Gå til innhold

Wibla

Medlemmer
  • Innlegg

    1 460
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wibla

  1. Simen1 skrev (16 timer siden):

    Edit: Electricitymap har fine grafer pr time for siste 24 timer, men man må betale for pro-versjonen for å få andre tidsintervaller. Her ser vi at produksjon og forbruk matcher ganske godt i de fleste land, samt at import/eksport hjelper på. For Norges del så har vi vannkraft-bufferen som gjør times-verdiene mindre interessante enn i de fleste andre land. I Norge hadde det vært fint med en graf pr måned eller uke så man kan se hvor mye vindkraft eller import klarer å bidra til å ikke tappe magasinene.

    https://energy-charts.info/charts/power/chart.htm?l=en&c=NO&stacking=stacked_absolute&source=cbpf_saldo&interval=month&legendItems=1111110&year=2022

    Som et eksempel... man kan bygge sine egne grafer der :)

    • Innsiktsfullt 1
  2. Jeg ville sett på Lenovo W550s eller P50s. De koster mer, men er verdt pengene. Husk at maskinen skal være arbeidsverktøyet ditt på skolen i minimum 2 år, du får en del igjen for å velge riktig nå.

     

    Jeg antar at du får studielån/stipend? Isåfall: spar pengene du har satt av til laptop nå, og spytt i de manglende kronene fra første låneutbetaling for å kjøpe en maskin som faktisk holder. 

  3.  

     

    Nei, hadde skjermen vært fra et annet selskap enn Hell - øh, Dell - hadde jeg kanskje vurdert den.

     

    Hva snakker du om. Dell lager gode skjermer som varer og varer år etter år er min erfaring. Skal man ha en ren gaming skjerm, så ser man andre steder, men Dell har heller ikke hatt den målgruppen. Dog de har faktisk en TN skjerm nå med G-Sync da. En kamerat av meg har en Dell 2405 som funker fint enda, og den er fra 2005...så 11 år gammel.

     

    Av totalt 5 stk Dell U2711 jeg har hatt, har 4 feilet innen ett år. Av 2 stk Dell U3014 jeg kjøpte etterpå, feilet begge to innen et halvt år.

     

    Så nei, Dell lager verken gode skjermer, eller har god kundeservice. Etter min erfaring, vel og merke, og den kan du lese her:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1284141

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1540489

    Ja, din opplevelse med totalt 7 dell-skjermer er jo representativt for de millioner av skjermer Dell har laget oppigjennom.

     

    Eller kanskje ikke?

     

    Tipper du hadde en skikkelig bedriten opplevelse med kundeservice hos Dell også? Sånn for å toppe kaka.

  4. Det er ganske gitt at et IPS-panel i denne oppløsningsklassen er bedre enn et hvilketsomhelst TN panel, men jeg har observert at TN-paneler har blitt bedre på vertikale innsynsvinkler de siste årene. Jeg er dog ikke overbevist om at TN på en 32" som skal stå såpass nærme brukeren vil fungere godt. Heller tvert imot.

     

    Har du brukt høyoppløste paneler? For vertikal oppløsning er ikke det jeg savner på 27" i dag. Høyere PPI generelt, ja, men ellers fungerer det meget godt. Her er det vel dog også snakk om smak og behag, er ikke alle som kjører 3x27"...

  5. 4K IPS til en overkommelig pris er langt ute enda, men kommer tidsnok!

     

    Det er ikke særlig realistisk med TN panel på 32" heller mtp innsynsvinkler, selv om det vil gi en mer brukbar PPI.

     

    16:9 vs 16:10 på såpass høye oppløsninger blir også ganske fjasete. Så fort man er over 1080P så er den diskusjonen i praksis død. Prøv en 27" med 2560x1440 oppløsning om du ikke tror meg :)

     

    Hadde jeg skulle kjøpt/hatt bare én skjerm så ville jeg hatt vanskelig for å velge mellom den nye 34" 1440p ultrawide-skjermen til LG og en 28" 4K skjerm...

    • Liker 1
  6. Jeg har sluttet å anbefale dustin til venner og kjente, etter et par opplevelser med kundeservicen dems som er under enhver standard, spesielt fra et firma som markedsførte seg veldig på god service.

     

    Det er under ethvert lavmål å tilbakedatere garantivarighet på et allerede solgt produkt, for så å avvise retur, på tross av at produktet enda er innenfor garanti fra produsent.

     

    Dette er en pågående sak, så vi får se hvordan de løser dette etter at jeg smalt lovverket i ansiktet på de.

  7. NgZ: 0 og 1 er ganske langt fra hverandre på mitt tastatur, om du bruker numpad til punching av enkelttall foreslår jeg et skrivekurs.

     

    ZFS har masse kult, men er ikke så ekstremt utbredt i bedrifter flest enda, der man gjerne allerede er bundet opp mot løsninger fra f.eks. EMC, Lefthand o.l. mer enn 'egenrulla' ZFS-løsninger basert på nexenta eller openfiler. Om man da i det hele tatt -tar- backup, eller har dedikerte maskiner (tenk f.eks. mindre bedrifter, grøss).

