Jump to content

Knappiladdn

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

186 profile views
 1. Deler dine erfaringer her, innen de jobbene jeg har hatt så langt!
 2. Godt å høre at dokumentasjon bør etterstrebes å ha. Det skal jeg jobbe med fremover!samle alt jeg har av dokumenterbare kurs og lignende. Jeg forstår godt det du skriver til slutt. Husk at det handler i bunn og grunn om akademiske krav til deadlines. I arbeidalivet har jeg alltid levert det som er behov for. Alle jobber har sider som er kjedelig, det er noe jeg er innforstått med i alle jobber jeg er i/har. Noen ting bør man kanskje unngå å si i et evt intervju og søknadstekst. Hvordan hadde du @Reg2000 forholdt deg til nettkurs fra udemy, dersom det var mange av de på en CV?
 3. Det er det akademiske rundt deadlines i skolesammenheng jeg har utfordringer med. Det har aldri vert noen utfordring i jobbsammenheng. Beklager, mange tanker og dårlige formuleringer.
 4. Takk @Invader Zim!! Jeg skal se mer på hva som er relevant for meg ettersom jeg har så vidtspredte interesse områder. Det beste hadde vert å finne en kombinasjon på et vis. Github som nevnes av @:utakt er et godt poeng. Jeg må ta å lære meg det. Er det noen som har erfaring med dokumentasjon fra kurssider som udemy, linkedin/lynda og lignende? Erfaring med om dette blir vektlagt? Min erfaring så langt etter å ha prøvd meg på to ulike nettstudier er at jeg lærer selv mer ut i fra disse kursene, spes hos Udemy. Det har nok mye med at det ikke finnes så sterke akademiske krav, men og at innleveringsfrister ikke finnes. Alt blir mer fleksibelt og derav mer lystbetont. Jeg hater egentlig å ta en utdannelse innen noen jeg liker fordi det akademiske tar knekken på lysten og gleden for meg. Jeg har i grunn lite problemer med deadlines, men når deadlines involverer krav som ikke gjør meg noe bedre i akkurat det jeg lærer om, mister jeg fort konsentrasjon og glede av faget. Altså, krav som ikke har direkte med faget å gjøre, annet enn at det kreves av akademiske grunner. Karaktermessigt klarer jeg meg ganske fint. Men innsatsen når det er lite lystbetont tar knekken på alt av humør og glede. Dette har nok mye med å gjøre at jeg i det hele tatt stiller mitt opprinnelige spørsmål. Nettkurs i eget tempo fungerer så sykt mye bedre for meg, og jeg opplever å få dypere og spissere kunnskap av dette, kontra hos en opplæringsinstitusjon. Kunne man skaffet en fagliste over hva som kreves for å bli netverksadmin (eksempelvis) , ta alle kursene på udemy og deretter søke noen (hvem?) om å få deneæne tittelen godkjent. Evt med en form for eksamen?
 5. Hei, Håper noen kam hjelpe meg med spm ang et hus vi har vert på visning til. I prospektet står det at huset har tynne vegger slik reglene var ment da. Typ 100-150mm om jeg husker rett. Det står vidwre at dersom man setter møblement for nærme veggene vil det oppstå kondens i møblene. Mine spørsmål dreier seg rundt dette. Hva kan dette skyldes? Ingen fuktsperre? Dampsperre? Kan man regne med mye fukt inne i veggen på grunnlag av dette? Hvilke anbefalinger har dere ang oppussing av dette. Veggene må nok isolerea ut, og det elektriske ledningsnettet må fornyes. Sikringsskapet er nytt.
 6. Takk for innsikten! Har du noen tips til hvor jeg begynner for å bygge en portefølje? Jeg har startet å skrive en slags kunnskapsdatabase, hvor jeg samler alt jeg studererer på egenhånd, men foreløpig er det bare planlagt til bruk for meg selv til fremtidig referanse og for å forfriske kunnskapen/gjennta hva jeg har studert. Det er ment som ett dokument inneholdende alt av hva jeg har vert borti. Og som jeg kan ta med meg overalt. Kan jeg bruke det til noe? Eller bør jeg tenke annerledes?
