Gå til innhold

aabxx

Medlemmer
  • Innlegg

    231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aabxx

  1. Bare trykk refresh (vanligvis f5 som snarvei på tastaturet) og escape, så omgår du adblock-blokkeren.

     

     

    Heisan.
    Jeg som mange andre begynner å bli lei av att siden deres ikke fungere som tenkt!
    En av disse er at man må logge in på nytt hver gang man besøker tek nettverket selv om man haker i knappen som sier "Forbli innlogget". (Med untak av Diskusjon.no) hvor det fungerer. Jeg vet ikke hvordan dere har programmert dette, men jeg forblir ikke innlogget till neste gang jeg kommer till siden.
    En annen sak er scriptet som dere bruker for å se om annonser blokkeres, dette fungerer heller ikke. Man kan hvitliste tek.no, amobil.no mm, slå av "AdBlock" eller til og med ta bort "AdBlock" eller lignende (og starte om nettleser), men boksen deres kommer forsatt opp og blokkerer inneholdet på siden.
    Jeg vet at det er flere som har nevt dette, men jeg gjør det igjen.
    mvh
    Daniel E

     

  2. Trykk f5 og escape, så funker det med adblock. Jeg bruker heller noen sekunder på dette, enn å hviteliste.

     

    Hvis dere vil tjene penger på meg, får dere gjøre det gjennom prisguiden (noe dere allerede gjør tipper jeg) og lokal reklame som adblock ikke vil kunne fange opp.

     

    I tillegg vil jeg påpeke at selv om jeg ikke er verdifull for hardware.no, så er mange av de som blokkerer reklame nettopp de nerdene som gjør at deres kommentarfelter og forum er verdt å lese. Dette betyr mer penger for dere når folk som ikke blokkerer reklame, er oftere her nettopp på grunn av disse nerdene.

    • Liker 3
  3. Spilt rundt 40 timer på PS3 og bilkjøringen har nesten ikke hakket en eneste gang.
    Det er imidlertid forskjell på bluray-spillerne, harddiskene, fragmenteringsnivå og til og med bluray-diskene.

    Jeg tipper det for det meste er snakk om en kombinasjon av slitne bluray-spillere og fragmenterte harddisker.

     

    Teknisk sett så ser det ut som ethvert annet PS3-spill... maskinvaren er ikke bedre,
    og det er sånn alle spill ser ut som ikke er veldig linære eller i 2D.

     

    For øvrig er GTA V fantastisk.

  4. Ligger windows phone inne blant de 11 % ukjente tro? Identifiserer ikke wp seg på samme måte som andre mobiler?

     

    Kaken skriver seg til 100% og det finnes mange mobiler utenom de nevnte som identifiserer seg. Alle andre har åpenbart blitt kastet inn i "ukjent"-kategorien. Som antageligvis er en mindre god overskrift og burde ha blitt kalt "annet".

     

    1% var minstekravet for å få egen seksjon. Windows Mobile dekket vel ikke det kravet.

     

    Husk imidlertid at hvis Windows Mobile lå på akkurat 1% i mobiltelefonsegmentet, hadde de likevel ikke kommet med da nettbrett også er tatt med (ukjent-kategorien utgjør noe sånt som 17% hvis man tar bort nettbrettene).

  5. Android ble stikk motsatt egentlig, her følte jeg meg umiddelbart mer tilfreds da det bygger på mye av det samme systemet som iOS, det tok ikke akkurat lange tiden før jeg var inne i det hele og det skal ikke være noen tvil om at Android er et fint leketøy for den som ønsker å konfigurere telefonen sin til fingerspissene. Men for meg ble det litt for mye knoting, og det er endel menyvalg og det hele som rett og slett er tildels helt ulogisk om du spør meg som blant annet det å dra Skype fra applikasjonslista ned i papirkurven faktisk ikke sletter applikasjonen, jeg må inn i en egen programvareliste skjult et eget sted på telefonen for å få det avinstallert. Virker for meg kontraintuitivt og lite logisk. Og det er et par slike småting som går igjen hele veien, kanskje er det fordi jeg er så godt vant med iOS at det rett og slett automatisk føles ulogisk for meg å gjøre ting på andre måter men det hele oppleves mer kronglete i bruk og er det noe jeg erfarer ved å jobbe i butikk hvor vi selger på Android nettbrett, samt iPad osv så er det jo det at brukere med null erfaring generelt sett er mer komfortable og lettere setter seg inn i iOS enn de gjør med Android og det er ikke så rart for Android gir litt i overkant mye valg og dilldall for selv den minste lille ting som bare overkompliserer det hele om du spør meg.

