Jump to content

MrMarbles

Medlemmer
 • Content Count

  1432
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MrMarbles


 1. sindredl skrev (1 time siden):

  Bruker Plex som klient på apple tv-en også ja. Slet litt med buffering osv i starten, fordi Plex insisterte på å "transcode" alt innhold på serveren før det kunne vises. Jeg kjøpte en måned med "Plex pass" for å se om det gjorde noe forskjell, og nå spilles så og si alt av perfekt med såkalt "direct play".

  Har forstått det sånn at klienten må støtte video formatet innholdet er enkodet på for at direct play skal fungere. usikker på det var plex passet som gjorde det, kommer til å la det løpe ut og se om det blir dårligere uten. Ser alt med subs jeg også, og plex klienten på apple tv har ganske nice funksjon der man ikke har subs fra før, så lar den deg søke på subs fra openSubs ellernoe sånt på preferert språk 👍

  Da er det sikkert fordi du kjøpte Plex Pass. Da får du en eksperimentell video-spiller på tvOS/iOS som fortsatt ikke er rullet ut til vanlige brukere 🙂

  Men kult at det kommer da. Takk for tilbakemelding!


 2. sindredl skrev (18 timer siden):

  Jeg har nettopp satt opp et system her med følgende:

  - Plex Media Server (på stasjonær pc kablet til router)
  - Apple TV 4K kablet
  - Ekstern harddisk koblet i pcen med 4K innhold.

  Det fungerer helt topp! Jeg viser alt av 4K videoer på Apple tv-en.

  Bruker du Plex som klient også? Jeg måtte ty til Infuse Pro for å kunne spille av 4K HDR-materiale uten å droppe frames, da jeg ser alt med subs (bruker også AppleTV 4K).


 3. Emile the rat skrev (13 timer siden):

  I tillegg bruker 21:9 samme format som kinofilmer, og streaming på vaiplay, netflix, hbo osv. Så 21:9 er faktisk ganske vanlig format. Om du må flytte blikket for å få med alt har du sitti alt for nærme, og det gjelder alle format, ikke bare 21:9.

  Greitnok med filmer, men TV-serier er nærmest utelukkende 16:9. Så spørs jo hva man ser på.

  • Like 1

 4. Emile the rat skrev (10 minutter siden):

  Viewsonic har dårlig kvalitet på panelene sine generelt. er ikke bare merke.

  Største forskjellen på slike billig modeller og de dyrere merkene som asus er ofte bakgrunnsbelysning, og kvaliteten der. 

  Av de to skjermene ville jeg helt klart gått for PG279Q.
   

  Men når du først skal legge Så mye penger i en skjerm, ville jeg anbefalt 21:9 (ultrawide). 16:9 er gammeldags, og ville aldri kjøpt en 16:9 skjerm i 2020 om jeg skal si min mening. 

  Ville rådet deg å legge litt ekstra og gå for denne skjermen her: https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/40859/asus-rog-swift-pg349q-34-buet-gaming-skjerm-sort som er en 1440p ultrawide IPS med 120hz. 

  Eller gått for denne litt rimeligere, men tilsvarende modellen fra Acer: https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/ACPREDX34P/predator-x34p-34-buet-gamingskjerm

  Og jeg ville aldri i verden gått for ultrawide. Skjermbildet er alt for bredt og opplever at jeg må flytte blikket for å få med alt. Samtidig, så fylles ikke skjermbilde ut vertikalt. Men, smaken er som baken. Er uansett bare å prøve og se om man liker det.


 5. PaladinNO skrev (På 21.3.2020 den 13.37):

  Var det et spørsmål til meg? Hvis produktet du linket til var det samme du betalte 2400 Kr. i 2014 så gjorde du et kupp! Enten det eller så har de siste kurssvingningene tatt helt av...

