Gå til innhold

lindp

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lindp

  1. Jeg har en Znote 6625WD og FireWire-porten er en TI ja.

     

    DPC Latency Checker har jeg aldri vært borte i, men står:" This machine should be able to handle real-time streaming of audio and/or video data without drop-outs." Håper dette ga deg svar

    9451186[/snapback]

     

    Takker og bukker!

     

    Kan du/noen sjekke ut om firewire-porten deler IRQ med noe, og eventuelt med hva?

     

    PAL

  2. Kan noen være så snill å sjekke ut hvilken chip Znote 6224w og Znote 6625w bruker på blant annet FireWire (IEEE 1394)? Sjekk i enhetsbehandling.

    Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, last ned Thsycon System Info og se om det f. eks er Texas Instrument-, Ricoh-, ENE-, VIA-chip etc.

    Jeg ser fra drivernedlastingen til Zepto at CardBus-driverne er TI, så jeg håper FireWire-porten også er Texas Instrument (TI).

     

    Dette er viktig for meg å vite siden svært mange nye Santa Rosa maskiner fungerer dårlig hvis det ikke er en TI-chip og maskinen skal brukes i sammenheng med profesjonelle FireWire-lydkort, som f. eks RME Fireface 800. Har noen sjekket litt profesjonelle firewire-lydkort på disse maskinene?

     

    Hvis noen i tillegg gidder, så last også gjerne ned DPC Latency Checker og kjør dette for å se hvordan maskinen oppfører seg? Helst på WinXP ... men ikke et krav.

     

    Se denne denne tråden for litt info.

     

    EDIT: skriveleif

  3. Skulle være Ricoh i følge info fra enhetsbehandling i hvert fall. Skulle gjerne ha sendt deg en test på Latency gjort med et PreSonus Firepod lydkort. Men skal først finne ut hva slags harddisk som faktisk står i maskina. De visste ikke på supporten! Skal også installere XP. Hva er best. La være å bytte ut harddisk og stream audio til en ekstern harddisk med USB? (Jeg får håpe at det er faktisk 5400rpm står i da eller så er det på grensa til svindel! Eller bytte til en 7200rpm disk? Spurte om dette til support.

    Sitat fra support: det som følger med på pc og som følger garantien er 4200rpm.

    Utover det garantere ikke vi noe."

    9437322[/snapback]

    Underlig om noen skulle selge en ny maskin i dag med bare 4200rpm?

    Fant faktisk ut at det sannsynligvis var Ricoh-chip i maskinen med å sjekke drivernedlastingen hos Acer. Det betyr i værste fall at du desverre risikerer dårlige resultater med PreSonus Firepod.

    Se f. eks denne tråden på RME-forumet. Eller søk med ordet "laptop" i Firewire series-forumet. Scott som skriver en del der jobber for ADK Pro Audio som har spesialisert seg på maskiner for musikkproduksjon.

     

    Det er helt tydelig vanskelig i dag å finne nye Santa Rosa modeller med TI-chip. Men i natt fant jeg til slutt det danske firmaet Zepto som blant annet har modellene Zepto Znote 6224W og Zepto Znote 6625W som heldigvis ser ut til å ha TI-chip. Dette fant jeg ut med å sjekke nedlastingen for CardBus-driverne til maskinene. Disse maskinene får man også konfigurert med 7200rpm-disker.

     

    Ja du burde bruke XP hvis du skal jobbe mye med Audio. Du får ingen fordel med Vista. Heller motsatt. Operativsystemet bruker flere resurser, ikke alle har skrevet fungerende drivere og mange lydprogram er ikke nødvendigvis kompatible. Dette skriver ADK Pro Audio: "Windows Vista of any flavor is no way ready for prime time. You would have to be using nearly no effects or samples as so few work and of those that do they are NOT large memory address aware and therfore would yield no benefit".

    Det å bruke ekstern USB2-disk burde være uproblematisk.

     

    PAL

  4. Kan noen være så snill å sjekke ut hvilken chip Acer Aspire 5920xx bruker på blant annet FireWire?

    Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, last ned Thsycon System Info og se om det f. eks er Texas Instrument-, Ricoh-, VIA-chip etc.