     

    Brukere med null erfaring finnes i stadig mindre grad... ser ikke helt hvordan en diskusjon blir bedre av å blande dem inn? Skulle vi prøvd å bygge programmer og biler og alt mulig annet utifra hva som er enklest for brukere med null erfaring, så hadde vi fått mange dårlige produkter. Det er naturlig at produkter får flere valgmuligheter (inntil en viss grad) etter hvert som brukermassen blir mer og mer kjent med produkttypen. Dette kan vi jo si om telefoner generelt sett. Vi har gått fra at telefoner kun ble brukt til å ringe med, til ringing og teksting... og så kan du jo se hvor vi er i dag...

     

    Eksemplet ditt om avinstallasjon var dårlig forresten. Er Apple sin måte som faktisk har vært mindre intuitivt for alle Windows-brukere (dvs. folk flest), som var vant til å gå til et menyvalg for å velge programmer å avinstallere.

     

    Jeg blir forresten alltid forvirret når jeg bruker en iphone. Det er absolutt ingenting intuitivt ved det. Mennesker har ingen innebygd intuisjon for smarttelefoner. Dreier seg i stor grad om hva man er vant til. Jeg sendte en melding til noen på kompisens iphone, og ville senere slette hele denne meldingsmappen slik at nummeret til den jeg sendte meldingen til, skulle forsvinne fra systemet. Jeg fikk det ikke til, og begynte å lure på om ikke var mulig å gjøre noe såpass banalt... mine "android"-metoder for å slette, så ikke ut til å være gyldige her. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte trykke på rediger for å kunne komme frem til slettefunksjonen. Dette tok meg overraskende lang tid å finne ut av, fordi jeg var på utkikk etter andre typer symboler og markeringsmuligheter. Dette virket ikke logisk for meg, fordi jeg "intuitivt" kobler en rediger-knapp til andre ting enn å slette.

     

    Du kunne finne på ørten ting som vil forvirre deg litt og virke som dilldall på android, og jeg kunne ha gjort det samme med iOS. What's the point? Litt irriterende at iOS-brukere til enhver pris som forsøke å overbevise oss andre om at iOS på en eller annen måte er mer intuitivt. Vet jo hvorfor de gjør dette, de liker å ha dette overtaket, som aldri har blitt bevist vitenskapelig. Jeg har iallfall aldri sett noe på iOS som slår meg som WOW det var mer intuitivt. Det er annerledes. Ikke mer lettvint. Synes Android er såre enkelt å bruke. Hvorfor? Fordi jeg har brukt i det i flere år. Er ikke hokus-pokus.

     

    Hva som er lettest å bruke av iOS og Android, er verken du eller jeg kapable til å svare på i noen som helst form eller grad. :)

     

    EDIT: Og vær så snill og ikke si at du har brukt begge. Dama har en iphone, foreldrene og flere kompiser har en ipad... har tross alt brukt iOS i flere år nå... :p Men når man bruker Android primært, så er det det hjernen finner mest intuitivt. Derfor blir jeg noen ganger forvirret på iOS på rare, enkle måter, som aldri skjer på Android. Apple-brukere opplever nok dette fenomenet i enda større grad hvis de bruker både ipad, iphone, ipod og macbook og hva alle de heter... jo mer man setter seg inn i økosystemet til Apple, jo mindre intuitivt vil Android osv. virke. Men ikke lat som om det faktisk har noe med ordentlig intuisjon å gjøre.

    • Liker 4
  6. La oss si at de får inn 3 millioner dollar.

    Det er nok til å lønne 40 mennesker i 18 måneder (forutsatt årslønn på 50 tusen dollar).

     

    Det bør dekke størsteparten av kostnadene.

     

    Spørsmålet blir om det er en bra ting om man på forhånd vet at spillet allerede har et godt nok fundament til at man ikke trenger så jævlig mye salg.

     

    Eller er man mer motivert til å lage et skikkelig bra spill når man ikke vet hvor mye man kommer til å tjene inn?

  7. People Don’t Want Windows Phone

     

    Fra en markedsanalytiker forrige måned:

    Given the strength of Android and Apple today in consumers’ minds and the scale of both ecosystems, it is unrealistic to believe anything short of a true product revolution, like the iPhone was in its time, could instill life into an alternative platform.

     

    Sitat ovenfor for å underbygge det jeg selv også mener.

