Gå til innhold

ToxicTed

Medlemmer
  • Innlegg

    290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ToxicTed

  1. 6 minutes ago, Snikpellik said:

    For min del har nå korona blitt en ganske kjip greie. Trodde jeg var på vei tilbake, men er nå blitt til betennelse i lungene. Noe som ikke er spesielt digg. Så her blir det noen uker på sidelinja. Vi får se! Maksimalt uheldig, spesielt mtp at jeg har tre doser, er frisk og rask til vanlig. Men typisk min flaks 😅

    Eneste tiltakene jeg har merket nå i det siste er anbefalt isolasjon og munnbind på legevakta. Pluss helt enorm pågang med folk så jeg har ventet i mange, mange timer til sammen.

    Lungebetennelse er ikke gøy 😑Og en nyttig påminnelse om at dette ikke er 'bare en forkjølelse'. God bedring!

    • Liker 2
  2. 37 minutes ago, minim said:

    Jeg sa ikke at de ikke var innlagt, men når totalen er lavere for influensa sesongen normalt sett så ville det jo vært sånn uansett. Det er bare nå i pandemien vi har fått nullvisjon for sykdom og dødsfall. Før dette har det foregått i alle år med 40-50k dødsfall i året eller over 100-120 dødsfall om dagen. 

    Ikke glem at samfunnet har hatt strenge tiltak de siste månedene. Det har man ikke hatt under influensasesongene. Det påvirker også tallene.

    • Liker 1
  3. 29 minutes ago, minim said:

    Om det skaper mindre innleggelser enn den vanlige influensa bølgen så forteller det vel at den er mildere enn influensa. Uttalelsen om at omikron er noe mellom forkjølelse og influensa var det vel en av disse som du anser som fagfolk som uttalte selv om man aller helst skulle sett at den uttalelsen kom fra en lege ;) 


     

     

    Nå er jo langt på vei de fleste nylig vaksinert mot covid-19, det er det som gjør at innleggelsene reduseres. Ikke at viruset er så 'mildt'.

    • Liker 5
  4. On 1/26/2022 at 2:08 PM, Mala said:

    Hva er greia med Series X og LG OLEDs ? :D

    Flere ganger når jeg har bootet opp boksen som er koblet til LG C1 så starter den med ekstremt lav oppløsning. Noen restarter og kluring fikser dette, av og til. Dette skjedde også med den første boksen jeg kjøpt, men da koblet til en LG CX, denne boksen er nå koblet til en Sony OLED nede i stua og problemet har aldri oppstått der.

    Leser på nettet at dette virker å være veldig utbredt faktisk. Andre med disse TV'ene som har opplevd dette? Det brukes medfølgende HDMI kabel.

    Det samme har skjedd meg noen ganger, og jeg har innbilt meg at årsaken kan være at TVen er 'opptatt' på en annen HDMI-inngang når Xboxen starter slik at den ikke får svar fra TVen og dermed starter med lav oppløsning for sikkerhets skyld. Som sagt er det bare å restarte så ordner det seg.

  5. 55 minutes ago, Morromann said:

    Jeg misliker på det sterkeste dette hemmeligholdet. Folkevalgte har værsågod med fortløpende å fortelle oss hva som foregår og ikke drive mhemmelige drøftinger. Skulle bare mangle om Norge ikke droppet unntakstilstanden nå som både Sverige og Danmark har det. Men nå er mitt inntrykk at nordmenn er de mest engstelige i hele Norden hva corona gjelder grunnet en presse som er ganske ensidig med å kjøre på frykt-, redsel- og dommedagsjournalistikk.

     

     

    Hemmelighold? Rådene fra fagetatene ble levert i går, pressekonferansen sies å skal være i dag eller i morgen. Tipper noen har jobbet døgnet rundt den siste tida, men det er vel ikke bra nok for deg.

