Gå til innhold

Den Polse

Medlemmer
  • Innlegg

    1 562
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Den Polse

  1. Jaha? Hvorfor dra innvandring inn i dette? Noe bør gjøres for å få ned overgrepene og hindre gjentagelser når det først har skjedd. Uavhengig av opphav, kjønn, religion, partitilhørighet etc.

    Selv om man ikke skal generalisere og stemple alle innvandrere som voldtektsmenn så er dette faktisk et stort problem. Når da man har innvandrere fra enkelte steder i verden som står for så å si alle overfallsvoldtektene i landet så bør det være ganske enkelt å dra noen slutninger. Med manglende forståelse og muligens også masse følelser involvert så kan slike saker skape mye rasisme. Majoriteten av innvandrere er strengt tatt de som vil lide mest som følge av dette.

     

    Som følge av den reaksjonære "skjedd er skjedd" holdningen så skapes faktisk rasisme og generelt uhyggelige holdninger og miljøer ved at problemene ikke blir ordentlig tatt tak i. Rasistiske og nynazistiske grupperinger vinner stadig terreng i norden.

     

    Å si at denne saken ikke har noe med innvandring å gjøre blir for meg horribelt feil eller rett og slett løgn. Dette har med kultur og verdier å gjøre. Her i norge har vi ikke en kultur for gjengvoldtekter. Vil du påstå at denne 12 år gamle jenta hadde blitt voldtatt om vi ikke hadde hatt innvandring fra land der kvinner skal gå med burka for å ikke vekke menns sexlyst?

     

    Hadde jeg flyttet til Afghanistan i morgen så hadde jeg selvfølgelig tatt med meg de verdier og holdninger jeg i dag har. Jeg ville nok prøvd så godt jeg kunne å følge landets skikker og normer, men jeg ville aldri vært komfortabel med steining av kvinner og mye mer. At vi tror at man kan ta en person fra et slikt middelaldersk samfunn og at nesten kun fordi våre norske verdier og måte å leve på er så mye bedre så vil personen følge disse så tar man grundig feil.

     

    Det har vært mange forsøk på å løse dette problemet på. Ekstra lys har blitt satt opp i Oslo sentrum, natteravnene har vært ekstra synlige, samme med politi i perioder. Aviser har i stor grad sluttet å skrive "voldtektsmannen var av afrikansk opprinnelse" og lignende. Dette hjelper jo, de første sakene gjør mulighetene for voldtektsmenn mindre og avisene forteller ikke fakta som kan skape rasisme hos leserne. Fortsatt så er dette bare behandling av symptomene og ikke den underliggende årsaken.

     

    Hvor mange overfallsvoldtekter er den nåværende innvandringspolitikken verdt? 20 i året? Det må vi bare akseptere? Som mann så er dette kanskje ikke et problem som angår meg?

    • Liker 2
  2. Da vi fikk Melodi grand prix etter at Rybakk vant så økte de tv-lisensen betydelig for å betale for dette. Deretter så økte de den igjen i forbindelse med fotball VM eller noe slik. Nå er den på uhyrlige 2680 kr.

    Som resultat av dette så vil jeg mene at mange velger å droppe tv inntil de er ordentlig etablert og har råd til denne meningsløse avgiften. Istedet for å gjøre noe med problemet, at det rett og slett er horribelt dyrt, så vil de nå istedet gjøre det umulig å ikke være pliktig å betale.

    Flott måte å gi de yngre en start i voksenverdenen og skape verdier som gjør at de blir pliktige skattebetalere i fremtiden.

     

    øhh..

  3. Om jeg har lyst til å smugle narkotika gjennom Sør-Amerika og blir tatt der nede, så får jammen fengselsvesenet der oppgradere celler, kjøkken, luftegård og aktivitetstilbud slik at dette passer med den standarden jeg er vant til hjemmefra.

     

    Urimelig? Selvfølgelig er det urimelig, sånt koster penger, noe et fattigere land ikke har råd til.

     

    Hva er egentlig grunnen til at religion skal kunne "toppe" nesten alt annet i et moderne samfunn?

    "jeg skal ha!" Er strengt tatt ikke et begrep som hører hjemme i fengsel, men når man blander religion inn i saken så blir det plutselig bare rimelig?

     

    Det som plager meg er at vi bruker lett hundrevis av millioner på å gjøre tiden i fengsel så behagelig som mulig samtidig som man ved andre saker plutselig ikke har råd.

