Gå til innhold

chokke

Medlemmer
  • Innlegg

    13 895
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chokke

  1. Vil jeg merke om det kommer luft? Altså kjenne en "stråle" med luft fra et sted rundt åpningen?
    For ovnen blir varm om jeg vrir på termostaten (den går fra * til 5). Men, det som er veldig rart, er at et punkt mellom 3 og 4, kommer samme type lyd som når jeg vrir på nøkkelen, men da på motsatt side av ovnen. Så om jeg vrir enda lengre mot 5 blir lyden borte.

     

    Det jeg ikke helt skjønner er om det bare sirkulerer vann i radiatoren når jeg vrir nøkkelen, eller om det kommer luft ut. For den blir varm rundt nøkkelen når den suse-lyden slår til.

  2. Mkay, så om det tar 30 min, så tar det 30 min? Eller er det tegn på noe galt om det tar ikke tar slutt?

    Det kommer en lyd når jeg skrur den mot klokka, men kjenner ikke noe luft som slippes ut. Er det noe vann som sirkulerer der? For skruen blir varm, selv om termostaten står på * .

    For det kommer jo vann om jeg skrur den enda lenger mot klokka. Hvor er all denne luften lagret?

  3. Dette var litt nytt konsept for meg. Fikk beskjed at det var på tide å lufte radiatorene i leiligheten.
    Flyttet nylig inn, så aner ikke hva som er standard her iforhold til det.

    Ihvertfall, den ene radiatoren ga vann med en gang jeg skrudde på den luftenøkkelen (eller hva det heter). Riktignok ganske skittent vann, men vann for det.

     

    Men på rommet mitt har jeg en radiator som suser litt, men den blir likevel varm. Jeg er usikker på luftinga av den. Når jeg skrur litt (en halv runde ca) skjer det ingenting, men når jeg skrur en hel, begynner det å suse. Skrur jeg litt mer, suser det enda mer. Men når jeg skrur enda mer, kommer det vann i forholdsvis kraftig trykk.

    Er det sånn det skal være? For når den suser, kan den stå ganske lenge (her jeg er usikker) uten at lyden endrer seg.

     

    Så for meg at å lufte radiatoren var snakk om et par sekunder / minutt, ikke kunne la den stå i 10 minutter og fortsatt ikke gi indikasjon på noe endring.

    Skal jeg la den stå og suse så lenge det tar, om det tar en time, så får det stå en time?

    Kan nevne at bygget jeg bor i er 7 (eller var det 5) etasjer, og jeg bor i 2.

  4. Hei.

    Var på ferie, og når jeg kom hjem så var det i orden igjen, og Get hadde noen meldinger om området jeg bor at det kunne være problemer med internett, så jeg antok rett og slett at det var Get som var problemet.

    Før jeg dro, så testet jeg ledningen på laptoppen, og da fungerte alt normalt, og bruker ikke noen brannmur på den maskina.

    Tok også å installerte driveren til nettverkskortet på nytt uten at noen av disse tingene førte til noe bedring.

    Men igår, rundt klokka 2200 skjedde det igjen, og har vært slik beskrevet i førsteposten siden. Jeg bedrev ingenting spesielt når det skjedde, ikke noe annerledes enn jeg hadde drevet med mange timer uten at det skjedde noe.

    Det som var litt rart, var at det virket som det skjedde i det en annen maskin i nettverket ble slått av (men det kan ha vært titalls minutter før eller etter for hva jeg vet).

     

    Get-boxen/-ruteren sier også at koblingen skal være 1gbps (ikke at internetten er det), med full duplex.

     

    Ingen driftmeldinger fra Get som skal tyde på noe problemer

  5. Hei.

    Når jeg slo på PC-en idag, så oppdaget jeg at jeg ikke hadde nett, med sånn utropstegn nede i startlinjen.

    Det er i og for seg ikke uvanlig, og ordner seg vanligvis etter en restart. Men ikke idag. Jeg har Get internett, så er koblet med en kabel inn i ruteren. Det virker ikke som PC-en min er istand til å finne selve ruteren lenger, så det kommer bare som unidentified network på network connections.
    Mens på ruteren (sjekket via en annen PC), så er jeg koblet til ruteren og alt skal fungere og hastighet er 1Gbps.

     

    Har sjekket kabelen på laptoppen, og der fungerer den. Så problemet sitter nok i min maskin, men er det noe brukerfeil, eller noe jeg kan gjøre?
    Har installert driver på nytt, har fulgt tips som å disable/enable porten osv osv, til null hell.

    I oversikten over pakker sendt og mottatt, så har den ikke mottatt noen ting. Null, niks, nada, men sendt ut et par titalls tusen.