  Men 5600 Kr. er alt for mye. Langt mer enn hva jeg er villig til å bruke på trådløs lyd, uansett hvor bra det måtte være (og jeg er sikker på at lyden er god til den prisen). Der jeg ønsker den beste lyden er hjemme, sammen med stereoforsterkeren (Yamaha R-S700), og er også det eneste stedet jeg vil "splash out" på skikkelige saker.
  Innen rimelighetens grenser - som sagt, jeg anser ikke meg selv som audiofil, og det jeg kjøper tror jeg er rangsjert som noe av det bedre bare nede i mellomsjiktet.

  Hele hensikten med trådløs eller "bærbar" lyd for meg, siden jeg bruker det så sporadisk, er at det er "expendable". Skulle jeg miste øreproppene eller at de blir ødelagt på noen måte så skal ikke det være noe stort tap, og jeg vil det skal være enkelt, raskt og rimelig å erstatte for noen 100-lapper.

  Da jeg kjøpte Shure-hodetelefonene til drøye 1400 Kr. så stod det mellom Shure SRH-840, Beyerdynamic DT770 Pro 80 og Sennheiser...tror det var HD555 den gangen. Ville ha noe bedre og "mer ekslusivt" enn HD280 (som forøvrig hadde en spiralledning som var forferdelig å bruke). Dette skulle også brukes utelukkende med en stasjonær PC og et Asus Xonar Essence STX lydkort fra 2013, med kontakt- og utgangsbegrensninger deretter.

  Så med kabel var alltid et krav da trådløst ikke ville gi noen fordeler overhodet for meg. Gikk for Shure-settet da HD555 hadde flere brukeranmeldelser om ikke god nok lydkvalitet til prisen, og DT770 hadde flere anmeldelser om en svakhet i byggekvaliteten rundt høyttalerfestet.

  Den var ment til TS. Den jeg linket til, er nyeste utgave med BT (eksisterte ikke i 2014). Adapteret kan kjøpes separat: https://www.dustinhome.no/product/5011166401/rmce-bt2-mmcx-bluetooth-adapter?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146268

  Adapteret kan som jeg nevner også bruker til https://www.dustinhome.no/product/5011121061/se215-sound-isolating-earphones som kommer med minijack som standard.

  Poenget mitt er at man kan få gode IEM's med gode valgmuligheter om man vil. Man er ikke låst til BT. Og Shure har IEM's som er rimelige og som er svindyre (SE846): https://cdon.no/elektronikk/shure-se846-hodesett-in-ear-svart-bla-stereofonisk-1-62-m-ledning-tradlos-p50430801?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_term=Shure+SE846%2C+Hodesett%2C+In-ear%2C+Svart%2C+Blå%2C+Stereofonisk%2C+1%2C62+m%2C+Ledning+&+Trådløs&utm_content=50430801&utm_campaign=prisjakt_no_Hodetelefoner+&+Headset_home-electronics&tduid=88f2a02200de7925527dbe3f5bf531e1&affId=2097229

  De er også av de som sitter aller best, da de går opp bak og over øret før de dyttes inn i øret etter at pluggen klemmes sammen. Ypperlig passiv NC og sitter som støpt. Dersom du ser på TV og diverse lydprogrammer, livekonserter osv. så er det ofte en variant av Shure som brukes på musikerne/artistene. Så lydbildet er litt mer studiomonitor enn hifi.


 6. Du kan jo kjøpe deg Shure IEM's. Selv har jeg SE535 som jeg kjøpte i 2014 til rundt 2400kr. Originale kabelen var minijack. Men kjøpte så en lightning utgave av kabelen noen år senere. Til jul kjøpte jeg BT-adapteret. Problem solved?

  https://www.stereofil.no/hodetelefoner/propper/shure-se535-wireless

  Det er den trådløse utgaven. Men man kan kjempeenkelt bare flytte selve IEMen over på andre kabler så lett som bare det. Bare vri og ta av. De har samme systemet på nesten hele lineupen sin. 2xx-serien, 3xx-serien, 5xx-serien og 8xx-serien.


