Gå til innhold

Loading......

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Loading......

  1. Det er gjerne hakket mindre "stigma" da en stor andel fillipinere snakker god engelsk pga historien. Som student jobbet jeg i butikk på et sted i norge med mye Thai-forrhold. Det var mye peking når de var i butikken.
  2. Ifølge kommentatoren snakker de nederlanske spillerne fransk til hverandre utpå her. Imponerende om det stemmer.
  3. Jeg kan jo gjøre det, men jeg liker honningvann-metoden så godt at jeg helst vil ha noe jeg kan putte i det som ikke virker frastøtende på dem. Dessuten håpet jeg litt at jeg hadde noe i hus så jeg kunne starte med et eller annet i dag, før jeg har mulighet til å kjøpe noe. Men jeg vet ikke hva det skulle vært å sjekker derfor her.
  4. Boraks selges ikke til privatpersoner lengre, det funket utmerket for meg for 10 år siden. Da dør de sakte men rekker å ta det med "hjem" mens de lever. Giselkur dreper maur, men vet noen her om de forstatt syns honningvann med giselkur er fristende før jeg kaster bort penger? Er det noe som er ganske vanlig å ha i hus, som både dreper maur, men ikke gjør vannet mindre fristende?
  5. Ja, dette er nok ganske vesentlig. Spesielt mange av MIX-kioskene, er ikke i nærheten av jernbanestasjoner, eller større transporthubber, men likevel nærme matbutikk. Men tidsklemme med eller uten god økonomi er ikke en ukjent livvsituasjon i norge. Og feks tipping koster jo heller ikke mer på kiosk en det gjør på Xtra/Meny regner jeg med, så det må jo være mye bedre å bare gå på en kiosk, eventuelt de bensinstasjonene som tilbyr det.
  6. Jeg har lagt merke til dette ofte i det siste. Selv om kioskene fortsatt har noen unike varer/tjenester så stusser jeg litt på hvordan en Narvesen/Mix med kiwi/rema/extra innenfor 200m overlever så enkelt i 2024, utenfor sentrale strøk i storbyene. De har jo ikke en gang bredere åpningstid. Vs Kiwi, har de egentlig mer utover et bredere magasinutvalg, spiseklare pølser, ferskere bakervarer, og noen sesongvarer(soft-is osv) og tilby? Til og med smågodt, hvor kioskene en gang hadde overtaket matcher jo ikke utvalget på kiwi/rema. De 100 dvdene de brukte å leie ut er borte. En annen observasjon er jo at det omtrent alltid er tomt inni kioskene til Narvesen iallefall, da de som regel har store vinduer. Det er mulig at jeg ikke går forbi i rushen, men jeg ser ikke at en daglig omstetning på 2 av hver type sjokolade, 8 magasiner, 15 pølser, 20 bakervarer og 5 kaffe skal være nok til å holde liv i sjappa, så hva er det folk kjøper der inne, når de først kommer. Jeg spurte 6 bekjente når de trodde at de betalte for noe i en kiosk forrige gang, alle var ganske sikre på at det var ikke i år. Hvor ofte er du på Narvesen/MIX å hva handler du der?
  7. Noen prisvinnere jeg nylig kjøpte er Kjøttboller, 49,90 for 1kg hos willys Ferdige Pannekaker 1kg/16stk 47,- willys. Medwurst, pølsepålegg, 26 kr for 400 gram hos Eurocash Ferdig risgrøt 500 gram, 13,90 kr hos williys. Det meste jeg personlig liker finner jeg faktisk like billig i norge, noen ganger billigere. Median-varen er selvsagt billigere i sverige, men de har ikke like stort pris-gap på det billigste og gjennomsnittlige alternativet som vi har i norge. - Jeg finner kun sporadisk brus i sverige til under 9kr literen etter mine prefferanser, men de har det både på Extra og Rema(cola zero og Grans) - 1kg grillpølser til 31,- på Extra syns jeg smaker bedre en gilde, Sverige kan ikke konkurere her. - De kjøttbollene de har til 50 norske kronger pr kg på Willys, klarer jeg ikke å matche i norge på pris, men de norske alternativene er såppas nærme i pris og såppas mye bedre at jeg holder meg til Oda(59,8 pr kg) og Kiwi(63 per kg) - De max 3 brødene jeg spiser iløpet av en mnd får jeg til godt under 50 lappen når jeg henter en forundringspose til 49,- kr hos ekstra, som inneholder langt mer en de 3 brødene selvsagt
  8. Takk. Artig at et så lite sted har vært representert blant de den gang 16. lagene på øverste nivå. Stedet har 1 matbutikk, ingen ungdomsskole.
  9. Hei. Jeg ønsker å løse disse gåtene, uten å google i 9 timer. 1. Hva er det aller minste stedet(dagens befolkning) som har hatt lag i eliteserien i fotballl for menn? 2. Hva er det største stedet i norge som aldri har hatt ett lag i eliteserien-menn? 3. Hva er kandidater til det minste stedet(dagens befolkning) som har vunnet en offisiell kamp mot et lag fra eliteserien? 4. Hvilket lag som har vært i Eliteserien er lengst unna i dag? 5. 1972: NFF bestemmer at lag fra nord-norge kan delta på øverste nivå. Hvilke nord-norske lag har vært innom øverste nivå siden? 6. Hva er kandidater til de største skandalene i norsk toppfotballs historie? (gjerne en fra hvert 10 år) 7. Hva er kandidater til tidenes sjokkresultat kun seriemessig? typ: Flaggskipet taper 0-6 hjemme mot en nedrykskandidat i en viktig kamp. Usikker på om vi bør hovedsakelig ignore det som skjedde før serien het 1.divisjon(1963) da serien var gankse lokal i starten, men all info er gull uansett. Takk.