     

    Er det noe jeg kan eventuelt gjøre, eller blir jeg nødt til å muligens kjøpe et billig nettverkskort?

  6. Tek er mer avhengig av lesere enn lesere er av Tek.

    Så derfor er det Tek som skal prøve å få maks ut av minst mulig, ikke andre veien. Om Tek går ned, så ender det bare opp med at jeg ikke lenger leser Tek.

    Det er en balansegang som er vanskelig å finne. Som leser, ønsker jeg minst mulig reklame, best mulig innhold på enklest mulig måte. Tek derimot ønsker mest mulig penger, minst mulig utgifter.

     

    For å si det på en annen måte, det er ikke min jobb å holde Tek i live, men Tek sin jobb å levere et innhold som gir meg rettferdiggjøring til å eventuelt bruke tid og penger på at Tek leverer tjenesten.

  7. Er da ikke noe nytt konsept dette?
    Diverse clickbait-sider har hatt tilsvarende i lang tid.

    Å merke det som "betalt innhold" fant jeg misvisende, og eneste grunn til at jeg trykket meg inn var fordi jeg trodde jeg måtte betale på et vis. "Sponset innhold" er kanskje bedre.

     

    Selve innholdet ga meg ingenting, så akkurat der føler jeg tek.no følger standardene sine og ikke lar gratis penger påvirke kvaliteten.

    Om jeg vil lese hp sin selvrunk, så kan jeg lese på hp.com eller tilsvarende.

  8. Liker å innbille meg at jeg har bedre lyd med lydkortet, har hatt det en liten stund og er fornøyd med det. Har ikke lyst til å kjøpe et nytt lydkort eller en sånn headsett-forsterker eller hva det heter.

    Mener du at det hovedkortet jeg har ikke er noe godt hovedkort til mitt behov, eller at det generelt er lite gode hovedkort til mitt behov?

    Så det er ikke mulig å bruke den svarte porten til lydkortet uansett? Er det fordi det ikke er bakoverkompatibelt, eller fordi Asus har en "genial" løsning på et problem som var relevant på den tiden?

  9. Jo, med en hard drakt med trykk tilsvarende det man har i overflaten vil det ikke være noe problem. Men, denne må åpenbart være vanntett og ha mansjetter for å holde det tett. Tipper markedet for noe slikt er heller dårlig, tvilsomt at noen vil ta med en f.eks hardplast overdel til stranden. 

    Men, joda, det er mulig, men neppe billig og antagelig både ubehagelig å upraktisk å ta med...

     

    Samme kan en jo si om generelt dykke-utstyr :wee: .

     

    Så om en har dette, hva ville bli neste utfordring?

    Ved tvungen innpust - at luften blir for tung slik at du ikke klarer å holde det ute, eller at du ikke klarer å løfte luften i røret ved utpust?

  10. Fordi man allerede ved små dybder vil ha for mye press rundt lungene til å klare å ta inn luft. Muskelen er ikke sterk nok til å "overvinne" trykket som vannet lenger på brystet. Samme greia som at man ikke vil klare å suge opp væske gjennom et for langt sugerør. 

     

    Vil det være mulig å motvirke effekten ved å bruke en drakt eller noe slik? Slik hensikten til fly er, bare rundt brystet.

  11. Hei.

    Har et Asus P8P67 og etter innkjøp av grafikkort, så har det vist seg at jeg har brukt feil PCI-e slot en liten periode for mitt forrige kort, og (ifølge bildet) så er det den mørkeblå som skal brukes først, og ikke den svarte.

    Men det ga problemer med lydkortet mitt, som er pci-e 1x - altså en av de korte blå på bildet, som det finnes kun to av. Den ene er dekket av grafikkort-kjøleren, og den andre er et par milimeter over. Og det er der problemet kommer inn, siden de er så nære hverandre, vil jeg med headsett høre en konstant piping avhengig av last på grafikkortet.

    Jeg har prøvd å sette lydkortet i den andre PCI-E 16x, (den svarte), men da ville verken lydkortet eller grafikkortet fungere med driver (kun standard Windows-driver).

     

    Så er det i det hele tatt mulig å komme rundt problemet som jeg ikke har funnet ut, eller må jeg leve med sus til jeg eventuelt bytter hovedkort (og alt det det medfører)?

  12. Kodenavn «Steklov»

    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/regjeringen-stoltenberg/kodenavn-steklov/a/5916647/

     

    KGB-avhopperen Mikhail Butkov hevder at statsminister Jens Stoltenberg var den hemmelige kontakten KGB hadde i forsvarskommisjonen i 1990.

     

     

    Stoltenberg hadde da kodenavnet «Steklov» internt i KGB.

    Disse oppsiktsvekkende påstandene fremsettes i NRK Brennpunkts dokumentarprogram «KGBs siste offensiv» - som sendes i kveld.

