Gå til innhold

MEMENK76

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MEMENK76

  1. 2 minutes ago, Jens Kr. Kirkebø said:

    4x4 hadde vel vært mest egnet for norske forhold?

    Etter det jeg forstår, så foretrekkes det 6x2 i Norge. Om man får problemer med veigrep, så løftes akselen opp. Drivakslingen får dermed mer grep grunnet høyere vekt på drivakslingen. Selv om dette medfører overvekt, så er det bare unntaksvis og for korte strekninger inntil man får tilstreklig fart.

  2. 12 hours ago, Emil said:

    Opplever vel at han Malone er litt høy på seg selv gitt alle andre som har bidratt vel så mye som han til at vaksinen har blitt en realitet. Evt. bitter for å ha ikke fått nok av æren.

    Navnet hans står faktisk på patent-papirene, vi snakker her om teknologien, og ikke disse vaksinene.

    Men argumentet ditt er jo en avledning, fordi du siterer meg vedrørende "siterer autorative medisinske kilder". Men ditt innlegg svarer jo ikke noe om kildene han henviser til, men historien om utvikling av den originale teknologien.

    Dr. Malone har nå fått offentlige midler for forskning, hvor han skal lede en studie på om visse medisiner fungerer positivt mot viruset, slik at dette er ikke en "konspirasjonsteoretiker på gutterommet", men en fagperson.
     

    12 hours ago, Emil said:

    Men hvem vet. Kanskje dere har rett? Jeg tipper ikke det da.

    Mener du at den publiserte forskningen og dataene han henviser til er feil? En interessant konspirasjonsteori du har...

    Anbefaler folk å etterkontrollere kildene selv, og ikke tro på media og anonyme kommentator på nett (inkludert meg).

    • Liker 1
  3. 3 hours ago, Mr Dr PHD President said:

    Tragikomisk da at Robert Malone, en av oppfinnerne av mrna vaksineteknologien, er blitt bannet blant annet påTwitter.

    Slo opp på @RWMaloneMD på telegram, og han har postet at han er på Joe Rogen #1757, hvor det står:
     

    Quote

    Dr. Robert Malone is the inventor of the nine original mRNA vaccine patents, which were originally filed in 1989 (including both the idea of mRNA vaccines and the original proof of principle experiments) and RNA transfection. Dr. Malone, has close to 100 peer-reviewed publications which have been cited over 12,000 times.

     

    • Liker 1
  4. 3 hours ago, Mr Dr PHD President said:

    Tragikomisk da at Robert Malone, en av oppfinnerne av mrna vaksineteknologien, er blitt bannet blant annet påTwitter.

    Man kan jo ikke ha folk med utdanning som siterer autorative medisinske kilder som strider mot det mediene sier. Man risikerer jo at folk får med seg forskning med referanser....

    • Liker 2
  5. 1 hour ago, OlavEH said:

    I normale år har vi per dags dato et kraftoverskudd på mellom 10 og 15 TWh. Hva vil du gjøre med dette om man ikke kan eksportere? Fyre for kråka? Det ligger milliardverdier for det norske samfunnet å eksportere når man faktisk har et overskudd.

    Ta å les innlegget du.. Som du ser, så svarer jeg på et innlegg som jeg siterer rett over.

    Der blir det foreslått om å "forbudt å eksportere kraft dersom fyllingsgrad på vannmagasiner faller under mediannivå 1990-2020.", hvor jeg foreslår å endre det til forbud mot nettoeksport.

    Så i ditt tenkte tilfelle, så er jo fyllingsgraden OVER mediannivå, og dermed ingen begrensinger. Du kan da fritt eksportere de 10-15 TWh som du henviser til.

  6. 4 hours ago, hekomo said:

    Har vi lov til å gjøre slikt etter internasjonale avtaler?

    Korte svaret er Nei.

    Men med unntak av en kraftkrise, så har skrevet under en avtale at vi ikke kan begrense flyt av kraft over grensene.

    Men avtaler kan reforhandles dersom man har gode nok kort. Fordelene for nabolandene med en begrensing av nettoeksport når vannmagasiner faller under mediannivå, er at man reduserer sannsynligheten for at Norge går tom for vann, og dermed større negative effekter for nabolandene.

