Gå til innhold

Emile the rat

Medlemmer
  • Innlegg

    3 256
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Emile the rat's innlegg in Hvilket skjermkort til videoredigerings-PC? ble markert som svaret   
    CUDA cores er nVidia, så om du bruker Adobe premiere ville jeg valgt nVidia over AMD.
     
    Ville helt klart gått for GTX 1060, 600 mer for 40% flere CUDA cores er et åpenbart valg om man skal bruke det til Premiere som faktisk støtter og foretrekker CUDA cores
     
    1050 ti er i utgangspunktet ikke så sterkt at det vil få noe utbytte av å ha 1GB ekstra, RAM har heller ikke like mye å si i redigering.
     
    1060 har raskere minne (RAM), flere CUDA cores og flere Render Output Units. 1060 er vesentlig bedre.
  2. Emile the rat's innlegg in Hvordan få 60 Hz på Philips Ultrawide 34" BDM3490U? ble markert som svaret   
    Skal være knusende ærlig med deg. Det å kjøre en UW 3440x1440 med en laptop som kun har Intel HD grafikk er ikke noen fullgod løsning. Jeg tror problemet her er laptopen og tvilsomt kabelen. Skal du ha full oppløsning med 60Hz ville jeg vurdert en oppgradering av PC. 
    Det vil iværtfall ikke være til hjelp med en overgang fra mini-DP til HDMI 2.0 når laptopens grafikkprosessor i utgangspunktet ikke støtter HDMI 2.0. En HDMI 2.0 kabel vil ikke hjelpe med mindre hardware og skjerm støtter nevnte kabel.
  3. Emile the rat's innlegg in Ram brikker å overklokking noe å prøve? AMD\intel hvem trenger mest rask minne? ble markert som svaret   
    Hva legger du i at FX 8350 og 280X gir treg bildekvalitet? Er det snakk om texturer som laster sent, altså texture pop-in, eller snakker vi mikro-stutters og lav minimums fps? Eller går spillene generelt tregt og har en tendens til lag? Texture pop-in er vanligvis skjermkortet som går tom for minne eller ikke klarer å bearbeide minne fort nok, i slike tilfeller vil ny GPU være løsningen.
    Sliter man derimot med mikro stutters og lav minimum fps så er det prosessoren som holder igjen, er flaskehals.
    Er det derimot lag og treghet så er det grafikkinnstillingene som er satt for høyt i forhold til hva GPU takler.
     
    En SSD vil ikke hjelpe på å gi bedre flyt i gaming hvor enn rask den er. Kjører selv en Samsung PRO M.2 men jeg kommer ikke unna lag om jeg kjører systemet hardt nok. Eneste spill jeg har vært borti som drar fordel av en rask disk er The Sims og Dolphin Emulator. The Sims lastet nye filbaner kontinuerlig så her gir M.2 en bedre flyt, også emulering av konsoll-spill har gitt meg litt boost da den må laste spillet fra iso. Også spill med tung modding kan hente texturer raskere med M.2, men hovedbelastningen ligger fremdeles på GPU.
     
    I vanlige spill, slik som GTA V, Fallout, Far Cry, Division osv merker jeg ingen forskjell mellom en god HDD, SSD og M.2, eneste forskjellen er loading time. Bildeflyten er derimot lik.
     
    En oppgradering av RAM eller SSD vil ikke gi deg bedre bildeflyt eller gaming ytelse, kun raskere loading. Skal du ha bedre gaming stabilitet så ville jeg gått for en skjermkort oppgradering da R9 280x begynner å dra på årene, spesielt i nyere spill. Skal du derimot ha raskere OS, multitasking og all-over stabilitet ville jeg gått for en rimelig i7 prosessor. FX-8350 har ikke en veldig god IPC, og er heller ikke i nærheten av hyperthreading funksjonaliteten til intel. Selv en Skylake i3 vil kunne handle opp med 8 kjernene i FX-serien, så er ikke i tvil om at du vil merke markant forbedring ved å gå fra AMD-FX til Intel i7.
     
