt ut å tro det...

  Litt komisk at Rolex_Enforcer på instagram kom med sin første bust av året i går, mens vi diskuterte her 😛

  • Like 1

 5. 1 minute ago, Rudde said:

  Men det høres jo ut som du har veldig mye sentimental verdi inn i ditt klokkevalg, så høres jo ikke akkurat som du har verken vært teknisk eller objektivt i ditt valg. Så ja det virker som motivasjonene din har vært på nivå med de som kjøper for å flexe ja.
   

  Så, så lenge valge ikke er basert 100% på noe rasjonelt så er det bare for å flexe og man er da ikke en klokkeentusiast? 
  Design eller andre type faktorer spiller ikke inn i det hele tatt? Det er ingen som påstår at Rolex er noe bedre enn sine konkurrenter, men du påstår at man ikke kan være interessert i klokker å eie en Rolex, det er jo så klart bare tull. 

  • Like 1

 6. 13 minutes ago, Rudde said:

  Fordi du kjøper teksten Rolex, og ikke en klokke til 110k. De masseproduseres i store tall og da betale disse enorme summene for hva egentlig? Det er ikke håndverket du betaler for, det er ikke materialene, eller det overlegende movement deres, ikke innovasjon heller.

  Nå skal ikke jeg sitte her og si at Rolex er dårlige klokker, for det er de absolutt ikke. Det jeg sier er at de ikke er verdt prisene de går for SOM EN KLOKKE, som er en viktig forskjell da de oftere holder verdiene sine bedre over lengre tid enn konkurrentene men dette er kun på grunn av grunnen gitt over. Det er en flex fordi flere har hørt om Rolex enn de konkurrerende klokkene i samme eller høyere prisklasse. De har klart å produsere en egen valuta, som i seg selv er ganske imponerende fra et markedsførings og økonomisk perspektiv. Men ikke så imponerende fra et klokkeperspektiv.

  Det at Rolex holder godt på prisen betyr også at du kan få veldig mye bedre klokker om du velger å se på bruktmarkedet, da de ofte må selges for helt nedi 50% prisreduksjon. Så om du er åpen for å kjøpe brukt kan du finne mye imponerende klokker til lavere pris.

  Jeg betalt 32k for min klokke, så jeg har vel gjort en god deal sånn sett?
  I den summen regner jeg selve klokken, historien og inovasjonen. Jeg kjøpte denne klokken da jeg fylte 30år, med penger jeg arvet av min bestefar som døde noen år før. Min klokke er en Datejust 16014 fra 1979. Samme år som min bestefar giftet seg og fikk en datejust (også da fra 1979) i morgengave fra sin kone.  
  Men det er vel kanskje egentlig bare for å flashe? Da burde jeg vel kanskje kjøpt en klokke som er noe større enn 36mm også? Og fordi den er en av 7 klokker jeg eier, så er jeg ikke klokkeinteressert? 

  Klokken på mobilen min er en mye "bedre" klokke, men det er ikke det jeg var ute etter da jeg kjøpte den heller. 

  Personlig hadde jeg ikke kjøpt klokke for 100k uansett, da jeg har andre ting jeg heller ville brukt de pengene på.
  Men jeg har mye glede av Datejusten og de andre klokkene jeg har. 

  • Like 1

 7. 7 minutes ago, chrgod said:

  James Dowlings kjente artikkel på Timezone  fra 1998: "Why it is ok to hate Rolex". Summerer greit opp "love-hate" forholdet som mange har til merket.

  Rolex har definitivt en lang historie, og gått i bresjen med mange nyvinninger.

  Samtidig er de "klokkeverdenes Harley-Davidson". Imaget blir negativt påvirket av enkelte eiere...

  Ja, jeg ser at mange kan mislike Rolex og det har fått ett veldig harry image de siste årene. Men syns fremdeles at det blir feil å "gatekeepe" å være en klokkeentusiast fordi man misliker ett merke. Det er jo noe helt annen enn med vilje og viten kjøpe en fake klokke. 

  For min del så har jeg sansen for Rolex sin historie og inovasjoner. Jeg har den første klokkemodellen som er automatisk og kom med dato, det syns jeg er litt kult!


 8. 10 hours ago, 7R41N33 said:

  Man kan da være klokkeentusiast selv om man bryr meg om status? 

