Gå til innhold

Adaptus

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Adaptus

  1. Stillt opp og gravd skyttergraver om nødvendig, med dertil dårlige odds for lang levetid i strid. Heller at jeg tar plassen og gjør det, enn enkelte andre i tråden her som er tydelige i hvor laber interesse de har av å forsvare det vi har felles. Tror jeg hade hatt vansker med å stole på intensjonene og lojaliteten til makker i gropa ved siden av, dersom enkelte i tråden her skulle blitt tvunget til å stille opp uansett. Skulle det verste skjedd og man hadde dødd, hadde man om ikke annet fått slippe å sitte igjen i ett land der mange av de som klarte seg var de som var mest interesserte i å gi fingeren til "makta", "woke", verdensbanken og snurre sprett. Mest på grunn av en illusjon om at de har det så helt forferdelig her i Norge. Det hadde vært et sant helvette det.
  2. Dammene har en funksjon så lenge de kan absorbere det vannet som kommer. Men den samlede effekten av kanalisering, at elvestrekker er rettet ut med tanke på feks tømmerfløting og drenering av våtmark/bebyggelse og jordbruk på gamle flomsletter gjør at når det først kommer mye vann, så vil det vannet ha få steder å fylle opp før det må nedover i vassdraget. En del av tankene blant å returnere til en naturtilstand i land som England og usa, er gjenskape slike områder som vannet kan fylle opp. Noen steder kunne dette hatt mer for seg, andre steder mindre. En elv som meandrer gjennom et landskap i S-mønster med tilhørende kroksjøer vil kunne holde på langt mer vann enn en elv som er rettet ut og våtområdene er gjort om til jorder feks.
  3. Vi har noe vi ikke har råd til å tape i en eventuell konfrontasjon med Rusland, selvstendigheten og friheten vi har per dags dato. Mulighetene du, jeg og andre har fordi vi lever i det systemet vi lever i, er det vi har å vinne. Om vi tenker at vi bare har alt å tape, at vi ikke har noe som er verdt å beskytte, da kan vi likesågodt heise det russiske flagget nå. Det er det Ukraina nå kjemper for å få ha, fremfor å havne under rusland. Om Rusland klarer gjennom sin taktiske og strategiske brillians å trigge artikkel 5 og NATO blir involvert, vell.. Da blir det som det blir. Enten får vi da rulle over for Rusland som du skisserer, og miste det vi har, eller bli dratt inn i Ukrainas kamp for frihet og selvstendighet.
  4. Føler jeg må tidlig hoppe inn og pressisere noe her; Det sykepleiere, fagarbeidere osv har godtatt er ikke helt det samme som er tilbudt lærerne. Det er en vesentlig forskjell på hvordan dette fordeles. Det er ikke slik at lærerne somhelhet får 3,7 i økning, på linje med frontfaget. Dette er fordelt ganske skjevt ut ifra hvordan tilbudet er. Under ligger en tabell som viser hvordan dette treffer de forskjellige stillingsgradene og ansinitetsnivåene. Stillingsgrupper Grunnlønnsvekst stillingsgruppene kap. 4 (sentrale tillegg per 1. mai 2022) Gruppe 1 0 år 2 år 4 år 6 år 8 år 10 år 16 år Stillinger uten særskilte krav til utdanning 3,8 % 3,7 % 3,6 % 3,6 % 3,5 % 3,1 % 2,8 % Fagarbeiderstillinger/tilsvarende fagarbeiderstillinger 6,7 % 4,6 % 3,7 % 3,6 % 3,5 % 3,2 % 3,1 % Stillinger med krav om fagbrev og 1-årig fagskoleutdanning 5,9 % 4,3 % 3,5 % 3,5 % 3,3 % 3,1 % 3,0 % Gruppe 2 Lærer og stillinger med krav om 3-årig u/h-utdanning 8,0 % 5,5 % 3,2 % 3,1 % 3,0 % 2,8 % 2,7 % Adjunkter og stillinger med krav om 4-årig u/h-utdanning 7,6 % 5,2 % 3,0 % 2,9 % 2,8 % 2,9 % 2,9 % Adjunkt med tilleggsutdanning og stilinger med krav om 5-årig u/h-utdanning 6,0 % 3,9 % 2,9 % 2,9 % 2,8 % 2,7 % 2,5 % Lektor og stillinger med krav om mastergrad 5,8 % 3,9 % 2,8 % 2,8 % 2,7 % 2,6 % 2,3 % Lektor med tilleggsutdanning 5,8 % 3,8 % 2,8 % 2,8 % 2,7 % 2,6 % 2,3 % (Kilde: https://www.utdanningsforbundet.no/nyheter/2022/sa-lite-mener-ks-larerne-bor-fa-i-arets-oppgjor/) I praksis er meste av økningen gitt til nyutdannede. Litt pussig at dette i største grad gis til feks adjunkter med 4-årig utdanning. En utdanning som nå er erstattet av masterløpet og dermed er alle som evt er utdannet innenfor denne gruppen i år de som av forskjellige grunner har utsatt studiene. Det er triksing med tall. Forskjellen mellom avtalen til Oslo og KS forøvrig ligger på at de i oslo er enige om å følge frontfaget og ikke har denne merkelige tabellen som vi andre får. Jeg som er adjunkt med tillegsutdanning og 6-års ansinitet, får 2,9. Et godt stykke under 3,7, sett i lys av at dette ikke er første året med denne typen utregning så må man nesten sette hardt mot hardt. Så selv om sykepleiere og oss lærere i utgangspunktet havner i samme "gruppe" så er det ikke samme avtalen.
  5. Kunne vært en interessant tråd, men om det skal være noe psuedokonspiratorisk vås om at vi er styrt av ditt og datt så ødelegger det litt. På topic, dersom under angrep og invasjon av en fremmed makt? Ja jeg ville kjempet, uavhengig av rolle. Om det så er å sendes til fronten eller logistikk i trygge områder. Alternativet av at jeg nekter er at annen uansett må gjøre det i mitt sted, en eller annen vil måtte stille og fylle de skoene. Hvorfor skal jeg være villig til å ofre andre om jeg ikke er villig til å gjøre det samme for andre? Fortjener jeg frihet om jeg er villig til å la andre dø for det, men ikke gidder å risikere meg selv?
×
×
  • Opprett ny...