     

    "Du må stå i helsekø i to år fordi vi ikke har råd til å bedre dette tilbudet"

    "Saken ble henlagt til tross for at du har videofilm og adresse på de mistenkte"

    "Ut i fra kostnadsanalysene viser det seg å utbedre veien ville kostet 200 millioner, så da får heller et par personer bli kvestet eller drept i året, for dette har vi ikke råd til"

    "Gjerningsmannen ble for tre uker siden sluppet ut av fengsel tidlig fordi vi mangler kapasitet"

    "Barnevernet hadde ikke kapasitet til å følge opp alle sakene, dermed fortsatte Knut å bo hos sine rusa foreldre til tross for bekymringsmeldinger fra skole og naboer"

     

    Poenget mitt her er ikke at vi skal behandle folk i fengsel for dritt ut ifra et ønske om hevn, men at det virker litt merkelig at kriminelles komfort skal prioriteres så høyt når det kommer til ressursbruk.

    • Liker 2
  4. Havner man i fengsel så er det vel en god sjanse for at man ikke akkurat er guds frommeste lam. At man ikke trenger å presse i dem bacon etc er greit nok, men det er grenser for hva man skal kunne kreve i fengsel. Tror hele denne diskusjonen i stor grad bærer preg av at folk flest synes det er latterlig hvordan kriminelle blir sydd puter under armene på i Norge og ressursbruken som følger med.

     

    Jeg er derimot helt enig i at fengsel skal rehabilitere folk, men det alle sosionomene og kriminologene alltid glemmer er at hovedpoenget med fengsel er at det er et sted staten setter folk som ikke forsvarlig kan ferdes ute blant folk. Når en leser avisene i dag så ser man til stadig ting som "Tiltalte ble i 2011 dømt for å nesten slå ihjel en mann, i 2009 for å voldta en kvinne. Nå knivstakk han to personer på bussen" Hvorfor i helvette er disse folka ute på gata fortsatt? Etter et dusin grove voldsdommer så burde det være ganske klart at denne personen ikke burde slippes ut på lenge.

  5. Jeg synes ihvertfall det er jævelig ubehagelig å gå nedover gata på kveldstid og plutselig kommer det folk bort, jeg avviser dem høflig men bestemt, noe som resulterer i at de prøver å ta på meg. Siden jeg ikke er helt blåøyd så vet jeg at det ikke akkurat skal mange sekunder med fysisk kontakt med disse folka til før lommebok og mobil er borte. De siste dagers oppslag om angrep på leire er triste, men siden alle av oss ikke er like balanserte og gjennomtenkte, så kommer det heller ikke som noe sjokk at disse folka kan få det til å se rødt for enkelte.

     

    I Norge er det i praksis umulig å kritisere eller konfrontere det som kan kalles svake grupper, om det så er kriminelle asylsøkere eller romfolk. Statens monopol på bruk av tvang og vold er dypt forankret i troen på at staten vil beskytte deg og dine interesser. Når regjeringen nekter å ta tak i problemer, politiet rykker ikke ut, henlegger saken med en gang og lovverket ikke er oppdatert til å takle utenlandske kriminelle på en tilfredsstillende måte, så mister man noe av denne troen på at staten beskytter deg. Fortsetter denne utviklingen så tror jeg vi vil se mer tilfeller av at folk tar loven i egne hender.

    • Liker 7
  6. Hei

     

    Har sett på MC og ATV forumet en god stund nå og mener det er rom for forbedring og kommer derfor med noen forslag.

     

    Dele opp forumet i:

    Moped(50cc)

    Lett MC (125cc)

    MC (125cc+)

    ATV og snøscooter

    Sertifikater

     

    Slik det er nå så havner folk som default i MC delen og det blir oversvømt av moped og sertifikat spørsmål. Derfor mener jeg at det bør bli mer som andre underseksjoner der man må velge kategori.

    Hvis man ser etter så er det nesten ingen prat om tung motorsykkel på forumet, noe jeg tror skyldes i stor grad at alle moped og sertifikat postene drukner bort alt annet.

     

    Har det blitt lov å diskutere trim på forumet? Ser ikke lenger noen sticky som sier at dette ikke er lov. Hvis så kan det være en ide med en egen kategori for dette.

     

    Hvorvidt mine kategorier er best har jeg ingen formening om, men jeg mener at MC og ATV forumet trenger forandring for at det skal fungere bedre.

