Gå til innhold

Dicky2020

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dicky2020

  1. 25 minutes ago, Gunfreak said:

    Låner Kona sin 13 000  mAh powerbank jeg! Må bare finne en måte å feste den på.

     

    Nice! Har sett flere som bruker velcro på venstre/høyre del og surrer den fast til bakdelen av strappen. Har ikke prøvd det på orginal strap da de virker veldig ukomfortabelt ut, men om du har Elite strap eller en Frankenquest-strap mod, så funker det sikkert bra. 

     

     

    3 hours ago, FlyDuc said:

    Til Oculus Quest 2, lurer på hvor og hvilke spill jeg skal kjøpe. Tenker rytmespill er kanskje anbefalt å kjøpe direkte hos oculus store? Eller er det ikke engang merkbart å bare streame det fra Steamvr med Virtual Desktop? (Beat Saber, Synth Rider, Pistol Whip).

    Også er det vel noen oculus store exclusives, tenkte da å prøve Moss og Robo Recall vet ikke om det er andre jeg bør sjekke ut? 😅 Tenkte bare siden det var salg på steam at jeg skulle plukke opp en del spill der og ha til senere 😂

    Jeg har alle spillene mine via Steam, og har også moddet Beat Saber slik jeg får flere sanger gratis. Når jeg testet med Virtual Desktop med sync-hastighet på 860 mbit/s, så merket jeg ikke voldsomt til latency! Latency er avhengig av wi-fi oppsettet ditt, så vil uansett anbefale å skaffe VD og se om du får god sync. 

    Kan anbefale alle som bruker Quest 2 + VD å sjekke ut denne tråden, hvor de sammenligner hvilken sync funker og ikke funker: https://www.overclockers.co.uk/forums/threads/quest-2-virtual-desktop-performance-thread.18902756/page-5

    • Liker 1
  2. 18 minutes ago, Gunfreak said:

    Er på steam forumet for medal pf honor. 

    Og det er 2 ting jeg har oppdaget. 

     

    1. Nesten ingen vet om spillet, det er lite aktivitet,  og dette er et EA spill. 

    2. Folk har fått for seg en rar greie der de tror at Origin ikle kan spille VR spill.  Hele tiden dukker det opp folk som tror at Squadrons ikke hadde VR på origins.  Aner ikke hvor dette rykte skal ha kommet fra.

    Enig, har fått en pop-up reklame her og der om MOH. Ingen dato tilknyttet når det blir lansert når det er sagt.

    Kanskje de er redd for enda en skive bom som Warfighter?

  3. 10 hours ago, Gunfreak said:

    Men en ting er sikkert,  skal man spille simulator, er 2 timer batteri på Quest 2 ikke bra nok. Så skal bli greit å få prøvd den G2.

     

    Men jeg trenger mange flere USB porter. Med pedaler,  og stick osv spiser det opp mye USB plass.

    Jeg må finne ut om jeg har USB c port også.

    Har ikke testet, men antar om du skal spille simulator-spill, så bruker man bare link-kabelen? Så bruker man ikke særlig strøm/lader den samtidig. 

    Også så kan du koble til en power bank på  10 000 mAh. Har 8 timer ish trådløs VR før jeg går tom 

  4. Kjapp oppdatering fra meg som har hatt Q2 i noen få dager, og som tidligere avbestilte G2 pga. orket ikke å henge på Vive 1.gen mer:
    NB! Skriver ikke omtaler generelt så dette er ikke strukturert på noen fornuftig måte, bare din Ola Vr-manns tanker :) 

    Kjempeflott oppgradering! Som flere her var jeg også skeptisk til Facebook, men helt ærlig så bryr jeg meg ikke nok til at jeg lot være å bestille Q2. Tanke på at samboeren har Facebook installert på telefonen og jeg selv bruker messenger, så blir jeg ikke kvitt overvåkningen/introduserer like mye overvåkning. Det er kjipt men skjønner argumentet om du ikke har Facebook i hjemmet, for meg, blir jeg ikke kvitt det med mindre dama slutter med det 😅

