Jump to content

vindmølle

Medlemmer
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

1800 profile views
 1. Det var voldsomt så mye oppstandelse det skulle bli bare fordi jeg mener relasjonen burde nevnes i anmeldelsen.
 2. 1: Du er altså på fornavn med daglig leder i selskapet som laget dette spillet og har ikke nevnt det i anmeldelsen. 2: At ingen dikterer hva anmeldere skal mene har vi kun deres ord på som har mest å tjene på at vi tror det. Da mener jeg det er mest intellektuelt redelig å se på hva poengsummene dere faktisk deler ut og eventuelle dokumenterbare interessekonflikter sier.
 3. Lurer på om dere ikke ser det etisk betenkelige ved å anmelde et spill fra et selskap hvor en tidligere Gamer.no-skribent er daglig leder uten å nevne dette. Gir kanskje litt mer mening at dere da faktisk mener det er bedre enn Breath of the Wild (som dere gav 6/10).
 4. Som Norges største spillsted mener jeg Gamer.no har et visst samfunnsansvar. Det er derfor jeg fortsetter å komme hit til tross for et stort sett vanvittig lavt kvalitetsnivå sammenlignet med hva jeg vanligvis leser. 95% av siden er 10 timer for sene oversettelser av engelske nyheter og 3 uker for sene forvirrede anmeldelser av AAA-spill. Redaksjonen har ingen retning. Når de i tillegg er dristige nok til i blant å be meg om penger med en ENORM pop-up føler jeg det minste jeg kan gjøre er å gi dem tilbakemeldinger om hva som kan få meg til å slå av adblockeren min. Jeg mener ikke å være usaklig, jeg kommenterer bare rett fra hjertet. Det forstår jeg ikke at det ikke skal være rom for.
 5. Burde noen som ikke liker tidligere Platinum Games-spill - som stort sett anerkjennes som det beste og dypeste innen japansk action - anmelde et japansk actionspill? Greit nok hvis anmelder hadde forklart dette skikkelig og hvorfor nesten alle tar feil, men sånn som det er nå føles det litt som om dere lar noen som ikke liker sportsspill anmelde FIFA. Innser anmeldelser uunngåelig er subjektive, men det blir litt sånn "kjære dagbok jeg føler" over det når det bare er en "veldig individuell sak" om Nier Automata klikker for deg eller ikke. Greit å vite at Astral Chain er bedre enn Breath of the Wild da. Når skal dere anmelde Erica forresten? Og hvor blir det av Super Smash Bros. Ultimate-anmeldelsen? Jeg prøvde forresten også å klikke på bildet øverst i artikkelen, men videoen startet ikke. Er det noe galt med videoanmeldelsene deres? Jeg antar at det ikke finnes spillsider i 2019 som bare er tekst??
 6. Zoë Quinn bruker kjønnsnøytrale pronomener, jf. Wikipedia og Newsweek blant annet. Dette er ikke kritikk eller ros, jeg ønsker bare klargjøring om hvorvidt det er et uhell eller bevisst politikk fra Gamer.nos side at dere konsekvent bruker hun/henne slik at vi lesere evt. kan diskutere dette.
 7. Så vidt jeg vet finnes det ingen norsk lov som krever at man oppgir at man lærer opp og presser skribenter til å skrive et flytende reklamespråk. Eller å gjengi påstander fra reklamematerial i anmeldelser istedenfor å analysere hva mekanikkene i et spill faktisk gjør. Eller å alltid gi spillene til anmelderne som virker mest entusiastiske for det og nedprioritere "negative" anmeldere. Jens Erik Vaaler, som lenge skrev for Gamer.no, jobber nå med å reklamere for Funcom så vidt jeg vet. Jeg sier ikke Gamer.no er korrupt på noen måte. Men de har mulighet til det. Og de har motiv til det (såpass pengelens at de spør leserne om pengestøtte ved hjelp av pop-ups). Personlig har jeg aktivert adblocker på Gamer.no og leser anmeldelsene deres med mange klyper salt. Jeg anbefaler alle andre å gjøre dette også frem til enten Gamer.no, 1) Slutter å blande børs og katedral (mottoet er "spill er kultur"), 2) Begynner å arbeide på en mer etterettlig og gjennomsiktig måte. Det kan godt være de har tiltak innad som virker mot blindsonene jeg beskriver. Men de burde publisere disse for eksternt innsyn og diskusjon fra leserne. Er det logisk å la bjørnene designe sikkerhetssystemet for honningbanken helt på egenhånd?
 8. Gamer.no er så klart ikke dumme nok til å legge ut ferdigskrevne artikler for andre selskap i bytte mot penger. På den andre siden avhenger Gamer.no av annonsører og er desperate nok til at de også ber leserne om penger. Og akkurat som det er kjent at spillselskap noen ganger ikke vil gi spill til medier på forhånd hvis de har gitt negative kritikker før, kan spillselskap velge å ikke annonsere på et nettsted. Jeg er ikke sikker på at dette forekommer, men Gamer.no har helt klart finansielle incentiv for generelt å ha en "positiv profil" og skrive lettfordøyelig samme hva leserne måtte foretrekke. Av å skrive "reklamerende". Jeg håper jeg tar feil altså. Hvordan kan Gamer.no bevise at dette ikke er praksis for oss lesere?
