Gå til innhold

xlarge

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xlarge

  1. Mange har vel reist med danskebåten DFDS og spillemynter har vært brukt der i mange år. Å samle på spillemynter "world over" er en stor hobby, men jeg skal bare selge noen jeg har arvet.

    Før jeg selger vil jeg gjerne sjekke verdi og selv om det meste finnes på internet, kommer jeg til kort når det gjelder disse fra DFDS. Riktignok finnes verdiene 50 og 25, men 100 er ikke nevnt bl.a. hverken på numista eller ebay. De lavere verdiene har tildels bra verdi idag.

    Mitt spørsmål er altså om noen kjenner seg igjen når det gjelder disse 100 spillemynene fra DFDS. Jeg tror de er fra 1960-70 tallet. Hva ble de brukt til og er min tidsangivelse korrekt? Og selvfølgelig vet noen verdi / hvor verdi er å finne?

    Spør DFDS, sier kanskje noen. Det har jeg gjort og svaret deres er slik: "Dessverre så har vi ikke noen her som vet hva disse tokens er eller har kunnskap om hva de kan være verdt."

    IMG_0274.jpg

    IMG_0283.jpg

  2. Hårek skrev (18 timer siden):

    Har ingen erfaring med varmematter, men lurer på hva gulvet består av. Parkett, laminat? Hvor tykt?
    Ved utbedringsforsøk, strekke ut mattene, betyr det at gulvet må åpnes? 
    Det ligger ikke noen tepper eller lignede på gulvet (antar entreprenør har spurt om det)?

    Parkett-laminat ca 2 cm tykkelse. Gulvet må selvsagt åpnes hver gang mattene strekkes (eller må skiftes). Ingen tepper eller møbler der hvor problemet er.

    Min teori er at når slike matter en gang har krøllet seg (trukket seg sammen) så vil de alltid komme tilbake til samme stadium selv om de strekkes og legges på nytt og håper på kommentar på dette.

  3. Det er lagt nytt gulv i stue og kjøkken med varme i gulvet. Det er brukt varmematter og det viser seg raskt at mattene krøller seg. Det merkes ved at gulvet bli bølget og føles mykt. Selvsagt reklamert til entreprenør. Forsøkt av ham ved å rette ut / strekke ut mattene, men etter noen dager er problemet tilbake. Nå forsøkt rettet to ganger og jeg mener at nye matter må til, men får ikke aksept for det. Gjelder bare en mindre del av gulvet.

    Jeg vil tro at stadig skifte i temperatur gjør at mattene går tilbake til krøllet versjon.

    Håper på kommentarer.

  4. Takk for de mange kommentarer og forslag som kanskje er nyttig for flere.

    Jeg har jobbet med dette problemet i mange år og prøvd det meste. Nå bruker jeg @duck.com-epostkonto som både sperrer for spam og som videresender til en separat epostkonto som jeg bruker bare for websiden. Ingen kan se den riktige epostkontoen og når jeg evt. svarer kan jeg velge mellom å bruke duck-kontoen eller den riktige kontoen. Løsningen er gratis.

    Jeg bruker egne duck-konti nesten alltid når jeg handler på nett eller går inn på internet forum. For ebay o.lign. har jeg alltid en separat epostkonto. MyHeritage er en av de største synderne når det gjelder å lekke passord og epostadresser og var egentlig hovedårsaken til at jeg har prøvd mange løsninger for å skjule riktig epostkonto. Nå får jeg i praksis aldri spam eller phishing lenger.

    Hvis en har eget domene kan en lage sitt eget "duck" opplegg med videresending osv.

    • Liker 2
  5. quantum skrev (1 time siden):

    den vanlige måten å gjøre dette på er vel å lage et kontaktskjema, og så legger innsenderen igjen sin epost-adresse, istedenfor at mottaker må eksponere sin.

    Enig, bortsett fra at jeg hater websider som bruker denne løsningen. Da prøver jeg "alt" for å finne epostadressen allikevel og klarer det nesten alltid når de gjelder firmaer. Det skyldes også at jeg opplever at kontakt via kontaktskjema går tregt og ikke minst at jeg ikke får registrert at jeg har gjort en henvendelse. Mine eposter, inn og ut er mitt huskeregister.

