Gå til innhold

aiwuser

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aiwuser

  1. Når jeg tok av den haken "Hindre", så fikk jeg til å hake av for "Åpne iTunes"...men når jeg går tilbake for å "sette på plass" den haken "Hindre" igjen...kommer med en gang bort den haken jeg har satt for "Åpne iTunes"..

     

    Det er bare slik de to funksjonene er knyttet sammen. Ikke særlig intuitivt men oppskrifta over funker.

     

    Gikk også inn i Autokjør, der står Windows Utforsker som standard for iPhone, og det var ingen iTunes å finne i rullemeny. Det var det derimot for CD/lyd..slik at iTunes åpner seg når jeg setter inn CD. Det rare er at når jeg nå kobler til iPhone så åpner BÅDE utforsker seg og iTunes...

     

    I Autokjør kan en velge hva som skal skje når en bruker et medium (cd, dvd, bilder etc.) eller en enhet eks. iPhone. Du har satt at når du setter inn en cd, så skal iTunes brukes til å spille av, derfor åpner den seg. I autokjør under enheter skal du ha din iPhone og der er det da valgt "Åpne enhet for å vise filer med Windows Utforsker". Hvis du ikke ønsker dette, kan du her velge "Ikke gjør noe".

     

    Itunes bruker et eget hjelpeprogram som styres av de valg du gjør i de 3 punktene nevnt tidligere. Dette programmet kjører i bakgrunnen og bruker endel ressurser og gir litt økt oppstartstid. Noen velger det bort fra å starte med msconfig dersom de ikke er interessert i at iTunes skal starte når iPhone kobles til.

  2. 1)

    I Itunes gå inn på Rediger-Instillinger-Enheter.

    Ta bort hake for "Hindre at iPod-, iPhone- og iPad-enheter synkroniseres automatisk"

    Klikk OK.

     

    2)

    På Oversikt siden er det nå mulighet for å huke av "Åpne iTunes når denne iPhone-enheten kobles til". Huk av og klikk Bruk.

     

    3) Gjenta punkt 1, men huk av dersom du ikke vil at det skal synkroniseres automatisk.

     

    Ovenstående kan også gjøres dersom en ønsker å hindre iTunes i å starte automatisk, men da fjerner en selvfølgelig haken i punkt 2.

     

    I Windows Kontrollpanel har en ytterligere muligheter for å styre hva som skjer når iPhone tilkobles. Dette finner en under Autokjør. (Finn autokjør i kontrollpanel ved å skrive i søkefelt oppe til høyre, eller bytte til klassisk visning).

  3. Det du leter etter er topografiske kart.

     

    Viewranger har to versjoner:

    Viewranger Open Maps 6 kr: Her kan du laste ned gratis kart for Nord-Norge og Sør-Norge i skala 1:635000 i tillegg til noen "Open maps". Kan også laste ned gratis demokart for Oslo i 1:50000. Ytterligere kartområder (Tiles) kan kjøpes for hele Norge i 1:50000.

    Viewranger Premium 139 kr: Her får en med kreditt til kjøp av Tiles, opp til 600km2 i 1:50000 (som ikke er så stort område).

     

    Bit Map 17 kr:

    Her kan du lage kart selv fra bildefiler (eks screenshots fra kartsider), men krever kalibrering. Hvis du har Ozi explorer kart i map format skal disse kunne lastes rett inn. Les mer her: http://nixanz.com/products/36-manuals/58-bitmap

  4. Jeg ønsker å få en best mulig ordbok/ordliste på en Sony Ericsson x10 mini pro. Har googlet endel og forstått at dette er et problemområde, men har noen et greit løsningsforslag?

     

    Den medfølgende ordliste er tildels mangelfull. Eksempelvis for å skrive "å" (uten å bruke tastaturet) må man bla i menyen i stedet for at et enkelt trykk på a gir å. Dette har jeg nå fikset ved å velge stav ord, og så skrive å. Da kommer å først opp.

     

    Det jeg ønsker er:

     

    1. at det kommer flere ordforslag liggende vannrett som jeg har sett noen har.

    2. bedre norsk ordliste.

    3. ordforslag når jeg bruker det fysiske tastaturet til pro.

     

    Er det noen app som fungerer bra til dette? Har sett litt på "Better keyboard" og "Smart keyboard pro" (eventuelt Swiftkey). Er det noen som bruker disse, og vil de løse mitt punkt 3?