     

    Dette er viktig for meg å vite siden svært få nye maskiner fungerer dårlig hvis det ikke er en TI-chip og maskinen skal brukes i sammenheng med profesjonelle FireWire-lydkort som f. eks RME Fireface 800.

     

    Hvis noen også gidder, så last også gjerne ned DPC Latency Checker og kjør dette for å se hvordan maskinen oppfører seg?

     

    På forhånd takk!

     

    PAL

  5. Kan noen være så snill å sjekke ut hvilken chip Acer Aspire 5720ZG bruker på blant annet FireWire?

    Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, last ned Thsycon System Info og se om det f. eks er Texas Instrument-, Ricoh-, VIA-chip etc.

     

    Dette er viktig for meg å vite siden svært få nye maskiner fungerer dårlig hvis det ikke er en TI-chip og maskinen skal brukes i sammenheng med profesjonelle FireWire-lydkort som f. eks RME Fireface 800.

     

    Hvis noen også gidder, så last også gjerne ned DPC Latency Checker og kjør dette for å se hvordan maskinen oppfører seg?

     

    På forhånd takk!

     

    OBS! Jeg vil også at noen tester en Acer Aspire 5920xx. Men det er kanskje samme hovedkort?

     

    PAL

  6. Hvor mye penger har du? (kontonr. mitt er 4563xxx, hehe)

     

    I middelklassen, prismessig, er Konnekt 24D og Konnekt 8 fra T.C. Electronic et bra kjøp vil jeg tro.

     

    T.C. Electronic er et annerkjent selskap innenfor profesjonell audio. FireWire-chipen de bruker i kortene er fra et firma de har kjøpt opp for en god stund siden. Det innebærer forhåpentligvis at de har mulighet og dediktert tilgang til bugfix/forbedring gjennom firmware-oppdateringer. De andre firmaene (profesjonelle også) bruker stortsett alt-i-et-FireWire-løsninger fra f. eks Texas Instruments, Philips og BridgeCo som gir begrensa muliget for forbedringer og bugfix da det ligger utenfor deres kontroll. Les mer om dette her.

     

    RME Fireface 400 er et dyrere alternativ. Men de vet hva de driver med.

     

    Jeg ville gått for en FireWire-løsning. USB belaster blant annet CPU litt mer, og det er rapportert problemer med midi og intensiv audio samtidig (spesielt USB 1.1) for å si det kort. Men for all del, det funker sikkert. Prosessorene er jo kraftig i dag ...

     

    Fordelen med et eksternt lydkort er jo logisk nok at du kan ta det med deg på tur med din bærbare eller rett og slett til en kompis. Men det viktigste er vel helst at inni en PC oppstår det veldig ofte interferens mellom de elektriske komponentene og dette skaper støy. Og det vil vi jo ikke ha noe av. Bare Slayer ....

     

    Hvis du er interessert kan du se linken i siste posten jeg har nederst her.

     

    Edit: I norge finner du lydkortene blant annet hos Procom

    Og til slutt en Google ...

  7. Hva med Firewire. Er det en fordel?

    7074768[/snapback]

     

    Ja, jeg ville gått for firewire ... selvom jeg selv også har USB 2.0-disk for lagring.

     

    USB belaster blant annet CPUen mer enn firewire som har en egen kontrollerchip. Og å nå den teoretiske grensa på 480MBit/s (60Mbyte/s) har jeg uansett ikke sett noen klare med USB 2.0. Hvis jeg sier jeg har klart 25MByte/s så er det mulig jeg overdriver sterkt.

     

    For å være fremtidsrettet anbefaler jeg en ekstern disk med USB 2.0/FireWire 800 interface.

    MEN, ja det er et stort men, hvis du kjøper en disk med firewire 800 må du sørge for å laste ned Oppdatering for Windows XP (KB885222). Denne tror jeg ikke automatisk kommer som en del av Windows Update, så du må gjøre det manuelt. Du kan lese mer om denne oppdateringen her "Performance of 1394 devices may decrease after you install Windows XP Service Pack 2" og her "FireWire 800 under Windows XP SP2".

