Jump to content

Loading......

Medlemmer
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)
 1. Overskriftene verden rundt har vært "risikerer fengsel for å nevne bioligske fakta" Har ellingsen dokumentert at dette faktisk stemmer?
 2. Mye nyttig info her, men som sagt så er prisgapet mere en betydelig på noe så elementært som mat. Om en ufaglært ikke hadde tjent mest i Norge, Så hadde det sannsynligvis betydd en "vanvittig" forskjell på verst tenkelig kjøpekfraft for den yrkesaktive befolkningen i begge land, når man legger til at norge generelt ikke er billigere forøvrig. Å eie hjemme sitt er det eneste til nå av bedtydelige majoritets utgifter i begge land som virker bekreftet åpenbart billigere i norge i forrhold til lønn. Er vell derfor vi både bruker en mindre andel av lønn på hjemmet og delvis derfor vi har en mye høyere hjemeierskapsrate. Sku vært interresant å vist forskjellen på Dansk og Norsk minstepensjon.
 3. Det sa jeg jo ikke, men det blir jo et tolkningsspørmål for mange og man ser jo at mange har oppgitt en alt for lav nettomånedslønn til at dette skal være en vanlig nettolønn fordelt på 12 mnd. Så det er ikke utenkelig at de har tenkt "jeg er jo helt på midten å dette er hva jeg fikk på konto sist lønna kom"
 4. men Eurostat tar ikke hensyn til prisnivå land i mellom med det de kaller median utjevnet disponibel inntekt, ifølge forklaringen på hva dette er på deres nettside. Så selv om median utjevnet disponibel inntekt" blir høyst i norge, Tipper jeg Danmark kommer klart best ut på "Median utjevnet Kjøpekraft" om noen hadde forsøkt seg på den. Numbeo har en etter mitt syn nokså dårlig kjøpekraft sammenligning(der Danmark kommer klart best ut) men føler indexen er ganske problematisk da den fokuserer slitt snevert og bla. ikke vurderer barrierene/kostnadene for å kjøpe bolig/leie kapital inn i miksen. Og det er uheldig at de er så avehngige av tall fra vanlige folk. Det er også høyst usikkert om norge bare "mister" ekstralønnen de får i december når folk blir bedt om å oppgi netto månedslønn istedenfor netto årslønn.
 5. Medianlønn er mere relevant en gjennomsnittslønn. De på bunnen klarer ikke å dra gjennomsnittet ned i nærheten av den grad som de på toppen drar det opp. Derfor er oppført gjennomsnittlønn for flere land høyere en det 60% av befolkningen faktisk tjener.
 6. De aller fleste nettkilder ser ut til å antyde at dansk median nettolønn er knepent høyere en den norske. Men i danmark klarer de likevell å holde matvareprisene betydelig lavere en i norge. Hva er de relevevante faktorene her å kan noe gjøres for å få ned de norske prisene? Legger ved en liten sammenligning som åpenbart ikke er nylig oppdatert, men regner med at differansen fortsatt er betydelig i favør Danmark
 7. Hun lærer seg språket. Første mål er ikke å få seg en jobb som er veldig relevant for utdannelsen, men helst en jobb som kan minne litt om det man er vant til slik at man får brukt ferdighetene til en vis grad. Altså en jobb hvor man er en del i kontakt med mennesker. Takker så mye.
 8. Hun har vært privatlærer i Engelsk og Ungarsk for barn og voksne de siste 15 årene. Men har også erfaring som Tolk og museumsguide. Hun lærer seg det norske språket pdd. Har ingen motvillighet til å starte i jobber som krever tilnærmet 0 utdannelse i norge. Men da helst i retning noe hun får brukt ferdighetene sine litt istedenfor fysiske jobber som vask av gulv m.m. Jeg er litt usikker i skrivende stund på dette med parring med annet fagfelt, villigheten til å ta mere utdanning osv. Takk.
 9. Hei. Jeg har en ungarsk høyt utdannet venn som sikter mot å bo og jobbe i norge. Vi har foreløbig en ganske uferdig plan på å få dette til. Jeg tenkte å lufte den her da jeg sannsynligivs kan forbedre den kraftig. Vedkommende er i 40-årene og har mastergrad i andragogi(voksenpedagogikk/voksenopplæring) Vi har tenkt å gjøre dette i 2.omganger. Først et 3ukers opphold i år der de to hovedmålene er å får et inntrykk av forskjellige steder for å innsnevre aktuelle bosteder, men også prøve å få til noen møter med "noe" som er relevant med tanke på å jobbe her senere. Bedrifter som er "nogenlunde" relevant for utdannelsen hadde vert fint, men kanskje litt vanskelig da selve flyttingen er en ukjent dato langt i fremtiden og mangelen på norsk alerede betyr å starte i en jobb hun er til en vis grad overkvalifisert for. Jeg er usikker på om: - Et slags møte med nav i løpet av den første turen har noe for seg, da vi tross alt snakker om en person som ikke har en bekrefted flyttingsdato eller sted. Jeg tenker at: -Oslo er urealistisk som første sted og bo å jobbe da hun helst ikke vil jobbe med noe hun er "ekstremt" overkvalifisert til. Selv om det ikke er noe galt med å ta typer jobber som krever lite utdannelse i starten. Det er som sagt forventet pga mangelfull norsk og andre faktorer. Alle tips om hva vi kan/burde gjøre på den første turen senere i år mottas med ekstrem takknemlighet.
 10. Ikke veldig viktig, men Ungarn var ikke en del av sovietunionen.
 11. Til folk som lurer hvordan fyren kan ha kommet seg ubemerket vekk fra politiet inne på coop: Det å ha en dårlig markert inngang/utgang ser ut til å ha blitt avgjørende her desverre. Jeg frekventerer denne coopen, det gjorde gjerningsmannen også, men det virker ikke som politiet gjorde dette. Coop-bygget har nemlig en noe "spesiell" løsning for parkering. Når man sammenligner med det vi vet, med vitneutsagn, Virker det som politibetjentene som er innendørs i alt oppstyret ikke har fått med seg at parkeringsplassen faktisk er innendørs. Eventuelt ikke har klart å kommunisere dette til hverandre. Dermed tror de at gjerningsmann er på tur i klypene på de som venter utenfor. men han som er godt kjent her drar ut via parkeringsplassen i stedet. Denne Inngangen/exiten er langt fra åpenbar både innenifra og utenifra for folk som ikke frekventerer coopen. Husker jeg riktig så er parkerkingsplassen/utgangen hele tiden i blindsonen pga en skillevegg når du kommer inn hovedinngangen. Så du tror gjerne du har sett hele etasjen. Dermed smetter han ut der Og politiet tror sannsynligvis at han er i bygget de neste minuttene.
×
×
 • Create New...