  5. Vær oppmerksom på at ps.no selger en versjon som har Atom N270 og bl.a. ikke leveres med vesken.

     

    Edit: Ser at dette gjelder flere bl.a. Netshop og mpx. De har også svakere batteri 6-cell 4400mAh mot 5600mAh.

     

    Når begge maskiner markedsføres som ASUS EEE PC 1005HA, så synes jeg dette i beste fall grenser opp mot svindel.

     

    Ser dog at utgaven med svakere spesifikasjoner har fått en M føyd til i modellbetegnelsen vs H for den bedre modellen i noen nettbutikker som har begge modellene.

     

    Dette burde kommet frem i testen og i prisguiden da det har vesentlig betydning.

     

    Edit 2:

    Har sammenlignet spesifikasjonene på komplett.no på 1005HA-M vs 1005HA-H

    1005HA-M har i tillegg til svakere cpu og batteri som nevnt over så har den kun 0,3 megapiksler kamera (mot 1,3), den har ikke bluetooth og diskkontroller er Serial ATA-150 (mot ATA-300).

    I tillegg er det nevnt at 1005HA-H har "Color Shine" skjerm. Uvisst om dette betyr at den leveres med glanset vs matt skjerm.

     

    Komplett har pr i dag kr 500,- i prisforskjell på maskinene. Uansett er det viktig å være klar over disse vesentlige spesifikasjonsforskjellene.

  6. Prøver å legge inn kanalliste på Harmony 525. Bruker digital dekoder (Kreatel 1510), og ønsker å legge kanaler på ekstraknappenes side 2. Hvordan legge inn kanal 12 som på dekoderens fjernkontroll finnes ved å trykke på knapp 1 og knapp 2?

     

    En mulig omvei er å endre kanalliste på dekoderen slik at de kanalene jeg ønsker er på tastene 1-9, men dette vil jeg helst unngå.

  7. Det hjalp ikke å ta bort stasjonsbokstaven. Løsningen ble å dele opp den siste partisjonen i to deler. Da klarte Vista å formatere hver enkelt del. Kan dette være en Vista spsifikk problemstilling som kanskje løses med Service Pack 1?

     

    Det som ikke ble så elegant er at jeg nå har en disk som er delt opp i 4 partisjoner. Jeg må vel ha et eget partisjonsprogram for å samle sammen partisjoner selv på de uten data?

  8. Har installert Vista 64-bit Premium på en Samsung S-ATA 500GB harddisk. Under installasjon partisjonerte jeg disken i en 100GB (c: med OS), og to ca 200GB partisjoner (d: og e:). Formaterte da kun partisjon c:

     

    Etter installasjon av Vista formaterte jeg partisjon d: og installerte noen program dit. Senere prøvde jeg å formatere partisjon e:, men etter en lang stund kommer melding om at den ikke lar seg formatere. Har prøvd flere ganger (som administrator), men samme problem.

     

    Hovedkortet er Gigabyte GA-X38-DQ6 som vel ikke skulle trenge egen driver til S-ATA harddisk. Har prøvd å søke løsning på nettet, men uten hell. Noen her som kan bidra?

     

    Edit: Løste det ved å dele opp i ytterligere en partisjon. Delte partisjon e: opp i 100gb + resten på en egen stasjon. Da gikk formateringen greit.

  9. Koblet fra ide disken, og resatte cmos igjen. Startet opp og lot pcen stå på, etter et par timer kom melding om "cmos checksum error". Kom nå inn i bios og lastet "load optimised bios". Ser ut til at pcen fungerer nå.

     

    Hvis jeg skal koble til ide disken igjen, er det noen instillinger jeg må gjøre i bios da?

  10. Bygde ny pc for ca 1 måned siden basert på Foxconn socket 775 hovedkort, Intel E2140 og Nvidia 7600GT. Harddisk koblet til SATA1 (Samsung 500gb). PC en har fungert utmerket med XP Pro. Flashet hovedkort til nyeste bios. Av og til har jeg merket at PCen ikke har startet straks jeg slo den på.

     

    Hadde en IDE harddisk med gamle data som jeg skulle hente, så jeg koblet denne til IDE porten. Det gikk helt greit, men etter en uke kom det noen meldinger om HD under boot - likevel fungerte den ellers. I dag ville ikke PCen boote, den stoppet opp på skjermbildet til foxconn. Får ikke tilgang til bios setup heller, selv om det står nederst på skjermen.

