Jump to content

APZ171RW

Medlemmer
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 :)

Recent Profile Visitors

688 profile views
 1. Om du tar et søk på ledige stillinger på Finn, nøkkelord "historie", så finner du minst tre jobber som kanskje kan passe for en med høyere utdanning i historie. Søker du "historiker" kommer det opp en stilling i et treårig prosjekt hvor de leter etter en kandidat med gode kunnskaper innen kommunal historie og arkiv. Til sammenligning er det minst 1000 stillinger som sykepleier og kanskje dobbelt så mange ingeniørstillingener. Jeg sier ikke at alle bør eller kan være sykepleiere eller ingeniører men det er kanskje mer fornuftig å velge en utdanning som legger til rette for å få seg en viss grad av forutsigbarhet i arbeidsmarkedet. Om man virkelig brenner for noe er det jo selvsagt mulig å lykkes innen mye ymse i dag, folk som studerer de merkeligeste ting ser jo tilsynelatende ut til å overleve de og, men du bør være inderlig klar over at det kommer til å bli utfordrende. Hva er alternativene dine? Har du forsøkt å sette opp en liste og et system som rangererer aspektene ved de ulike valgmulighetene? Noen faktorer som du allerede er inne på, jobbmuligheter, varighet på studie, hvor man må dra for å studere, om man kan ta hele utdanningen samme sted, hvordan man skal finansiere studiene, kostnad/gjeld/lønnsnivå, hvor man ønsker å bosette seg på sikt, ambisjonsnivå, evner, støtte fra familie, osv.osv.osv.
 2. Hydro. Tilstede både i Norge og i Tyskland. Ellers også de andre selskapene i metallindustrien: Elkem, Boliden, etc. Ren produktutvikling: Det finnes en hel haug med selskaper innen maritim sektor, forsvar, mm. Bare søk på Finn, så finner man i bøtter og spann med stillinger som passer for en Mech. Eng.
 3. Sverger til Microsofts ergonomiske tastatur. Favoritten var Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000. Synes ikke den nye versjonen er like bra men veksler mellom det, og det trådløse Sculpt Ergonomic Desktop på de forskjellige arbeidsstasjonene mine. Sculpt er det som blir med på reiser og jeg liker godt den løse numpad'en.
 4. Det unngår du hvis du setter Asus'en i Access Point modus. Så kan du la Enivest-røklet ta seg av resten, eventuelt også deaktivere wifi på den hvis du bare vil bruke Asusen.
 5. Ja da funker det ikke. IP-adressen du får tildelt der (WAN IP 10.214.96.xxx) er en lokal adresse (du kan kjenne de igjen på at de starter med 192./172./10.), det vil si, "lokalt" i dette tilfelle betyr i Enivests "indre" nettverk, og som ikke blir rutet videre til internettet. Du må få definert at tilkoblingen skal være til det virtuelle lokale nettverket (VLAN-et), som tildeler deg den riktige ruten videre. Og det er VLAN 10. Har ikke peiling på Asus men hvis du ikke finner noe alternativer i GUI'et, så må du kanskje inn og konfigurere det via kommandolinjen (hvis det er en mulighet for det), eller gjennom å modifisere en eller annen konfigurasjonsfil.
 6. Kondolerer. Eiendomsmeglere representerer verken selger eller kjøper, kun seg selv.
 7. Artikkelen er ikke spesielt god, ta gjerne en kikk her ( An Architecture for Transport Services ) hvis du vil sette deg grundigere inn i dette forslaget.
 8. Jeg makser ut 10G-kablene mine mitt rett som det er. CPU-bound elns? Windows?
 9. Meg. Det er jeg som styrer Wikipedia.
 10. Noen må jo sørge for at bankene får inn kurtasje til smør på flesket.
 11. Han her tror i alle fall at noen kan være villig til å bla opp 3 000,- for 1070: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=254831186 Eller hva med en "Ekstreme Gaming PC" med et 3060 for 50 000,-? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=254618741
 12. Jeg kjøpte en lisens hos kinguin, funket fjell det.
 13. Ville heller gått for 280mm, hvis du går for et større kabinett vel å merke, helt spesifikt Arctic Liquid Freezer II 280. Edit: det går an å bytte viftene med RGB-vifter
 14. Returnere på angrefrist? Selv takler jeg ikke små kabinett, det blir alltid så mye knot og mindre-enn-optimal kjøling. Hadde vel også klart deg med en 850W PSU til dette, eks. Corsair RM850x.
×
×
 • Create New...