    Et forhandlingskort man har er at man ikke åpner opp for flere kabler før en slik ordning er på plass.Om vi har ærlige politikere med tilstrekkelig bein i nesa er en annen sak.

  7. 44 minutes ago, Stefse said:

    4. Av tekniske og beredskapsmessige årsaker blir det forbudt å eksportere kraft dersom fyllingsgrad på vannmagasiner faller under mediannivå 1990-2020.

    Dette er, etter min mening, det viktigste. Men med en endring: Forbud mot netto-eksport.

    Dette kan gjøres slik at dersom fyllingsgraden er under mediannivået, så blir det forbud mot netto-eksport neste uke. Om noen kabler har nettoeksport, så ilegges de et gebyr på noen tusen kr pr MWh de har i nettoeksportert.

    Ved å ha forbud til netteksport, så kan nabolandene når det har overskudd de ikke får brukt sende det til Norge, og vite at de kan hente tilsvarene menge strøm dagen etterpå uten straff.

    For utlandet, så får det tilgang til akkurat like mye strøm fra Norge med en slik eksport-stopp, fordi det regner jo ikke mere i Norge om magasinene er tomme enn når de har halvfulle.

    • Innsiktsfullt 1
  8. Jeg er litt skeptisk til de produktene som sender dataen utad for å få systemet til å virke. Særlig om disse er tilknyttet din strømleverandør, du risikerer her "lock-in" pga HAN leseren.

    Personlig har jeg hatt slik automasjon et par uker etter jeg fikk smartmåleren. Jeg har en MBUS -> USB tilkoblet til en Raspberry Pi, som kjører en referangse-kode av HAN protokollen.

    Jeg måler gjennomsnitt av effekt siden starten av kokketimen, og justerer ned termostaten på ovnene om det nærmer seg grensen. Dette fungerte overraskende bra. Med 4kW med varmekabler, klarte systemet å holde effekten under 4kW.... Her brukte jeg Telldus TellStick på panelovnene og som temperatursensor. Merket aldri noe til at ovnene skrudde seg av pga overforbruk, den termiske massen i bygget holder temperaturen oppe, samt at dette skjedde som-regel under matlaging.

    Personlig kunne jeg ønsket med en HAN leser som kun hadde et JSON grensesnitt ferdig ut av boksen. Jeg ser at en person har laget sin egen og selger denne. Denne støter JSON og MQTT, ser lovende ut.. [1]

    [1] https://amsleser.no/hjem/7-pow-u-universal.html

    • Liker 3
  9. Quote

    Russland holder igjen gass

    Ååå?
     

    Quote

    Russia’s controversial Nord Stream 2 pipeline faces another delay after Germany suspended a key step in the approval process, sending European gas prices surging as much as 12%. [1]

     

    Quote

    FRANKFURT, Nov 16 (Reuters) - Germany's energy regulator has suspended the approval process for a major new pipeline bringing Russian gas into Europe, throwing up a new roadblock to the contentious project and driving up regional gas prices.

    The watchdog said on Tuesday it had temporarily halted the certification process because the Swiss-based consortium behind Nord Stream 2 first needed to form a German subsidiary company under German law to secure an operating licence.[2]

     

    Quote

    "If the German regulator hands its clearance for supplies tomorrow, supplies of 17.5 billion cubic metres will start the day after tomorrow," Putin told a televised forum. [3]



    [1] https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-16/germany-suspends-nord-stream-2-approval-gas-prices-surge-12
    [2] https://www.reuters.com/business/energy/german-energy-regulator-suspends-nord-stream-2-certification-makes-demands-2021-11-16/
    [3] https://www.reuters.com/world/europe/putin-nord-stream-2-start-gas-sales-europe-right-after-its-approval-2021-10-21/

    • Liker 2
  10. 20 hours ago, Roger Hansen said:

    1 time med forbruk over grensen = straffes for hele måneden. Slike betingelser grenser til å være direkte drakoniske.

    Det er nettselskapene som har valgt dette. I følge reglene som blir innført 1. januar, så er avregningsperioden for effektprising 1 måned eller mindre.

    Om nettselskapene hadde valgt dagsmaks eller ukesmaks, så hadde ikke en uforsiktig dag ha så stor innvirkning.