     

    Jeg ser to mulige årsaker til problemet:

    - Boot instilling i OS feil grunnet innsetting av den gamle IDE disken.

    - Virus på gammel HD

     

    Har koblet fra IDE disk, resetet CMOS. Prøvd å koble fra SATA disk og resete CMOS. For å få startet fra WIN XP cd, men kommer ikke videre i boot sekvensen.

     

    Noen som har tips til løsning på dette?

  11. Hvis du har en 19 tommer som kan brukes kan det jo være greit å bruke i en periode, og så vurdere om du vil bytte i en større etter hvert. Men hvis du skal kjøpe ny skjerm så vil jeg sterkt anbefale å ta størstive t mulig. Husk at LCD skjerm har en native oppløsning de "må" benytte. Denne er nødvendigvis liten på en liten skjerm. Dermed får en ikke utnyttet komponentene til en kraftig pc, og kan velge en til halve prisen og ha lik ytelse i forhold til skjerm.

     

    En ide kan være å bruke skjermen du har fra før, og bruke pengene på et mer "sikkert" kabinett. Med det mener jeg et kabinett som mange har kjøpt og er fornøyd med og som har god luftgjennomstrømning. Et forholdsvis rimelig er Cooler Master Centurion 534. Og så bør du ha høyttalere som gir en god opplevelse i spill, film og musikk. Det er ikke Trust til 100-lapp. Let litt blant Creative og Logitech, evnt Altec Lansing.

     

    Nå når du har begynt å komme i mål med komponenter bør du vha prisguiden se etter butikker som har varene. Helst en som har de fleste kjernekomponentene (hovedkort, skjermkort, minne) og så evnt se etter alternativer på de andre tingene, evnt se i en eller max to andre shoper. Dette pga. av fraktkostnader og i tilfelle garanti/retur.

  12. Det er ikke samsvar mellom PC komponenter og det som er viktigste delen av alt nemlig skjermen. PC en er overkill i forhold til det du velger av skjerm. Anbefaler deg virkelig å se noen som har en 22 tommers widescreen hvilken opplevelse det er med en god pc. De kronene ekstra vil gi enormt mye bedre utbytte av hele pc kjøpet. Se etter Samsung 20 eller 22 tommer (eks 226BW), evnt. IIyama.

     

    Ellers synes jeg det siste Intel oppsettet ser bra ut. Kjenner ikke til hvordan kabinettet fungerer. Litt uvant med en gedigen vifte i sidedøren og det er det. Bør kanskje ha vifte i front og evnt. bak og for å få god luftgjennomstrømming.

  13. Det som jeg føler er den store forskjellen mellom kortene når en ser bort fra OC, er hvilken game bundle som er med.

     

    Etter det jeg ser har en følgende:

     

    Asus og XFX: Company of Heroes

    Gainward: Lara Croft Tomb Raider Anniversary

    MSI: Ingen

     

    Noen som vet om spill som følger med øvrige 8800gt kort?

  14. Hvorfor ikke nevne en bedre, billigere og mer miljøvennlig løsning. Tusenvis av bærbare pcer som ikke takler Vista, men som fungerer perfekt som bildefremviser (og utallige andre muligheter) kjøres på fyllingen. Det er rimelig enkelt å ta løs selve skjermen, og feste den til baksiden. Monter så valgfri ramme rundt skjermen, og voila den perfekte bildefremviser så og si gratis. Google på - make digital picture frame - og få inspirasjon.

  15. Skal gi deg en god løsning på firewire. Bruk en hub. Det finnes kombihub med usb og firewire, eks. denne fra Komplett. Du vil alltid få behov for ekstra USB-porter lett tilgjengelig og da helst med egen strømforsyning. Supert for å tilkoble minnekortlesere, fotoapp, mp3, mobil, spillkontroller etc.

     

    Selv har jeg lydkort fra Creative med egen breakout box som har firewire port (Audigy 2 Platinum eX), og er enig i at det er funksjonelt med tilgang i front.

     

    Edit: Ser at du også skal kjøpe kortleser. Dersom du skal ha kabinettet lett tilgjengelig kan du jo kjøpe et io-panel med alt inkludert. Sjekk at du får plass til dette i front av kabinettet. Microplex har et som bl.a. har kortleser, usb og firewire innganger.

     

    Sunbeam IO-panel med firewire

     

    Test av Sunbeam io panel her

×
×
  • Opprett ny...