Jump to content

Jonanta

Medlemmer
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

964 profile views
 1. Ja, hvor ble det av sesong tre av Occupied, eller Okkupert, som den første het på norsk. Er det noen som vet hvor denne kan sees, ev kjøpes på dvd?
 2. Takk for tips. det må være product key. Mange tall, store bokstaver og bindestreker?
 3. Ja, se der ja. men win 10 pro til 45 kr. Kan vel neppe være lovlig. Eller er win 10 på vei ut allerede?
 4. Takk for tips! Kan nøkkelen stå på kabinettet? eller er det en fysisk usb sak?
 5. Takk for tips, men jeg tror jeg holder meg på win7 inntil videre på denne maskinen. På Acer'n derimot kunne jeg prøvd det, om jeg får i gang skjermbildet igjen.
 6. Jeg har ikke noen oppstart cd, og det er ikke noe støtte for win 7 lenger. Så det blir vanskelig. Måtte vel ha kjøpt win 10, men det kan vel neppe lønne seg på en gammel maskin? Uansett så kommer det ikke opp noen skjerm på Acer'n så... Denne, Lg maskinen fungerer fint igjen nå, etter at jeg tok ut den clonede ssd'n, og satte tilbake igjen den orginale hdd'n
 7. Ja, det er hdd fra maskin 3, en HP Compaq Cq 2000. Jeg ville se om den fungerte i LD,n. fordi jeg ikke får noe bilde på Acer'n nå. Jeg husker ikke om jeg har prøvet den i Lg'n før. men jeg kunne sette den rett i Acer'n da denne krasja. Og det virka helt fint, en stund. Men LG'n virker nå, med "orginal" hdd. Ved nærmere ettertanke krasja Acer'n noen månder etter at jeg hadde clona hdd'n over på en ny Kingston SSD jeg kjøpte for et drøyt år siden. Så sletta jeg SSD,n og klona hdd fra LG'n over på ssd'n som jeg har brukt et par månder i LG'n. Så kræsja også denne. Så nå mistenker jeg at det er noe galt med Kinston SSD'n jeg kjøpte, for å få en stabil hardisk til OS og viktige programmer, og Microsoft er kanskje uskyldige for en gangs skyld... Eller om det er noe galt med cloneprogrammet som jeg har brukt Macrium Reflect.
 8. Det hjalp ikke med hdd fra LG maskinen, skjermen er fortsatt svart, så det må ha skjedd noe mer med Acer'n. Har prøvd annen skjerm og kort. Jeg satte hdd fra Acer i Lg'n, og det kommer opp en blå skjerm, så kommer det noen instrukser om system restore (se bilde). Det har jeg kjørt et par ganger, med forskjellig dato setting, men det kommer tilslutt opp melding om error (bilde) Så har jeg prøvd startup repair tool (bilde) men det hjelper ikke. Jeg har en system recovery cd, men den får jeg jo ikke kjørt, så lenge jeg ikke får i gang maskinen. Bruker sata1 til priotity disk, ja. Hvor i bios finner jeg AHCI / IDE innstillinger?
 9. Takk for svar! Ok, jeg tenkte det ikke var håp for disse maskinene, og ville bare kaste ut litt meninger om dagens digital politikk, og lurer på hva folk tenker.... Men det kunne vært fint å fått hjelp til å fikse. Den ene maskinen, (en pc bygget av forskjellige komponenter. LG kabinett med ASUS P5Q SE2 hovedkort) har jeg faktisk fått i gang igjen nå, etter at jeg bytta ut den clona SSD disken tilbake til orginal disken. (nå vil den ikke lese SSD disken, selv om den er registrert i bios) HDD i den gamle Acer M3802 fra 2009, ga jeg opp og sletta allt for å bruke den som sekulær lagringenhet. Men jeg fikk en litt nyere HDD med win7 fra en litt nyere og mindre maskin, Compaq Cq 2000, som jeg satte i Acer'n, og det har fungert helt fint, en stund. Jeg har ikke prøvd å oppgradere til win10 (burde jeg det, på den maskinen jeg har fått i gang igjen?) uansett får jeg som sgt ikke i gang maskinen. Spesifikasjoner er: Acer Aspire M3802 den har Intel duo E6500 kjerne 2.93 GHz. Vifta starter og den lyser opp når jeg starter den, men skjermen får ikke inn noe signal. jeg skal prøve å sette inn den HDD fra Lg maskinen som nå virker og se hva som skjer.
 10. Hei folkens! Jeg har tre Win 7 maskiner som etter tur de siste månedene, har nekta å starte. Men dette er vel helt i tråd med Microsoft sin plan? Kjøp win 10 og få masse probelemer fordi det passer dårlig på en win 7 maskin maskin. Så helst kjøp ny maskin, kast den gamle, drit i miljø, det er akkurat som en gammel bil som må byttes, sier damen i "instruksjons videoen" fra Microsoft... (min bil er 24 år gammel og går veldig bra)
 11. Hei, jeg har tenkt å anskaffe et garasje telt på ca. 29-33 m2, bredden bør være fra ca 3.7 til 4.4 meter. Skulle gjerne hatt et i grønn farge, grått er så trist. Trenger ikke ha åpning i begge ender. Duken må være av skikkelig "OB Wiik" type (PVC?) Men jeg kan kanskje kjøpe ett telt med billigduk som kan være grå hvis den er lys. Så kan jeg bruke en grønn PVC duk over. Jeg hadde uansett tenkt å bruke en lys billigduk innerst, for å hindre kondens drypp på innsiden. Er det noen som har erfaring med slike "telt" og kan anbefale noe? Er det lurt å bygge en ramme av f.eks 2X4" i bunn, for å bygge teltet på? Jeg har også tenkt på om jeg bør lage en renne i bunn på hver lang side for lede vekk regnvann, selv om teltet skal stå på en godt drenert steinfylling så er det greit å få minnst mulig fukt i bakken under. Det er vel endel leire ca.1.9 m ned. Det kan gjerne koste litt, men helst ikke mye over ca 16.000 kr.
 12. Hei, er det noen her som her gode på trykkluft teknikk? Naboen har en hjulgående graver, Atlas 1302E fra 1983. Den pumper opp til ca 3 bar, så er det slutt. Fyller vi på med trykkluft, og får det opp på over 4, så klarer den resten selv. Kompressoren er overhalt. Tenkte kanskje at det kunne være et typisk/kjent problem som noen kanskje kjenner til.
 13. På toppen støper jeg en ca 10 cm tykk armert platting, rund hele 50-100 cm bred. Denne vil også fungere som en liggende bjelke og stive av hele muren, ikke bare toppen.
 14. Jojo, det blir som å parkere tett inntil og i overkant en grunnmur vegg som er fyllt inntil. Men kanskje lurt å plassere den vertikale armeringa litt utenfor midten, i allefall nederst. Og den horisontale armeringa, i det første skiftet på yttersiden. Med tanke på en porøs lecavegg med et tynt lag puss og den tynne fugearmeringa i hvert tredje skift, som merkelignok tåler mye, blir jo dette mye mer solid uansett.
×
×
 • Create New...