    Og en annen svært viktig ting å være oppmerksom på kan du lese om her "FireWire 800 Hardware - Compatibility Problems" og litt generelt her "Drivers Improve WindowsXP Service Pack 2 FireWire". Det lukter litt av at Microsoft ikke er fornøyd med at det var Apple som innførte FireWire ... Kjøper du en FireWire 400 bør ikke det som er nevnt over være mye å bekymre seg over.

     

    Jeg synes LaCie på 250GB høres ut som en bra løsning. Du har hørt om problemer? Har du link? LaCie får godkjent her "FireWire 800 Hardware - Compatibility Problems".

     

    Jeg ville gått for LaCie D2 Extreme 3,5 250 Gb USB 2.0/FireWire 400/FireWire 800 og LaCie Kontroller Card PCMCIA FireWire 800. Les mer om det her.

    Foreløpig finnes det ikke ExpressCard for FireWire 800 hvis din bærbare er så ny at den ikke har PCMCIA.

     

    Her og her finner du litt generell debatt rundt blant annet USB og FireWire.

     

    En annen ting jeg kunne tatt opp er belasting over PCI-bussen ... Se her og her :)

     

    Edit: skriveleif

  8. MP3 er ikke 'lossless', så ja, du vil alltid tape/endre informasjon uansett hvor høy kvalitet du komprimerer til. Dette betyr at hvis du decoder .mp3 tilbake til .wav, så vil aldri fila bli identisk med den opprinnelige fila (MP3 er ikke som zip-/rar-filer hvor du får det identiske tilbake etter utpakking). Men dette betyr ikke nødvendigvis at du er i stand til å høre det.

     

    Dette kan nesten sammenliknes med f.eks at du tar et høyoppløst .bmp bilde og komprimerer til .jpg. Konverter denne tilbake til .bmp og du skjønner at du har tapt informasjon for alltid. Og ja, det blir værre og værre for hver gang du gjør operasjonen.

     

    Etter å ha testa en del lossless-formater har jeg kommet frem til at .ape (Monkey's Audio) er enkelt, raskt, effektivt og utbrett. Kan spilles av i bla. Winamp, brennes med Nero etc. ...

    Ofte kan du kan du oppnå 50% eller mer kompresjon (med insane setting). Og du vil kunne decode tilbake til den identiske .wav-fila (som brukes av CD-formatet). Så det er ypperlig for backup/lagring av CD-plater før de f. eks blir ødelagt på fest :) (lossless-formater ligner på zip/rar, men er optimalisert for audio)

     

    Er du perfeksjonist, så bruk Exact Audio Copy (EAC) og rip Image/Cuesheet. Du kan decode direkte til .ape ... og selvfølgelig også lage .mp3 av backupen.

     

    Cusheet/(ape)image kan spilles av i WinAmp med f. eks CUE Player for Winamp.

  9. hva er bitsetting?

    Bitsetting kalles også Book Type Setting. Bare +R, +RW og +R Dual Layer-plater støttes. Ikke minusplater med andre ord.

    Du kan bruke bitsetting for å "lure" en vanlig DVD-spiller til å tro at DVD-platen er en ekte DVD-Rom. Dette kan være hyggelig for litt eldre DVD-spillere (for TV) som egentlig ikke støtter hjemmebrente DVD-plater med film.

    Ofte er bitsetting bare støttet for +R DL. Men noen har f. eks hacket NEC-3500 firmware til å støtte bitsetting på alle plater. Plextor nekter foreløpig bitsetting på i alle fall +R fordi de mener det bryter med +R spesifikasjonen. Tullinger spør du meg...

  10. Høres ut som om det kan være RAM som ikke er kompatibel. Fikk bytta sjøl. De hadde satt inn standard OEM RAM som jeg fikk bytta til Kingston RAM da jeg fikk bluescreen hele tiden. Dette var en AOPEN 1557 kjøpt på DigitalImpuls i Oslo. Alt ble i orden etter bytte av RAM.

