Gå til innhold

Aiven

Medlemmer
  • Innlegg

    14 474
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aiven

  1. herzeleid skrev (På 9.5.2024 den 7:07 PM):

    Dette var innlegget jeg siterte:

    En kan ironisere over at andre mener norsk kultur, tenkemåte og verdier er best. Jeg håper på min side at tilstrekkelig mange i Norge synes vår kultur, tenkemåte og verdier som tross alt har skapt dette samfunnet, er temmelig bra og kanskje til og med best. Alternativet er ikke videre forlokkende. 

    Jeg tror nok du leste litt vel mye inn i innlegget mitt. Det går an å være fan av en kultur, uten å ønske å tvinge den på alle som ikke deler den. Men mulig det var uklart at det var poenget mitt da.

    • Liker 2
  2. Brother Ursus skrev (På 9.5.2024 den 8:54 PM):

    Man skulle tro alle forstod at poenget med uniformering skulle være at den skulle være uniform.

    Hijab er i tillegg potensielt en hatefull ytring, og hører selvfølgelig ikke hjemme sammen med en uniform for ordensmakten.

    Det er umulig å respektere autoriteten til en person som setter en fiktiv farsfigur i verdensrommet og hans lover foran de norske lovene de skal håndheve.

    Jeg mener innlegget ditt er langt mer hatefullt enn hijab, ergo er du uegnet som politi?

    • Liker 1
  3. VifteKopp skrev (4 timer siden):

    Å kle seg/uttrykke seg hvordan man vil er en kjerneverdi i Vesten. Så selvsagt kan nabokona ha på seg en hijab eller en niqab, hvis hun føler for det. At de sexistiske undertonene i disse plaggene gir meg som en liberal person et ubehag, eller en «ick» som kidsa sier i dag, er overhodet ikke nok for å kunne forby det.

    Bra at vi i alle fall er enige om noe!

     

    VifteKopp skrev (4 timer siden):

    Situasjonen blir helt annerledes når disse religiøse plaggene skal brukes i offentlige roller som krever nøytralitet. Nå var APs Kamzy nylig ute med et forslag om at hijab burde være lov å bruke med politiuniformen), og da kommer to ulike verdier i konflikt med hverandre. Da var det godt å se at resten av det politiske Norge var mye klarere nå enn i 2009 (da det samme forslaget nesten ble vedtatt) at her må man som samfunn trekke en linje og si at en muslimsk kvinne må velge mellom hijaben og politiambisjonene. 

     

    Der er jeg også uenig, da jeg ikke ser noen motsetning mellom å ha islam som religion og å være politi, etc. Men bra at du i alle fall klarte å komme med noe konkret å argumentere for, i stedet for bare diffuse slagord.

    • Liker 1
  4. herzeleid skrev (5 timer siden):

    Nettopp; en står fritt til å gjøre som en vil innenfor loven, og en er gjerne farget av kulturen og samfunnet en kommer fra. Om en i tillegg latterliggjør ideen om at måten vi har innrettet oss på er den beste bør vi kanskje ikke bli overrasket om denne innretningen ikke varer, på godt og vondt. 

    Såvidt jeg kan se er det eneste jeg har latterliggjort fordommer mot andre kulturer og religioner. Så igjen, hva mener du med dette?

    • Liker 1
  5. herzeleid skrev (1 time siden):

    Absolutt, og norske borgere med opprinnelse fra andre land, har like stor rett som alle oss andre til å definere hvordan morgendagens Norge skal se ut.

    Så kan en påpeke at mennesker fra, etter vårt syn, mindre utviklede samfunn og kulturer gjerne vil ha dette med seg i synet på hvordan Norge burde være. Konservative religiøse vil antagelig mene deres religion bør få mer plass, mennesker fra samfunn der klanene spiller en stor rolle vil gjerne ta noe av dette med seg og mennesker fra land og kulturer der kvinner er annenrangs borgere vil kunne ta med seg noe av dette. Man kunne også nevnt forholdet til ulike legninger.

