Jump to content

007hala

Medlemmer
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

1248 profile views
 1. Utrolig rart. Jeg har bestilt 29 april (blu-ray versjon) og har gått fra mai til 3 mars.
 2. Hehe, ja, ikke sant. Veldig merkelig. Har aldri hatt problemer med komplett før og alltid vært fornøyd. Denne gangen har de surret noe utrolig syns jeg. Orderen min har ikke blitt oppdatert på et par mnd heller. Først så tenkte jeg at 3 mai var placeholder dato (om det er det man kaller det?) og at den kanskje ville endre seg rundt lansering da de fikk oversikt over hva de skulle få inn. Føler jo at jeg burde hatt en konsoll nå siden jeg var tidlig ute med å bestille, men samtidig er det mange andre her i samme båt som meg så er jo på ingen måte alene virker det som😅 Personlig føler jeg meg utrolig teit som lengter så mye etter PS5, men kan ikke noe for det. Har alltid forhåndsbestilt og fått før jul hva tidligere generasjoners konsoller angår. Er vel bare nostalgien rundt jul + ny konsoll som spiller meg et puss.
 3. Ah, fryktelig kjipt å få bestilt men så få den beskjeden på oppløpet. Syns som mange andre her at denne releasen har vært mildt sagt frustrerende. Personlig bestilte jeg fra komplett 29 april (diskversjonen) og står fortsatt levering 3 mai. Trodde jeg hadde alt på det rene da jeg hadde bestilt så tidlig og gledet meg til å ha den i jula. Prøvde på nytt på lanseringsdagen i 5-6t i forsøk på å få den før jul men endte opp med 0 stk PS5. Må innrømme at jeg titter innom finn daglig da jeg har vært så klar for å få en konsoll i høst, men kommer aldri til å kjøpe for de blodprisene som er der. Hadde dog vært lett å overtale (dessverre kan man vel si) om det var snakk 8-9k da jeg har gledet meg så altfor mye. Virker usannsynlig å få tak i en konsoll til den prisen uansett da de fleste vil ha 14-15k fra hva jeg ser. Galskap.
 4. Min pris har blitt endret til 5999,- men har fortsatt levering 3 mai 2021. Tar selvfølgelig leveringsdatoen med en trillebår av salt og håper på å få den en god stund før det. ?
 5. Jeg bestilte 29 og har også forventet i mai ??
 6. Jeg bestilte PS5 i april (29) fra komplett og har også fått beskjed om at jeg sannsynligvis ikke får den i år. Og jeg som trodde jeg var tidlig ute ? Ser at det også står forventet 3 mai 2021. Hvis så er tilfelle er jo det sykt? Planene om å kose seg med ny konsoll i romjulen legges på is for nå da, I guess.
 7. Morsomt å lese denne tråden på nytt. Tenkte å oppdatere denne hvis den for noen kan være inspirerende og hvis det er noen andre som tenker tanken på å ta opp fag for å komme inn på ønsket studie. Jeg klarte ikke å ta opp alt på den tiden jeg har skrevet i denne tråden. Jeg klarte det derimot på tre år. Jeg tok opp alle fag fra vgs på nytt + realfag som jeg aldri hadde tatt før. Stort sett gikk det fint å ta opp, men jeg hadde også eksamener hvor ingenting gikk veien. Heldigvis var jeg utstyrt med masse motivasjon og hvis ett fag ikke gikk som det skulle tenkte jeg bare "da skal jeg i alle fall naile det neste semester". Et fag jeg slet spesielt mye med i starten var f eks kjemi. Første gang jeg tok den gikk det ikke bra i det hele tatt. Som konsekvens satt jeg meg ned over en sommer med kjemibøkene for å virkelig forstå stoffet. Lang historie kort - jeg endte opp med 6 i kjemi 1 og to 6ere i kjemi 2 (skriftlig og muntlig). Fikk en veldig stor kjærlighet for realfag etter hvert og endte opp med å ta 8 realfag på tross av at jeg aldri hadde hatt det før voksen alder. Noen var selvfølgelig for å dekke fagkoden, andre tok jeg av interesse. Med unntak av naturfag og kjemi 1 leste jeg alle fagene på egenhånd ved siden av en deltidsjobb. Det er ikke nødvendigvis noe jeg anbefaler da det til tider kan være vanskelig å bevare disiplinen. Naturfag og kjemi 1 tok jeg på Sonans for å få en innføring i hvordan man blir testet på en muntlig-praktisk eksamen da jeg ikke var helt sikker. Brukte informasjonen fra eksamen og undervisningen til å ta de resterende realfagene på egenhand. På denne måten slapp jeg å betale masse ekstra for undervisning. Sier ikke at dette er noe alle skal/burde gjøre, men kanskje noe som er verdt å teste ut om kan funke for deg☺️ Til høsten begynner jeg å studere medisin ved et norsk universitet.