    20 hours ago, Roger Hansen said:

    Ingen fritak for effektbelastningen på nattestid. Hvorfor er det ikke fritak fra denne grensen etter klokken har passert 9 eller 10 på kvelden?

    Det er fult anledning, og anbefalt, å redusere energileddet. BKK har gjort dette, de har redusert energileddet med 10øre/kWh mellom 22 og 06.

    20 hours ago, Roger Hansen said:

    Aner ikke hvilken blåruss som har drukket seg dritings og spydd opp denne ordningen, men de bør umiddelbart fjernes fra sin stilling.

    Det første forslaget var, etter min mening, mye bedre. Der bestemte du hvor mye effekt du skulle ha. Overforbruk hadde høyere energiledd en det som var under grensen.

    Men industrien var imot denne løsningen. En høringsuttalelse som jeg leste spesifiserte at de måtte ha en modell som ikke var for effektiv, så at folk ikke reduserte sine kostnader med resulterende tap av inntekt for selskapet. (glemte dessverre å bokmerke denne.. )

    • Innsiktsfullt 1
  11. 13 hours ago, qualbeen said:

    2G er et meget viktig fall-back alternativ, når nyere teknologi deaktiveres eller midlertidig ikke virker.

    Nettopp fordi vi har 2G, er det lite kritikk og problematikk rundt at 3G ble lagt ned. Joda, riktignok fikk en del brukere tregere oppkobling/overføringshastighet. Og det er jo kjipt. Men det er ikke fatalt

    Min telefon bruker 2G 5% av tiden, selv om jeg har lav-frekvens 4G fra samme antenne, så rekker ikke denne like bra som 2G.

    13 hours ago, qualbeen said:

    Telefonene våre byttes ut hvert tredje til femte år. Noen oftere. Noen sjeldne. Svært få har en telefon i ti år. 

    Så innenfor telefoni, er det kanskje helt uproblematisk at 2G også fases ut i 2025? Men nettet brukes til så mye mer!

    Diverse bokser rundt om i biler, hytter og norske hjem er koblet opp med et SIM-kort. Disse boksene er det ikke alltid vi forbrukere har tilgang til å enkelt oppgradere/bytte ut selv.

    [..........]

    Nei, ved å beholde 2G enda lengre, kunne de i stedet ha deaktivert 4G når den er avleggs. Uten fallback forstår jeg ikke helt hvordan vi om få år skal klare å fase ut 4G heller. 

    (Og jeg vil tro at 2G er et billigere fallback-nett å supportere enn 4G, selv om dette vet jeg ikke så mye om..)

    Det er etter mitt syn viktigere å la 2G bestå enn 4G.

    Du har igrunnen to type brukere. De som trenger hastighet og de som bare trenger en oppkobling.

    De som trenger hastighet oppgraderer fort til nyere teknologi (som 5G), og de som bare trenger en oppkobling er helt fornøyd med 2G. Ved å beholde 2G nettet, og heller avvikle 4G nettet etterhvert som trafikken minsker på 4G.

    Dette medfører at vi kan beholde utstyr lengre, ikke bare i biler, men hytter, alarmer, heiser, vannverk osv. Mange av disse trenger bare noen få kbit/s. En enhet jeg har (2G/3G) bruker 2MB/måned. 

    2G er en ypperlig fallback for nedleggelse av 4G, fordi de som er igjen mot slutten er ikke de som bruker stor båndbredde, men diverse sensorer og de som kun ringer med telefonen.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  12. 3 hours ago, Rune_says said:

    Men data som sendes er vel en detaljert oversikt over alle små topper av forbruk forrige time(r)?

    Er det forresten en klokketime som man må holde forbruker under 5KWh eller er det en flytende time??

    Dvs la oss si at jeg har 7KWh forbruk fra kl 07:30 til kl 08:30  er vi da over 5KWh grensen?   (Flytende time)

    1: Nei, det sendes ikke en detaljert oversikt.
    Det er tre meldinger som sendes. Melding nr 3 er den meldingen som blir sendt ut av huset en gang i timen. Den innholder bl.a. 

    • Forbruk i kWh siden siste oppdatering
    • Produksjon i kWh siden siste oppdatering
    • Spenning på alle fasene
    • Strøm i Amper på alle fasene

    Det blir ikke sendt en tabell over historien. Men lokalt (gjennom HAN porten) så blir melding 1 sendt hvert 2,5 sekund, og melding 2 sendes hvert 10 sekund.