    Igjen, så lenge de ikke bryter norsk lov, kan de gjøre hva de vil.
     

    herzeleid skrev (1 time siden):

    Parallelt med dette kan vi observere de, som i likhet med deg, latterliggjør troen på at måten vi har lagt opp vårt samfunn er den beste og reflektere litt over hvilke konsekvenser vi tror dette vil kunne få for hvordan Norge vil se ut i fremtiden. 

    Jeg tror ikke vi er så uenige om hvordan vi bør legge opp vårt samfunn, hvis du faktisk tror noe annet bør du være litt mer konkret. Men ja, jeg latterliggjør folk som skriver ti foruminnlegg om islam daglig, uten å ha snakket med en muslim.

    • Liker 2
  6. VifteKopp skrev (1 time siden):

    Selvfølgelig skal ingen trakasseres. Det er jo selvinnlysende. 

    Jeg snakker om å være tydelig på hvilke verdier vi har i Vesten, og at hvis disse verdiene kommer i konflikt med verdiene til feks. muslimske innvandrere, så er det de vestlige som gjelder. Liker man ikke det, finnes det førtini land i verden med muslimsk majoritet man er fri til å bosette seg i. 

    Og den tydeligheten har vi ikke ikke alltid klart å vise i Vesten, i frykt for å fremstå som rasistiske og islamofobe. 

    Feil. Innvandrere kan ha hvilke verdier de vil, igjen så lenge de følger norsk lov. Hvis du blir krenka på hennes vegne over at nabokona går med skaut, uten engang å ha prate med henne, så er det ditt problem. I Vesten.

     

    • Liker 2
  7. VifteKopp skrev (1 time siden):

    Riktig.

    Hva muslimer gjør i muslimske land er opp til muslimer, og der har Vesten begått en del store feilgrep opp gjennom årene ved å prøve å forme fremmede kulturer i vårt bilde (enten ved militær makt eller mykere bistandsmakt). Vi har ingenting med hvordan de styrer sine land. 

    Det er når muslimer tar med sexismen, homofobien, og det anti-liberale menneskesynet sitt som ligger latent i Islam til våre kulturer at vi i Vesten må reagere og trekke noen linjer i sanden. 

    Å trakkasere folk på bakgrunn av fordommer om religion vil jeg betegnet som vestlig ukultur, ikke kultur. At vi har drevet med det i alle år er ikke et argument for å fortsette med det.

    Vestlig kultur er å kunne prate om ulikheter og uenigheter. Dersom noe bryter med norsk lov skal selvsagt vedkommende straffes. I motsatt fall er landet fritt, også for muslimer, lik det eller ei.

    Og nei, vi skal ikke "godta dårlige holdninger" bare fordi det kommer fra en muslim. Og det tror jeg ingen gjør heller. Problemet er at muslimer tilsynelatende skal sees på som én gruppe, i stedet for å la enkeltindivider ta ansvaret for egne holdninger – og ikke alle andres (heller ikke dersom grupper av muslimer har uakseptable holdninger, er det de andre muslimenes feil).

    Men jeg vet ikke hvordan jeg skal få hull på denne byllen av uvitenhet, som dere konstant bringer til torgs. Å ta en prat med en muslimsk kvinne om disse temaene tror jeg dog kunne hjulpet mange her inne til å mobilisere sårt tiltrengt refleksjon og et mer nyansert og tolerant syn.

    • Innsiktsfullt 1
  8. Red Frostraven skrev (På 5.5.2024 den 12:07 PM):

    Så derfor skal ikke menneskerettighetene gjelde dem..?
    Er det det du argumenterer for..?

    Videre, som nevnt tidligere -- så er det ikke å arbitrært være oppdratt til å tro på islam fremfor en annen religion som predikerer kvinnehat eller hat mot LGBT.
    Det er konservativisme.
    https://naob.no/ordbok/konservatisme

    Det finnes også progressive muslimer og muslimer med idefilosofi tilsvarende den vestlige i hele verden -- akkurat som at det en gang for et par hundre år siden fantes progressive kristne.
    Vestens frihet og nåværende idealer er bokstavelig talt skapt av at progressive ideer vant over konservative.