     

     

     

     

    Du har ikke tilfeldigvis link til den dokumentaren?

    Siden artikellen er fra 2000 og NRK har ikke mye av Brennpunkt fra 2000 tilgjengelig på sine sider.

  13.  

    Du kommer med en slik påstand samtidig som du altså påstår at «Ingen religioner forfekter overgrep.» …?!

     

    Da kan jeg svare at du enten lyver om dine studier, eller at de teologistudiene dine og «fagoppgave om islam» er null verdt hva gjelder realiteter. Man skal ikke lete lenge før man ser sort på hvitt at både Bibelen (der implisitt Tanakh) og Koranen forfekter overgrep. Det er rett og slett arrogant og frekt av deg å påstå noe annet. At dagens kristne velger en eller annen light-versjon av den opprinnelige kristendommen, fjerner ikke overgrepene guden deres forfekter og utfører. Man skal ikke mange år tilbake da homofile hadde det verre enn nå, og det nettopp p.g.a. kirkens og mange kristnes syn på homofili.

    Fint, enda en selvutnevnt ekspert :-/

     

    Jeg skrev ikke at ingen religioner noen gang har forfektet overgrep, ingen av dagens religioner forfekter overgrep i dag. Dette vet du utmerket godt. Og ingen sitater du graver frem endrer dette, fordi det er religionenes overhoder og religiøse ledere som bestemmer hva religionene forfekter, ikke din personlige tolkning av tekstutdrag tatt ut av kontekst. Lik det eller ei, slik er det bare.

     

    Betyr det at disse personene kan bestemme hva som kreves for å kunne kalle seg muslim eller ikke og?

  14. Godmorgen mann økseskaft. Når har jeg skrevet at vi skal begrense oss til noe..? Poenget var jo det stikk motsatte, du kan vel Norsk? :huh:

     

    Å la være å begrense seg, betyr også å inkludere at en kan huske feil, at en Youtube-film kan være redigert, at folk rett og slett lyver eller har en agenda bak kulissene.

     

    Basert på hva jeg har skrevet i tråden, vil jeg si at om jeg deler en opplevelse hvor jeg faktisk fløy med vinger og blabla ikke vil bli tatt like seriøst som en "troende" som deler samme opplevelse. Om personlig overbevisning er et krav for at en historie skal være troverdig sier det nok om troverdigheten til historien.

  15.  

    Men med en gang du avviser at vitenskapen kan måle det, så blir det irrelevant. Google "Sconic Thought" for en jævlig grei TL;DR av Kant.

     

    Så hva har du å si om den vidoen som ble lagt ut her tidligere (fra ca. 3:40 ut i videoen).

     

    Ser du ikke at han tar tak i noe med høyrehånda og gjør samme bevegelse som "steinen"? Og at den dukker opp rett bak kneet hans, på benet som står litt foran det andre?

    Det er en forklaring, som er lett å gjenskape i alle tenkelige forhold.

     

  16. Vi må skille mellom hendelser og opplevelser.

    Om du snakker med noen som er rusa på LSD eller andre stoffer, så vil de se og oppleve uvirkelige ting. Det fører ikke til at opplevelsen ikke fant sted, men at hendelsen kan stilles spørsmål ved.

    Det finnes en hel haug av stoffer vi vet påvirker oppfattelsen av omverdenen. Ting som CO (karbonmonoksid) til tyngre medisiner, til giftige stoffer.

     

    Har du noen gang snakket med en meget beruset person som hevder han ikke er full? Hvem snakker sant, han som er beruset, eller han som observerer at han er beruset?

     

    Samme gjelder hjemsøking og annet. Du kan ikke legge frem en personlig opplevelse og be andre forklare hvorfor det skjedde. Kanskje du glemte ting, kanskje det var andre tilstede, eller noe annet.

    Det som ville vært interessant, ville vært å dokumentere en hendelse ved en tid, så flere år senere, be personen beskrive den samme hendelsen og sammenligne. Opplevelsen vil nok forandre seg, men hendelsen vil alltid være lik.

     

    Hell, nå har jeg ikke kilde foran meg (prøver å finne), om at folk kan ble overbevist om å ha begått ting de ikke har gjort, fordi de blir overbevist av andre.

  17. Mkay.

    Disse artefaktene kom uten at jeg blanda meg særlig inn i PC-en, annet enn at jeg stilte minnehastigheten tilbake til normalt uten at temperaturene var særlig høye der og da (vifta stiller seg opp med temp og den bråker mye på høy hastighet - noe den ikke gjorde -> greie temperaturer).

    Så jeg kunne etter disse artefaktene og kræsjen ikke komme inn i Windows og det ble blåskjerm 0x00000116 om jeg husker rett, hver gang Windows skulle lastes. Men kunne som sagt komme meg inn i safe mode og fikk avvinstallert driver uten at det førte til noe endring ved normal oppstart.