  7. Bestilte en kabinettdel fra Corsair. Eneste alternativet var UPS. Fikk melding kl 12.56 at varen ankom for sent på dagen til å kunne leveres og at jeg skulle ringe et telefonnummer for å avtale utlevering/henting. Nummeret jeg fikk oppgitt er ikke i bruk.

     

    Når jeg ringer UPS så er tydeligvis UPS tracking nummer det eneste som kan hjelpe meg. Navn, adresse etc er det selvfølgelig umulig å finne pakken på. Det flotte er jo at jeg ikke fikk oppgitt et UPS tracking nummer i ordren min.

     

    Har disse folka inget ansvar for å faktisk levere varene de blir betalt for å levere? Virker ut som det er opp til meg som kunde å kontakte dem for å fortelle dem at de skal gjøre jobben sin. De har tydeligvis telefonnummeret mitt, hvorfor i helvette kan de ikke ringe og avtale levering når de gjør det så jævelig vanskelig for meg å ordne det?

     

    Skal unngå UPS som pesten fremover, makan til lite hjelpsom gjeng.

    • Liker 1
  8. Da må du betale for et halvår med forsikring før du får brukt sykkelen noe særlig. På den andre siden så begynner du også å jobbe med bonusen :p

     

    Ellers så er vel oppbevaring viktig. Har du et bra sted å sette sykkelen for vintern så er det kanskje greit å kjøpe sykkel nå. Ellers så koster vinterlagring fort noen kroner.

     

    Hvis det er snakk om ny sykkel så bør man vel også tenke litt på at garantien begynner å løpe og årsmodellen begynner å falle i pris.

     

    Ellers så kan man vel få en bra deal på sykkel nå som sesongen er i ferd med å bli slutt.

  9. Når jeg leser denne artikkelen her Dagbladet så blir det første jeg tenker: "Så bra at politiet aksjonerte og tok fra mannen våpnene, burde faenmeg hatt straff for en så usmakelig ytring på et slikt tidspunkt." Etterhvert som jeg leser så kommer jeg over: Operasjonsleder i Follo politidistrikt, Leif Holen.

    Han bekrefter at mannen er en kjenning av politi og psykiatri

     

    Hva i helvette gjør denne mannen med våpen fra før? Bare en av de to tingene gjør jo at mannen absolutt ikke burde hatt våpen!

  10. Etter MW2 pc og hvordan de behandlet spillerne så oppforderer jeg alle til å ikke kjøpe dette spillet. MW2 var et genialt laget spill, men så ga de totalt F i kundene sine og laget istedet DLC'er enn å patche alvorlige feil og ubalanser i spillet. Når spillerne, aka kundene deres ble lei så ignorerte de alle forespørsler og annet. Hvis noen tviler på noe av dette, gå inn på infinityward.com og sjekk ut forumet deres, IW driter totalt i spillerne og gidder ikke engang å svare på spørsmål på sitt eget forum.

     

    Som forbrukere burde vi straffe så arrogante og grådige selskap ved å ikke kjøpe spillene deres. Det er tross alt en av de få tingene vi kan gjøre.

  11. Siden jeg har en XPS 15 tommer fra før av så tenker jeg av erfaring "HELL NO!" når jeg ser muligheten for å kjøpe en ny XPS fra Dell.

     

    Bluescreens, flere velkjente konstruksjonsfeil som bla. koker ladeenheten var noe av snadderet man fikk med på kjøpet på forrige XPS 15 tommer.

     

    Med tanke på at det er mest sannsynlig de samme folka som har laget denne så kommer jeg ihvertfall til å styre langt unna.

  12. Ja, koster skjorta å forsikre racere, spesielt hvis du er under 30. Tror ikke bilbonus påvirker sykkelbonus, men jeg kan ta feil. Vil anbefale deg å sjekke syklene i gjensidiges forsikringskalkulator, da får du en viss ide om hva den aktuelle sykkelen koster å forsikre. Med det sagt så tviler jeg sterkt på at gjensidige er det rimeligste, de er kjent for å være dårlige på mc, både kunnskapsmessig og i pris.

     

    Ville heller ikke forsikra på far, heller starta med en litt snillere sykkel og bygget opp bonus selv.