    Det er langt mer sannsynlig at man kan bekjempe konservativ islam ved å støtte progressive muslimer -- enn at man klarer å gjøre alle deres etterkommere ateister, eller gjøre dem til hva som i konteksten religionshistorie må beskrives som 'progressive kristne', da kristendom og islam har vært temmelig like historisk.

    Enig i noe av det du skriver, men det er feil å sette likhetstegn mellom "vestlig kultur" og LGBT-ekstremisme. Historisk sett er dette et kort blaff i Vesten.

    Det er heller ikke "vår oppgave" (Vestens?) å sivilisere muslimer gjennom å "støtte progressive muslimer", mer enn det er konservative muslimers oppgave å konvertere oss til ekstrem islam.

    Jeg har troen på at det gode i mennesket seirer på sikt. Resultatet om hundre eller to-hundre år håper jeg faktisk er betydelig bedre enn både det vi har i Vesten og i Østen i dagens verden.

    • Innsiktsfullt 1
  9. Boing_80 skrev (På 6.5.2024 den 12:17 PM):

     

    Det tragiske er jo det faktum at mange av dere som kommenterer i denne tråden virker å ha 110% kjennskap til hva muslimske kvinner tenker, mener og føler om ting uten at det har funnet sted en dialog med disse. På godt norsk kalles dette for paternalisme. Hegels likning om Herren og trellen passer godt inn her. 

    Trellen lar seg gjøre til en ting eller et redskap og en vare av herren. Han arbeider for herren. Herren forholder seg til tingene i verden gjennom trellens arbeid. "Herren er den for seg værende bevissthet som er formidlet med seg selv gjennom en annen (trellens) bevissthet. https://www.europas-historie.net/hegelsetikk.htm

    For den muslimske kvinnen blir det et nullpoengs spill. For det er alltid noen som vet bedre om hva hun tenker og føler enn det hun gjør selv. Enten det er den muslimske mannen eller den kritiske nordmannen - felles er at begge vet hva som er best for henne. Hun blir ikke sett på som et subjekt, men behandles som et objekt uten mål, mening og for de som tror på det; sjel. Hun vet ikke hva som er best for henne fordi den muslimske mannen og den kritiske nordmannen har allerede dømt henne, tenkt for henne og valgt for henne. For ingen av disse mennene vet egentlig om:

    - hvilke politiske meninger har hun?
    - hvilke interesser har hun?
    - hva slags musikk liker hun?
    - hvilke bøker har hun lest?
    - hva slags mat liker hun?
    - hvilke bekymringer og gleder har hun?
    -  hva brenner hun for?
    - hva engasjerer henne?
    - hvordan forstår hun islam?
    - hvem er hun?

    Hun kommer i en kontroversiell situasjon; det hun sanser, tolker, forstår, føler er egentlig feil. Fordi den muslimske mannen og den kritiske nordmannen har allerede tatt valgene for henne. Hennes styrker, talenter og evner blir ikke anerkjent. Hun blir gjort til et hjelpeløst barn.

    Da må disse videoene være svært skremmende for disse mennene:
     

     

    Av en eller annen grunn er Metallica veldig populære i Malaysia og Indonesia. Eller skjønt; de er ekstremt gode så jeg kan skjønne hvorfor. Jeg digger de selv og er muslim :)
     


    Junoon er et pakistansk rockeband som er veldig populær i Japan, Canada og det indiske subkontinentet. James Hetfield som gauler "Allah" må skremme livsskiten hos mange! Men det er noe disse musikerne har skjønt som folk flest aldri vil være i stand til; nemlig at musikk kjenner ingen landegrenser, religioner osv. Kun en kunstner/artist vil forstå dybden. 

    Her en kvinnegruppe som synger etter den avdøde sufi legende Nusrat Fateh Ali Khan:

    Og vi kan fortsette: neste ut er Slayer med Raining blood:
     

    Og her er Voice of Baceprot live:
     


    Litt mer:



    Poenget mitt med å linke til alle disse videoene er ikke for å forsøple tråden eller ta vekk fokuset fra temaet. Men jeg tenker at det er viktig og nødvending at ting nyanseres. Her har dere eksempler på muslimske kvinner som uttrykker seg musikalsk. Med hijab. Verden han kommet lenger.