    Selve brillene: Klar oppløsning, det var en fryd å bruke Virtual Desktop med trådløs link. Har en relativt janky nettverksoppsett hjemme så fikk bare 866 mbit/s sync hastighet, som ga litt komprimeringseffekt i enkelte scenarioer (Zero Caliber, Bone Works f.eks. Tror det henger sammen med avstand eller partikler?). Phasmophobia, H3VR, VD, Beat Saber, Blade & Sorcery, Rec Room, Pop1, var bildet helt klart! 
    Jeg har en IPD på 69 (heh) og setting 3 som er det som gir meg minst FOV fungerte helt greit. Jeg vet FOV'en på papir er mindre en min OG Vive, men merket det helt ærlig ikke når jeg bare brukte brillene. Fargene derimot, var den største forskjellen. Litt kjedelige farger, blir litt som når man bruker "cinematic"-mode på TV'en, at fargen blir litt flat og grå/bronse-aktig? Ikke en deal breaker for min del.

    Lyden er meh, men bruker hodetelefoner uansett. Kjøpt batteribank og har 7-8 timer ekstra til spill. Tracking'en er helt konge og merket ikke noe problemer der kontra IR-tracking. 

    OS'et: Utrolig bra! Jeg er selv en android-kar, men som også ser fordelen med IOS sin brukervennlighet. Så jeg vil si at Oculus/Facebook er VRs svar på IOS. Intuitivt, brukervennlig, og kjapp respons! 

    Så om noen henger på CV1 eller Vive OG, så kan jeg lett anbefale denne oppgraderingen her. Så lenge du er likegyldig om Facebook-overvåkning. For min del så blir dette en side/oppgradering, da jeg kommer til å hoppe over ett par briller som tilbyr høyere FOV(on par med Index, minst), minst like god tracking og helst trådløs. 

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  5. 7 hours ago, Dr.Peedee said:

    Nok en gang, HP Reverb G2 og tracking. Hvorfor får Youtube "influenserne" dårligere resultater med tracking enn andre? Svaret kommer nuh! 

    Jeg har fulgt MRTV på Yotube en god stund, og han er vel den jeg stoler mest på. Og han sier at trackingen er "damn good" på HP Reverb 2. Men den har svakheter, som de som ikke er vant til Windows Mixed Reality tracking systemet ikke vet om eller tar høyde for. Og derfor får de dårligere tracking. 

    Fra 1:23:33 i denne videoen her blir det forklart:

    Som sagt, slik han forklarer fra 1t23min uti og videre - lys fra vinduer, studiolys, skarpe lys generelt ødelegger håndkontroll tracking. Ensrettet bakgrunn (f.eks green screen eller flat ensfarget vegg, lite kontraster) ødelegger headsett tracking.

    Dermed får man problemer om man er Youtube influenser som "testet" utstyr ved å vise fram seg selv mens de danser rundt med Greenscreen og studiolys for å få makeupen til å skinne ;)  Enten både greenscreen/ensartet bakgrunnsfarge og studiolys/kraftiglys - eller en av greiene. Windows Mixed Reality har vel dabbet av såpass, og fikk vel ikke det store gjennomslaget i utgangspunktet, slik at mange/de fleste av Youtuberne er vant til/bruker Oculus, alternativt Valve Index. Så kanskje ikke så rart at de ikke et om disse "svakhetene". 

    Samtidig er MRTV også kritisk til kameraplasseringen på Reverb G2, og mener de  burde gjort som på Quest 2. Han mener også at Microsoft og HP må prøve å forbedre software. Så ingen sier at det er perfekt. 

    Men poenget er, hvis man følger rådene fra Sebastian i MRTV så får du "damn good" tracking med Reverb G2. Og det tror jeg på, jeg har "good" tracking allerede med min Reverb G1. Og jeg har stusset på disse videoene med dårlig tracking på G2 mange ganger... fra alt fra "kjøpt og betalt av facebook/oculus" til "hardware feil".  Men altså, med forbedret software og 2 kameraer til så regner jeg med at jeg går fra "good" til "damn good " med G2 ;)  For ja, jeg drar for gardiene når jeg spiller, har på vanlig stuebelysnig, og  jeg har litt møbler og ting og tang i rommet, bilder og hyller osv... Heldigvis slipper jeg å se "pen ut" på Youtube samtidig :) Og da funker det greit. 