    • Liker 1
  6. 8 minutes ago, Skrekkugle said:

    Da er endelig Reiners rettssak i gang folkens! Den er selvfølgelig fake, men så lenge de lettlurte paranoide massene får valuta for pengene, et nytt håp om at fryktfantasiene deres er virkelige og at de blir annerkjent som de spesielle sannhetssøkerne de er så er det visst ingenting med dette som "skurrer" for dem..

    https://www.grand-jury.net/

    https://www.youtube.com/watch?v=ELTFNkCdzjA

    Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor latterlig dette er.

    Så den store rettsaken endte opp som et webinar i stedet?

    • Liker 4
  7. 2 hours ago, Per H said:

    så "Ad-hominem" og "guilt by association"  argumentasjon er nå "kildekritikk"? 🤔 er vel litt forskjell på å undersøke bakgrunnen til en kilde og å komme med påstanden at bakgrunnen nødvendigvis er av avgjørende betydning for utfallet av et stykke arbeid? Det første er kildekritikk, det andre er dårlig ad-hominem argumentasjon.

    Her er kilden er selve studien. Da må man argumentere mot metode, innhold, bias eller andre parametre ved selve studien, og flere har allerede tatt opp noen slike forhold som kan være god og gyldig kritikk, man trenger ikke slenge dritt om forfatternes person eller ta opp deres private meninger, hvis de har gjort et godt vitenskapelig arbeid vil ikke deres personlige "bias" ha noen effekt på studien, hvis de har gjort en dårlig jobb vil studien være full av feil og svakheter og bias. Da kan man ta argumentet der på det faglige.

     

    Når man skal evaluere kilder, så skal man alltid evaluere en del kritierier. 'Avsenders' objektivitet er en av dem. Hvis avsender har uttalt at tiltak er 'fascistiske', og etterpå kommer med en slags studie som sier at tiltak ikke hjelper så taler det mot kredibiliteten. I dette tilfellet kan det vel også stilles spørsmål om avsender har den rette kompetansen.  Ikke dermed sagt at 'avsender' tar feil, men det er verdt å nevne.

    Forskningen har noen kjøreregler for å evaluere kilder, greit oppsummert her.

    Quote

    Objectivity (purpose):Think about the author's purpose in creating the source and consider how that affects its usefulness to your research.

    Authority: Discover the credentials of the authors of the source and determine their level of expertise and knowledge about the subject. 



     

    • Liker 2
  8. 20 minutes ago, minim said:

    Den har vel blitt endret 60 ganger under pandemien så selv om den ikke har corona i navnet så er den blitt skreddersydd underveis :) Handlingsrommet bør betraktelig innskrenkes da det viser seg at de ikke håndterer denne makten spesielt bra ved å innføre en rekke tiltak uten faglig forankring gang på gang. Greit nok i mars 2020, men det er god tid til å forske på tiltak mellom den tid og 2022 noe som har blitt trenert. 

    Joda, jeg vet dette. Men gjør man som Morroman vil, så må vi også begynne å betale våre egne vaksiner. Er det dette dere vil?

    • Liker 2
  9. 2 hours ago, Morromann said:

     Smittevernsloven mot corona har gått ut på dato og det bør tas rettslige skritt for å få den opphevet slik at Kjerkol ikke kan stå der og true oss med re-aktivering av "tiltakspakker" så fort flere leverer positive PCR-tester og det er mangel på snømåkere eller hvilken som helst annen grunn de kan unnskylde og "rettferiggjøre" nedstenging av samfunnet med.

    Hva er det du mener her? Vil du oppheve smittevernloven? Eller mener du kun de endringene som har blitt gjort i forbindelse med corona? Det finnes ingen  'smittevernsloven mot corona'.

    • Liker 1
  10. 2 hours ago, Per H said:

    Det er ikke sikkert sesongdynamikken er helt lik i Sør-Afrika som den er i nord-europa. Man ser av tallene under at det har vært  vintertopper og sommertopper (Juli, Dec-Jan) i Sør Afrika med forbausende "regularitet". Klart, det er bare snakk om to år, men grafen under sier vel sitt.

    image.png.37cf1b2fd3218653100fddc5fed2f5e8.png

    Det visste jeg ikke! Ja, det ser ut som at Sør-Afrika har hatt sine 'sommerbølger' også. Selv om det nok skyldes at nye varianter oppstod i akkurat Sør-Afrika på disse tidspunktene.