     

    Så da tenkte jeg å se om det var noe fysisk rart i PC-en, noe det ikke var, annet enn støv, så jeg tenkte jeg skulle støvsuge dritten. Og det var kanskje ikke det smarteste jeg har gjort, for nå slutter kortet å svare helt under oppstart av Windows og skjermen blir svart og får beskjed om at det ikke er signal :wee: .

     

    Så spørsmålet blir da om jeg rett og slett skal anse kortet som ødelagt og verdig resirkulering, eller om min situasjon har mulighet til å få noe kompansering for mitt tap :wee: .

     

    Jeg vil nå anta at jeg har opptrett uforsiktig og derfor egentlig ikke rett på reklamasjon med tanke på radikal endring i oppførsel etter støvfjerning, og "den funka ikke før, jeg lover!" ikke nødvendigvis er et solid argument.

     

    Hva er eventuelt prisen dersom jeg ikke har rett på reklamasjon ved innsending osv? Og hva er "et tilsvarende" produkt for GTX 580?

  18. Brukte støvsuger på selve vifta for å snu luftstrømmen, og kombinert med sånn trykkluft på boks for overflaten.

    Vil anta at dersom kortet fungerer etter støvsuging , så skulle det gå greit .
    Det jeg lurer på er mest hva jeg eventuelt kan få ut av det, siden kortet ikke er å oppdrive lenger, og jeg har en stående bestilling på 970 så fort de får det inn. Spørsmålet blir styr og mas iforhold til gevinst.

    Hvor mye er eventuelt prisen dersom det ikke kan reklameres på etter innsending?

  19. Hei.

    For nærmere 4 år siden ble PC-en min kjøpt inn og deriblandt et Zotac Gefore 580 GTX som nå har sluttet å fungere.

    Opplevde særdeles høye temperaturer for 6 måneder siden (100+ :wee: ), men ble løst med støvsugeren og temperaturene gikk ned til bedre verdier.

    For litt siden så opplevde jeg å få artifakter, og "løste" det ved ås tille ned minne-frekvensen på kortet, og opplevde ikke noe problemer siden (annet enn litt redusert ytelse).

    På onsdag (28.1-15) så opplevde jeg meget redusert ytelse når jeg spilte og prøvde å løse det, fant da ut at minneverdien hadde blitt stilt ned og jeg stilte den opp igjen (hadde på det tidspunktet glemt at jeg stilte ned) og resultatet var da mye artifakter i et par sekunder og full kræsj av PC-en.
    Prøvde så å starte opp, men fikk blåskjerm når den skulle laste drivern og maskina kommer seg bare ikke inn i windows annet enn i safe-mode (av en eller annen grunn).

    Så, smått irritert, og litt fornøyd - siden det gir incentiv til å oppgradere ble det senere på kvelden bestilt et MSI GTX 970 fra Dustinhome. Kom på igår kveld at det kanskje er noen forbrukerrettigheter for meg?

    Det jeg lurer på er, siden kortet feirer 4 år i Mars (altså 3+ år nå), om jeg har noen rettigheter iforhold til det gamle kortet? Eller om det blir mer styr enn det er verdt for meg å være vrang kunde.

    Kortet er kjøpt på Dustinhome, garanti vil jeg tro er utgått.

  20. What the fuck? :p

     

    Er mye bruk av slippery slope, og det jeg prøvde å illustrere :wee: .

    Poenget er at selv om vi snakker om ytringsfrihet, så er det impliserte begrensninger. Og det er heller den grensa som burde diskuteres. Det blir plukket frem eksempler med muslimer og Støre, når ingen har faktisk kommet med et forslag engang at en skal få / ikke få tegne Muhammed.

    Det blir veldig vanskelig å diskutere/dele meniger når du blir møtt med en stråmann og en meget arrogant debatant som egentlig ikke sier noe.

     

    Å si til vakta på flyplassen om at du håper de finner bomba er "bare en spøk", eller trussel?

    En frase kan være en trussel, eller en genuin omtanke. Noen brukte kino og brann tidligere. Å si til en kompis som eier en kino om at du håper at kinoen ikke brenner ned, er omtanke. Å si til eieren av en konkurerende kino og si håper den ikke brenner ned på premieredagen, med et lite blink i øyet kan være en trussel.

     

    Ytringer må som med alle andre aspekter av et samfunn deles opp i intensjon og oppfattelse. Om jeg ikke mener å true noen, men de oppfatter at jeg truer de, så kan jo begge ha rett. Men er det en trussel da, eller en ytring dekket av ytringsfriheten?

×
×
  • Opprett ny...