Jump to content

APZ171RW

Medlemmer
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 :)

Recent Profile Visitors

446 profile views
 1. Vanskelig å si noe konkret uten å se hele konstruksjonen og hvordan bjelkene skal lastes men 3,2 meter er ikke noe voldsomt spenn. Begrenset hvor mye last du klarer å få på det. Har vanskelig for å forstå at "etasjen virker å ha seget" men det kan jo selvfølgelig "flekse" mer. Samtidig er jo konstruksjonen selvfølgelig svekket, unødvendig mye. Det er en uting å drive å tukle med bærende elementer men ofte må det jo bli sånn. Byggforsk har noen anbefalinger som bør følges. En "kan" ta hull i senter av bjelker men diameteren skal være mindre enn halvparten av bjelken (198mm? -OK), og det skal være plassert minst to ganger bjelkemålet ut fra opplegget (2 x 198mm? -IKKE OK). En bedre løsning hadde vært å ta hullene lenger ut, med større mellomrom.
 2. Se for øvrig Byggforsk - Hulltaking i vegger og etasjeskillere/dekke
 3. Tenker du på å søke USN? Det er en stund siden jeg var der men det var definitivt et solid opplegg og en flott plass å være student. Ingen vits i å repetere, still med blanke ark, jobb jevnt og gi gass når du må.
 4. Hvor store er hullene? Hva er dimensjonen på bjelkene? Hvor stort er spennet (lengden)? Og hvor langt er det ut fra veggen der?
 5. Ja, i Porsgrunn, på det som var Høgskolen i Telemark (nå USN). Det var der de starta opp Y-veien, først med elektro og senere med bygg, maskin og kjemiprosess. Tre fantastisk kjekke år der!
 6. YMMV men som @TheAvatar skriver er det gjerne et spørsmål om hva du vil ha ut av studiet. Det sosiale aspektet er også verdt å vurdere. Og hvorvidt du har familie, unger, osv. Å brenne lyset i begge ender er ikke å anbefale. Selv var jeg noen år yngre en deg, uten noen forpliktelser og jeg tviler på at det hadde fungert. Definitivt ikke det første året, da stod vi på som bare pokker for å henge med. Roa seg litt når vi ble mer rutinerte (ser hvor skippertak kan fungere), og så har man gjerne en del fri innimellom slaga (innleveringer, eksamener, osv.).
 7. Jeg får vel også legge til at denne oppgaven kan løses på andre måter, og dersom dette er et prosjekt med vurdering så får dere nok bedre karakter av å finne på noe originalt.
 8. Har dere ikke fått heftet? Litt dårlig gjort å bare gi deg fasiten her hvis det er slik at dere skal finne opp hjulet på nytt men det er jo ofte sånn vi ingeniører løser oppgaver: googler det...😄 Dette er "Måling av partikkeltetthet i væske med Arduino" fra NTNU Skolelab sin Blå Hefteserie.
 9. Ser ut som du får en lokal IP-adresse på eth0, og ingen offentlig IP på VLAN10 (eth0.10). Anbefaler at du bruker Setup Wizard for å gjøre grunnkonfigurasjonen, da får du også automagiske brannmurregler. Aller først bør du imidlertid oppdatere firmware på routeren, den du har er hauggammal: https://www.ui.com/download/edgemax/edgerouter-4/default/edgerouter-er-4er-6per-12er-12p-firmware-v209-hotfix2
 10. I Gnome 41 heter det "Hot Corner" og kan deaktiveres fra "Settings -> Multitasking". Ville tatt en kikk i systeminstillinger og sett om det er noe tilsvarende for KDE. Et google-søk på "KDE Hot Corners" gir indikasjon på at det kan finnes under "System Settings -> Workspace Behavior -> Screen Edges".
 11. Velkommen til HMS-landet, Salim og Marie-Line! Her i Norge dør vi ikke på fjellet, vi tar selvmord eller dør av alderdom. Det har aldri skjedd at en nordmann har gjort feil.
 12. Resultatet peker mot at beskyttelsen mot infeksjon hurtig reduseres i tiden etter vaksinasjon. Studien vurderer ikke konsekvenser av infeksjon, kun binærverdien "infisert / ikke infisert", altså positiv test. Angående de "negative" tallene så skriver de selv i diskusjonsdelen at:
 13. Hvilke subsidier er det du refererer til? Elsertifikater?
 14. Målet med utbygging av vindkraft er da ikke å fullstending dekke forbruket. En kan heller ikke leve av å bare spise spaghetti. Men hvis du kan få tatt unna kaloribehovet på spaghetti et par dager i uka går jo det fint, så sparer du fisken, kjøtt og grønnsaker til resten av uka.
 15. I følge Statistisches Bundesamt produserte tyskerne 134,5 TWh i 2020, så det ser da ut som vindturbinene fungerer der også. Der var andelen av totalen 23,7 % mot "litt over" 6 % i Norge (NVE).
×
×
 • Create New...