 9. Når skal dere anmelde Heaven's Vault, Devotion og Pathologic 2? Kommer dere til å gi 6/10 til Breath of the Wild 2 også? Er dere Sony fanboys kanskje? Hvorfor har dere ikke mer videoinnhold, sånn som alle nettsidene dere oversetter nyhetene til har? Ca. 5% av sjefer av Fortune 500-selskap er kvinner. Gamer.nos kvinneandel er på 2,8%. Jeg sier ikke dette nødvendigvis er en dårlig ting, jeg lurer bare på hva deres offisielle standpunkt er på hvorfor det er slik. Mener dere at jenter ikke liker dataspill eller er flinke nok til å skrive om den? Eller kjører dere bevisst en "maskulin" profil? Hva er deres offisielle standpunkt rundt sensur av Call of Duty? Hvordan kan jeg være sikker på at dere er til å stole på når dere annonserer for de samme spillene dere anmelder? Jf. enorme Bloodstained-annonser i Bloodstained-anmeldelsen. Greit nok at dette er ganske vanlig, men når dere ber om finansiell støtte for tekst av så lav kvalitet blir jeg bekymret for hva annet dere kan finne på å gjøre for penger. Det har jo også, etter det jeg forstår, blitt påvist at det har foregått slike sammarbeid mellom media og spillselskap i utlandet så det gir ekstra grunn til varsomhet. Jeg mener det ville vært rimelig at dere offentliggjorde prosedyrene deres for hvem som får anmeldelser osv. slik at hvis det finnes blindsoner som for eksempel gjør det mulig for de samme som tjener på annonsene å manipulere mottakelsen av ulike spill, så burde vi lesere vite om og kunne diskutere disse. I hvert fall hvis vi skal være betalende kunder. Hvis dere kan gi tilfredsstillende svar på spørsmålene over, spesielt det med Botw og Sony fanboy, er jeg villig til å whiteliste dere på adblockeren min til å begynne med.
 10. Personlig ikke veldig imponert at dere har viet så lite tekst til to av de største og mest innflytelsesrike rollespillene noensinne laget. Er også knapt noe substans å snakke om i den teksten som finnes. Det er lite om hvordan spillet fungerer og hva som gjør det så bra. Eller hvordan det ble laget. Det er stort sett opplistende, søvndyssende mimring uten særlig rød tråd. Blir overrasket hvis noen av disse spillene i det hele tatt ble slått på i forbindelse med skrivingen av denne artikkelen. Forresten heter det "skjellsettende", ikke "sjelsettende" eller hva dere skrev, og dere bruker to forskjellige typer anførselstegn i forskjellige sammenhenger som jeg tør påstå ikke er så profesjonelt. Og "memorisert" tror jeg ikke finnes i ordboken. I tillegg er dere frekke nok til å be meg betale 39 kroner i måneden på en ganske invaderende måte for mer av dette. Kan bli aktuelt hvis jeg først blir overbevist om å hviteliste dere på adblockeren min!
 11. Castlevania hadde mange av sine høydepunkt under Igarashi (blant annet Aria of Sorrow). Jeg savner også at det nevnes at han var sentral for utviklingen av Symphony of the Night. Han stod bak mange av de unike valgene som har gjort det så spillhistorisk viktig. Jeg tror heller ikke det stemmer at det er et spill fra Super Nintendo-eraen. Det var også ikke noen enkel kreativ uenighet mellom Konami og Igarashi som ledet til skillet. Konami har droppet sin tradisjonelle spillsatsning til fordel for mobilspill o.l.. Samtidig har de fått rykte på seg for dårlig behandling av ansatte, selv til spillbransjen å være.
 12. Det virker sånn. Neste Rainbow Six er et slags zombiespill?
 13. Det «loot»-baserte skytespillet ble vist frem på årets PC-konferanse. Remnant: From the Ashes Skal gi en ny opplevelse hver gang man spiller det
 14. Joda, det ser mer eller mindre ut som det samme Vampire: The Masquerade - Bloodlines vi kjenner. Se 4 minutter av Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
 15. Derfor jeg skrev "kan grafikken tyde på"! Og viste til GhostWire-annonseringen på samme konferanse hvor jeg også foreslo det kunne være prerendered. Ble heller ikke så veeeldig imponert av det visuelle, det virket ganske standard Arkane, men jeg så et par ting som passet med det jeg har inntrykk av nestegenerasjon vil klare. I hvert fall hadde inntrykk av kl. 4 på morgenen idag mens jeg prøvde å holde meg våken. Var mest Doom Eternal, Elder Scrolls: Blades til Switch, Fallout 76-utvidelser og sånt Bethesda viste frem på konferansen deres dette året. Er vanlig at de viser spill som er rundt hjørne og så bare annonserer et par som er lengre frem i tid med små trailere. De gjorde det samme med ES6 og Starfield i 2018. Får håpe det kommer noe annet du liker ut fra den andre halvparten av årets konferanse som fortsatt gjenstår!
×
×
 • Create New...