Gå til innhold

Mutant_100

Medlemmer
  • Innlegg

    266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 014 profilvisninger

Mutant_100 sine prestasjoner

441

Nettsamfunnsomdømme

  1. Europas grønne batteri behøver strengt tatt ikke noe kraftoverskudd. Det ville i tilfelle være det eneste batteriet med kraftoverskudd. En slags batterienes peperetum mobile.
  2. Jeg bare sliter med å tro at vi skal ha reaktorbrensel i hver liten båthavn langs norskekysten. Men hvor ofte blåser det ikke i norge?. Det er vanskelig å skjønne at vind ikke skal kunne klare store deler av den lasten. Dersom fiskingen tilpasses vinden bør vel mye av farten kunne gjøres utenom 23 år med risikovurderinger.
  3. Lyse skal jo bygge nye vannveier, kraftverk og sannsynligvis magasinkapasitet. La oss regne med at de da ikke behøver særlig nedstenging.
  4. Denne løsningen er forkastet av mange produsenter tidligere. Det krever selvsagt en tyngre struktur og det er vanskelig å se nytten.
  5. Er det ikke det samme som morrow batteries forsøker? Er det noen som vet hvordan morrow ligger an? Fra websiden ser det ut som de har ganske langt igjen.
  6. Polen og romania må klare seg uten bidrag fra norge. Men måten regjeringen har tenkt seg om i ukesvis for om de skulle sende utdatere våpen til ukraina har vært patetisk. Det er heller ikke tvil om at det vil koste tusentalls milliarder å gjenoppbygge ukraina. Norge skal ikke dekke det, men bidragene våre til nå har vært mikroskopiske. Man kan også tenke at Nato har nytte av krigen ettersom russland vil være helt på felgen etterpå og dermed kan militærbalansen være på et lavere nivå
  7. Bøybare celler må være bra for kurvede flater som feks biler. De forsøkene som er gjort med bil til nå har bare utnyttet en liten del av bilens overflate og bidragene har vært ubetydelige.
  8. Morsom ide, bra med brainstorming på scenarier. Men i de neste 30 årene vil det være mye mer nytte i å sørge for: 1 At skipene ikke går full gass for så å ligge å vente på å laste og losse 2 Skrog og propellvask 3 sørge for flerbruk slik at man ikke går tomme Og andre kjedelige, men effektive metoder Så kan en jo gjerne spe på med seil da.
  9. Dessverre Samms, det finnes olje til 75usd herfra til evigheten i usa. Peak oil er en ønskedrøm for oss som ønsker en levelig klode også om 30år. Dessverre må vi ta et standpunkt eller så må alternativene være billigere.
  10. Jeg har aldri forstått hvorfor vi skal spandere mange milliarder på f35 bemannede fly, bemannede beltevogner, svære skip. Det er vanskeligere å treffe 10 små skip enn 1 stort. Det er vanskeligere å finne og treffe 10 fjernstyrte beltevogner på et par tonn enn en bemannet på 50 tonn. Fremtiden tilhører autonomien.
×
×
  • Opprett ny...