  10. Har ca 250K Nok stående på en sparekonto (Santander høyrentekonto pluss) Jeg går ut ifra at dette skal over i egenkapital en dag. Jeg fulgte egentlig bare "ordre" fra foreldrene med valg av både sparekonto i seg selv å spesifikt høyrentekonto fra nettop santander. Er det noen alternativer der pengene ligger lagret like sikret hvor man "garanteres" avkastning på over 4% årling feks? Takk
  11. Så nettop det 29min lange 1991-innslaget kalt "vold på skjermen" som ligger ute hos NRK. Den beste delen må være hun dama som mener at foreldre ikke tar foreldreansvar når de leier Teenage Mutant Ninja Turtles(1990) til barn under 15 år. Som i min bok er en latterlig høy aldersgrense på den filmen. Jeg hadde den filmen selv å så den sikkert for siste gang når jeg var 12. Tipper omtrent ingen i midten av tenårene helt frivillig ville brukt 90min av helga på å sett den da eller nå. Har du noen seriøse sitater/aldersgrenser som virker merkelige den dag i dag?
  12. Hei. Jeg prøver å få et svar på 1 Spørsmål. Et skatterelattert spørsmål, men jeg/vi klarer ikke å få en time hos skattemyndighetene(fullbooket) Å de vill ikke besvare dette spm på telefon. Så jeg leter nå etter noen som kan besvare dette. Jeg betaler gjerne for en time i feks Oslo eller Sandefjordsområdet. Spørsmålet er: Når en ungarer begynner å jobbe i norge, hva er faktene/dataene, Selskapet/arbeidsgivern/ Norske myndigheter osv. er nødt til å sende til Ungarn? Om de må sende noe i det hele tatt? Og hvor sender de i såfall dette? Skattekontor, Ungarske myndigheter osv.
  13. Overskriftene verden rundt har vært "risikerer fengsel for å nevne bioligske fakta" Har ellingsen dokumentert at dette faktisk stemmer?
  14. Mye nyttig info her, men som sagt så er prisgapet mere en betydelig på noe så elementært som mat. Om en ufaglært ikke hadde tjent mest i Norge, Så hadde det sannsynligvis betydd en "vanvittig" forskjell på verst tenkelig kjøpekfraft for den yrkesaktive befolkningen i begge land, når man legger til at norge generelt ikke er billigere forøvrig. Å eie hjemme sitt er det eneste til nå av bedtydelige majoritets utgifter i begge land som virker bekreftet åpenbart billigere i norge i forrhold til lønn. Er vell derfor vi både bruker en mindre andel av lønn på hjemmet og delvis derfor vi har en mye høyere hjemeierskapsrate. Sku vært interresant å vist forskjellen på Dansk og Norsk minstepensjon.
  15. Det sa jeg jo ikke, men det blir jo et tolkningsspørmål for mange og man ser jo at mange har oppgitt en alt for lav nettomånedslønn til at dette skal være en vanlig nettolønn fordelt på 12 mnd. Så det er ikke utenkelig at de har tenkt "jeg er jo helt på midten å dette er hva jeg fikk på konto sist lønna kom"
  16. men Eurostat tar ikke hensyn til prisnivå land i mellom med det de kaller median utjevnet disponibel inntekt, ifølge forklaringen på hva dette er på deres nettside. Så selv om median utjevnet disponibel inntekt" blir høyst i norge, Tipper jeg Danmark kommer klart best ut på "Median utjevnet Kjøpekraft" om noen hadde forsøkt seg på den. Numbeo har en etter mitt syn nokså dårlig kjøpekraft sammenligning(der Danmark kommer klart best ut) men føler indexen er ganske problematisk da den fokuserer slitt snevert og bla. ikke vurderer barrierene/kostnadene for å kjøpe bolig/leie kapital inn i miksen. Og det er uheldig at de er så avehngige av tall fra vanlige folk. Det er også høyst usikkert om norge bare "mister" ekstralønnen de får i december når folk blir bedt om å oppgi netto månedslønn istedenfor netto årslønn.
  17. Medianlønn er mere relevant en gjennomsnittslønn. De på bunnen klarer ikke å dra gjennomsnittet ned i nærheten av den grad som de på toppen drar det opp. Derfor er oppført gjennomsnittlønn for flere land høyere en det 60% av befolkningen faktisk tjener.
  18. De aller fleste nettkilder ser ut til å antyde at dansk median nettolønn er knepent høyere en den norske. Men i danmark klarer de likevell å holde matvareprisene betydelig lavere en i norge. Hva er de relevevante faktorene her å kan noe gjøres for å få ned de norske prisene? Legger ved en liten sammenligning som åpenbart ikke er nylig oppdatert, men regner med at differansen fortsatt er betydelig i favør Danmark
×
×
  • Opprett ny...