Gå til innhold

pølsemaker

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

pølsemaker sine prestasjoner

41

Nettsamfunnsomdømme

  1. Alle mediehus går i retning av å bli mer og mer underholdningsmaskiner. Journalistyrket har mistet rekruttering til utdanning flere år på rad. Influensere og podcast-verter får i dag jobber som tidligere var tiltenkt journalister. Kvaliteten blir deretter.
  2. Denne debatten er litt som den med rikinger og skatt. Man skal ta noen få, også rammer det så mange... Én-størrelse-skal-passe-alle-debatten. Viktig og bra nyansene kommer frem. Men det er ressurskrevende å finne løsninger som treffer mer nøyaktig og innenfor den politiske fire års horisonten. Debatten blir preget av anekdoter og populistiske innfall fra politikere før den dør ut igjen. Jeg tror det er en del følelse av maktesløshet blant folk. Spent på hvordan dette utfolder seg i valget til høsten.
  3. Alt koker ned til økonomi. Min gamle fossilbil er god økonomi så lenge den varer. Og passer mitt bruk. Jevnlig vedlikehold er avgjørende. Inngangsbilletten til elbil er for høy for min del. Og usikkerhet rundt verdien av brukt elbil. Det er lang tid til break even på driftskostnader med tanke på prisdifferansen ny elbil, kontra billig brukt diesel eller bensin. På lang sikt er elbil lønnsomt og trolig mer komfortabel. Men det fordrer at utgiftene til vedlikehold holder seg lave/moderate 10-15 år. At batteri holder ect.
  4. Enig i slik du beskriver det. Vi kan alle være etterpåkloke og si det burde vært håndtert slik og slik. Det jeg synes var underlig med denne pandemien var at ingen tidligere protokoller for pandemi gjaldt. Alt måtte finnes opp underveis. Fordi denne var så spesiell. Så spesiell at man ikke ville tillate å prøve noen som helst behandling som ikke hadde dokumentert virkning. Et virus som tilfeldigvis dukker opp i nærheten av en virksomhet som bedriver gain of function forskning på akkurat denne typen virus. Hvis laboratorium det tidligere var meldt om bekymringer rundt sikkerhet. Men neida, lab-leak er lite trolig. Man skjønner at dette handler om storpolitikk. Ikke akkurat å overdrive at dette var ammunisjon for igangsette konspirasjonsteorier. Nå har årene gått og ingen av de villeste teoriene har slått til. Akkurat som dommedagsprofetiene opp igjen. Og godt er det. Blir interessant å se hvordan vi håndterer neste pandemi. Kan og vil noen av erfaringene fra sist blir brukt. Eller blir også den spesiell? Var uansett interessant å se hvordan den menneskelige psyken brettet ut seg real time under pandemien. Ikke spesielt vakkert når folk begynner jakte i flokk.
  5. Hacket? Har de en orm som smyger rundt i systemet? Har penger som skulle gått til drift og vedlikehold gått til nye direktørstillinger?
  6. Det er vår for form demokrati. Det funker greit nok. Få har noe å demonstrere mot. Du generaliserer, men har et par gode poenger der. Vil ikke si det er normen. Men ja, vi har et partidemokrati. En politiker kan du ikke stole på lenger enne du kan kaste hen. Det ligger i sin natur at de ofte snur kappen etter vinden. De er jo avhengig av en viss popularitet for å overleve i yrket sitt. Det er store kommersielle krefter og interesseorganisasjoner som påvirker mye av politikken. Utenom ideologi, som gjerne kastes foran bussen om det passer sånn. Det er litt bingo over det hele. Man vet aldri helt hvor landet ligger når de man har stemt på overtar. Plutselig velger de å endre prioriteringene pga uforutsette og "uforutsette" hendelser. En viss kynisme må man regne med. Det gjelder å følge veldig godt med om man ønsker å ta godt kvalifiserte valg. Gå i dybden. Se hva de gjør over tid. Ikke hva de lover.