    Hey, jeg er enig med deg at MRTV er en god kilde, men det er fortsatt viktig å høre hva andre melder om sin opplevelse med G2! Alle melder at de har hatt problemer med trackingen, så å si at trackingen er eller kan bli "Damn good" er å sugar coate' ting. Jeg tviler ikke på ett sekund at trackingen kan bli bedre over tid, men vær forsiktig å bestille ett produkt som man håper på kan bli bedre. 

    MRTV sier selv han ikke er biased i forhold til alle andre HMD'er, og han har også hatt en tendens å være litt over-positiv. Det kan man se på tidligere omtaler som med Index, hvor han skrøyt brillen opp til himmels at den hadde nær perfekt svart-farge, ekstrem høy oppløsning og perfekt komfort. Enig i en del han sier men alle andre er helt uenig i svart fargen og det ble ikke nevnt noe om hvor mye god-rays det var.. 

    Han er heller ikke en god representasjon av den generelle VR-spilleren, vil heller si han er mellom en som prøver VR for første gang og en som har spilt her og der. For min del ble dette åpenbart når han spilte Blade & Sorcery, hvor bevegelsene han gjorde var clunky og slagene var febrilsk. Pavlov så beveget han seg særs sakte i sikte-testen sin og pop1 slet han å få ett kill. 
    Han er flink å omtale VR-briller, men tror ikke fyren spiller VR i fritiden. 

    Merk: Jeg sier ikke at MRTV har rett at det finnes en del influensere, review'ers som har dårlig oppsett med greenscreens og mye sollys. Samtidig så mener jeg det er viktig å høre på flere enn bare MRTV, for han representerer i vert fall ikke meg i spill! 

    Sjekk ut BenPlaysVR, han tok en kjapp  review av den han fikk og du ser også at kontrollene mister trackingen i Boneworks. Han har også holdt på siden Vive OG lanserte: 



     

  6. 1 minute ago, BioNor said:
    bilde.png.899602b4b5eabe4e9c36bbfa43464c33.png
     
    Jeg var sent ute med min G2 bestilling, så hadde nok uansett ikke fått ved første batch. Ser jeg har fått mye motstand for mitt valg, så tar det til meg og kommer nok til å gå for begge etterhvert tenker jeg. Q2 er allerede på vei, så får jeg døyvet de verste VR abstinensene om ikke annet. G2 er uansett et stykke unna, så 3500 for Q2 er verdt det, om enn bare for 3 måneder:-)

    fy f.. jeg ble bumpet til 18 Januar 2021...

  7. Jeg har lent ganske heftig mot G2 siden August, men nå mot den siste tiden så begynner jeg å revurdere valget mitt. Tenker å ta i mot bestillingen, teste det, evt. returnere det om trackingen er boss. Jeg kommer fra Vive 1. gen og har tenkt at en Q2 vil være en ganske grei oppgradering det også, spesielt om det skulle komme en bedre HMD om 1-2 år (f.eks. Deco Gear), så er det kanskje like greit å gå for Q2? Jack of all trades, og er ikke så mye dårligere enn G2? Bedre tracking og trådløst..

    Tillegg, dette knakk litt hype'n min. Har selvsagt en x570 (dette lar jo seg fikse asap forhåpentligvis): 

     

  8. 41 minutes ago, Theo343 said:

    Nærmer seg raskt til G2 levering nå 😮 Har reinstallert PC med 3080 til Win10 20H2 for å være klar.

    Nice! Gleder meg jeg også, vær også obs på steamVR-bug i den siste Nvidia-driveren. Var noe med at man opplever lag spike hver 7-10 sekunder, mulig de har fikset det nå altså! Viss ikke bare bruk en litt eldre driver.

    Noen som vet status på DLSS i VR? Sist så forstod jeg det slik at utviklerne måtte gå gjennom flere tungvinte steg før de kunne programmere inn funksjonen for spillet sitt..

    • Innsiktsfullt 1
  9. 2 hours ago, Gunfreak said:

    Dere som har wifi, trenger man noe annet enn selve ruteren , trenger hovedkortet noe ekstra? Og har noen prøvd bruke wifi 6 router bare mellom quest 2 og pc, men ha en annen router til nett?