    Melding 1 og 2 inneholder effekt (i kW).

    2: Det er klokketimen som gjelder.
    Flere ser ut til å tro at enn betaler for topp effekt. Men det er energiforbruk løpet av den klokketimen (kWh/h), eller sagt på en annen måte, gjennomsnitt effektforbruk i løpet av en klokketime.

    3: Nei, du er under grensen.
    Om du bruker 7kW mellom 07:30 og 08:30, og ingen strøm ellers, så blir tallet brukt til effektprising 3,5kW.

    Legger ved en graf (kun synlig fra diskusjon.no) av mitt strømforbruk fra første halve av 1.januar 2021. Som du ser, så går effekt-en opp og ned ettersom termostatene skrur varmen av og på. Men det er ikke den grønne grafen du betaler for, men den gule.

     

    Effekt eksempel 1.jan-2021-frem_til_12.png

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  13. 13 hours ago, Zeph said:

    Om du har ein dings som hentar data frå målaren og ein teljar som startar på null kvar gang du overgår 5 kW så kan du td. ha relè på VVB eller varme og programmere dingsen til å kutte dei ut nokre sekund dersom du nærmar deg over 5 kW kontinuerleg i ein time.

    kWh telleren sendes ikke over HAN mer enn en gang i timen. 

    Jeg har en HAN til USB enhet, lagrer effekt uttaket (sendes ut med noen sekunders mellomrom). 

    Om gjennomsnittet i løpet av klokketimen er over en viss verdi, så justerer jeg ned termostaten. Fungerer utmerket. Testen utføres hver 2. minutt. 

  14. Teknisk Ukeblad skrev: 

    Quote

    Når litium-ioner presses fort gjennom batteriet, kan de hope seg opp i flaskehalser der de blir til rent metall. Da gjør ikke lenger noen nytte.

    Dette er jo gammelt nytt. Grensen når dette skjer er en funksjon av temperaturen på batteriet. Denne grensen på om det slites er gradvis, og ikke i hopp slik som endel BMS-er oppfører seg.

    Når du lader for fort i forhold til temperaturen på batteriet, så skjer skaden umiddelbart, og er ureverstrebart.

    Ettersom dette er en gravis grense, så har enkelte produsenter av LiFePO4 startet med at du får lov å lade batteriet med 0,05C mellom 0 og -10°C. Tidligere var det vanlig å kutte lading helt med 0°C.

    • Innsiktsfullt 2
  15. En helt forfordeling dom.Etter min mening, er dette helt og alene ungdommene sitt ansvar, og foreldrene for dårlig opplæring.

    Quote

    De to er begge merket for livet av skadene de pådro seg etter å ha tatt seg over et gjerde og inn i tunnelmunningen kalt Strupen. Inne i tunnelen klatret de opp på taket til et gammelt, nedslitt og overtagget togsett.

    Det ungdommene ikke visste, var at det fortsatt gikk strøm i kontaktledningen inne i Strupen.

    Det må forventes et minimum av kunnskap av borgere for hva som er farlig og ikke, og det hviler et ansvar på individet å ikke utsette seg for disse farene.

    Det som beskrives over er godt innforbi over hva som må kunne forventes at man lærer før enn begynner på barneskolen.

    • Liker 9
  16. 23 minutes ago, 5CJ56A5D said:

    Gled dere til ladeavgift når fossilbilene er blitt forbudt/ ikke mulig å kjøpe lenger.

    For hvor skal staten ta pengene sine fra når de ikke lenger får robbet bensin og disel bileierne,

    sannsynligvis blir det ikke mye penger å hente fra oljeindustrien heller.

    Veiprising har vært på papiret i mere enn 10 år. De snakker om den som en erstatning for bompenger, men den blir nok brukt som erstatning til veisbrukavgiften (som innhentes via bensin/diesel).

    https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ekspertutvalg-anbefaler-a-utrede-veiprising-samt-a-avvikle-elbilfordeler-i-bomringene-uten-endringer-vil-framtidens-bompengeinntekter-falle-betydelig/id2741332/

     

×
×
  • Opprett ny...