    Et fremragende poeng du har her. Men jeg er redd paternalismen sitter dypt, folk tror bildet de har av verden gjennom skandale-selgende medier er så sant at de ikke engang trenger å drøfte saken med dem de gjelder ;) 


    Har ikke så god greie på dette, selv om jeg har mer greie på det enn de andre som skriver i denne tråden. Men litt satire kan jeg bidra med:

    ---------------------------------------------------------------

    Du må forstå at endel norske menn ser på det som sin plikt å frigjøre usiviliserte folkeslag fra kulturen sin, som i Kiplings berømte dikt "White Man's Burden". Dette er da fordi norsk kultur og tankemåte som kjent er overlegent verdens beste og folkeslag som ikke forstår dette, bør få valget mellom en kule i panna eller å konvertere til norske verdier. Det er jo da også lang norsk tradisjon for dette, jamnfør Olav den Helliges kristning av Norge.

    Det bør også anmerkes at dette er et 100% objektivt syn, som hver enkelt nordmann kommer fram til i sitt eget hode helt uten sosial påvirkning av de rundt. 

    Tankene går til den engelske historikeren som for et halvt hundreår siden skrev: "Enhver kultur ser på seg selv om den beste, når det kommer til Storbritannia er dette faktisk tilfellet."

    Nordmannen er seg selv nok.

    • Innsiktsfullt 1
  10. krikkert skrev (38 minutter siden):

    Det kan hende du sliter litt med dårlig fantasi. Eller lite kunnskap om hvordan internasjonale forhold og politimyndighet raskt blir en multidimensjonal clusterfuck uten like.

    Se for deg at ruteflyet får problemer underveis av andre årsaker og må mellomlande i Irak. To døgn på Baghdad internasjonale. Legg så til at norske politifolk ikke har politimyndighet i andre land uten en samarbeidsavtale, og Bhatti kan effektivt sett være en fri mann idet flyet lander. 

    Det er en grunn til at i situasjoner med tvangstransport skal det enten benyttes direktefly (rutefly), transitt kun i land vi har politisamarbeid med (enten for den aktuelle saken eller generelt), eller charterfly. Det er ingen direkte rutefly til Pakistan, og de indirekte flyene går via Doha, Istanbul, Dubai, eller Abu Dhabi. Qatar, Tyrkia, Emiratene. Ikke akkurat land du har lyst til å befinne deg i som norsk politimann med en muslim i håndjern. 

    Høres rimelig ut. Jeg burde tatt forbehold, som man bør om saker man ikke har greie på. Men så er jeg jo ikke den eneste på diskusjon.no som burde det, generelt sett :)

    • Liker 2
  11. N-4K0 skrev (17 timer siden):

    Privatfly til en sannsynligvis ikke beskjeden kostnad, for formålet med å frakte en sånn person "hjem" til Norge, kan forståelig nok ses på som en gedigen uting. Samtidig, som Tussi sier, er det ikke akkurat tilrådelig å frakte en sånn farlig person på et vanlig rutefly med andre passasjerer, det tryggeste for alle er nok å holde ham så separert fra andre som mulig, ergo privatfly/separat transport.

    Jeg hadde ikke akkurat jublet hvis jeg skulle ta fly og på en eller annen måte fikk vite at det var en sånn radikal, farlig person på samme flytur.

    Er ikke fan av trådstarters narrativ, men må innrømme at jeg ikke ser problemet. Plasser fyren bakerst, omgitt av store politifolk så burde det være null problem. Ingen er "farlige" med håndjern og omgitt av folk med kompetanse, kan jo evt. sikre med fotlenke også.