  13. Synes det bør skilles veldig klart mellom galninger i form av mennesker med sinnslidelse og mennesker med radikal ideologi. Ved å stemple de som sprenger seg selv i lufta som gale er en ansvarsfraskrivelse for handlingene de begår. Med dette synet så mener jeg også at man bagatelliserer problemet i den forstand at man kaller det som er et resultat av en organisert ekstremistgruppe for sinnsforvirrede enkeltpersoner. Det er en enorm forskjell i hvilken fare disse to forskjellige typene mennesker utgjør i helhet.

     

    Vil du si at Ku-Klux-Klan folk som dreper en afroamerikaner er sinnsforvirrede? Nei, fordi du vil ikke ta fra dem ansvaret for handlingene deres. Tankegangen til disse menneskene er akkurat den samme som selvmordsbomberen på veldig mange plan.

     

    Siden vi ikke vet med 100% sikkerhet at fyren ikke hadde psykiske lidelser fra før av, til tross for at all info gravd frem i ettertid viser et bilde av en "normal" person skal vi gå ut ifra at han var psykisk syk? Eller hvorvidt han ble utnyttet så skal vi regne med at han ble det? Ser du ikke at du tar vekk ansvar fra enkeltpersonen med disse spekulasjonene her?

     

    Politiet mener at mannen skal ha fått hjelp til å utføre terroraksjonen. Er dette et par gærninger til eller organisert terrorisme?

     

    Man liker ikke å tro at det er organiserte grupper klare for å utføre terror i Skandinavia, derfor er det veldig lett å heller høre på de som bagatelliserer og ufarliggjør signalene vi nå får.

     

    Man har eksempler innen medisin der leger blir dødssyke, så når undersøkt har de store kreftbyller de ikke har "lagt merke til" til tross for at de er av en art som gjør de umulige å ignorere eller ikke gjenkjenne som en lege. Fakta er at de på et plan de ikke kontrollerer selv ikke har villet innse at de er alvorlig syke og de bedrar seg selv. Denne psykologiske sperren er overførbar til mange situasjoner.

    • Liker 1
  14. Vet ikke om jeg skal le eller gråte når enkelte prøver å vinkle dette til å være SørKorea og USA i ond forening som driver å provoserer stakkars NordKorea.

     

    NordKorea har så langt senket et Sør-Koreansk marineskip. 46 Drept.

     

    SørKorea skjøt av en eller annen grunn artilleri som havnet i sikkerhetssonen mellom Nord og Sør. Merk, dette er ikke Nords territorium, heller ikke Sør. 0 Drept.

     

    Deretter bombet Nord den sørkoreanske øya Yeonpyeong med artilleri. 4 drept.

     

    Vet ikke hvor du henter faktaene dine fra, men de er tydeligvis ikke de samme som resten av oss forholder oss til.

     

    Drive å true med atomkrig er bare kos forresten.

    • Liker 2
  15. Hvem bryr seg om noen svensker nesten ble sprengt i lufta? Mye verre om man lager karikatur som fornærmer noen. Selv om ytringsfriheten beskytter slike tegninger så er det tydeligvis mye verre for disse velintegrerte muslimene enn terrorhandlinger i religionen deres sitt navn.

     

     

    Så lenge problemet med dårlig integrering av muslimer, i stort antall fortsetter så vil problemene eskalere. Noe som vil skape hat og dermed rasisme både hos muslimene og hos etnisk norske. Stem rødgrønt hvis du ønsker grobunn for radikal islam og rasisme i Norge.

    • Liker 2
  16. Det er rett og slett uansvarlig å kjøre rundt med en bil som har 150 HK mer enn hva den er godkjent for. En ting er at om du krasjer i noen andre så risikerer du å bli gjeldsslave for resten av livet, men en annen ting er om bremser og andre saker er dimensjonert for den potensielle kraften og farten. Ser ingenting i annonsen om at bremser har blitt utbedret for eksempel. Du høres ut som en av de som bare venter på å bli del av ulykkesstatistikken.

     

    Ikke forstå meg feil, jeg er helt for å presse noen ekstra hester ut av en god bil og vinne en liten seier mot avgiftshelvetet den norske stat driver mot bilister. Men 300 HK på en bil til 39 000,- høres rett og slett farlig ut. På raske biler som Porche er bremseeffekten ofte nesten like imponerende som akselerasjonen og hvor godt den sitter på veien. Vedder hatten min på at det ikke er tilfellet her.

  17. Du har moms ja, men hva som burde bekymre deg mer om du kjøper gull på ebay er kvaliteten. Jeg og de fleste andre her inne har vel ikke ekspertisen til å kontrollere at gullet er av akkurat den karaten som er avtalt.