 7. LMH1 skrev (17 timer siden):

  Men er jo fremdeles problemet at få spill i dag er optimalisert for SSD spessielt på konsoll. Selv om konsollen er raskere og avslutte spill på nyere spill hjelper lite på bakoverkopaktiblitet.

  Jeg forstår ikke hva du svarer på her. Du ordlegger deg helt fjernt mann. I grunnen trenger man ikke å optimalisere noe som helst for SSD. Med en SSD så vil alt gå raskere. Vet du hvordan en SSD fungerer? Eller er det meningen at jeg skal forstå at du forventer tilsvarende ytelse som på native PS5 spill som på BC?


 8. newman221 skrev (1 time siden):

  Variabel hastighet på GPU-delen og på CPU-delen... Vil ikke det si at ettersom utviklerne lærer seg å utnytte kraften fullt ut vil den konsollen høres ut som et jetfly, akkurat som de tidligere konsollene? 

  Kanskje suksessen med PS4 har gjort Sony late og selvsikre? 

  Ellers hadde det vært fint å få et bilde av den konsollen. Liker designet på XboxSX.

  De snakket om at PS5 skulle gjøre det bedre enn PS4/Pro. Men det var veldig vagt. Virker som de har lagt inn en powerlimit og at det er den som styrer clocks. Så vanskelig å si.


 9. LMH1 skrev (11 timer siden):

  Merker lite forskjell fra ps3 til ps4 old til PS4 pro og fra xbox one til Xbox X i praksis.

  Hjelper lite med ryzen genrasjon 3 på gaming så jeg tviler på bakoverkopaktibel man vil merke forskjell fra eldre konsoller.

  Men kan jo håpe på mindre støy.

  Snakket da selvfølgelig om det problemet du skisserte, ikke bakoverkompatabilitet generelt. Det kommer helt an på hvordan de legger opp bakoverkompabiliteten sin.
  Forøvrig mente jeg at Zen2 vil gjøre hele konsollen raskere i snappiness. Tenker da på GUI, browsing på PSN osv.


 10. LMH1 skrev (Akkurat nå):

  Hva er greia med ps4 og xbox X gir dårligere ytelse ved nedlasting om spillet kjører i bakgrunnen?

  Håper dette blir forbedret og den håpløse trege nedlastingen, selv tror jeg PCI.E ikke vil gi samme ytelsegevinst som PC.

  Er neppe 10 gigabit lan.

  Det er nok hele arktitekturen. Jaguar kjernene er en stor begrensning på PS4/XboxOne. De er gamle og trege.  Så det vil være min guestimate. Zen2 vil være utrolig mye raskere.


 11. Lars1882 skrev (På 14.3.2020 den 15.55):

  Beklager om det finnes mange like tråder fra før. Jeg forsøkte å lete litt, men fant ikke det jeg var ute etter, så jeg spør her.
  Jeg trenger tips fra folk med peiling, til hvilke hodetelefoner jeg burde kjøpe.

  -Skal brukes til løpetrening. Bruker nå Bose SoundSport, men jeg synes lyden er pinglete og trenger noe jeg kan bruke over lua.
  -Pris: max 3000kr ish..?
  -Trådløse.
  -Vil ha "Cerwin Vega"-lyd. Altså høyt volum, bass, trøkk og treningsmotivasjon.Trenger ikke låte "pent".
  -Hører stort sett på Metal og House når jeg trener.
  -Vil at de skal være lukkede, og ikke "lekke lyd". Den som står ved siden av meg skal helst høre så lite som mulig av min musikk.

  Aktiv støydemping..? Er det noe vits å bruke penger på? Jeg mener; dersom jeg setter lyden på maks og legger ut på løpetur, så vil jo lyden uansett overdøve eventuell støy? Eller vil det uansett gi meg bedre lyd med støydemping? :)

  På forhånd takk for tips :)
   

  Skal du løpe ute? Eller på mølle?