    I utgangspunktet så ser jeg ikke noe i veien med å kjøre en slik løsning. Det du vil gjøre er å sørge for at ruteren med wifi6 ikke står som "ruter" i grensesnittet. Du finner dette som regel når du taster inn den lokale IP-adressen den får fra ruteren, typisk ville dette være 192.168.1.1, men siden Wifi6-ruteren skal være ett aksesspunkt, så vil du 1) gi den en IP-adresse som ikke står i DHCP-scoopet, 2) logg på gitt IP-adresse (f.eks. 192.168.1.40). Du vil sette denne som ett aksesspunkt, for ett aksesspunkt er sånn sett en switch med wifi. 

    F.eks. så har jeg Telenor og erstattet ruteren jeg har fått fra de med min Asus RT AC68U, men skrudd av wifi slik at jeg bruker heller Ubiquiti-aksesspunktene mine i steden for wifi i hele kåken. Janky løsning men det fungerer helt fint! 

  10. On 10/9/2020 at 5:11 PM, Enceladus said:

    Anbefales! Har spillt i ca. 6 timer nå totalt og det er meget gøy om man har noen andre å spille det med. VR implementasjonen er litt janky (vet ikke helt hvordan å beskrive det enn Unity-asset kopi-aktig. Litt som Thief-Simulator, kanskje det er bare Unity? 

    Overraskende dyp spillmekanikk her!

     

  11. 43 minutes ago, The Norwegian said:

    Hvordan funker sporingen da uten å ha eksterne basestasjoner? Det er min største frykt å gå fra Htc Vive til noe som ikke har basestasjoner.. Kan man bruke andre kontrollere enn de som følger med da?

     

    G2 har fire kameraer i HMD'en som tracker, og det har blitt sagt at den er veldig bra i forhold til tidligere WMR-HMD'er og skal ikke gi noen problem med generell bruk. 

    To scenarioer hvor trackingen bryter: 1) om du har kontrollene helt til brillene, så mister man tracking. Trenger 3-4 cm avstand, så FPS fungerer bra det. 

    2) hente noe bak ryggen. Sjeldent jeg har vært borti noe hvor man må gjøre en handling bak ryggen. Eneste eksempelet jeg kommer på er H3VR som har en ryggsekk du kan bruke, så ser for meg her kan det by på problemer. Ellers vil jo våpen bak skuldrene fungere fint. 

     

  12. Nei der har du rett @MrL, fant en artikkel om det hvor de noterer at det er 10xx-serien som kun fungerer med half-refresh:
    https://www.vrone.co.uk/hmd/reviews/hp-reverb-g2

    @Bone, du må nok oppgradere skjermkortet om du skal kunne bruke G2.

     

    Graphics cards that will run at half the resolution

    For those with less powerful GPUs, you won't be able to take full advantage of the Reverb G2’s impressive display. However, the following graphics cards will still make it work, if only at half the resolution. The list is as follows: NVIDIA® GeForce GTX 1060, NVIDIA, GeForce GTX 1660, NVIDIA GeForce GTX 1660ti, NVIDIA GeForce GTX 1070, NVIDIA GeForce RTX 2060, AMD Radeon™ RX 580, AMD Radeon RX 5500XT, AMD Radeon RX 590, AMD Radeon RX 5600 XT, AMD Radeon RX Vega56, and the AMD Radeon RX Vega64.

  13. 22 minutes ago, Bone said:

    Jeg skal klare "dill", er er som sagt opplevelsen som er det viktigste. :) 

    Var ikke helt klar over at PSVR også hadde 90 Hz. Håper at jeg skal få en bedre opplevelse med noe nytt, for PSVR klarer jeg ikke noe særlig. Vi får se.

    I mine øyne, så er Q2 en veldig god all around'er, men skal du ha best opplevelse så er det G2. Eneste man kan trekke den på er trådløs funksjonalitet. Siden jeg ikke har hatt trådløs VR før, så ryker Q2 fordi jeg har ikke hatt den "Aha"-opplevelsen mange har hatt med trådløs VR, så kommer ikke til å savne noe og kabel er ikke så pes for min del (skal få hengt kabelen i taket når jeg flytter). 

    Så okei, om trådløs VR ikke er så viktig for deg, hva med linsene, lyden og økosystemet? 

    Linsene = G2 vinner, se bildet nederst for sammenligning. Q2 har god oppløsning også, dette kun når det gjelder uten at den er linket til PC. Det har blitt rapportert at man vil oppleve "artifacts" pga komprimering av bildet når man har Q2 linket til PC. Hvor problematisk er dette er jeg ikke sikker, men som sagt, G2 har ikke dette problemet. 

