Jump to content

GJZwart

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 :)

Recent Profile Visitors

599 profile views
 1. Dette er meget bemerkelsesverdig. Enda et skritt nærmere politistat. Er det noen som har vært på studietur i nord-Korea?
 2. Strengt tatt har Kongsberg «gitt bort» NSM til Raytheon, så dette blir ikke noen eksportsuksess for pottittlandet Norge.
 3. Tror det nok ar 2A7 som kommer til å gå seirende ut. Det er jo et sterkt ønske å kunne oppgradere de eksisterende 36 vognene til lik standard, og landmakten er lite tjent med å ha to forskjellige MBTer i stallen. En oppgradering av de eksisterende vognene med en total stripdown, hvor man kun beholder selve skroget, og bygget alt opp på ny, sparer både tid og penger, og resultatet blir like bra som vognene med jomfruelige skrog. Black Panther K2 er også en god del dyrere. Stk prisen er ca 67,80 mill, mot Leo på 43,38 mill, så da får man ca 12 tyske vogner for prisen av 10 koreanere. K2 har forøvrig et helt fantastisk opphengsystem, hvor boggiene kan justeres individuelt ut fra hvordan terrenget er. Det blir nesten som å sveve på en sky. Kan omtrent sammenlikne det med en Rolls Royce Cullinan, mens Leoen er mer som en eldre traktor. Dessverre er Panteren avhengig av finmekanikk og elektronikk som trenger mye vedlikehold, og svært lite kan gjøres av mannskapet i felt. Derfor hadde nok jeg valgt å gå i krig med en gammel traktor som man kan mekke på selv, enn å duve rundt som en diva som skal til en eller annen filmpremiere mens man blir beskutt. Hadde håpet på at Norge kunne velge Trophy APS, det er det beste selvforsvarsystemet på markedet, men det ville det ikke være politisk vilje til. Prinsipprytteri er viktigere enn sikkerheten til mannskap.
 4. Med andre ord så er det bevist at klimaendringer er en kontinuerlig prosess, som har foregått lenger enn vår tidsregning, at det forekommer sykluser med varme og kalde perioder. Er vel noe som er blitt påvist tidligere, men man har blitt erklært klimafornekter, trumpelsker, høyreekstremist og det som verre er.
 5. Tror ikke noen slo ut vinduer i dette flyet. Det er litt mer enn et balltre og noen rør som har blitt brukt her. Å bruke frasen «slo ut vindu» i et seriøst teknisk magasin synes jeg er latterlig.
 6. Dette minnet mer om en «redaksjonell tekstreklame» enn som en artikkel eller kommentar. «Native Ads» kalles det vel? Nå er det en helhetlig standard for iOS enheter, nemlig HomeKit, hvor kontroll av alle «dingser» er direkte i OS’et og ikke nødvendigvis i egne apper. Videre har nå Apple, Google og Amazon startet utviklingen av en opne-source standard, hvor også Lightify, tidligere Philips Hue, SmartThings, IKEA, Samsung m.fl. har hengt seg på. Lukkede norske standarder er ikke noe å satse på.
 7. Alt «Miljø» partiet De Gale hoster opp er renspikka vås, i dette tilfellet også. Man kan ikke basere seg på hjemme-lading eller lading på jobb, folk kjører store strekk til tider. Det er bare folk i storbyene og nærområdet som kan ta seg luksusen med en elbil, fortsatt. Jeg kjører også på vinterstid, og har ingen mulighet til å lade på jobb, og i tillegg har jeg ikke tid å sitte og vente i lange tider på en lader på vei. En time her og en time der blir mange dager i venting på å få lade og på å lade i løpet av et år. Min tid er mer dyrebar enn å kaste den bort i en elbil.
 8. Hva har ABB med dette å gjøre? ABB er et/flere selskap, men du tenkte kanskje på Fjotolf, idioten som prøvde å sprenge blokka i småbiter?
 9. Med en pris på $99 i året, og ikke mulighet for å bruke egen adresse og domene, så er dette for dyrt og for dårlig.
 10. De fungerer sikkert, men de ser ikke kule ut. Dorky bestemorsbriller, med en anelse 70-tall. Ikke noe som helst kule. Hvorfor kjører dere denne gamle saken opp i VG igjen og igjen? Brillene blir ikke finere for det!
 11. Nå har hele håndteringen av Covid-19 krisen vært så langt fra demokratisk som det kan komme. Vi har et demokratur, hvor staten har begynt å ta i bruk virkemidler som er et land som Nord Korea verdig. Bare det at man tilsidesetter norsk grunnlov er meg uforståelig. Ja, vi er i en «krisesituasjon», men på visse områder er individets frihet blitt mer innskrenket enn under nazi-regimet under WWII.
 12. Unger går da for pokker ikke sultne! I så fall er det omsorgssvikt fra barnas foreldre. Å dytte hele ansvaret for oppdragelse og omsorg over på staten er de rødes våte drøm. Økt statlig styring over individet? Neitakk!
 13. For å være sikker på at man ikke tråkker noen på tærne, kan det være veldig greit at dere, altså eierne av diskusjon.no, lager retningslinjer som både moderatorer og brukere kan forholde seg til. Nå virker det som individuelle moderatorers politiske orientering er grunnlag for virket, noe som oppleves som både forvirrende og frustrerende. En del av moderatorene viser en veldig venstreorientert partiskhet, og har lett for å slå ned på det som kan kalles "progressiv konservatistisk" tankesett og ytringer. Er dette et sted hvor kun venstreorientert retorikk er på sin plass?
×
×
 • Create New...