Gå til innhold

3FKY9EYR

Medlemmer
  • Innlegg

    409
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 3FKY9EYR

  1. Det er fortsatt uklart hvor godt Starlink vil skalere, og det blir dyrt å drifte. Levetiden er begrenset da de ofte må justere banen før de styrter tilbake til jorden. I tillegg befinner mestepartene av satellittene/kapasiteten seg over havet der det er liten etterspørsel, men her kan de brukes til interkontinental svitsjing av trafikk. Det kreves også en ganske mange jordstasjoner for å mate in mot Tier-1 og de disse jordstasjonene har ikke ubegrenset frekvensområde for up/downlink å bruke av. Det er og uklart hvor godt Starlink har fått til inter-satellitt kommunikasjon, altså at trafikken har multi-satellitt hopp mellom kilde og destinasjon. Prosjektet har nok størst potensiale der det ikke er bredbåndsdekning eller der flere husstander går sammen om ett abonnement (i den grad det blir lovlig).
  2. Nettbrett er vel det produktet de fleste private klarer seg uten nå som mobilene er blitt store. På jobben går ledelsen rundt med nettbrett og stryker finger over skjermen og sier bla bla - sikkert kjekt for de som ikke produserer noe. Overgang til Apple for mobiler har nok en del med boikott av Huawei og at de som skal 'date' må bruke iMessage for å få napp.
    • Hjerte 1
  3. Kanskje det var en tabbe å gi Intel CEO Pat Gelsinger 1,8 milliarder kroner i lønn i 2021? Han har fortsatt til gode å vise at strategien hans virker. Når de beste CPU designerne (Apple m.fl.) som lisenserer ARM ISA klarer å matche Intel i ytelse med brøkdelen av strømforbruket da blir det ikke mye igjen av Intel butikken. Men da har AMD også et stort problem som skrotet ARM ISA prosjektet sitt som de holdt på med for et par år siden.
    • Liker 1
  4. Ja det er der skoen trykker - vi forstår ikke hva bevissthet er. At det finnes forskere innen AI som ukritisk roser egne prestasjoner er en annen sak. Etter å hørt på Abels Tårn om emnet forstod kom det frem at dette fortsatt er et uløst mysterium. En sliter med å lage forbindelse mellom det som skjer på detaljnivå i hjernen (logikk og statistikk) og det som skjer på overordnet nivå (bevissthet).
  5. Kanskje de skulle begynne med å slutte sponsing av dyre / luksus-elbiler hvis de ønsker inntekter som de kan overføre til veiprosjekter? Ingen grunn til å sponse biler som koster over 500 000 - de får deg til og fra jobben hvis du er avhengig av bil. Behov ut over det får du dekke selv. Snart kommer Bentley, Rolls Royce m.fl. med elbiler - da blir dagens moms- og avgiftsfritak latterlig. Sover "alle" i regjeringskvartalet?

  6. Enig. Hacking handler mye mer om hull i programvare og og andre svakheter i programvare og ikke spesialtilfellet 'hvordan utveksle data mellom A og B som er "man in the middle attack" sikker'. Vi har fortsatt til gode å se om kavantemaskiner får praktiske anvendelser, mange kvantemaskineksperter tviler nemlig på bred anvendelse av teknologien og at de bare egner seg for en mindre klasse av problemer. Men de som ber om FoU midler innen feltet er selvsagt optimister.
  7. Englandskabel på 1400 MW med den strømflyten som nå tegner seg utgjør opp til 12 TWh i året. Det er faktisk 10% av det som lagres av energi i våre vannmagasiner ila et gj.sn. år. Det som er verre er at overskuddet på fornybar nå går mot null. Når det er balanse mellom produksjon og forbruk skal det små avvik til i nedbør for å sende prisen ned eller opp. Typisk ned om sommeren når vi bruker lite strøm og opp om vinteren når det er kaldt og vi bruker mye strøm. Verdien av mye rimelig fornybar om sommeren fra kontinentet om sommeren har vi derfor lite glede av. Da må vi investere i pumpekraftverk for å lagre til vinteren - og disse planene ligger for tiden nede.

    Dette var fornybar energi som var tiltenkte det grønne skiftet i Norge. I tillegg har Statnett sovet i timen og fjernet flaskehalsene i nettet i Norge mtp. forsyningssikkerhet.

    I følge Øystein Nordeng står det et punkt under konsesjonsvilkårene for kraftkabelen til Storbritannia som tillater norske myndigheter å endre eller å trekke tilbake avtalen:

    «Olje- og energidepartementet forbeholder seg retten til å endre vilkårene i konsesjonen i konsesjonsperioden dersom allmenne hensyn gjør dette nødvendig. Dersom Statnett overtrer vilkår eller pålegg gitt i denne konsesjonen, kan departementet trekke tilbake konsesjonen før utløpet av konsesjonsperioden».

    Så Vedum har noe i verktøykassen sin som han kan ta i bruk.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...