    Lyden = Knall lyd, dog du må bytte straps om du ønsker å bruke noe andre hodetelefoner. Gjerne korriger meg her @Enceladus siden du har Index. Q2 har innebygd høytalere som er crap, men også standard aux så lyden er så god som hodetelefonene du har fra før. 

    Økosystemet = Subjektivt så er det også G2 som stiller seg best, med SteamVR og WMR. Q2 bruker facebook/oculus som er litt sånn iffy, dog kan bli bra med side-loader og ser for meg utvikling for å jailbreake brillene vil ta av siden Quest kommer til å bli mer tilgjengelig enn før! 

    Gå for G2 om penger ikke er ett spørsmål og du vil ha den mest high end brillene på markede, skjermkort kan du alltid ta igjen på ett senere tidspunkt. Q2 om du vil ha en god alt-mulig-briller.

    NB: Bildet under har ikke PSVR med seg, men mener du kan sammenligne Vive OG med PSVR.

     

  14. 1 hour ago, Bone said:

    Takk, takk! :D

    Har PSVR fra før, men jeg blir så dårlig. :( Håper at en av disse nye VR-settene med høyre Hz, oppløsning og skjerm vil gjøre at jeg faktisk kan spille, uten å føle meg småkvalm lenge etter..

    Øynet et lite håp i OC2, siden den var "standalone", og da blir jeg ikke begrenset av PC-en min. Jeg spiller mest på konsoll om dagen, og kun spill som DoS2 og slikt på PC.

    I tester virker jo Reverb G2 bedre og mer behagelig, men er redd jeg da får dårligere opplevelse, siden den skal hente kraft fra PC-en min. Har vel tenkt til å oppgradere PC-en min etter hvert, men det er liksom ikke førsteprioritet akkurat nå.

    Men, ved R2 trenger man en DP-port? Nå har jeg jo to skjermkort med DP-utganger (ene går jo til skjermen min fra ene kortet), men er det nesten slik at man må ha to skjermkort for å slippe å bytte kabel, eller kommer skjermkort med 2 DP som default om dagen?

     

    Takk for hjelp! :) 

    Tror det er litt avhengig av hvilken leverandør du velger, mitt Asus 1080 TI har 2 x hdmi og DP. Andre i samme 1080 ti-serien så varierer det mellom det og 1 hdmi + 3 dp. 

    Har sett litt snakk om hvor mye kraft man trenger for å drive full oppløsning av G2, og det virker som at man trenger mindre hvis man skulle supersample opp til samme oppløsning. Samt flere som hevder at half-res ser bedre ut i G2 enn i en HMD i tilsvarende oppløsning etter man har redusert oppløsningen pga native res. 

    Helt ærlig så høres det ut som Q2 er det beste valget for deg så lenge du ikke er bekymret for personvern. Om du velger å bruke link-kabelen mot 970'en din så fungerer det sikkert fint, og du får testet ut HL:Alyx før du evt. skulle velge å oppgradere på ett senere tidspunkt. 

    Økonomisk så gir det også mer mening, 3999 vs 7390,-. Å gå fra PSVR til Q2 er mer fornuftig enn PSVR til G2 + må trolig ha nytt skjermkort for å virkelig nyte det. Ser for meg om du hadde skaffet deg G2, så er det en farligere ball å rulle med for man etter hvert føler seg presset til å oppgradere enn Q2 som du kan bruke uavhengig av PC! 

    Håper dette ga mening, mine fem ører om saken, beklager rotete formulering. 

     

    • Liker 1
  15. 8 minutes ago, Enceladus said:

    Tracking skal være bedre enn de eldre windows mixed reality settene siden Reverb G2 har 4 kameraer sammenlignet med 2 på de eldre modellene. Skal også være mulig å kombinere lighthouse med windows mixed reality.

     

    Nice! Veldig greit å ha den muligheten der om man allerede har basestasjonene fra før, tror ikke jeg kommer til å stresse med å få tak i knuckles med det samme. Tipper på G2 kontrollene duger fint i mellomtiden (må jo være mye bedre en Vive wands)

×
×
  • Opprett ny...