Jump to content

Jammaska

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

341 profile views
 1. Slik jeg ser det så er det ikke oppgitt saklig grunn i kontrakten for en tidsbestemt avtale. Og jeg trur ikke det er gjengitt feil, legger ved et bilde.
 2. Takk for bra svar, men jeg har noen spørsmål. Det står at minstetiden på en tidsbestemt avtale er 3 år. Betyr dette at bindingstider under 3 år ikke er gyldig dersom det ikke er loft/sokkelbolig? I kontrakten står det ikke noe om grunnen til bindingstiden. "Partene har 11måneders gjensidig bindingstid. Det innebærer at leiekontrakten er uoppsigelig de første 11månedene av leiekontraktens varighet. Deretter gjelder avtalt betingelser for oppsigelse som eventuelt definert under." Det står også under oppsigelse "Partene har avtalt at det ikke er oppsigelsestid ikke er definert i denne leiekontrakten." Sett i ettertid så er jo dette åpenbart min feil og signere på... Gjelder dette over husleieloven? Leste også på en link fra uio angående dette (https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/35453/173204.pdf?sequence=4) "I realiteten innebærer det at tidsbestemte leieavtaler ikke kan inngås for lofts- og sokkelboliger dersom de tilhører et bygg med flere enn to utleieenheter." Dette gjelder for meg i dette tilfellet ettersom det er utleie for studenter i sokkel og Airbnb i resten av eneboligen. Slik jeg tolker husll pgf 9-3 så har jeg rett til å heve kontrakten, men jeg har jo signert i kontrakten at jeg er ok med alt dette?
 3. Har du noe stoff jeg kan lese mere om dette? Kontrakten jeg har er med 11mnd bindingstid og har ingen oppsigelsestid. Utleier bor ikke i boligen, men det er en sokkelleilighet.
 4. Tusen takk for tips, skal se om jeg finner noen gode soveproppper. Har selvfølgelig snakket med de andre og dette er et problem vi alle sliter med. Er ikke et problem med «bråk», vi respekterer hver andre bra føler jeg. Bare enkle ting som åpne døren, bruke mikroen høres kjempegodt på rommene. Har ikke noe stilletid, men dette gjelder for så vidt hvis noen står opp før andre også.
 5. Hei! Jeg startet å studere nå i høst og startet min første leie i en leilighet. Jeg har en bindingstid på 1 år og vi er 5 som bor i kollektivet. Det er desverre et stort problem. Leiligheten er ekstremt lytt og man hører alt som skjer i leiligheten, soverommene ligger vegg til vegg, kjøkken og stue er rett utenfor. Pga litt forskjellige døgnrytmer og ekstremt lytt leilighet er det et stort søvnproblem. Har jeg noen rettigheter i denne saken? Vet at jeg har en bindingstid, men søvn er utrolig viktig. Føler dette er mer lytt en det en kan normalt forvente.
 6. Det er mulig å dimme 6 uker før dimmisjonsdatoen ved jobb. Kravene med dette er at dette er en ny jobb, og at det er kritisk behov på den nye jobben, som da er grunnen til at du må dimmitere tidligere. Men dette bestemmes av ditt nærmeste befal, det er en del forskjell om hvor strenge de er på div. regler. Bare forklar situasjon til ditt befal for bedre info, og evt. ta kontakt med arbeidsgiver hvis det er sterkt behov for deg der. Du kan også lese mer på forsvaret sin hjemmeside: https://forsvaret.no/tjeneste/forstegangstjeneste/rettigheter-og-plikter
 7. Hei! Skal søke skole nå til høsten og står dermed ovenfor et vanskelig valg. Er ganske bestemt på å studere IT utdanning, bare ikke hvilken. Flere av de studiene i Gjøvik virker interessante, men jeg vet ingenting om hvordan det er å studere der. Lurer derfor på om det er noen andre som har studert der tidligere. Er veldig opptatt av et bra studiemiljø, og all info er av interesse. Om det er mye å gjøre der, hvordan studiemiljøet, klima osv.
 8. Hei! Skal på førstegansgstjeneste nå til sommeren, og har dermed sett på hvilke muligheter jeg har etter endt førstegangstjeneste. Utdanningen for cybertekniker ( https://forsvaret.no/cybertekniker ) så interessant ut, men jeg føler nettsiden gir ganske lite informasjon. Så jeg er egentlig bare interessert i om noen av dere har erfaringer med denne utdanningen, alt er av interesse. Dette inkluderer oppbygging av studie, om det er interessant/bra studie, muligheter videre, jobber og lønn. Det hadde også vært fint om det var litt overførbart til den sivile arbeidsplassen slik at man ikke bare er låst til forsvaret dersom jeg skulle ombestemme meg etterhvert.
×
×
 • Create New...