 7. Starte eget selskap hadde vert veldig spennende. Vet ikke helt om jeg besitter den rette personligheten til å få det til, så det skremmer meg litt. Men likevel liker jeg jo å henge meg opp i alt jeg ikke kan for så å gå inn for å lære det.. så kanskje ikke så dum ide. Jeg forstår det med dokumentasjon. Det er jo en trygghet for arb.giver å kunne vise til at man har gjort hva man påstår. Har dere noen tanker om hvordan man kan dokumentere hobbyer? En portefølje kanskje? Og hvor mange arbeidsgivere orker å lese igjennom dette? Hvor troverdig kan en portefølje være? Jeg er noe skeptisk til de som sitter og skal intervjue, basert på tilbakemeldinger fra kjente som har gjort denne prosessen for firmaer. De nevner ofte at de basert på enkle kriterier ofte kan halvere søkerlisten uten å ha lest mer enn knappe første setningene. Derfor innbiller jeg meg fort at jeg blir en av disse som fort ikke får en fullverdig vurdering, fordi jeg eksempelvis søker til en IT jobb med helsefaglig bakgrunn. To felt som ikke helt henger sammen med mindre jeg søker mot noe IKT rettet i helsevesenet.
 8. Takk @L/-R~, skal sjekke de ut! @nightowlJeg vet om en app, som er nokså lik min ide, som jeg fant ut om i går. Veldig frustrerende, men om jeg retter meg inn mot mobilapper finner jeg ingenting tilsvarende.. Kanskje det er veien å gå.. Jeg ser uansett en forbedring ved å legge til en god del funksjoner til denne appen som den andre appen ikke har. Jeg har rett og slett tenkt for lite på å realisere tankene, for når det nevnes timelønn og alt det der faller jeg av. Jeg ser det gøye i å lære nye ting og jobbe med noe som genererer økt kunnskap. Jeg bidrar med musikkteori og er på jakt etter noen som kan bidra med programmeringsdelen. Så hobbyprosjekt er vel kanskje beste beskrivelsen. Det som eventuelt kommer ut av det av gevinst ser jeg for meg at blir splittet på midten.
 9. Jeg har lenge tenkt å omskolere meg. Jeg har komt godt i gang, men jeg kommer aldri i mål. Jeg prøver alt mulig, med stor variasjon, slutter på utdannelser og begynner på nye. Likevel er det deler av meg som henger igjen i det samme, som f.eks musikk og data/IT. Kanskje det er det jeg burde satse på. Og til en viss grad er det det jeg prøver å spisse meg inn på. Problemet mitt er at jeg gjør sinnsykt mye som er relatert til både musikk og data hjemme og lærer alt mulig innen dette (i egen fritid). Jeg vil si jeg besitter nokså mye kunnskap om mye rart innen dette. Har noen noen tips til meg for å få annerkjent det jeg besitter, slik at jeg kan slå i bordet med noe til en fremtidig jobbsøknad? Jeg funker ikke veldig godt til skole arbeid med innleveringer og slikt, liker derfor best å studere på egenhånd. Derfor er privatist eksamener og slikt utelukket til en viss grad. Jeg har et inntrykk av at arbeidsgivere er for låst i at alle må ha en utdannelse. Hva med interesse og hobby? er ikke det drivkraften bak gode resulater? Såklart, kombinert med skole og veiledet utdanning kan man nok komme lenger, men mange faller utenfor denne kombinasjonen, meg inkludert. Jeg tar en del kurs på nett bl.a (for da styrer jeg tempo selv), men i hvor stor grad opplever dere at dette er relevant og blir "satt pris på" i forbindelse med evt ny eller nåværende arbeidsgiver? Jeg er motivert til å få til det som interesserer meg! Ja, typisk ADHD, men uten hyperaktiviteten her i gården. Lærevillig og nysjerrig definerer meg godt, opplever jeg. Noe uklar formulering her, men alt er nokså uklart i hodet mitt også. Setter pris på diskusjoner og spørsmål som kan få meg til å tenke litt på veien videre.