     

    Jeg er nesten helt sikker på at WP8 blir en fiasko. At WP8 er bra, er faktisk ingen god argument for suksess. Markedet har konsolidert seg og det er ikke plass til en stor aktør til. Det må noe banebrytende til før folk vil gidde å gå over til noe annet enn Android eller iOS.

     

    Når utviklingen i Android-markedet stagnerer, og Apple blir kjedelig... da kan kanskje noen prøve seg med noe nytt og spennende. Dette var ikke det. Det mest spennende med dette produktet var faktisk induksjonsladingen. Og det får ikke folk til å bytte. Microsoft og Nokia var altfor sent ute denne gangen og de kommer ikke til å ha noen plass utenom på bakerste vogn i smartmobil-toget. Nokia burde skjønt dette for lengst og gått for Android de også. Microsoft har mye annet å satse på naturligvis.

    • Liker 2
  8. Iphone og andre apple-produkter forbudt i Sør-Korea. Samsung-produkter også riktignok:

    http://www.bbc.co.uk...siness-19364875

     

    "A South Korean court has ruled that Apple and Samsung both infringed each other's patents on mobile devices.

     

    The court imposed a limited ban on national sales of products by both companies covered by the ruling."

     

    Ellers verdt å bemerke at Motorola Mobility (eid av Google) har saksøkt Apple for brudd på patenter og søker forbud mot innføring av Apple-produkter i USA (de kommer fra Asia):

    http://www.bloomberg...ple-at-itc.html

     

    Til de som mener at det bare er apples patenter som brytes :)

     

    Tragisk at amobil har en såpass ensidig dekning av slike saker.

  9. Slapp av Samsung galaxy nexus brukere, dere får oppdateringen en gang dere også. Samsung må bare kvalitetssikre den først.
    Fåååå den Nåååååå!!!! Neida, men sysn nå OTA updaten skulle vært her til nå, skulle ikke måtte flashe og rote for å få den.

     

    Du er begrepsforvirret. Når du OTA-updater, så flasher du mobilen din...

     

    Du trenger heller ikke å roote for å flashe en nexus.

     

     

     

    • Liker 1
  10. Venter fortsatt på min OTA oppgradering for min Nexus, tragisk at jeg ikke har fått denne enda, bare fordi jeg har Samsung sin Nexus og ikke google sin.!! (Nei jeg orker/burde ikke måtte flashe mobilen for å få dette)

     

    hva mener du med samsung sin nexus og ikke google sin? er jo samsung som lager google galaxy nexus ..

     

    Tror det er slik.

    I norge så kjøper man Samsung Galaxy Nexus.

    I usa gjennom google store så kjøper man google galaxy nexus.

     

    Korrekt me, dere som har mer oversikt.

     

    Det er en Google-Samsung Galaxy Nexus, hvor man enn kjøper det.

     

    Greia er at lokaliserte utgaver får oppdateringer fra Samsung.

    Den ikke-lokaliserte utgaven får oppdateringer fra Google.

     

    Det tar imidlertid 5 minutter å gå over til ikke-lokalisert utgave. Den ikke-lokaliserte utgaven til Google fungerer helt fint i Norge (og inkluderer norsk språk).

  11. Jeg er en Linux-entusiast og vet hvordan leksa er. I perioder har Linux vært fullt på høyde med Windows men ikke hatt sjangs. Samme gjelder OS X. Det går på at etter det tidspunktet hvor et produkt er "godt nok" og "universelt utbredt", så skal det jævlig mye til før folkemassene kjøper noe annet. Android og iPhone har nådd "godt nok" og såpass stor utbredelse, at å etablere seg som en stor aktør i mobilmarkedet på dette tidspunktet krever et mindre mirakel.

    Argumenter som at WP7/WP8 er et bra mobiloperativsystem, bærer omtrent like mye vekt som at Ubuntu er et bra operativsystem. Flott for dem. Men utenom noen nerder er det ingen som bryr seg om hvor bra disse systemene faktisk er.

     

    Mobilbransjen hadde sin revolusjon med iPhone. Etter det ble det et stort tomrom som Apple ikke dekket. I det avgjørende tidsrommet hvor man kunne bli til noe stort i det nye smartmobilmarkedet, var ikke Microsoft der. Google var der. I en periode på under et og et halvt år, vokste de fra å ha 2-3% av markedsandelen (tatt fra hodet) til rundt 25%. I år vil de passere 60%. Windows Phone? Det nærmer seg 2 år og har i grunn ikke gjort stort annet enn å ligge og dvele på omtrent samme sted. Her er en graf for USA-salget. Det har jo ikke engang greid å overta markedsandelene Windows Mobile har tapt i samme periode!

