Gå til innhold

Greddi

Medlemmer
  • Innlegg

    1 503
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Greddi

  1. On 24.4.2024 at 5:19 PM, Javisst said:

    Takk for gratulasjoner! Ja, jeg har fremdeles masse å lære og er veldig bevisst på dette. Kjører svært defensivt. Kanskje litt i overkant defensivt...

    Hadde min første jobbpendling i dag. På vei ut gikk bra, men å forsere rushtrafikk på hjemveien, derimot... Gruet meg til dette, men må bare hive meg uti det. Jeg turde ikke kjøre forbi stille/saktegående trafikk. Så da ble jeg stående å stampe med de andre... Det var overhodet ikke noe problem, men kunne spart betraktelig med tid på veien hjem dersom jeg bare hadde lagt meg ut og rullet forbi.

    Noen andre som kjenner seg igjen her?

    Og tidenes I-landsproblem; Må prøve å finne en garasjeportåpner til sykkelen, fordi å klyve av og låse meg inn i garasjen for å åpne porten ble fort kjedelig. 😉

    Er det plass, så er det lov å lanesplitte. Jeg lanesplitte i firefelts veier uten å blunke to ganger. I vanlig 2 felts vei, bruker jeg litt skjønn.

  2. On 29.3.2024 at 8:49 PM, Pop said:

    Hadde vært artig å få noen tips om mulig sykkelkjøp igjen. Min siste ble solgt litt etter eldstejentas fødsel (ja, jeg tenkte faktisk jeg måtte overleve i det minste til hun begynte på skolen). Nå er det altså 12 år siden jeg har eid sykkel selv, men har kjørt hver sommer da jeg låner svigerfar sin (-99 VFR 800). Har så vidt begynt å kikke på ulike modeller, men ser at noen er det få av på brukten. Tenker max rundt 50 000. De jeg har likt nå er ganske ulike hva jeg pleide å kjøre, men jeg er jo eldre... :(

    Så langt:

    Yamaha Tenere

    Suzuki GSR

    Kawazaki Z

    Kawazaki Versys

    Kubikk har jeg ikke satt noen spesielle preferanser for. Bruksområde: til og fra jobb, turer inntil 3-4 timer (så langt). Jeg er udugelig på mekking, så høy grad av plug&play er fint. ;)

    Meninger om de jeg har nevnt her og evt andre forslag?

    Tenere er langt utfor ditt budsjett. Jeg tror samtlige generasjoner av Tenere ligger langt over budsjettet ditt. Andre alternativer for Tenere, kunne vært Vstrom, transalp, NC700, Africa twin, BMW GS, Triumph Tiger. Riktignok av eldre generasjoner.

    Skal du ha relativt nytt slik at du slipper å tenke på skruing, så har du KTM 390 Adventure og BMW G310 GS

    EDIT: Forslag til nakne sykler: CB650F, CB500F. Du må kanskje prute litt.

  3. On 15.9.2023 at 11:43 PM, Javisst said:

    Takk for gratulasjoner! Jeg skal få tatt sykkelen ut på luftetur og fylt med 98, så klarer den seg gjennom vinteren. Kommer nok til å starte den opp med jevne mellomrom for å smøre opp litt.

    Og ja, jeg håper at dette blir starten på ny hobby, der jeg spontant kan hive meg på sykkelen og kjøre meg en tur, selv om jeg kjører alene. Skal bli kjekt å utforske fjell- og landeveiene som befinner seg i nærheten her. 😀

     

    • Liker 2
  4. Noen forhandler har brukbar nettbutikk alt etter hvilke merke du har.

    Motorspeed.no befinner seg på Lillehammer. Har handlet litt der for Traceren min. Levere ganske fort hvis de har varen på lager. Også har du agm.no du kan bestille ting fra. Har ikke bestilt fra der enda, så ingen erfaringer der.

