Jump to content

JM1ORBHF

Medlemmer
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 :)

Recent Profile Visitors

768 profile views
 1. Haha. Norge har jo ikke bygget bulkskip siden 70 tallet. Grunner er at denne typen skip blir bygget i lavkostland fordi hoveddelen av arbeidet er timer brukt på stålarbeid, og innstallering av enkle utstyrspakker. Når Sri Lanka har en industriarbeiderlønn på 20kr dagen så sier det seg selv at det blir billigere der. Håper Misje Rederi har undersøkt at arbeiderene får rimelig betalt og at det ikke er Nordkoreanske slavearbeidere der. (Ja det er faktisk tilfelle på endel skipsverft)
 2. For å si det enda enklere så må norske bedrifter med norske grundere betale 40-50% skatt, mens norske bedriter med utenladske eiere må betale 5% skatt. Dette er idioti! (Internasjonale selskaper som benytter smutthull for å betale skatt til Irland istedenfor Norge) Det er jo ingen land i verden som behandler sine egne grundere på denne måten, forutenom ektremsosialist landet Frankrike. Mediene har hittil vært tafatte fordi skatten er populær i befolkningen. Det er bra TU tar det opp, men artikkelen er altfor snill i forhold til problemene skatten medfører for de grunderne som klarer å lage store selskaper.
 3. Det er også mange roller som trengst i IT industrien som ikke har en releavant utdanning. Det trenger derfor ikke å være en 1til1 forhold mellom stillingstyper som det er behov for og som man utdanner for. Eksempler er : Scrummaster, Teamleader, Product owner, Release train engineer, Prosjektleder, Forretningsanalytiker osv. Det kan derfor være greit med en overvekt over de "lettere" studene som webdesign og ux, men vi burde absolutt doble utdannelseskapasiteten!
 4. Nja. Fly vil fortsatt trenge drivstoff når de starter å fly igjen, biler vil fortsatt trenge bensin når vi får lov å kjøre igjen, industrielle prosesser som baserer seg på olje vil fortsatt trenge olje når vi får gå på jobb igjen.... Vi er fortsatt bunden til oljeforbruk, men det er andre faktorer enn midlertidig krise som er viktigere å følge med på, og som burde øke tempoet i å bli mindre avhengig av olje/gass som nasjon. NÅR Tyskland og etterhvert England begynner å fase ut husholdningsgass til fordel for billigere fornybar strøm. Da vil gassprisene falle raskt. Ettersom vi i all hovedsak produserer gass vil eksportinntektene falle dramatisk og med liten mulighet å flytte den til andre markeder. NÅR folk forstår at elekriske biler er billigere enn bensinbiler over levetiden til bilen, vil vi få en dramatisk økning i elektriske biler, og tilsvarende reduskjon i oljeprisen. NÅR det blir biligere med flydrivstoff fra syntetiske prosesser som benytter co2 og strøm fra fornybare alternativer vil oljeforbruket falle. Når det blir dyrere å slippe ut co2 i industrielle prosesser slik som brenning av kalk i betongindustrien, vil gassfrie/helektriske alternative bli benyttet. Alt dette er gode grunner til at Norge burde gå bort fra olje som hovedeksport, men en midlertidig krise vil ha liten kortsiktig påvirkning.
 5. Jeg savner fornuftige kommentarer eller artikkel innhold om hva som dekkes av helsevesen for en student i USA. Både for en normann og fra amerikaner...
 6. Det største problemet er hvis man har en husholdning der den ene jobber og tjener mye og den andre er hjemeværende. For eksempel en leder med lønn på 1mill. Da vil han måtte gå ned til 374k. Det vil jo ramme husholdningen hardt. Det samme gjelder egentlig for sykmeldinger også. I Norge har vi gode ordninger for den gjennomsnittelige arbeidstaker. For selvstendige, ledige og høytlønnede er det en falsk fasade.
 7. Bra at det ryddes, men trist at det er så liten industri på Svalbard. Skullet satset større fro å øke folketall og inntekter.
 8. lol 4Kw. Man får jo like mye ut av en 2 kvadrats husholdningskabel. Ser ikke poenget.
 9. Synst det er en helt feil virkelighetsbeskrivelse som kommer frem i denne artikkelen. Manglende ideer og manglende FOU innsats i Norge? Det som virkelig mangler i norge er en innovasjonskultur! At etablerte bedrifter støtter nyoppstarter, at bemidlede personer er involvert i tidlig såkornfasen, at straten bidrar økonomisk til de som velger å satse, at det er lov å feile og med det ta med kunnskapen til neste bedrift. De eneste som faktisk har penger of folk er jo FOU miljøene. Men man trenger ikke alltid forskning for a skape innovasjon, av og til er det nok å sette fire hjul på en koffert så har man en unik inovasjon som et firma kan etableres rundt. Ja jeg vil argumentere for at de fleste innovasjoner og entreprenørskap ikke er tuftet på forskning, men på gode ideer + enginering + marketing. Jeg har selv deltatt på startupweecent i California. Da møtte 15-20 investorer fra såkornfasen opp for å se på presentasjonene og ideene. Selv vår middelmådige ide om å benytte VR til meditasjon, ble møtt av flere som var interessert å investere millionbeløp. Hadde dette kunnet skjedd i Norge?
 10. Anskaffelseskostnadene er omtrent som 4 generasjon, men levetidkosten er dobbelt. F35: 85M+345M = 435M levetidskost JAS: 85M+243M = 328M Levetidskost 107M$ er jo penger det også.
 11. Det dårligste forsøket på trolling hittil på TU. Permban fra admin pls....
 12. Problemet med atomreaktorer er at dekommiseringa tar 10 år og koster omtrent en milliard dollar! https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=33792 I tillegg genererer den store mengder medium og lav radioaktivt avfall. Alt av metall i reactoren, rørledninger, heat exchanger osv, har blitt radioaktivt og må håndteres. Dette er i tillegg til det høy aktive brenselet. Hvis man tar med kostnadene for bygging, resirculering av brensel og dekommisjonering av verket blir kostnadene astronomiske....
×
×
 • Create New...