     

    WMWP7USMarketShare.png

     

     

    Men men. La oss være uenige. Så får vi se til neste år, om WP8 faktisk får til noe eller ikke. :)

  12. "Flere tror at Microsofts Windows Phone kan ta opp kampen med Apple iOS og Google Android (...)"

     

    Windows Phone hadde under 2% av smarttelefonmarkedet i første kvartal 2012. Til og med Bada (Samsungs smarttelefonoperativsystem) som knapt noen har hørt om, greide å selge et par millioner flere enheter enn Windows Phone dette kvartalet.

     

    Finner det underholdende hvordan pressen skal bygge opp Windows Phone som en kurant aktør, når det er åpenbart at ingen utenom noen få overivrige journalister og noen trofaste nerder bryr seg.

     

    Vel, jeg husker fortsatt hvordan Windows Phone 7 i følge disse entusiastene skulle være Microsofts store gjennombrudd på mobilmarkedet, med sitt friske grensesnitt og hva har du.

     

    På tide å erkjenne at å ha et like bra operativsystem, eller like gode apps (noe de ikke engang har), ikke er nok i operativsystemverdenen. Den leksa burde man vel ha lært fra skrivebordsmarkedet for lenge siden. Det er for sent for Microsoft på mobilmarkedet men siden de har så mye penger å kaste bort, så gir de seg rett og slett ikke. Og tar med seg Nokia i dragsuget... :-/

     

    I mellomtiden har vi denne artikkelen om hvordan "flere" (les: noen få entusiaster og sikkert tre-fire Gartner-"analyser") tror at Windows Phone skal bli stort any time now.

     

    Skeptisk... -_-

  13. Evolusjonen av Maps fra iOS6 beta1 -&--#62; beta3

    post-4368-0-90668100-1343759718_thumb.jpg

     

    Tok bildet ditt fra beta 3 og slo det opp i Google Maps.

     

    Apple Maps til venstre, Google Maps til høyere.

    Oppløsningen på enheten med Google Apps var litt lavere enn iphone 4s, derfor litt mindre bilde.

    Her er direktelink som viser bildene i full oppløsning (virker som forumet nedskalerte litt slik at teksten ble utydelig):

    http://postimage.org/image/d7z28q0b9/

     

    Det var stor forskjell men så skal vi huske på at Google Maps har omtrent 60 x Norges offentlige veier mer veidata enn TomTom (som Apple bruker).

    (kilde for påstanden: http://www.dazeinfo.com/2012/06/20/apple-still-needs-to-work-hard-on-its-mapping-app-in-order-to-contend-google-map/)

     

     

    testmap.jpg

  14. Det beste er selvsagt at hvis du ikke er fornøyd med Apple sin Maps app så kan du bare laste ned Google Maps i AppStore. Google var kjapt ute med å annonsere at Google Maps kommer i AppStore, med samme features som på Android, slik det allerede er med Google Earth.

     

    Synes det blir en uting å si at "det er bare å laste ned en app hvis du vil ha det og det" når man sammenligner et operativsystem mot et annet. Det er nemlig ikke del av operativsystemet. Uansett så mangler Google Maps på iPhone funksjonalitet som android-utgaven har. F. eks. har jeg lest at Google ikke kommer til å legge til offline-funksjonalitet på iOS-utgaven (android-utgaven har allerede fått dette).

     

    Har uansett ikke sagt at man ikke kan bli fornøyd med det nye kartsystemet til Apple. Bare påpekt at brukeren som standard kommer til å få et dårligere kartsystem, dvs. en nedgradering.

  15. Det gjenstår å se. For øyeblikket er iOS 6 enda i beta, så er ikke reterfdig å sammenligne. Det har vært en ganske stor utvikling på kartene fra beta1 til beta3.

     

    Får da håpe det. Denne sammenligningen er fra midten av juni (Google til venstre). Kartsystemet Apple brukte på det tidspunktet tålte iallfall ikke sammenligningen med Google Maps særlig godt. Det var simpelthen mye mer informasjon i kartsystemet til Google. Tror du virkelig at dette er noe som kommer til å endre seg drastisk til lanseringen? Jeg har kjapt kikket på changelogen til beta 3 og fikk det inntrykket at forbedringene først og fremst ligger i det app-tekniske, og ikke så mye kartinformasjonen som er tilgjengelig. Flere sider skriver f. eks. at Apples løsning ikke kommer til å ha informasjon om offentlig transport.