  Jeg får relativt ofte spørsmål "er det en Rolex" om alt fra Sinn 104 til Seiko SKX , tipper noen tenker at noen av klokkene mine er dyrere enn de egentlig er..

  Jo sikkert, men om man kjøper fake så er vel statusen/flashingen viktigere enn selve klokkeinteressen. 

  Om du kjøper en fake, vil du da svare/lyve å da si Ja, det er en Rolex, eller være ærlig å si at det er en fake?


 9. 10 minutes ago, Merko. said:

  Da misforsto jeg tidligere, virket som folkene med disse klokkene var mer opptatt hva andre syntes om dem. ikke hva de syntes selv. :)

  Skal ikke se bort i fra at det stemmer for noen som kjøper Rolex og i hvert fall om man vurderer å kjøpe en fake. 


 10. 18 minutes ago, Mr_Spock said:

  Artig å lese litt i tråden, i begynnelsen er det en del som har små crt-tver - men med noen ganske så heftige stereo/surroundanlegg med skikkelige store gulvsående høytalere. I dag hadde vi nok sett mye mer store tver og små stativhøytalere/lydplanker 😁

  Haha ja. Synd mange bildene ikke fungerer lengre. Jeg har faktisk to av cdspillerne jeg skrev om i tråden her fremdeles, ligger på loftet å samler støv nå da dessverre . 


 11. Har tidligere brukt REL Quake i blokk uten problemer/klager fra naboene, gikk til og med å spurte dem ved noen anledninger, det var de under, siden det var hjørneleilighet, så kun naboer under.
  Trenger jo ikke å dra på veldig mye heller. Denne ble primært brukt til musikk, så skulle jeg ha vors/fest så koblet jeg den ut. 


 12. 58 minutes ago, Salvesen. said:

  En annen ting er hvordan de holder seg i verdi, å kjøpe en Rolex vill gjerne sørge for verdiøkning for deg mens å kjøpe en så dyr fake gjerne vill tape seg i verdi? Litt usikker her da jeg ikke driver med slikt.. 

  Det er vel ulovlig å selge fake klokker i Norge, så den har vel 0 verdi sånn sett. I hvert fall via finn og de fleste(alle?) klokkesider på facebook. 


 13. 1 minute ago, toth said:

  Nå trenger vi ikke gå for dypt inn i akkurat det, men de dyre, gode kopiene er da faktisk absolutt fine klokker med suverent håndverk og kjempeflott urverk - uten at jeg selv ville eid en. Dog kunne jeg gjerne med stolthet hatt en klokke satt sammen av samme mann med samme øye for detaljer, bare uten kopi-aspektet.

  Det finnes en hel haug med gode klokker med flott design som ikke utgir seg for å være noe annet enn hva de er.
  Så for meg kan jeg ikke forstå at en som kategoriserer seg som klokkeentusiast kan i det hele tatt vurdere å kjøpe en fake.
  At de er gode klokker satt sammen av flinke folk er det vel ingen tvil om, men det er fortsatt bløff.
  Innenfor den prissjiktet til de "gode" falske klokkene har man jo masse å velge imellom innenfor gode og respekterte klokkemerker. 


 14. Hele markedsstrategien til Rolex med lav produksjon og kun venteliste for eksisterende kunder er litt turnoff for min del.
  Det hele blir en ond sirkel, hvor ett lite knippe mennesker kjøper nye fra AD og selger med 30-40% profitt uten å ta klokken ut av boksen engang. 

  Jeg har ett kundeforhold hos Bjerke, har kjøpe flere klokker der og eier også en Rolex. Men nå syns jeg det har blitt litt vel mye flipping og "feil fokus". Folk snakker om klokkene sine som en investering. Det er jo forsåvidt fair nok, men da er jo det viktigere enn klokkeinteressen. Samme når det kommer til fake også, hvis man vil kjøpe en fake, så er det jo viktigst at folk tror man eier en Rolex enn å faktisk ha en fin klokke. Da er det jo bare ett statussymbol man bløffer på seg. 
  Hvorfor ikke da kjøpe en homage variant om det er designet man liker? Evt så kan man også kjøpe seg en Tudor, da får man også en klokke som er meget bra og på sett og vis en Rolex. 

  Til Norge kan du importere en fake klokke uten å bryte loven, men du risikerer å ble stoppet i EU land, selv som turist. 

  • Like 2
×
×
 • Create New...