 12. Magnus Rydningen skrev (2 minutter siden):

  Men ingenting om PS3 og PS2. Burde ikke være problem å lage emulator for PS3 til PS5. PS2 forventer jeg at alle spill fungerer. Microsoft bruker maskinlæring til oppskalering og HDR helt tilbake til originale Xbox spill.

  Må man kjøpe PS4 spillene på nytt om de blir «remaket» til PS5 eller blir det smart delivery slik at man får den optimaliserte versjon automatisk? Regner med vi får svar på dette senere

  Nevnte i videoen at man kunne koble til en ekstern harddisk som du angivelig hadde fra før med PS4-spill, og spille disse rett på PS5. Så litt vagt, men virker som det er mulig iafl. Dvs. at man ikke nødvendigvis må kjøpe spillene på nytt. Burde jo også vært knyttet opp mot PSN-kontoen din (om du ikke har de på disk, men da er vel saken ganske grei uansett).


 13. Emile the rat skrev (8 timer siden):

  Har både en 4K 60hz skjerm og en 1440p 200hz skjerm.

  Side-by-side klarer jeg ikke helt se forskjellen på 4k og 1440p in-game på såpass liten skjerm, 27 og 35 tommer. Jeg må faktisk sitte helt inntil skjermen for å se forskjell på pixeltettheten, noe jeg ikke gjør for da mister man field of view og hadde bare skadet øynene.

  Eneste fordel jeg ser med 4K er skarpere font og mer desktop plass, i gaming derimot er eneste forskjellen jeg ser med 4K at den spiser opp fps’en min.

  Forskjellen på 60/100 60/144 og 60/200 er derimot udiskuterbar. Bildet ser faktisk blurry ut på 4k sammenlignet med 100hz 1440p. Fps har en del å si for hvor klart bilde blir, tro det eller ei. Først når du sammenligner side-by-side ser man hvor mye fps faktisk har å si :)

  Kanskje du har dårlig syn? For meg er det null problem. Men som jeg sa tidligere, folk er forskjellig og prioriterer forskjellige ting. Helst skulle jeg hatt en skjerm på rundt 38" med PPI på over 200 og GPU til å drive det på 120fps. Men det blir nok lenge til dette blir en mulighet, om noen gang.

  Det er også mange som ikke bryr seg om forskjellen på 30 vs. 60 vs. 120 fps (les: det koster alt for mye, eller de har ikke lyst til å spille på en PC) . Bare se på hvor mange konsollspillere det er der ute. Prøv å ikke være så bastant og aksepter at folk er forskjellig.


 14. Emile the rat skrev (9 timer siden):

  Jo, det er et kjempe problem. Kjører man 120fps på en 60hz skjerm kunne man like godt kjørt 60hz. Har man ikke freesync eller g-sync med fps cap vil 120hz på en 60hz skjerm gi tearing. I tillegg klarer ikke skjermen å se de ekstra fps’ene, så alt man risikerer er tearing om skjermen og skjermkort ikke støtter en freesync eller g-sync. 

  60hz på en 120 vil ikke bare gi tearing, men også «lag» dersom man har freesync (som har lavere referanse område enn g-sync). Har man g-sync derimot vil lavere fps enn refresh rate gå fint, så lenge man holder seg over 30fps.

  Men poenget er at mye lavere eller mye høyere fps enn monitorens refresh rate vil gi tearing evt oppleves som lag ved lavere fps dersom man ikke bruker en form for adaptiv sync.
   

  Når konsollen i teorien kan få 60fps i 4k er den mer en kraftig nok til å dra 120hz i lavere oppløsninger. 

  Så skjønner ikke argumentet ditt? 60fps i 4k krever mer enn 144hz i 1440p dersom spiller bruker 4k teksturer. Om spillet ikke bruker 4k teksturer er egentlig oppløsningen helt bortkastet og man kunne til fordel optimalisert spillet for 120hz.