     

    Jeg lurer også på om de kommer til å ha offline-maps, slik nyeste google maps har.

     

    Er vel egentlig ingen tvil om hva dette dreier seg om. Apples løsning kommer ikke til å være like bra som Google sin. Eneste grunnen til at Apple gjør dette er fordi de vil ha reklameinntektene egen app vil medbringe.

    original.jpg

     

    BTW, dette er en Apple tråd, så hva gjør du her dersom du er så innmari fornøyd med Android mobilen din???????

     

    Det samme som eplefansen gjør i omtrent alle android-tråder :) Og er det noe galt i å diskutere apple sett opp mot hovedkonkurrenten deres? Apple eksisterer ikke i en boble og vil naturligvis alltid bli sammenlignet med sine konkurrenter. Å påpeke at apple etterligner i hytt og pine blir også ekstra aktuelt når apple for tiden saksøker android-produsenter for filleting...

     

    Du må også regne med at i takt med at android får større og større markedsandel (vil passere 60% i 2012 etter analysene å dømme), så vil det bli mer og mer eplekritikk, både saklig og usaklig, i debattforum som dette. Apples oppførsel i rettssalene hjelper naturlig nok ikke. Like greit å bli vant til det...

  16. Nå er det på tide å jekke seg ned et par hakk her.

    Mesteparten av det du lister her har vært tilganglig på telefoner før Android kom. Flere av tingene har også vært tilgjenglig på iPhone før i form av 3. parts apps.

     

    Sorte rammer med avrundede kanter og LCD-skjerm plassert innabords fantes også før iPad kom (så kanskje det er noen andre enn meg du bør be jekke seg ned et par hakk). :glare:

     

    Ellers ble meldingen min med vilje formet som en typisk fanboy-post. Selvsagt vet jeg at alt ikke er førtegangsnyvinninger fra Google. Men mange eplekjekke folk har bablet i årevis om hvordan Google bare har kopiert iPhone, så jeg kunne ikke unngå å sitte og smile og skrive det innlegget når det nå åpenbart er apple som står for mye av "kopieringen".

     

    Ikke noe galt i å kopiere andre selvsagt. Det er til det beste for forbrukeren, at produsentene kopierer hverandres gode ideer. Synd Apple prøver å forhindre konkurranse basert på filleting samtidig som de prøver å drive PR på at de er den eneste innovatøren (satt på spissen), som alle er ute etter å kopiere.

  17. Nye ting Apple skryter av (det med skjerm og NFC er antagelser, resten fra Apples hjemmeside) som de har kopiert fra Android:

    - Større skjerm med HD-oppløsning

    - NFC (Near Field Communication)

    - Tab Sync

    - Offline-lesing

    - Fullskjerm i nettleseren

    - Turn-by-turn navigasjon

    - Svar på anrop med forhåndsdefinerte SMS

    - Deling av posisjoner med venner

    - Unike kontosignaturer

    - VIP-kontakter

    - Systemomfattende integrasjon med Facebook og Twitter

    - Muligheten til å bruke en sang som alarm

     

    Og den morsomste (ved siden av at de skryter sin nye kartfunksjonalitet opp i skyene [bokstavelig talt], selv om den er underlegen Google Maps):

    - Man kan nå laste opp bilder og video via Safari. Fantastisk. Tenke seg. En nettleser som kan laste opp ting!!! (om enn bare bilder og video).

     

    For all del, blir en gjennomført mobil. Men hadde man fjernet eple-logoen og kalt den Android, og ellers vært helt lik som den blir, så hadde den ikke greid å konkurrere mot toppmodellene i Android-segmentet.

    • Liker 1
  18. Jada. Er bare å gå på innstillinger og bytte til norsk oppsett så funker det fint. "Prediktiv" autokorreksjon på norsk er også innebygd. Bra keyboard er det også. Ellers var alle innstillinger spart på fra 4.1 til 4.1.1.

     

    Kan ikke si jeg merker noe forskjell på 4.1 og 4.1.1 utenom at nettsider ser ut til å laste fortere.

     

    Bør vel bemerke at det ikke er så rart at jeg får opp amerikansk keyboard som standard, da jeg har operativsystemet satt til amerikansk engelsk. Jeg antar at de fleste nordmenn i motsetning til meg, liker å sette sine operativsystemer til norsk. Da får man vel også norsk keyboard som standard. Sånn sett. :p

×
×
  • Opprett ny...