    • Liker 3
  12. GP950mAh skrev (15 timer siden):

    Takket være utenlandskablene til våre naboland slapp vi rasjonering. Skulle vi fulgt nasjonalistenes ønske om å isolere oss fra verden og kun bygget ut egen produksjon og kabler ville vi sittet igjen med en enorm regning og enda risikert strømmangel.

    Ja, å forbruke strømmen vi produserer nasjonalt for 11 øre per kW kunne blitt ufattelig dyrt (???). Og vi måtte for all del ikke bygget ut mer strømproduksjon, for å kompensere for det økte forbruket heller. Politikken vi har ført i Norge i hundre år, med billig strøm til folket var egentlig dårlig, dyr og risikabel (slik argumenterer en innbitt EU-tilhenger, løsrevet fra virkelighetens verden).

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  13. qualbeen skrev (9 timer siden):

    Det er helt sant at vi ikke klarer oss så bra dersom vi KUTTER aller kabler ut av landet.

    Problemet er ikke at vi har kabler til utland. Problemet er hvor HØY kapasitet kablene nå nylig har fått! 

    Kabler til utland burde ha vært begrenset til lav kapasitet, slik at de kun egner seg til utjevning og mindre import/eksport. Det er virkelig ikke bærekraftig at vi kan sende unna alle magasinene våre på få uker, dersom vi skulle fått lyst. 

    Grovt forenklet, kan du si at jeg gir tommel opp for små søte kabler 👍, og tommel ned til store monsterkabler! 👎

    Det er ikke EUs vilje. EUs vilje er mest mulig fri flyt av energi, da det er mest profittmaksimerende for de store selskapene. Og når EU sier «Hopp!», så hopper Norge.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  14. Brother Ursus skrev (15 timer siden):


    At muslimske kvinner opplever press, vold, syreangrep, drap og det som verre er pga. sin bekledning tilhører nemlig ikke sjeldenhetenene, men er VERDENSOMSPENNENDE inkludert i Vesten.

    Altså det motsatte av anekdotisk. Det er systemisk og gjennomgående.

    Men jeg forstår reaksjonen. Man bør bli paff i møte med virkeligheten her.

    Fatale gressklipperulykker er verdensomspennende. Hvis du mener dette er et generelt problem i Islam, bør du forsøke å sannsynliggjøre at en slik kultur står sterkt innenfor islam uavhengig av lovskole og lokal kultur. Kan bli vanskelig :hm:

    Det er faktisk fullt mulig å anerkjenne dette som et reelt og forkastelig problem i enkelte områder i enkelte muslimske land, samtidig som man ikke belemrer alle religionens to milliarder utøvere med ansvaret. Men det blir vel å utfordre de små grå litt vel mye.

    • Liker 1
  15. lada1 skrev (13 timer siden):

    En annen sak er at eksamens-reglementet ved Universitetene har store mangler og harmonerer ikke med sunn fornuft og vitenskapelig praksis. Akademia har for eksempel i praksis ingen beskyttelse mot stjeling av forsknings-resultater. Og å "ta" studenter på tekstlikheter er ingen garanti mot "papegøye-master-oppgaver" og kopiering. Vil du drive plagiat, så skriv for eksempel en oppgave på norsk og "kopier" fra en engelsk eller tysk/spansk tekst eller omvendt. Tyveriene florerer egentlig  ganske så fritt dersom "tekstlikhet" er kriteriet 🙂  Og vil du være smartere - finn på en ny språkdrakt og egne termer.

    Hvor lett det er, eller ikke er, å jukse er ikke et argument for at juks er greit.

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  16. arne22 skrev (På 28.4.2024 den 11:44 PM):

    Så har det skjedd litt mer i denne saken.

    Da avreise for den kansellerte reisen nærmet seg, så fikk jeg en hel haug med mail fra kiwi.com som opplyste at jeg hadde bekreftet plass, flyet skulle gå som opprinnelig planlagt, og nå hastet det med at jeg logget meg inn på websidene deres.

    Jeg syntes dette luktet litt av et nytt forsøk på svindel ved at de ville få meg til å bekrefte at jeg ikke ville reise, slik at de da kunne hevde at det var jeg som hadde kansellert reisen.

