Jump to content

Lindelin

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

638 profile views
 1. Første tatovering, på underarmen.
 2. Beklager for sent svar - jeg fikk ikke varsel om det. Og takk for svar! Etter jeg la ut dette fikk jeg tips av en venn, så det ble en annen.
 3. Har noen erfaring med second skins som saniderm eller dermalize over tatoveringer? Ser det er mye anbefalt i England. Tatovøren min nevnte det ikke og jeg finner det heller ikke i noen norske nettbutikker.
 4. Min første tatovering! Fikk den på underarmen så det skulle være lett for meg å se den. Laget av Elise på Blekk studio i Oslo.
 5. Hei! Jeg trenger litt hjelp til å finne ut av hvilken stasjonær gaming-pc jeg bør kjøpe. Jeg kan ingenting om datamaskiner så derfor jeg ber om hjelp her. Jeg har lyst til å kunne spille spill som Witcher 3, Sims 4, Tomb Raider og Skyrim. Budsjettet er helst under 10.000 kr, men kan gå opp til 12 hvis det trengs. Jeg har prøvd å lete litt og lurer på om noen av disse er bra. https://www.komplett.no/product/1101996/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer/komplett-i20-gaming-pc# https://www.komplett.no/product/1110054/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer/komplett-amd-gamer-pack https://www.komplett.no/product/1110052/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer/komplett-intel-gamer-pack https://www.komplett.no/product/1111548/datautstyr/pc-komponenter/pc-i-deleroppgradering/pc-i-deler-amd/pc-i-deler-value-gamer-plus https://www.komplett.no/product/1134115/datautstyr/pc-komponenter/pc-i-deleroppgradering/pc-i-deler-amd/pc-i-deler-ryzen-value-gamer-3600x https://www.komplett.no/product/1134115/datautstyr/pc-komponenter/pc-i-deleroppgradering/pc-i-deler-amd/pc-i-deler-ryzen-value-gamer-3600x Tusen takk for svar!
 6. Nokon som har tips til ein rimeleg powerbank til Switch? Eg skal reise med tog i rundt 8 timer og då kunne det ha vore greit å kunne spele Zelda. Eg kan ingenting om powerbanker sjølv. Derfor spør eg om råd og tips her.
 7. Her kjem litt bilete. Det er henholdsvis ei bok med bygde band. Her limes permene rett på boka mens tidlegare har me fiksa permene og ryggen og kledd dei fyrst og så limt dei på boka seinare. Her skal me kle boka etter at permene er limt fast. Dei to siste bileta er den nye linjal eg har fått meg. Den kan bl.a brukast til å måle hjørner.
 8. Takk! Interessant å sjå at eg ikkje er den einaste som er interessert. Eg tenker å skrive litt meir seinare i dag.
 9. Costa del Kongsvik.... grøss! Når eg har lyst på mat, men ikkje har noko heime. Så må eg gå 20 min fram og tilbake til butikken.
 10. Eg går no på Leksands folkhögskola i Sverige på bokbinderi, fyrste året. Og tenkte det kunne vere interessant å sjå om det finnes nokre andre som er interessert i det her, i tillegg til at eg vil dele noko av det eg gjer på studiet. Eg tenkte at det kan vere greit å ha ei lita ordliste på starten her så det er alltid lett å finne fram til betydningen av ord. Ordliste: Bokblokk: Den delen av boka som er innenfor permene. Bind: Punkter på ryggen til bokblokken som sages inn der. Bindtråden skal passe inn i desse bindene. Bindtråd: Ein tjukk hemptråd som festes til krokene på hefteladen og heftes fast til ryggen på bokblokken. Heftebind: Dei to ytterste bindene ved hovud og fot på bokblokken. Heftebindet ved hovudet er 10 mm frå toppen, mens heftebindet ved foten er 15 mm frå bunnen. Heftelade: et redskap som brukes for å holde bokblokken på plass mens ein heftar. Heftetråd: Tråden som brukes til å sy saman bøker. Så langt har me berre brukt lintråd og eg trur også det er den type tråd som er gjeldende. Hefting: Prosessen å sy saman legg og andre ting som trengs å sys saman. Legg: to ark bretta to gonger og lagt inne i kvarandre. Eg har så langt hatt bokbinding som studie i berre tre veker.Då veit de grunnen viss noko er feil eller dårleg forklart. Så langt held me på med tredje bok. Fyrste var ei bok med flat rygg og innsagde bind, andre bok var med rund rygg og innsagde bind og tredje bok skal bli med rund rygg, forsats og innsagde bind. Før det gjorde me eitleggshefting. Eg skal prøve å få tatt nokre bilete seinare og få lagt inn. Seinare gjorde me toleggshefting før me gjekk vidare til bøkene som består av femten legg. Eg kan ikkje love å poste ofte sidan me har mykje å gjere og eg gløymer slikt fort. Men eg skal gjere mitt beste. Her er ein heftelade. Forgyllingspresse og bokblokk med innsagde bind.
 11. Tusen takk, dette var veldig hjelpsomt Sitatet var faktisk i paal Brekke-boka! Berre hyggeleg! Så flott at du fann det!
 12. Kvinne. Har aldri vore utro. Kjem nok aldri til å vere det heller.
 13. Takk, no minte du meg på ein ting til. Folk som ikkje kan forskjellen på særskriving og orddeling (ikkje at eg seier det gjeld deg). Ja, eg forstår at det virkar veldig åpenbart at orddeling er dette: "hunde hus". Men for ei som veit forskjellen, er det framleis gørrirriterande.
 14. Det kan hende sitatet finnes i denne boka: Til sin tid, av Brekke, P. Den aktuelle artikkelen/delen heiter “Da modernismen ble 'avslørt'” sidan den i fylgje NBL handlar om André Bjerkes anmeldelse. Hvis det ikkje er der ville eg spurt ein bibliotekar. Foredraget blei publisert i Arbeiderbladet i 1954, som det er ein sjanse for at Nasjonalbiblioteket har ein kopi av. Det er ikkje sikkert, men verdt å prøve. Ein annan sjanse er at foredraget moglegvis kan finnes i ein av artikkelsamlingene hans som blei publisert etter at han haldt foredraget. Eg ville tatt sjansen på I beundring og forargelse – artikler sidan denne kom ut same året som det blei publisert i Arbeiderbladet.
×
×
 • Create New...