  7. Kjøper du eiendom/bolig under tvangssalg følger det visse begrensninger for hva du kan forvente av rettigheter som kjøper. Uansett årsak er det et menneske i livskrise som "selger". Gjerne et menneskes som ikke handler til sitt eget beste. Du kan forvente så godt som hva som helst. Det finnes eksempler der den som blir tvangssolgt skyter etter namsmannen. Om de velger å la all sin drit ligge igjen, bokstavelig talt, er det ditt problem. Du kjøper det du ser (og lukter) og det er det. Du kjøper noens tragedie. Vær takknemlig for rabatten.
  8. Kan ikke se hvordan det jeg skrev kan tolkes slik. Jeg bare påpeker at det må være en balanse mellom frihet og beskyttelse. Tror vi egentlig er ganske enige.
  9. Så vår statsform, regjering, vårt demokrati har gitt deg absolutt frihet? Gir de ingen beskyttelse mot at du kan slå ned folk du ikke liker legningen, fargen eller kulturen til? Sist jeg sjekket har vi i Norge en ganske grei balanse mellom frihet og beskyttelse. En frihet våre styresmakter for eksempel gir utsatte grupper ved å beskytte de via lovverk og rettsvesen.
  10. Deler den betraktningen. Det må nødvendigvis være en balanse mellom frihet og beskyttelse. Forenklet sagt. Beskyttelsen må komme innenfra i samfunnet, i form av lover og regler innført av representanter for folket via institusjoner man har samlet seg om. Friheten kommer som en gevinst av tryggheten man har skapt.
  11. Slenger ut et par påstander; En forutsetning for billige råvarer fra mer eller mindre ikke-demokratiske land er at disse forblir slik. Korrupte regjeringer gir Vestens demokratiske land fordeler. En forutsetning for omsetningen til våpenindustrien er også at det forblir slik. Vestens demokrati og velstand er avhengig av ikke demokratiske lands avkall på egne ressurser og velstand. Pushing av demokratiet til andre land er også en form for destabilisering.
  12. Det andre -eneste som er sikkert- er at det er indre strid rundt Trump i flere agencies og bureaus. Det finnes krefter internt i us-gov, i tillegg til flere mediehus som nærmest vil diskreditere alt han gjør. En sint og frådende Trump som mister fatningen er god underholdning for de som vil fremstille ham som uskikket til å være POTUS. Vi har en informasjonskrig innad i USA, og i resten av verden forøvrig. Ikke noe nytt det, men det er på et nytt nivå med alt som skjer. Man må tråle en del nyhetskanaler for å danne seg et noenlunde objektivt bilde. Selv da er det lett å tryne i eget bias. Med tanke på skadene etter bombingen av atomanleggene, er det trolig kun Iranere selv som kjenner fakta. Hvilket narrativ er de tjent med? Mer eller mindre kvalifisert synsing om skadene fra våre egne eksperter er det eneste vi kan regne med enn så lenge. Vi får nok høre mer skråsikre utsagn som, trolig, sies at, hørt at, vistnok, snakk om, osv
  13. Deler faktisk den bekymringen. Det gjøres garantert vurderinger om bruk av strategiske atomvåpen mot Iran. Og dermed er veien kort for Russland å forsvare det samme. Faren for en dominoeffekt fra andre atommakter er ikke helt usannsynlig.
  14. Ganske uforutsigbar utvikling. Hva er neste trekk? Skal Israel etterfylle med nukes i åpningene USA har laget? For det er vel ikke noe annet som kan garantere at anleggene blir ubrukelige i uoverskuelig fremtid. Skjønner det høres helt usannsynlig ut. Men forundrer meg ikke om Netanyahu har samme oppfatning som Trump; Vi har jo atomvåpen, hvorfor ikke bruke de?
  15. Håper det samme. Endringene, nytt styre, må komme innenfra. Det kan faktisk bli mindre blodig om det sittende regimet er ryddet av veien. At Israel og USA ikke kan diktere dette er åpenbart om man lytter til det Iranske folk. Men det vil være krefter innad i Iran, Iranere, som vil søke støtte av Israel og USA til å fremme sine posisjoner. Så en viss innblanding vil det være. Men er ikke enig i sammenligningen med Afghanistan. Afghanistan sitt stamme- og klansamfunn har en mye løsere og flyktigere tilknytning til staten Afghanistan. Iranske stammer og klaner har tettere bånd og mer lojale til staten Iran. Men mange utfordringer der og.
×
×
  • Opprett ny...