     

    Gull er uansett idioti å kjøpe da det har steget mye siden finanskrisen. Gull stiger i pris når markedene er usikre da gull er en temmelig sikker ting å sette pengene sine i. Å kjøpe for å ha hjemme er ikke spesielt lurt med tanke på innbrudd og å kjøpe for å ha i en bankboks ser jeg ikke helt gleden av. Dermed så er det dessverre ikke så mange grunner til å kjøpe gull i dag :(

     

    Selv har jeg egentlig også lyst på en gullbarre, men av grunnene ovenfor så tviler jeg på at det noen gang kommer til å skje.

     

    For tiden så trøster jeg meg med sjørøverskatten min, en liten kiste som jeg kaster alle småpenger i for å holde lommeboka slank og fin.

  18. Vi har da ingen problemer med muslimer i norge. At flere skoler i oslo nå har 90%+ innvandrerelever kommer av at vi nordmenn er rasister og flytter fra gård og grunn om det skulle komme for mange innvandrer i nærområdet vårt. Uansett blir det en kjempemessig integrering av dette. Eller var det segresjon det het? Samme det. Ble for litt siden trykt en artikkel om hvor bra integreringen har gått i Norge. Da hadde de tatt for seg innvandrere som kom til Norge på 60-70 tallet. Her er det viktig at man ikke tenker slike uopplyste tanker som f. eks mange av disse var høyt utdannede, ressurssterke iranere som flyktet fra prestestyret og at mengden innvandrere som kom til Norge av muslimsk bakgrunn var en anelse mindre da og nå.

     

    Kanskje vi burde behandle muslimer og deres religion slik de ville behandlet oss om vi hadde flyttet til deres land? Haha, bare tuller, det ville jo vært brudd på menneskerettighetene :)

    • Liker 2
  19. Selvfølgelig ikke riktig å skade syklister, men veldig mange av de oppfører seg som komplette rasshøl i trafikken. Tar ikke hensyn i det hele tatt til andre, følger ikke trafikkreglene om det ikke passer dem og ser ingen problemer med å lage masse kø.

     

    Oppfører man seg som et rasshøl så vil man ofte før eller siden komme ut for et enda større rasshøl og da kan det bli stygt.

     

    Med det sier jeg ikke at disse syklistene nødvendigvis handlet galt også, men tviler litt på at denne fyren plutselig våknet opp fast bestemt på å skade syklister i dag.

  20. Norge er et av verdens rikeste land.

    Norge har et av verdens desidert høyeste nivå på skatter og avgifter.

     

    Det kan sammenlignes litt med at du kjøper ny pc på en webshop. Du betaler vanvittig mye mer for den kontra samme pcen på en annen webshop og leveringstiden er så lang at når du endelig får pcen så er den litt utdatert. Høres dette rimelig ut for deg?

     

    At det er verre i mange andre land skulle jo bare mangle. Nesten alle andre land er fattigere enn Norge og betaler mindre skatter og avgifter. Noe av poenget i tråden er at med Norges utgangspunkt burde helsevesenet ha fungert mye bedre. Videre er det fra et samfunnsøkonomisk og humant synspunkt idioti å la tusenvis av mennesker gå sykmeldt i lang lang tid å lide og bli deprimerte. Medisinsk er det helt retardert også, ved å ikke behandle et seriøst problem blir det alltid verre å hanskes med over tid og farene for komplikasjoner går opp samtidig som pasientens allmenntilstand og psyke går ned.

     

    Holdningen din tilsier at du ikke har opplevd helsevesenet fra sin verre side og at du ikke har innsikt nok til å forstå hvor jævelig mange av de over 200 000 som i dag er i kø for viktig behandling har det ved at du bagatelliserer problemet.

     

    Det er den rødgrønne regjeringen som har skylden i at helsekøene igjen har vokst.

    Nettavisen - 20.000 nye i helsekø

     

    Hele regjeringen skulle blitt tatt med opp på akershus festning som forræderene de er og skutt, for så å bli gjenopplivet og satt i helsekø..

    • Liker 1
  21. Du høres veldig fornøyd ut med en urett som ikke rammer deg selv.

     

    Å sammenligne norge med andre land blir vanligvis feil, da norge i nesten alle tilfeller har mye mer penger og burde derfor kunne tilby en høyere standard.

     

    I andre land betaler man gjerne ikke nesten mest i verden i skatter og avgifter også.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...