    Skal du ha utstyr til MC, så har du xlmoto. Der selger de også tredjeparts deler og tilbehør til sykler.
    MC-utstyr.no om du skal handle bekledning og diverse mc ting. Har brukt de flere ganger og de er gode på kundeservice.

    • Liker 1
  5. 6 hours ago, Bruker-394945 said:

    DerBauer har nå skåret opp kjøleren på et referansekort. Ikke umiddelbart mulig å se noe galt. 

    https://youtu.be/rxaDZ6n2MNo

    Rent logisk for meg ville vært at et slik kjølekammer burde fungere aller best med varmekilden nederst, dvs viftene opp?

    Neste videoer blir vel fra GN som bruker IR på diverse load og posisjoner.

    Vapor chamber har sånn "ull"struktur som du så på videon, som benytter seg av kapillæreffekten til å trekke væsken tilbake til gpubrikka. Så den trenger ikke gravitasjon sånn sett til å fungere.

    • Liker 1
  6. 11 minutes ago, elderlywoman said:

    Trenger man noe annet med det vannkortet? Det er vel ikke helt plug-and-play. Jeg så på det, men har aldri installert vann-GPU så stod over. 

    hvis du ikke allerede har et ferdig custom loop. så trenger du:

    Radiator, pumpe, tank resoirvor, Slange/rør, nipler og vifter til radiator.

  7. Bitcoin og gull kan egentlig ikke sammenlignes.


    Gull er et råvare, som blir brukt i elektronikk og har faktisk en praktisk betydning. Gull kan ikke produseres kommersielt, men må graves opp fra jorda. Etterspørsel for elektronikk vil ikke synke med tida, og tilgangen til ny gull vokser mindre enn etterspørselen. Det er en grunn for at vi resirkulere elektronikk.
    Gull har en intrinsisk verdi, hvor den hjelper deg i hverdagen.

     

    Bitcoin er et nettverk, som er skrevet/programmert til å overføre valuta, og validere transaksjoner. Japsen som fant opp bitcoin brukte kryptografi fra 80-tallet. Og laget en protokoll som man ser er blokkjede basert. Disse blokkjedene fungere som en tabell til å lagre data, kryptert til kun-lese-av. Og disse dataene er logg om hvem som har gitt hva. Å validere disse blokker av data, koster regnekraft. Og insentivene for å bruke strøm/ressurser er å tildele bitcoin til disse såkalte "minere". Hver blokk i begynnelsen av nettverket gir 50 bitcoin, etter noen år så halveres lønna pr blokk til 25, prossesen vil gjentas etter noen år og halveres til 12,5 osv og det blir vanskeligere og mer kraftkrevende jo lengre i kjeden du er, i en proof of work nettverk. Disse tildelingene av bitcoin pr blokk er tilsiktet begrenset til ca 21mill bitcoin, for å kunstigjøre verdien av bitcoin.

    Bitcoin har en ekstrinisk verdi, hvor verdien bestemmes av andre folk.

    Verdien av Bitcoin er nettverket som kan brukes til å overføre penger for en "billig" peng. Dette argumentet begynner å bli tynnslitt i et proof of work nettverk, pga den krever mer og mer energi for å drive. Det finnes andre tilbydere som kan overføre penger mer energi effektivt og billigere.

    Bitcoin selges nå som en valuta hvor denne er desentralisert, ikke støttet av en myndighet som kan skape inflasjon på valuta, hvor denne er hardkodet i protokollen til å en begrenset antall bitcoin.

    I den virkelige verden, blir bitcoin behandlet som en investeringobjekt der lovnaden at den vil stige i verdi i fremtiden, og kan dermed cashe inn. Høres dette kjent ut? :)

    Og her ligger problemet: I en zero-sum marked vil vi alltid ha tapere og vinnere. Vinnere som kommer tidlig inn og kjøper verdiobjekt billig, og selger det når verdien har ferdig steget, til neste bagholder, som senere vil tape pga verdisynking.

×
×
  • Opprett ny...