  11. Angående Audio Buddy så synes jeg det ser mer interessant ut med Behringer Tube Mic 100 eller Behringer Tube Mic 200. Selvom disse bare har en mic inngang.

     

    Uansett så er jo prisen ca. den samme som for en liten mikser som jo igjen også er mer fleksibel. Fra og med "Behringer Eurorack UB 802" er det også "Switchable +48 V phantom power for condenser microphones" (som ikke betyr noe i ditt tilfelle da du går for en dynamisk mic, men kanskje senere?)

     

    Pris forskjellen for 8, 10 og 12 kanaler er jo bare ca. 300 kr. så da er det vel bare størrelse og behov som avgjør.

  12. Last ned DVDInfoPro som jeg sa. Last ned "NecDump_1.0RC1.rar" (Firmware Strategy Reader v1.0 RC1 (by Quikee2)) under "NEC-2500/2510A/3500A Firmware Utils" på den firmware siden jeg tidligere gav link til. Åpne den firmware dere bruker eller vil teste med dette programmet. Velg "Write Speeds" og så "DVD+R9" (som er Dual Layer). Hvis ikke mediakoden dere har funnet med "DVDInfo Pro" for That's Write-platene står der er ikke disse platene støtta i firmware.

     

    Verbatime er vel fortsatt dyrt? Der er vel grunnen til at That's Write er kjøpt?

     

    Kan dere poste mediakoden dere får opp i DVDInfo Pro for disse That's Write-platene her?

     

    Funker det ikke nå så vent på en update av firmware. Platene kan være så nye at de ikke er tatt med.

  13. Joda, dette er en mulighet, men det er dette med fraktkostnader da...

    Uansett har vel ikke PG-mikrofonene så veldig annerledes signal enn SM-mikrofonene, selv om kvaliteten er forskjellig. Begge har vel for lavt signal til at det passer til lydkortet, ender vel opp med dette problemet.

     

    Surfet litt rundt på Shures hjemmesider og fant denne informative siden om hvordan kablene må lages, hvis noen er interessert. Er vel forsåvidt ikke selve kabelen som er problemet.

    Bra linker ... ser ut til at du nærmer deg en løsning. Den Shure dingsen jeg nevnte tidliger øker "voltage gain" med 24 dB i teorien. Jeg ser på Shure sine sider at behovet for f. eks SoundBlaster Live! er nærmere 30 dB. Jeg vet ikke hvordan dette er for f .eks Audigy kort, det kan være annerledes.

     

    En liten mikser til rundt 1000-lappen er en bra løsning. Du kan gjøre mye hyggelig med den i mange år :) Behringer har gode mikrofon-forforsterkere, det har også Mackie sine miksere. Men Mackie er muligens dyrere? Har en Mackie til 8 lapper...

     

    Men jeg skjønner godt at dette kan bli mye styr da jeg forstår at mikrofonen hovedsaklig skal være ved din søsters PC? Blir jo behov for mer plass, flere strømuttak, ledninger etc. der det vel egentlig skal stå tomme colabokser, tomme pizzaesker og sminke, hehe.

  14. Dra til din lokale musikksjappe og få dem til å lage en mono XLR-hun --> minijack-kabel. Siden du bruker en dynamisk mikrofon kan du koble denne rett i mic-inn på Ditt soundblaster-kort. Hvis du ikke oppnår nok volum (dynamiske mikrofoner gir lavt utgangsnivå) trenger du en micforsterker, f.eks behringer mic100. Denne koster 600kr. Da kobler du mikrofonen til forsterkeren med vanlig XLR og fra forsterkeren til lydkortet med en jack-minijack-kabel.

    Det er billigere å kjøpe seg en loddebolt å gjøre det sjøl ... hehe. Tror ikke det bør være behov for mikrofonforsterker. Impendansendreren nevnt over fra Shure bør gjøre denne jobben ang. Low-Z -> High-Z og omvendt.

×
×
  • Opprett ny...