  11. 2 hours ago, Skrekkugle said:

    Tja, vil ikke si vi på noen måte var sammenlignbare med Sør-Afrika som har en gjennomsnittsalder på ca 20 der de fleste har vært gjennom korona fra før (som igjen betyr at de som dør av korona allerede er daue). Forståelig at de ville se an litt. Om du ser på USA nå så dauer det jo 2500ish i døgnet av denne "ufarlige" varianten, men igjen, USA er heller ikke direkte sammenlignbare med oss selv.

    Edit: Nå som vi har sett at vi tilsynelatende kommer oss over kneika på egen statistikk tenker jeg det bare er å gunne på. At metern skal stoppe noen smitte nå finner jeg fullstendig latterlig.

    I tillegg var det midt på sommeren i Sør-Afrika. Her i Europa var det midtvinter. Bare det gjør sammenligningen litt søkt, når vi se hvor mye smitten varierer med årstidene.

    • Liker 5
  12. 3 hours ago, Morromann said:

    Når det gjelder omicron hadde man gode data allerede tidlig i desember på at dette ikke var noe å handle i panikk over. Men likevel gjorde man det. Støres håndtering av det her vil ikke bli husket som ansvarlig; snarere som en ekstrem panikkhandling.

    Omicron ble  først rapportert 24. november. Selvsagt hadde man ikke gode data allerede i begynnelsen desember, bare en drøy uke senere.

    • Liker 2
  13. 9 minutes ago, Snikpellik said:

    .Dette er den dataen man har. Den tar ikke høyde for alder, som at det er mange uvaksinerte barn som blir smittet, for eksempel. Jeg tror forskjellen er ganske liten, men at det er en forskjell. Har ikke sett noe dokumentasjon på det motsatte.

    Barn under 16 år er utelatt fra tabellen, så det skulle vel ikke ha så mye å si? Men det er vel flest uvaksinerte mellom 20 og 40, og disse har vel også størst sosial omgang. Dette drar nok opp insidensen blant uvaksinerte.

  14. 48 minutes ago, Baranladion said:

    Forskes det noe særlig på hvor folk blir smittet? Jeg følger ikke helt logikken som er nå for tiden, der man fortsatt skal forsøke bremse smitten, men har hovedfokus på å lette på tiltakene i de gruppene hvor smitten faktisk er aller høyest, altså blant barn og unge. 

    Jeg skjønner ikke lenger hvorfor utesteder og kulturliv "får skylda", det er vel i andre settinger, som hjemme, på skolen, på jobb og ellers i samfunnet smitten spres mest? Er de redd for superspreder arrangement ala julebordet bare i større omfang? 

    Det er vel en "helhetlig" vurdering som ligger til grunn, men de samme helhetlige vurderingene har jo ikke ført til annet enn massiv oppblomstring av smitte uten noen særlig form for brems

    image.png.00a2bcd7322cab011d5b6cfbd93df81d.png

     

     

    Interessant tabell. Det fremgår klart at den store smitteveksten ikke har nådd de aldersgruppene med størst risiko ennå (over 60). Så gjenstår det å se om den vil gjøre det, og hva som eventuelt vil skje da.

    • Liker 1
  15. 13 minutes ago, Per H said:

    Det er litt mer snedig enn som så da :) I figuren i uke 2, ser du at de snakker om den totale populasjonen - og du ser jo en voldsomt interessant utvikling på hvem som blir smittet (illustrert med mine røde bokser).

    Diagrammet i Uke 3 rapporten er ikke bare visuellt annerledes, den omhandler en helt annen gruppe mennesker (KUN ansatte i primærhelsetjenesten) og er dermed ikke på noen måte sammenlignbar...

