Gå til innhold

Ludde

Medlemmer
  • Innlegg

    645
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ludde

  1. Det eksisterer faktisk ingen krav til horisontal oppløsning innen HD-standarden. Det eneste kravet er at skjermen har minst 720 vertikale linjer, samt at skjermen klarer å vise de to oppløsningene 720p og 1080i. 1080p ligger foreløpig "utenfor" HD-merkingen som det opereres med i dag.

     

    I praksis har dette derimot lite å si, da det er andre aspekter som er minst vel så viktige som skjermens fysiske oppløsning; en av markedets ledende modeller, Pioneers PDP436XDE/FDE har f.eks kun en oppløsning på 1024x768 og vil følgelig være nødt til å skalere bildet når den blir matet med 720p, men er likefullt en av markedets beste - om ikke den beste - hd-skjermen.

     

    (I tillegg vil skjermen trenge en komponent (må ikke forveksles med kompositt) samt en HDMI eller en DVI-inngang med DHCP for å bli HD-ready sertifisert.)

     

    Poenget mitt er vel egentlig bare at skjermens oppløsning kan bedra, og er på ingen måte et mål på hvor god skjermen er til å vise et HD-bilde.

     

    Dette er i allefall definisjonen på HD i et nøtteskall, men det blir jo forholdsvis irrelevant uansett med tanke på at en pc-skjerm i dag har langt høyere oppløsning enn dette!

     

    edit: typo

  2. Jeg lurer på om noen vet om konkrete skjermkort som bundles med overgang til komponent?

     

    Problemet mitt er at jeg har en ny plasma-tv (Panasonic PA50) uten HDMI/DVI, men kun komponent-inngang. Skulle gjerne unngått å kjøre pcen opp mot denne skjermen med s-video/kompositt.

     

    Evt. noen som har erfaringer med VGA->komponent-overganger (Supra fører en slik en)

     

    Veldig mange skjermkort som selges idag står oppgitt med "HDTV-ut", men tar det nesten for gitt at dette er HDMI webshoppene mener med dette, eller vet noen bedre?

  3. I fall dette skulle omfatte andre i samme situasjon:

     

    Ringte firmaet jeg kjøpte disken hos (amentio.no) og forhørte meg om situasjonen. En hyggelig person på den andre siden av røret mente at det mest sansynlig var kontrollern som var gåen, og at jeg burde åpne "boksen" og sette disken i en stasjonær maskin for backup av filene. Deretter skulle jeg søke retur, uten at amentio skulle nekte meg det fordi jeg hadde brutt forseglingen.

     

    Dette må jeg si var uventet hyggelig support fra Amentio. Dagens rose.

  4. Så det er kun en standard s-ata disk som sitter inni, og som uten videre vil kunne fungere på en stasjonær maskin? -Trur jeg nok uansett, jeg skal gjøre som du sier å kontakte foretningen jeg kjøpte den fra, før jeg gjør noe dumt og galt, hehe.

     

    For meg virker det også rimelig som du sier at det er kontrollerkortet, for seagate-disker pleier da ikke å ta kvelden etter kun snaue 2 måneders sporadisk bruk..

     

    -Vet noen om dette er et vanlig problem, altså kontrollerkort til eksterne disker?

  5. Etter 2 måneders trofast følge, ville ikke min eksterne LaCie P3 250GB USB2-disk lystre når jeg skrudde den på idag tidlig. Dvs, den starter og knitrer avgårde, men Windows nekter plent. Henger seg når jeg går inn på windows utforsker og oppfører seg helt umulig. Den dukker derimot opp i Safely Remove Hardware, men når jeg går inn på egenskaper klarer den ikke å vise meg informasjon om partisjoner etc. Har forsøkt å bytte forskjellige usb-plasseringer, men fortsatt intet hell.

     

    Saken er at det er en god del viktige dokumenter for meg på den disken, så hvis noen har noen flotte tips til hvordan jeg kan få tilgang på de dataene som ligger der, hadde det vært rett og slett kjempefint.

