Gå til innhold

angstfull

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

angstfull sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kan man overføre en aksjesparekonto til en annen person uten at det påløper verken avgifter eller skatter, og hvor lang tid vil overføringen ta?
  2. Norsk såklart. Blir for dumt å høres ut som en innfødt med mindre engelsken din faktisk er like god som en innfødt, noe den sannsynligvis ikke er.
  3. Kan man la en fondskonto stå å vekse seg stor om en av foreldrene har opprettet den, melde seg på et årsstudium og avslutte kontoen og handle leilighet for pengene uten å betale 38% I skatt av nettogevinst? Kan en av foreldreneopprett konto til et voksent barn eller må man være under 18 år? Hentet fra Gjensidige: Et smart skattetips Til slutt skal du få et smart, men lite kjent skatteråd: Sparing i aksjefond vil forhåpentlig gi solid gevinst. Den skal beskattes. Hvis dere overfører fondet til barnet, slipper dere å skatte av gevinsten. Barnet overtar skatteforpliktelsen. Da kan det være smart at barnet selger fondsandelene sine i en periode hvor det har lav inntekt, for eksempel i studietiden. Da blir gevinsten nemlig skattefri! Slik henger det sammen: Personer over 17 år kan ha inntil 51 300 kroner samlet i kapitalinntekter i året (tilsvarende personfradraget) uten at det utløser skatt på gevinsten. Hvis det er gevinster på aksjer eller aksjefond, er fribeløpet litt mindre: 35 600 kroner. Du sparer dermed inntil 12 440 kroner i skatt. (Alle beløpene er basert på 2020-satser.) Forutsetningen er at lønnsinntekten ikke er høyere enn minstefradraget på 31 800 kroner det samme året.
  4. Takk. Men veit du om man må betale formueskatt hvis man har verdier i et fond som overstiger 1,7 millioner eller spiller det ingen rolle får man tar ut pengene?
  5. Så hvis fondets verdi + andre verdier - gjeld er mer enn 1,7 millioner så må man betale formueskatt uavhengig av om man tar ut pengene fra fondet eller lar de stå? Må man legge i noe informasjon om fondet i skattemeldingen?
  6. Noen som veit om man må betale mer i skatt når man sparer i fond eller spiller det ingen rolle samme om lønnen er 400k eller 900k, ei heller om man har 300k, 1,2 millioner eller 12 millioner i fondet så lenge man har aksjesparekonto? Man betaler kun ved uttak av renter?
  7. Er det mulig å overføre en fondskonto på en annen person, i så fall er det kostnadsfritt og vil overføringen gå i gjennom som en vanlig bankbetaling?
  8. Tror jeg har misforstått fond med valutasikring. Stemmer det at om jeg valutasikrer et fond i dag som er globalt så vil kursen på dollar som er 10,80 låses til dette fondet så lenge jeg har dette fondet. Alt av aksjer vil koste 10,80 uavhengig av om dollaren faller eller styrker seg og ved et uttak så vil jeg få differansen i prosent fra jeg gikk inn i fondet som da ville vært på 10,80? Mens ved et usikret globalt fond så handler jeg til enhver tid aksjer til den prisen dollaren er i norske kroner og når jeg minimum skal gjøre dette i 10 år så vil jeg fordele det utover en lang periode og sånn sett ha mindre risiko for store svingninger enten positivt eller negativt. I tillegg vil nedoverbakkene bli lavere ved et fall i markedet uten valutasikring i et globalt fond. Har jeg forstått det riktig?
  9. Stemmer det at hvis den amerikanske børsen går en del ned, så vil kronen svekke seg ytterligere siden den norske børsen slikt jeg har forttått det mest sannsynlig vil oppleve nedgang da også? Lurer også på om det stemmer at børsverdien i et land har ganske mye å si for verdien på valutaen. Om det stemmer og Oslo børs har et nytt selskap om 5 år som er globalt i vinden så vil det gjøre at kronen styrker seg mot dollar, euro etc siden Oslo børs vil få tilført mye mer penger fra utlandet?
  10. Når man har en aksjesparekonto og oppretter sparing I et valutasikret globalt indeksfond, men finner ut etter litt tid at man ønsker å fjerne valutasikringen, koster dette noe ekstra?
  11. Med bommer så mener du om kronen svekker seg ytterligere mot dollaren? Ville du gått for et valutasikret globalt fond om du startet sparing i fond i dag med en tidshorisont på 10-15 år, eller et valutausikret globalt fond?
  12. Har null peiling om Har null peiling på om den står på 7, 14, eller 21 kr om 10 år. Men om kronen styrker seg 10 % på et år mot dollaren og man har 1 million inne så har man plutselig mistet 100k fordi kronen styrket seg 10%?
  13. Med multipler mener du pe ratio eller mener du noe annet.
  14. Ok. Du får nesten legge ved en link som underbygger påstanden din.
×
×
  • Opprett ny...