     

    Kanskje mer relevant 'i det daglige' er shadow copy på windows-baserte kontormaskiner (som tross alt de fleste bruker), da kan man enkelt gå tilbake og gjenopprette filer om noen klarer å slette en fil (eller masse data i den) ved et uhell.

     

    Backup er et stort og komplekst felt, det er mange sannheter og meninger, men en ting som er sikkert er at å betrakte RAID alene som backup er en god måte å pisse avgårde masse data når man gjør noe feil eller raidet tryner, det er også derfor både dozern og jeg har vært veldig klare på at RAID ikke er backup.

    Om du ikke klarer å forstå det, så er igrunn ikke det mitt problem.

     

    Bruk for all del RAID, det være seg 1,5,6 på HW-kontrollere, swraid i linux eller Z1/Z2 i ZFS, men dette er primært en måte å sikre oppetid og tilgjengelig til dataene på mer enn en sikkerhetskopi. Skill på redundans og backup. Redundans gjør at du kan ha feilmoduser men ikke mister tilgjengelighet til maskinen/dataene mens backup gjør at du kan gjenopprette fra en katastrofal feil uten å miste mer data enn fra siste backup.

     

    Husk at snapshots du måtte gjøre på ZFS er null verdt om diskene feiler og du mister volumsettet uten å ha backup på tape/annen server, det samme gjelder med shadow copy på windows.

     

    Edit: staveleif

  8. Her er det åpenbart at det er enkelte debattanter som ikke har litt peil på hva de skriver om.

     

    RattleBattle: RAID kan i ingen tilfeller erstatte en restore av backup utifra den definisjonen, fordi at RAID er filsystem-agnostisk, og en fil du sletter på et raidsett er borte fra alle diskene.

     

    NgZ: RAID0? i en backupløsning? Jeg vil gjerne ha litt av det du har røyka.

     

    Om du vil se på en produsent av NAS-løsning som ikke gjør det enkelt å feilrette så kan du bare se på Drobo. De kjører kryptert firmware og proprietært kombinert filsystem og RAID-løsning. Lykke til med å prøve å redde data fra en slik uten å ha en annen drobo i bakhånd (disse er forøvrig dyre).

     

    La meg bare si dette en gang for alle:

     

    RAID er ikke, har aldri vært, og vil aldri være BACKUP.

  9. Shit in, shit out.

     

    Med stock-kjølere på både gpu og cpu så legger dere ikke akkurat til rette for å få gode støyresultater, det er nå en gang sånn at man må begynne med støykildene før man tar seg av resten.

     

    Med f.eks. et skjermkort som ikke har den horrible referanse-kjøleren til AMD, og en billig men god tårnkjøler (Coolermaster 212 o.l.) vil støynivået oppleves som noe helt annet, så å trekke kabinettet for å ha dårlig støykarakteristikk på grunn av komponentvalg blir søkt.

     

    Om folk vil ha en seriøs gjennomgang av dette kabinettet og hvordan det er for entusiaster som er ute etter et støysvakt kabinett så anbefaler jeg heller å lese SPCR sin review.

    • Liker 2
  10. Kablene kan fint legges under hovedkortplaten, om testerne hadde orket å fjerne begge sideplatene så hadde dette blitt åpenbart. Jeg skjems faktisk over å se et så uryddig P183, og attpåtil i en "seriøs test".

     

    10-inside-back.jpg

    Fint plass til ledninger

     

    22-crossfire.jpg

    Flest mulig kabler lagt bak hovedkortplata og harddisk montert nede foran psu, ca. optimalt oppsett i et P183

     

    Konklusjonene til testerne utifra de betingelsene de har brukt kan man ikke gjøre noe med, de er forsåvidt riktige. Men da ignorerer man totalt det faktum at majoriteten av brukerne som faktisk kjøper et P183 bytter ut viftene med noe bedre, og faktisk har kompetanse nok til å kable opp maskinen slik at luftflyten blir optimal. Og la meg også nevne sideplatene og frontdøra, disse har en sandwitch-konstruksjon som virker støydempende, så mesteparten av støyen blir ledet ut bak.

     

    Min anbefaling er at dere går tilbake og gjør denne testen på nytt.

  11. Om du vil ha en stillegående maskin så begynner du først med å velge komponenter som per def er støysvake, så kan du ta videre støydemping og modding etter behov... å ha et bra utgangspunkt (støysvakt kabinett) er en "liten" fordel. Har sett flere bygg med feks P182 som er modifisert for drive suspension (strikk), og Antec Solo (som har dette fra fabrikk) som lager særdeles lite støy...

  12. WD er mer utsatt for sin egen kvalitetskontroll virker det som, jevnt over gode produkter, men så legger noen på fabrikken gullegget og det raser ut noen tusen disker som aldri burde vært solgt, voila dårlig(ere) rykte.

     

    Sendte inn et par samsung T166 disker til komplett rett før jul, to F3 500GB disker på vei tilbake, grei oppgradering av ytelse det :D .. ene havner nok i htpc/lanpc, andre i workstation.

×
×
  • Opprett ny...