    Det som jeg da gjorde i stedet det var å gå inn på flyplassens lister for avganger på de aktuelle dagene og så sjekke om det var sant at de aktuelle flyvningene allikevel skulle gjennomføres. Jeg fant da ut at sannheten var den at flightene var kansellert, og jeg lot da være å logge meg inn på kiwi.com sin nettside, bare for å bli utsatt for et nytt svindelforsøk.

    Etter at planlagt reisedato var passert, så sendte kiwi.com en mail til DNB/Mastercard om å få tilbakebelt det beløpet som nå var tilbakeført til meg. De begrunnet kravet med at kiwi.com hadde rett til å selge reiser på det vilkår at de skulle motta full betaling, også i de tilfeller at det ikke ble levert noen reise, på grunn av at reisen ble kansellert av flyselskapet.

    Jeg fikk så en beskjed fra DNB om at jeg måtte gi en ny formell bekreftelse på at reisen ikke var levert, og at jeg ikke hadde mottatt noen erstatning fra flyselskapet (Wizzair) eller andre.

    DNB opplyser så at de så sender saken til Mastercard for "avgjørelse".

    Her synes jeg nok at DNB svikter sin informasjonsplikt litt ved at Mastercard jo ikke har noen avgjørelsesmyndighet i forhold til min sak i forhold til DNB. Her skulle DNB kanskje ha informert litt mer korrekt, men rent praktisk så kan det jo tenkes at saken avsluttes ved at Mastercard beslutter å ikke tilbakeføre beløpet til kiwi.com. 

    Hvis de forsøker å belaste meg for beløpet så går i alle fall saken til Finansklagenemnda, det er i alle fall helt sikkert. Ettersom det dreier seg om et beløp på 1.200,- kr eller der omkring, så er jo ikke dette en sak som holder meg våken om natten, men det er faktisk litt interessant å se hvordan systemet med kjøpsrett rundt flybilletter fungerer i Europa. Man skal jo kjøpe litt flere og litt dyrere billetter senere, og da er det jo godt å vite hva det er som faktisk gjelder som kjøpsvilkår.

    Tråden holdes oppdatert når det skjer noe nytt.

       

    Dette har du håndtert på en prisverdig måte! Takk for at du ikke finner deg i umoralsk forretningspraksis, selv om det dreier seg om et mindre beløp!

  17. bshagen skrev (16 timer siden):

    Likeledes like vittig nå man ikke ser at dette skjer på begge sider av konflikten. Du står bunnsolid på den ene siden i dette spørsmålet og er nøyaktig like blind til informasjon som enhver annen som støtter Israel blindt. Du er mao flink til å laste stein, men du skjønner ikke at du sitter i glasshus

    Så spennende da. Da kan du sikkert vise til hvilken informasjon jeg har vist til i tråden fra Hamas selvstyre beviselig er feil?

    • Liker 3
  18. Tussi skrev (8 timer siden):

    Vi snakker fremdeles om den største massakren på jøder siden holocaust, men jeg ser jo at det viktigste er å bagatellisere jødiske eller israelske ofre, motivasjonen er jeg mer usikker på

    Det kom mye rart ut i starten, men Israel har faktisk vært ganske etterettelige, de har redusert egne tap når det er påvist at noen av de døde var Hamas, de har vært åpne om hvor mange som var sivile og militære, imotsetning til Hamas som nekter å oppgi den informasjonen. Israel har også oppgitt opplysninger som setter dem selv i et dårlig lys. At de oppfattes som mindre troverdige enn Hamas er meg en gåte. Jeg stoler 1000 prosent mer på israels infromasjon om hva som hendte den dagen enn hamas som nekter for at de drepte sivile

    Litt vittig at enhver kritikk av Israel blir med et kor av whataboutism om Hamas. Israel fabrikerte, eller i alle fall utnyttet, ryktet om de 40 halshugde babyene helt fra starten av. Når noen stoler 1000% på Israel kommer det vel mer av prinsipp enn empiri.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  19. Atib Azzad skrev (8 timer siden):

    Jeg er fullstendig enig med snikpelliks uttalelse over her.

