Jump to content

Mutant_100

Medlemmer
 • Content Count

  240
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

398 :)

Recent Profile Visitors

753 profile views
 1. Det kan umulig stemme at 120 turbiner er nok for 2.4mill husstander. Det er mindre enn 2gw mens vi vel har omtrent 36gw vannkraft. Jeg tror kanskje det var 2.4mill indiske husstander du mente. Forøvrig er jeg helt enig i at vindkraft til sjøs er en god løsning for mer kraft. Atomkraft tar for mye tid. Det er vel ingen som er bygget på 10 år siden 90tallet.
 2. Antatt at en alminnelig tunnel med kjørebaner i begge retninger krever 9m diameter. Da er behovet for utkjøring av masser 1/3 av denne tunnelen (antatt to separate løp). Jeg ser ikke noen innovasjon i å produsere tunnellen. Det har klart blitt gjort mange ganger før. Innovajonen ligger i måten å bruke tunnelen. Jeg vet ingen annen innovasjon som kan redusere infrastrukturinnsatsen med 2/3.
 3. Det er genial markedsføring. Hvem vil se en kirke mer enn en gang i livet? Hvem vil se et ikonisk bygg som sakte utvikler seg gjennom tiårene? Barcelona har en fotballklubb, partygaten La Rambla og så denne kirken. Og barcelona er jammen en populær turistby. Nå er fotballklubben i ferd med å falle sammen, og alle byer har en partygate. Så står dette bygget igjen da.
 4. Med ap, frp og sp til å skattesubsidiere oljenæringen blir det ikke mye personell igjen til å drive frem nye næringer.
 5. Det er vel kanskje ikke så lett å få jobb andre steder dersom man både er misfornøyd og fra equinoil. Nei, Equinoil skal ikke selges med LO; unnskyld AP ved roret. Da ville vel LO kalt inn til ukentlige dialogmøter og Støre ville ikke få slippe ut i storefri. Kan ikke selge arvesølet vet du!
 6. Det er bra at noen produsenter må legge ned. Det tillater nye leverandører med nye løsninger. Man kan spørre seg om det er nødvendig for en bilfabrikk med 40 elbilmodeller. Det er absurd mye. 5-10 modeller må holde for ethvert merke. Så mange modeller øker jo utviklingskosnaden unødvendig mye. Så kanskje et slikt selskap må revurdere forretningsmodellen heller enn å klage på rammebetingelsene.
 7. Det er veldig bra med nullutslippsdrivstoff, men det krever nye verdikjeder og mye lengre modning enn slike småtiltak. Kult at norske rederier som Odfjell ligger i front med å anvende ny teknologi.
 8. For kongeriket er dette svada. Man skal i dette tilfelle ta vekk 20 kroner i offentlige inntekter fra gassalg for å få 1 krone lavere strømprus!!???
 9. Hva har moms (eller riktigere MVA) med dette å gjøre? Det legges ikke MVA på eksport. Forøvrig tror jeg alle europeiske land har slik avgift, om enn med litt varierende nivå.
 10. Dette er vel det tydeligste eksempelet så langt på en ulempe med ikke å være medlem i EU. Er det plutselig 10000 tiltenkte arbeidsplasser i en ny næring som plutselig bare ikke blir noe av? Så blir vi sittende med overbetalte oljeingeniører som produserer varer som gjør klasebomber til samfunnsnyttig virksomhet i forhold.
 11. Tullet fjerning av kjernekraft i sverige og tyskland er jo problemet. Fjerning kan høres bra ut for velgere som ikke forstår ulempene med beslutninger.
 12. Senterpartiet vil selvsagt ha all kraft til Toten. Da kan de realisere sin fantastiske fremtidsvisjon. Hver kommune skal ha sin egen telefonsentral. Mer arbeidsplasser i distrikskommunene. Så hvis SV får viljen skal de driftes innenfor normalarbeidsdagen med kommunal åpningstid fra 9 til 15.
×
×
 • Create New...