    Nå klarer X99 plattformen til intel å klokkes til lik singlethread ytelse som i7 6700k, så ville aldri kjøpt Skylake med mindre jeg fikk det skambillig. Eneste argumentet for i7 6700k er at den har integrert grafikk og er levert med en høyere fabrikklokk enn X99 for de som er for late til å overklokke selv. Men X99 med 6-8 kjerner fra intel er fremtiden, bare spør Nizzen, er flere spill som begynner å dra nytten av dette, så Skylake er nok døende i forhold til X99.
     
    Men hva enn du gjør, oppgradering av RAM eller SSD vil ikke hjelpe om jeg har forstått problemet ditt rett.
  4. Emile the rat's innlegg in kjøpe ny gaming pc ble markert som svaret   
    Du kan gå for GTX 960 2GB i stede. Bandwidth på ett 960 alene er for lav til å bruke mer enn 2GB vRAM, kortet må derfor settes i SLI (2 kort) for å få stor nok bandwidth til og kunne bruke mer enn 2GB (kunne dra nytte av 4GB). Vitsen med GTX 960 4GB versjonen er å gi mer minne i SLI oppsett. Siden du har valgt et hovedkort som ikke støtter SLI, så er det ingen vits i å gå for 4gb versjonen da det ikke er mulighet for senere SLI oppgradering.
     
    Kjøp GTX 960 2GB, billigere uten at du mister ytelse
  5. Emile the rat's innlegg in [Løst] Kjøp Av Gaming-PC ble markert som svaret   
    Kan ramse opp en drøss av grunnet til hvorfor du burde styre unna denne riggen;
     
    1) Kabinetter fra produsenter som acer, asus, hp osv. er svært begrenset, og har ofte formfaktor design som reduserer sjansene kraftig for senere oppgradering.
    2) Prosessoren er ikke-k modell, så her er overklokking utelukket.
    3) Strømforsyningen er en vits, knapt nok til å kjøre de komponentene som er i PCen fra før av, null rom for oppgradering.
    4) Billig hovedkort, få inn/ut-ganger, ikke støtte for flere PCI innganger, altså lite fremtidsrettet.
     
    Denne PCen har altså tilnærmet ingen rom for senere oppgradering, og når man bruker 15k og oppover så forventer jeg at den skal være mulig å oppgradere ved senere behov i fremtiden. Ta deg heller en tur innom komplett eller no, litt dyrere, men da får du i det minste kvalitet på kabinett, hovedkort og strømforsyning; slik at senere oppgradering ikke blir et problem. Med denne ASUSen fra CDON så er du nesten dømt til å kasere hele riggen når den blir utdatert, noe som er dyrere i lengden. 
     
    Finnes så mye bedre løsninger på markedet enn dette, er ikke uten grunn at den er på salg.
  6. Emile the rat's innlegg in Vente med kjøp av Gaming PC? ble markert som svaret   
    Nye skjermkort kommel vel litt over sommeren, selv om vi enda ikke har noe komkret dato. Disse skjermkortene vil nok være hakket vassere, men bli priset der etter. La oss si at kommende GTX 1070 vil bli på nivå med dagens GTX 980 som koster rundt 5k. Det nye 1070 kortet til nVidia vil nok bli likt priset, og lite sannsynlig billigere enn 5k. Om vi får se et kort på nivå med dagens 980 ti så vil nok det bli priset til 7k og oppover. Dersom Pascal slipper noe bedre kort enn dette, så vil nok det bli priset deretter og oppver.
    Poenget mitt er at Pascal tydligvis vil bli bedre, men prisene vil nok ikke bli noe lavere enn det vi ser i dag. Man må fremdeles betale tilsvarende for ytelse. Av prosessorer har vi intel som slipper enthusiast plattformen Broadwell-E, men det nyeste her her 10 kjerneren, som fort vil koste over 12-14k, om ikke mer. Når det gjelder AMD ZEN så blir vel spørsmålet om de klarer å ta igjen forspranget til intel.
    Kort oppsummert, om du skal kjøpe helt nytt så skader det ikke å vente. Men er du villig til å kjøpe brukt så taper du ingen ting på å kjøpe nå.
×
×
  • Opprett ny...