 10. Hei, Skriver her for å lufte interessen. Jeg har en app ide innen musikkverden (både for PC og forhåpentligvis også for mobil). Jeg tror appen, dersom den blir slik jeg tenker kommer til å slå godt an innen musikkmiljøer. Ønsker ikke å si for mye om appen, annet enn at den involverer en god del musikkteori. Musikkteorien besitter jeg godt nok føler jeg. Men her må alt gjøres om til digitale signaler og programmeres. Jeg kan noe python, men ikke stødig nok til å gjøre dette alene. Er i all hovedsak på jakt etter noen som kan programmere stødig og som kan i prosessen lære meg opp til å bli en enda bedre programmerer. En fordel og et ønske om at du holder til å Bergen eller omegn.
 11. Takk for det. Ja det skal jeg. Og kanskje dumt av meg å skrive her, jeg forsøkte å skrive så anonymt som mulig. But still.. Er heldigvis med i fagforeningen. Skal ta kontakt!!
 12. Ja det var dette jeg slo i bordet med når jeg uttalte at jeg ikke var en del av denne avtalen om å anse ekstravakter som byttevakter. Sjefen mener at jeg var en del av avtalen
 13. Den finnes bare muntlig dessverre... Foreløpigt.. Sjefen ønsker å lage den skriftlig nå etter at jeg har meldt at jeg ønsker overtidsbetaling..
 14. Usikker på hvilken tariffavtale vi har. Vi er kommunalt ansatte alle sammen. Vi har 35,5t arbeidsuke i medleverturnus 2-7-2-7-3-7 (døgn). Det kan kanskje ligne en slags fleksi ordning. Avtalen som er inngått muntlig er at man anser en ekstravakt som en byttevakt. Siden det ikke finnes en vakt å bytte med havner timene i timebank. Men jeg kan ikke huske å ha vert en del av denne muntlige avtalen. Mulig jeg ikke har vert tilstede på personalmøtet da det ble diskutert. Jeg har hørt at de andre ikke får ut overtudsbetaling, men det har ikke betydd noe for meg siden jeg ikke har kunne tatt overtidsvakter. Men nå når jeg gjorde det så gjorde jeg det fordi det var snakk om å jobbe en hel helg overtid. 72timer (husk fratrekk for hviletid). Det blir mye penger. Penger jeg nå ikke tørr å kreve fordi sjefen spiller på samvittigheten min i forhold til at alt må tilbakebetales som overtid til den enkelt ansatte som har jobbet overtid samt at de samme personene må jobbe inn igjen timene de har avspasert. Mye som ikke henger på greip her, men jeg kan for lite om dette. Hovedspørsmålet mitt dreier seg rundt lovligheten av det å inngå en avtale om å ordne ekstravakter som egentlige byttevakter. Slik at arbeidsgiver unngår å betale overtid. Det viser en lojalitet fra ansattes side og en vilje til å holde overtidsbudsjettet i sjakk, men burde ikke slike ting avtales fra gang til gang? Kan man lage slike universale avtaler som gjelder udefinert frem i tid? For meg er det jo en gulrot å ta ekstravakt, fordi det blir fort ekstra inntekt måneden etter (grunnen til at jeg jobber i det hele). Men den gleden forsvinner jo. Samtidig får jeg en slags trussel om at jeg ikke kommer til å bli spurt om ekstravakter fordi jeg blir en ekstra utgift for arbeidsplassen. I en slik turnus vi har har vi i grunn ikke bruk for mer fri da vi har 7 døgn hver gang, så hvorfor tvinges (selv om sjefen bruker ordet frivillig) til å få timer i bank...
×
×
 • Create New...