  6. hvis du KUN skal bruke den til 2d, vil jeg anbefale deg et relativt nytt low-end 3dkort.. ati 9200++ og derfra.. nvidias kort har jeg ikke kjennskap til annet de eldre modellene, som jeg absolutt ikke vil anbefale pga dårlig 2d-ytelse. hadde nettop et gf3 ti200-kort i maskinen som var helt forferdelig på nettop dette, sammenliknet med mitt gamle radeon 9700pro. nvidia-kortene skal dog ha blitt bedre på dette med de senere kortene sine..

  7. hva med et sapphire radeon 9600xt ultimate edition. det er vifteløst og har en real ytelse, men det koster dog litt mer enn den tusenlappen du nevnt. (trur de går for rundt 13-1400 på komplett.no).

     

    ellers skal ati-kortene være relativt stillegående uansett.

  8. Fins nok ikke. Du får heller kjøpe gavekort på Elkjøp eller no lignende.  :thumbup:

    Tror ikke båten er gått ned, men den er vistnok kraftig forsinket, siste oppdatering er at de brukte (tror det var fly, eller helikopter) for å få maskiner fra fabrikken til europa fortest mulig.

     

    Tho, lille Norge er nok ikke på den prioriterte listen.

     

    Så, får du tak i en PS2 nå, da tror jeg du enten har betalt mektig overpris, eller har vært helt utrolig heldig.  :p

    Sony leide inn digre russiske fraktefly :p ... Almanov eller hva dem het.

    Er det ikke de som har plass til flere fly inni selve flyet? :!:

     

    Personlig skal jeg kjøpe PS2 slim edition for 600 spenn på fest senere i kveld men det er dog uten strømforsyvning.

    Jeg er forferdelig nysgjerrig på hvordan fest du skal på ;)

  9. *Hugge av hode til MU26599*

     

    Den er til PCI skjermkort.

    hehe, nei absolutt ikke.. den er der fordi det kortet har mulighet til å kjøre opptil to skjermer, og hver skjerm krever sin adapter. et virtuelt skjermkort om du vil, men nå må noen visere gjerne hugge hodet av meg igjen..

  10. tror ikke det er noe toll på cd\dvd

     

    btw det er sikkert biligere og kjøpe den i norge.

    btw, absolutt ikke.

    -play.com fungerer slik at om noe koster under tollgrensa (rundt 300 kr), så koster det akkurat det og INTET mer.. snakker vi om 10 engelske lady di's, trekkes 10 pund fra konto og pakka når frem i løpet av en 4 dagers tid, noe som forøvrig er minst like raskt som den gjennomsnittlige norske webshop.

  11. I mitt tilfelle var det snakk om en .bin-fil på over 700mb. Ferdig lasta ned på drøyt 10 min, og den virker! Hadde ikke giddet å poste hvis den ikke funka, for da det jo innlysende en bug, men altså: den virker fint..

     

    Derfor synes jeg det er rart.

    bin-filer kan inneholde store områder med "tomme data" som er lett å komprimere, og det kan være grunnen til at det gikk så fort!

  12. Norske postvesenet tar seg ikke for blant annet 25,- i ekspedisjonsgebyr. Synes microplex skulle være glad at jeg bestiller hos dem, noe jeg ikke gjør nå.

     

    Såvidt jeg husker, så er ikke postprisene for en pakke på 1.3 kilo på 150 kroner.

    Ferdigfrankert norgespakke liten, som jeg skulle tro min kunne komme på, koster 82 kroner. Hvor blir de 68 kronene fra?

     

    Har selfølgelig ikke noe i mot at de skal ha litt betalt for å sende pakken til meg, men jeg synes det begynner å bli litt drøyt når de skal ha 150 kroner i frakt og gebyrer. Da er det like billig for meg å bestille det fra England eller noe sånt, og da kan jeg i tillegg betale straffetollen, eller hva du nå får der.

    nå er da tilfelle slik at det sendes som servicepakker, og ikke som private norgespakker.

  13. har ikke erfaring med noen av de to, men jeg har sans for de gode "gamle" kvalitetskongene som eizo, 3com, plextor....

     

    tror jeg ville gått for eizo

    så det er bare smak og behag?at du liker eizo bedre en hercules.

    nei, rett og slett det faktum at eizo produserer de råeste (og dyreste) skjermene på markedet, hva angår spesifikasjoner og kvalitet.

×
×
  • Opprett ny...