Gå til innhold

Leo_

Medlemmer
  • Innlegg

    5 437
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Leo_'s innlegg in Ekstralys på firmabil ble markert som svaret   
    På generell basis vil jeg si at det kommer an på hva slags lys du vil ha. Som OFTEST (men ikke alltid) vil du her velge mellom langtrekkende lyd (halogen) og mye lys, men med mye spredning (LED bar). Vil du bare ha mer lys er LED-bar ofte helt greit, men det er ikke mange av dem som er i nærheten av å gi sånn rekkevidde som halogenlamper, helst med 37,5% lysskarphet. Sistnevnte er MIN favoritt.
  2. Leo_'s innlegg in [Løst] Ford Focus: Er det dette som er o2-sensorene? ble markert som svaret   
    Det ser ut som en O2 sensor (lambdasonde) ja. Bilen kan ha en sonde til også. En sonde et sted mellom motor og katalysator (f.eks den du har bilde av) og en ekstra sonde etter katalysator.
  3. Leo_'s innlegg in Bredde på felg - økning av størrelse ble markert som svaret   
    Dette er ikke riktig. 
     
    Felgen skal minst tåle halvparten av maksimal aksellast.
     
    Innpress kan på generell basis endres med +- 7,5mm, så lenge ingen del av hjulet kan berøre noen steder, uansett avfjæring og sving og at ingen del av hjulet stikker utenfor skjermen innenfor en sektor på 30 grader forover og 50 grader bakover i forhold til hjulets loddlinje når hjulene peker rett fram. Større endring av innpress som ikke bryter med nevnte forhold kan godkjennes med dokumentasjon, forevistning hos Statens Vegvesen og så innføring i vognkort.
     
    Dekk- og felgdimensjon skal være lik foran/bak om ikke annet er godkjent av fabrikant. 
     
    Rulleomkrets på hjul skal ikke endres med mer enn +- 5% uten særskilt godkjenning.
     
    Det var det jeg kom på i farta
  4. Leo_'s innlegg in Varmgang i skivebremser ble markert som svaret   
    Mange er raske å snakke om luft, men få kan forklare HVORDAN denne lufta skulle kommet inn i systemet. Glem luft. Det er antageligvis et lite snev av rustspreng mellom stempel og sylindervegg i caliperen. Det er selvsagt mulig å overhale, men om du får tak i caliper til en fornuftig pris ville jeg heller bare fått den bytta.
  5. Leo_'s innlegg in EU kontroll uten baksete ble markert som svaret   
    Etter det jeg kjenner til er det ingenting i Forskrift om periodisk kontroll av kjøretøy som pålegger at alle seter skal være montert. Det har også kommet noen føringslinjer fra Statens vegvesen rundt dette siden det stadig blir vanligere med uttakbare seter. Jeg hadde i alle fall ikke ofret det en tanke, så lenge det ikke opplagt er ment at noen skal sitte der setene skulle vært - uten seter. Jeg kan ikke helt se for meg at dette i praksis skal by på noen problem.
  6. Leo_'s innlegg in EU-godkjent med ekstra seter? ble markert som svaret   
    Det er fort gjort å overse antall seter i vognkortet om bilen ellers ser ut som den skal. IKKE kjøp en bil med feil i dokumentasjonen uten å vite nøyaktig hva du gjør, det blir fort dyrt.
  7. Leo_'s innlegg in filmrom av et av mine 2 soverom? ble markert som svaret   
    Hva med å sikte litt annerledes? Jeg har 3,5m titteavstand i stua og en 55" HDTV, jeg kunne godt tenkt meg en 60" men for meg er det som tidligere nevnt ikke aktuelt å kjøpe 4K før prisene kommer ned og ikke minst at ytelsen kommer opp. Men, som jeg begynte, hva med å sikte litt lengre frem, kjøpe deg en brukt HDTV i rett størrelse og heller bruke litt penger på et godt surroundoppsett? Lydoppsettet går ikke ut på dato med det første, du får en grei TV til en grei pris, og kjøper du i alle fall forsterkern brukt kan du bygge ganske heftig for en rimelig penge. Alt i alt et godt fungerende mediarom til en fornuftig pris, og når du bytter ut HDTVen til en 4K så skifter du ut en TV som ikke har tapt seg mye i verdi, til fordel for et format som har rast ned i pris.
  8. Leo_'s innlegg in [Løst] Tungstartet Passat TD 96 mod. ble markert som svaret   
    Tiden glødelampa lyser har ingenting å si i forhold til hvordan glødepluggene fungerer. Antageligvis har du 3-4 defekte glødeplugger eller feil ved strømtilførselen. Om du ikke har byttet glødeplugger før kan du rimelig trygt bytte samtlige nå.
  9. Leo_'s innlegg in [Løst] Hva slags type pære er dette? ble markert som svaret   
    Kalles gjerne T4W eller BA9S.
×
×
  • Opprett ny...