    Jeg må si at jeg synes det er rart at det ikke er laget en "funksjon" som gjør at epostadresse kan skjules. Dette burde være gratis i nettlesere og ikke involvere skumle 3.parts program.

  6. oddeh skrev (3 timer siden):

    "Our service provides you with a platform to register disposable mail adresses that hide your real email. The emails are simply just delivered in your mailbox and the sender of the email cant see your real email."

    https://privacymail.pro/

    At brukere kan legge inn script på nettsteder er en stor fyfy og burde ikke la seg gjøre. 
    https://owasp.org/www-community/attacks/xss/

    Takk. Dette har jeg vært fullstendig klar over. En av mange grunner til at jeg ikke liker java eller andre scripts. Men hytteguiden var faktisk velvillig og la inn min løsning.

  7. vidor skrev (23 minutter siden):

    Du forhindrer sikkert en del simple roboter med @ regexp, men neppe de som forholder seg til den ferdigrendrede siden med slike triks.

    En del prøvde seg på å generere epostaddressene i bildeform, men tipper de som har effektive harvesterere greit plukker opp disse også.

    Dette er et katt og mus løp så alle må hele tiden komme med mottrekk som er mer effektive. Det blir sånn sett en endeløs tidssluk.

    "Min" gamle oppskrift er basert på javascript og som sikkerhets ekspert liker jeg ikke java i det hele tatt. En maskinspråk variant ville være å foretrekke.

  8. Jeg rydder i gamle notater og finner en oppskrift som jeg brukte på websider midt på 90-tallet. Jeg lurer på om det finnes noen bedre løsning idag.

    Bakgrunnen for behovet for ikke å vise epostadressen direkte er selvfølgelig for å unngå spam. Den gang la jeg annonse ut på HytteGuiden og fant - jeg husker ikke hvor fra - denne løsningen. Ved å klikke på Send mail til utleier hentes epostadressen:

    mailto:

    <script language="javascript">

    mor="c:fy/<am\"=io.>@t2hrnl e";far="56EABF29876:D?;1A3??FD>0@:<CF?8=A3??FD>0@:<CF?546=";baby="";for(j=0;j<far.length;j++){baby+=mor.charAt(far.charCodeAt(j)-48);}document.write(baby);

    </script>

    Dette ble rett og slett lagt inn der hvor epostadressen ellers står.

    Finnes det noen bedre (enklere) løsninger i dag?

     

  9. mobile999 skrev (1 time siden):

    Hva slags logikk er dette?

    Slik er nå en gang reglene. Mynter er momsfrie både de som er gyldige betalingsmidler og eldre inkl. utenlandske. Når en oppkjøper kjøper en sølvbarre, en sølvvase eller lign. fra private og senere selger må han ta høyde for at utsalgsprisen hans inkl. moms blir 25% høyere. Da kan han ikke betale så mye for det han kjøper fra private for da ville han prise seg ut som det heter. Kjøp til f.eks. 90% og selger til 92% + moms blir et tap på ca. over 20%. Derfor er smelteprisen så lav at den dekker avanse og tar høyde for at moms må plusses på ved salg.

  10. Det er mange som kjøper gammelt sølv (bestikk og lignende) og prisene varierer veldig mye.

    En tar jo utgangspunkt i spotprisen på sølv som varierer mye etter dollarkursen. Regnestykket er slik (eksempel 830s):

    vekt x 830/100 x spotpris x kjøpermargin = smeltepris. Egentlig lett å regne, men kjøpermarginen varierer kollosalt.

    Spotpris idag er 7,58 kr/gram og smeltepris varierer fra 3,77 (60% kjøpsmargin dvs. gir 60%) og oppover til 78%.

    Jeg håper på tips om hvem som gir best pris.

  11. Dette var nytt for meg, men kjøperen av noe jeg la ut på internet ville bruke det. Da fikk jeg en lenke som jeg skulle følge videre og ganske riktig det beløpet jeg skulle ha ble vist, men så ble fortsettelsen skummel.

    Først måtte jeg oppgi navn og adresse selvfølgelig og deretter visakort som pengene skulle inn på - med kontrollkode.

    Men da de også ba om personnummer avbrøt jeg handelen. Det har aldri før vært nødvendig med både kort og personnummer ved   mine flere tusen salg. Dette luftet vondt og virket som ren svindel.

    Andres erfaringer?

×
×
  • Opprett ny...