    Men såvidt jeg har fått med meg, har brukere korrigert eller nyansert de opprinnelige vitnesbyrdene, med utgangspunkt i en FN-granskning, som blant annet sliter med å finne bevis for at et foster ble kuttet ut av morens mage for deretter å bli knivstukket slik man fikk seg fortalt, men som også konkluderer med at det utvilsomt har foregått seksuell vold 7 oktober, men kan ikke etablere hvor utbredt den har vært.
    (Det er verdt å merke seg at Conflict-related sexual violence (CRSV), som det kalles, ikke tidligere har vært et aspekt ved Palestinas motstand til okkupasjonen)

    Hensikten er ikke å fornekte noen grusomheter, men å få et bedre inntrykk av omfanget, noe som åpenbart vanskeliggjøres i en krigssone hvor journalister har svært begrenset adgang.
    Det er i mandatet til FN å granske krigsforbrytelser gjort på begge sider, noe de vil gjøre når de får bedre tilgang.

    Dersom noen uten belegg benekter slike forbrytelser er jeg helt enig at det er forkastelig, men det er ikke forenelig med holocaustfornektelse å nyansere tidligere uttalelser med utgangspunkt i rapporter og granskninger, man har ingenting å vinne på å være for bastant i en situasjon hvor sannheten er svært uklar og innsikten er liten.
     

    Det begynner å bli tydelig hvordan Israel blåste dette ut av alle proporsjoner og overdrev til de grader. At man blir litt skeptisk til alt Israel kommer med etterpå ville jeg tenke er en naturlig reaksjon.

    • Liker 5
  20. Snikpellik skrev (15 minutter siden):

    Bekreftet:

    USA anklager offisielt den nevnte Netzah Yehuda-bataljonen og fire andre IDF-enheter for grove og systematiske menneskerettsbrudd mot palestinere. Dette gjelder før 7. oktober. En avgjørelse om hvorvidt sanksjoner skal ilegges eller ei er ikke tatt. De fire andre bataljonene skal ha ordnet opp i forholdene.

    Interessant nok slipper USA dette samtidig som Blinken er på vei til Israel.

    US State Department accuses 5 IDF units of ‘gross violations of human rights’
    https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/us-state-department-accuses-5-idf-units-of-gross-violations-of-human-rights/


    US found five IDF units responsible for gross human rights violations before war
    https://www.jpost.com/breaking-news/article-799087


    Og hvis det ikke blir sanksjoner, så vil de nok sende minst to sinte brev til.

    Er redd dette bare er spill for galleriet og at dagen USA setter makt bak kravene sine til Israel aldri vil komme.

    • Liker 6
  21. Subara skrev (11 minutter siden):

    Ikke godt å vite. Men det ser ikke pent ut for hverken Borch eller Kjerkhol.

    De har i hvert fall ikke tatt masteroppgaven nok på alvor. Hvis mangel på henvisninger og kilder blir oppfattet som slurv i deres øyne, mens for andre sidestilles det med forskningsjuks. Som at de har drevet med plagiat light.

    Som flere her inne allerede har påpekt, du kan ikke skrive av hele kapitler fra andre masteroppgaver, selv om du oppgir kilden. Så nei, dette er ikke "plagiat light i andres øyne", det er definisjonen av plagiat.

    "Bankieren bare ga meg penger, jeg tenkte det var normalt. Pistol går jeg alltid med i hånda. I mine øyne var ikke dette et ran, men rein slurv fra min side. Jeg skulle fektet mindre med pistolen og det tar jeg selvkritikk for."  ;)

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  22. Subara skrev (2 timer siden):

    Borch sier også at det ikke var bevisst juks.

    Enten lyver hun, eller så er hun idiot (eller begge deler).

    Men var hun idiot burde hun ikke klart å skrive de delene av oppgaven som ikke er plagiat selv. Men kan jo være bestillingsverk, at hun ikke har skrevet noe selv. Og ikke visste at det ikke var lov å kjøpe master-oppgave på finn.no.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...