Gå til innhold

Tomre91

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Tomre91 sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tomre91

    Tesla - kaféen

    Ja, det blir litt trangt med Model 3 med 2 barneseter og barnevogn, men det går. Og Model Y er såpass ny at bruktbil-prisen er utenfor vår rekkevidde - derfor det store hoppet 🙂 De Model 3 jeg ser på nå ligger på rundt 65-70000 km.
  2. Tomre91

    Tesla - kaféen

    Ok, tusen takk for svar. Hva med 2019 Model 3 med kilometerstand 60-75000 km?
  3. Tomre91

    Tesla - kaféen

    Jeg vurderer å gå til anskaffelse av en Tesla Model X 75D, 2017 modell med kjørelengde 103 000 km. Jeg kan kjøpe den av en kamerat for ca. NOK 300 000. Hvordan vil dere si at den prisen er? Og for dere som kjenner Tesla godt, er det noen gode grunner til å ikke kjøpe den til den prisen?
  4. Tusen takk for opplysende svar. Jeg kom på at jeg har lånt inn ganske mye fra meg selv til investeringsselskapet, så jeg kan jo bare betale tilbake deler av lånet, kjøpe bilen privat og leie ut når jeg ikke bruker den.
  5. Takk. En personbil til mellom 250-300k. 2017/2018 modell. Jeg skatter 50% pga flere utleieboliger, bor ikke i Nord-Norge.
  6. Hei, Jeg har fakturert noen hundre tusen for en provisjonsjobb jeg gjorde tidligere i år, fra mitt investeringsselskap. Og nå får jeg de pengene i selskapet, og tenkte jeg å kjøpe en bil som jeg kan leie ut gjennom bildelingsplattformer. Pluss bruke privat til noen weekendturer i løpet av året. Hvordan vil jeg bli fordelsbeskattet ved privat bruk? Og er det noen fallgruver ved å kjøpe bil i AS for utleie? Jeg har muligheten til å kjøpe bilen privat og, men nå som jeg først får penger inn i firmaet tenker jeg det er like greit å bruke de..?
  7. Hei, Jeg har jobbet 100% provisjonsbasert i 6 mnd., og har en avtale som sier at jeg skal motta 1% av salgssummen av en salgsvare i provisjon. Det er ikke spesifisert om jeg skal legge til 25% MVA oppå, eller om 1% er inkl. MVA. Selskapet jeg skal fakturere driver med eiendomsutvikling, og er derfor ikke MVA-registrert. Hva er vanlig praksis hvis ikke det er presisert; skal jeg fakturere 1% av salgssum + 25% MVA, eller skal jeg bake inn 25% MVA slik at momsen blir inkludert i 1%?
  8. Det var da voldsomt til personangrep. Dette er noe jeg har hatt som bi-inntekt når jeg har vært i arbeid de siste årene, så spørsmålet er om jeg kan motta dagpenger samtidig som jeg mottar denne bi-inntekten i AS-et all den tid jeg ikke tar ut noe til privat bruk. Og jeg antydet vel ikke at jeg ikke skulle opplyse om dette til NAV, jeg tenkte at et diskusjonsforum er en plass å løfte det opp for å se om andre har vært i samme situasjon tidligere og kan gi noen råd. Men ja, jeg hører direkte med rådgiveren min i NAV.
  9. Hei, Jeg får for tiden dagpenger fra NAV da jeg er arbeidsledig og har fått innvilget "dagpenger under studie". Men samtidig som jeg får dagpenger fra NAV er jeg eneeier av et AS som kommer til å tjene litt penger fremover. Jeg har designet noen nettsider, og tidligere har jeg fakturert en cut av alt salg som skjer via disse nettsidene. Det har ikke vært veldig store summer, kanskje 200-300k i året, og jeg har ikke tatt ut penger fra selskapet - jeg har bare investert de i fond/startups. Er det innafor å fortsette å fakturere for salg via nettsidene nå som jeg får dagpenger fra NAV? Klarer liksom ikke helt å wrappe hodet rundt hvor grensa går - jeg skal jo ikke ta ut noe til privat bruk, så det ville jo vært krise for privatøkonomien om dagpengene ble avkortet.
  10. Takk for svar. Jeg bruker ≈ 5 timer i uken på å oppdatere/endre nettsider, så jeg arbeider _litt_ i AS-et.
  11. Hei, Jeg får for tiden dagpenger fra NAV da jeg er arbeidsledig og har fått innvilget "dagpenger under studie". Men samtidig som jeg får dagpenger fra NAV er jeg eneeier av et AS som kommer til å tjene litt penger fremover. Jeg har designet noen nettsider, og tidligere har jeg fakturert en cut av alt salg som skjer via disse nettsidene. Det har ikke vært veldig store summer, kanskje 200-300k i året, og jeg har ikke tatt ut penger fra selskapet - jeg har bare investert de i fond/startups. Er det innafor å fortsette å fakturere for salg via nettsidene nå som jeg får dagpenger fra NAV? Klarer liksom ikke helt å wrappe hodet rundt hvor grensa går - jeg skal jo ikke ta ut noe til privat bruk, så det ville jo vært krise for privatøkonomien om dagpengene ble avkortet.
  12. Jeg var i en annen bedrift, der også på kontrakt. I bransjen jeg jobber har alle tidsbestemte avtaler, så det er grunnen
  13. Jeg er ansatt i en bedrift på kontrakt som varer frem til 01.12.2022 (altså om én mnd.). Har jobbet kontinuerlig uten å være sykemeldt eller borte fra jobben siden desember 2020, men for én måned siden sykemeldte fastlegen min meg på grunn av en skade jeg har blitt påført på jobb. I utgangspunktet ble jeg "bare" sykemeldt ut året, men legen sa han har sine tvil om at jeg kan utføre den type jobb som jeg er ansatt til, det nærmeste året. Jeg har vært i kontakt med bedriften om en eventuell omplassering, men det er ikke behov for det internt. Hvordan fungerer det når arbeidskontrakten utløper mens jeg er sykemeldt? Har jeg fortsatt krav på sykepenger, og isåfall hvor lenge? Jeg blir litt stresset av tanken på å bli "tvunget" ut i en helt annen jobb, mens jeg jo har lyst tilbake til samme yrke når jeg blir frisk.
×
×
  • Opprett ny...