    Det er jo litt "rart" at man bare velger å fjerne data fra en rapport, og nå som akkurat de dataene viste noe veldig interessant (de vaksinerte blir mer smittet enn de uvaksinerte). Det lukter jo litt av.... selektiv fremstilling spør du meg. Likte de ikke hva grafen viste? 🤔

    Tallene er der fortsatt, de er bare ikke delt opp etter aldersgruppe lenger. Og nei, det stemmer ikke at 'de vaksinerte blir mer smittet enn de uvaksinerte':

    Quote

    Insidensen i uke 3 var ca 1,3 ganger høyere blant uvaksinerte enn blant grunnvaksinerte.

    Skjønner ikke at du skal utvise slik nesten barnslig glede over smitteandelen blant vaksinerte stiger. Dette skyldes selvsagt omikron, og ingen har vel benektet at vaksinene ikke beskytter mot å bli smittet av den. Her sparker du inn en åpen dør.

    image.png.3b29e71dcc40806ca4a4ca95f67b8a26.png

    • Liker 8
  16. 23 hours ago, Nokia1803 said:

    50000 trailere kjører i protest mot korona pass og diskriminering av mennesker. Ved å lese på siden deres er det hyggelig å se at mange politi folk sier de støtter dem 100% og er villig til å beskytte dem. Det sier litt… men ikke ett ord i media som vanlig. 

    Lastebilsjåfører vil blokkere hovedstaden i vaksineprotest – hylles av Elon Musk – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

     

    • Liker 1
  17. 2 minutes ago, Fibonacci said:

    Ja, det setter ting litt i perspektiv... Fikk akkurat opp en annonse på Facebook for Kreftforeningen. En enkemann som hadde donert 250.000 kroner til foreningen.

    Så står det videre at folk donerte 370 millioner kroner i fjor. Det er ca 7 % av summen som ble brukt på hurtigtester.

    I 2020 døde det 10800 personer av kreft, omtrent tjue ganger flere enn av covid samme år.

    Kunne kanskje de 5000 millionene til hurtigtester vært brukt til noe mer fornuftig?

    Nå er det ikke brukt 5 milliarder på hurtigtester heller da, men rammeavtalen for hele 2022 er på 5 milliarder. Ikke dermed sagt at de blir brukt opp.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  18. 5 minutes ago, Evil-Duck said:

    Men da er spørsmålet, skal en da hive munnbind, generelle smitteverntiltak og bare la det stå til og gå for å bli smittet? Prøver ikke på noen tongue and cheek tolkning av hva som blir skrevet, men er litt forvirret rundt hva budskapet faktisk er. 

     

    Ja, dette er forvirrende. Senest i forrige uke var jo budskapet at det ikke lønte seg å oppsøke smitte, for usikkerheten var så stor. Det var riktignok Nakstad som kom med det budskapet, og ikke FHI. 

  19. Det er vel også slik at virus nødvendigvis ikke muterer til en 'mildere' versjon, men at befolkningen over tid bygger opp en viss immunitet som gjør det mindre ufarlig. Bare se på hva som skjedde da europeerne tok med seg forkjølelsesvirus til Amerika. Det ble helt krise for urinnvånerne, og var like ille for de som Corona-viruset var for oss våren 2020. Omikron er kan vel fortsatt være ganske heftig for de som ikke har beskyttelse (gjennom vaksine eller tidligere infeksjon). 

    • Liker 1
  20. Hvordan vi opplever hjemmekontor er nok veldig individuelt. Noen syntes det er helt OK og lite 'inngripende', mens andre syntes det er helt forferdelig.

    Men en annen side ved dette er at hvis alle skulle sendes tilbake til kontoret nå, så ville sykefraværet kunne bli skyhøyt for en periode. Og dette vil ikke fungere for de som er definert som 'samfunnskritiske'. Så tror nok en del arbeidsgivere syntes det er helt greit at ikke alle kommer tilbake til kontoret samtidig, og heller vil spre smitten utover i tid bare for å kunne holde hjulene i gang.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...