  Mitt argument er at microsoft prioriterer dårlig når de heller velger høy oppløsning fremfor høy refresh rate.
  Lav fps er jo det største minuset med dagens konsoller, så da er det dumt å se at de fortsetter å sløse GPU kraft på oppløsning fremfor høyere fps.  

  Du evner jo ikke å se ting fra en konsollgamer sitt perspektiv. At man snart kan spille spill i 4K 60fps er en stor bragd. Tenk på hva du må ut med for en PC som klarer å tilby tilsvarende ytelse?

  Dette er akkurat hva konsollgamerne har vært ute etter. 

  Personlig synes jeg 1440p er for lav oppløsning i 2020 og gamer heller i 4K 50-60fps. Men så gamer jeg heller ikke online-spill og twitch-shooters. Det er stort sett singleplayer spill. Ja, jeg setter pris på 120Hz og høyere, men ikke framfor 4K.

  Folk er forskjellig og vil ha forskjellige ting. Det at du sier at mange Gamecube spill kunne spilles på 60fps og at de kunne moddes til å støtte det, er jo ikke det samme som at alle konsollspill kjører på 60fps. Det gjør de nemlig så absolutt ikke. Bare ta en titt på Digital Foundry sine videoer fra de siste årene på ulike spill-titler, så ser du at det er utrolig få spill som klarer mer enn 30fps på PS4/Pro, Switch og Xbox One-serien.

  • Like 1

 15. Iki skrev (15 timer siden):

  Altså vil ikke Microsoft ta nytte av at de nå har SSD lagring, slik Sony sier de vil gjøre.

  Hva prater du om her? Man må lagre Series X spillene på den interne nvme SSDen eller på et eksternt SSD-kort med tilsvarende ytelse (egen formfaktor utviklet for Series X). Med denne lagringa, så kan man ha 3-4 save states på forskjellige spill som man kan resume på rundt 5-7 sekunder. Altså man kommer da tilbake akkurat hvor man var. Det er pga. SSDen at dette er mulig.

  Bruker man ekstern harddisk eller ekstern SSD via USB-portene, så kan man kun bruke det til lagring av data og til å kjøre Xbox One/360-spill, da det blir for tregt for Series X spill.


 16. Simen1 skrev (1 time siden):

  Det er mye mer enn bare det som bør fikses, oppgraderes eller introduseres fysisk: Dører (X), vindusheiser, dørhåndtak, varmepumpe, frunk-volum økes, mer reparasjonsvennlige plasseringer av ting, aerodynamikk, mer energitette batterier, hengerfeste (S), en del punkter som ruster lett og sikkert mye mer. Jeg synes de har flikket lenge nok på originalene og bør trø til med noe mer omfattende, a la Roadster 2008 -> Roadster 2020.

  Helt enig 🙂

  Men det gjenstår å se hva som faktisk kommer i år/neste år og hva som burde komme.


 17. kremt skrev (21 timer siden):

  Det er rart at deres gamle modeller ikke har blitt oppdatert enda. Men det har vel ikke så mye å si, nesten ingen som kjøper de nå uansett. Det er snodig å se, men så fort konkurrentene har noe på banen rømmer folk ganske fort vekk. Det er bare 2-3 år siden folk omtrent gikk mann av huse for å kjøpe en Tesla 75D til 800 tusen med 0.25% rente. Nå er det nærmest dødt, og Audi E-tron har nok slukt mange kunder.

  75D sluttet de å selge for rundt ett år siden også. Mao. må man opp 160.000 i pris for å komme over på Long Range. Med tanke på at Model 3 støtter 250kW lading og S/X støtter en teoretisk 200kW ladehastighet (usikkert om dette er tilfelle i Europa), så skjønner jeg at folk heller venter på en ny oppdatering. Jeg ville ikke kjøpt S/X nå før den blir oppdatert til å inkludere CCS pluggen som standard. Hadde nok også ventet på interiør oppgradering med horistonal skjerm og kjappere ladehastigheter også.

  • Like 1
×
×
 • Create New...