Gå til innhold

Steinar Mathiesen

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Steinar Mathiesen

  1. sedsberg skrev (5 minutter siden):

    Ved å kjøre med elbilskilt så viser man omverdenen at man bryr seg om miljøet og er med på å redde planeten.

    Pluss at det gjør jobben til late parkeringsvakter litt enklere.

    Akkuratt det siste stemmer vel ikke, de late parkeringsvaktene scanner inn skiltet uansett.

    Da er det funksjonaliteten i appen som avgjør om kjøretøyregisteret sjekkes.

    • Liker 1
  2. Jeg tror det er mulig å bevege seg mellom stjerner med en form for generasjonsskip, skip så store at de i praksis er selvforsynte systemer. Det blir som å bo på en øy uten særlig kontakt med omverdenen, slike skip vil inne være interessert i å kolonisere planeter, men vil oppholde seg i de ytre deler av solsystemet før de eventuelt reiser videre. Dog vil de være interessert i hva som skjer om det er en sivilisasjon på en eller flere planeter i systemet. Både av ren nysgjerrighet og som en mulig trussel.

    Jeg skrev en litt lenger sak om dette på medium for en stund siden, tror du har et par artikler før du må betale: https://medium.com/predict/how-interstellar-travel-can-happen-e500959eae2f

    • Liker 1
  3. Så Justisministeren sier at han har full kontroll, nå ble jeg virkelig bekymret.

    En fly forbudssone vil neppe stoppe personer med onde hensikter, jamming av GPS og styresignaler kan ha en større effekt, men antar at en statlig aktør (eller en middels terror organisasjon) ikke har problemer med å programmere en drone slik at den fortsetter mot målet selv om signalene jammes. En olje plattform er trolig den sterkeste radiokilden i vid omkrets...

    Skal du stoppe en drone må det være mulighet til å skyte den ned, og dette må være avklart på forhånd, det er for sent å be om tillatelse med en drone to minutter unna.

     

    Og for å sette en rakett i baken på justisministeren, snart fines det droner som kan ta asylsøkere inn i landet.

  4. Kø på innfartsveiene mot Oslo koster samfunnet mange milliarder i året, selv om miljøkostnader holdes utenfor.

    https://www.nrk.no/valg2013/ko-koster-76-mill.-per-dag-i-2030-1.11201678

    FRP og bompengemotstanderne bryr seg åpenbart ikke om at dette problemet bare vil bli mye større om bompenger fjernes. De er veldig opptatt av hvor mye det vil koste å kjøre barna til fritidsaktiviteter, men det er visst ikke så viktig om barnet går glipp av aktiviteten fordi foreldrene ikke rekker hjem på grunn av kø.

     

    Ta det rolig FRP har ikke planer om å rive bommene, de er alt for glad for pengene som kommer inn til det. Penger som lar dem gi store summer til de rike onklene som sannsynligvis vil ha høyere bompriser slik at en slipper alle småkårsfolka på veien.

    Men artig å se FRP i kamp med FRP.

  5. Men hvorfor bruke F-34 i det hele tatt? Hvorfor ikke bare bruke vanlig autodiesel? Er det fordi parafin med smøremiddel er enklere å lage eller anskaffes enn vanlig diesel? Eller fordi det er enklere å ha ett drivstoff som funker med alle maskiner? De må jo uansett ha tilgang til i råolje og et raffineri for å få drivstoffet.

     

    Som det står i artikkelen det er lagringsvennlig, og det er mye av dette på lager i Norge, dessuten så er det samme drivstoff som sivile fly bruker, så når forsvaret må rullere lagerbeholdningen. Og selvsagt det er drivstoffet forsvaret bruker på alt fra stridsvogner og nedover. Så dette er drivstoff forsvaret har i landet, og våre viktigste allierte bruker også samme drivstoff.

    Å basere seg på sivile bensinstasjoner i krig og krise vil neppe lønne seg siden sivile biler nok vil tømme disse ganske så fort, om krigen truer.

    NOx utslippene er neppe kritiske siden HV ikke øver så ofte og sjelden i bykjerner.

    • Liker 1
  6. Russland vil trolig først å fremst sikre basene på Kola. Da trenger de å flytte grensa litt lenger vestover. Om de sender en rask kolonne bestående av en tropp med stridsvogner og et par tropper med mekanisert infanteri støtter av luftvern til Tana bru, har de i praksis tatt østfinnmark. Tana elva er da vår nye grense mot Russland.

    Selvsagt må de nøytralisere Garnisonen I SørVaranger, Denne ligger praktisk til rett ved en flyplass, et transport fly som sender ut nødsignal og "nødlander" skulle kunne ha med styrker som okkuperer flyplassen mens et par fly til lander og setter av tilstrekkelige styrker til å Nedkjempe GSV slik at de ikke kan forstyrre styrken som rykker frem mot Tana bru. Eller Russland har missiler som kan legge leiren i ruiner, om dette skjer mens de fleste er i garnison er neppe GSV i stand til å gjøre noe særlig på et par dager.

    Uansett så har de i praksis Østfinnmark lenge før noen fra Porsangmoen har mulighet til å rekke frem, selv om de står klar og rykker ut i det samme de første Russiske styrkene krysser grensa. Så uten en forutseende utenriksledelse (vi har prøvd det før) vill ikke denne bataljonen kunne gjøre så mye fra eller til.

    Å legge den i Tana ville kunne hjelpe.

    Men har Porsangmoen leir forfalt så mye at det trengs så mye penger for å sette den i stand?

  7.  

    Ett av de israelske F-35 ble vel endog truffet og beskadiget i betydelig grad under et angrep på Syria rundt nyttår såvidt vites. Såpass ille at skroget ble skrotet hevder noen. Det fløy i formasjon over Syrisk luftrom sammen med to F.-16.

    Siden denne hendelse har IAF droppet å fly over syrisk territorium.

     

    Er det ikke ulovlig for et land (regime) å fly innenfor et annet lands grenser?

    Er det ikke ulovlig  for et land, som ikke er angrepet av dette landet,  å bombe innenfor dette landets grenser?

    ( Nå bombet vi i stykker Libya, og drepte statslederen,  uten at vi eller noe annet land ble bombet av Libya. - Så spørsmålet er  kanskje litt catchy å besvare i Norge, men...)

    Det er spesialregler for Israel, de er som kjent guds utvalgte folk og kan gjøre som de vil, og alt de gjør er rettferdig selvforsvar.

    Ellers er det som kjent makta som rår.

    • Liker 1
  8. Ser at Statsråd Solvik Olsen, ikke vil ha Hyperloop så lenge det ikke løser problemet for "hverdagsreisene til og fra arbeid". Det er lov å ha to tanker i hodet samtidig. Hyperloop er vel først og fremst for de lange strekningene, og en må selvsagt vurdere trafikkgrunnlag og teknisk gjennomførbarhet, før en

    Jeg støtter foreløbig en utredning, om jeg fortsatt er for etter på kommer an på resultatet av utredningen.

    Til og fra jobb er nok tog, buss og bil bedre egnet.

    Oslo - København er det vel få som har som den daglige jobbreisen?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...