 8. Ja, jeg ser det. Hmm, ikke helt lett å bli klok på. Legger til link til den jeg leste under her. Blir jo spennende å se hvor mange nye plasser det faktisk blir til høsten/vår. https://www.uniforum.uio.no/nyheter/2020/05/uio-far-snart-vite-hvem-om-det-blir-40-ekstra-plas.html
 9. Slik jeg har forstått det vil det være 20 nye plasser til høsten og 20 nye til våren. Regner med at de blir fordelt likt på førstegangssøkere og ordinærsøkere (altså at det vil være 10 nye plasser til førstegangs og 10 nye plasser til ordinærsøkere for høsten, og det samme til våren).
 10. Det er absolutt gjennomførbart. Jeg har tatt S1 og S2 helt på egenhånd uten lærer og kun med erfaring fra P-matte på VGS. Jeg brukte Sinus-bøkene da de har gode eksempler med tilhørende oppgaver. Jeg gjorde alle oppgavene i boka og timet det sånn at jeg var ferdig med det 2-3 uker før eksamen. Jeg hadde som regel mange andre eksamener i tillegg men fikk som oftest 5-7dager før eksamen i matte å øve på. Da øvde jeg utelukkende på gamle eksamenssett i faget 12t om dagen frem til eksamen. Fikk gode karakterer med denne fremgangsmåten. Eneste i planen din som jeg er uenig i er at du tenker å ta det over 1 år. Jeg ville tatt S1 på et halvt år, og hvis det da ikke går veien vil du ha mulighet til å ta den på nytt til våren. Da får du to forsøk istedenfor ett. Arbeidsmengden i S1 er helt grei og det er ingen grunn til å ikke ta det på et halvt år.
 11. Heisann! Jeg lurte på om noen har erfaring med å ta IT 1 som privatist uten undervisning. Tenker ikke på hva slags temaer osv som dere fikk på eksamen, men mer generelt om å ta det på egenhånd, hvor oppnåelig en sekser er, hva vil et praktisk forsøk på denne eksamen si? Har tatt kjemi 1 og 2, fysikk 1 og S-matte på egenhånd (i Oslo) uten undervisning og det har gått fint, og er generelt veldig glad i realfag har jeg funnet ut! Setter stor pris på alle innspill
 12. Ja, skal inn på Oslo høst selv. Da jeg startet på "privatistreisen" etter bachelor var jeg i utgangspunktet i tvil om jeg ville gå i Oslo eller Trondheim. Men etter hvert har det utelukkende blitt aktuelt med Oslo etter å ha bodd her i snart 6 år. Klar for å bli ferdig med privatistlivet og starte på studiet selv!
 13. Har du prøvd deg på IT 1? Gir 0,5 realfagspoeng og har vel ca samme vanskelighetsgrad som Geofag (har jeg hørt, men skal ikke si det sikkert!). Jeg er i litt samme båt som deg, men har tatt noen eksamener nå i høst også, men hvis jeg havner under 6,85 etter dette semesteret tenkte jeg å ta IT 1 til våren.
 14. Hei! Jeg sliter litt med spenningsrekka for å løse en oppgave: En løsning inneholder kaliumjodid, KI (aq) Hvilket av disse reagensene vil kaliumjodid reagere spontant med i en redoksreaksjon? A. 1,0 mol/L HCl B. 1,0 mol/L MnCl2 C. mettet løsning av CaSO4 D. 1,0 mol/L NaClO Noen som kan hjelpe med å løse denne oppgaven ved hjelp av spennigsrekka og komme med noen tips for å forstå spenningsrekka? Spenningsrekka er jo en ganske stor del av skriftlig eksamen i kjemi 2. På forhånd takk
 15. Samfunnsfag og engelsk kan jeg anbefale å ta opp. Samf. har få årstimer (84t om jeg husker rett?) så er ikke det største pensumet. Engelsk kan du klare å komme deg opp i også tenker jeg, men vær obs på at du må ta både muntlig og skriftlig eksamen i engelsk. Hadde også tatt opp matte siden du har én treer. Her er minstekravet P-matte, og du vil bli nødt til å avlegge to eksamener (1P +2P). Hadde jeg vært deg ville jeg tenkt over hvilke fag du anser deg som sterk i, og som har potensiale til å bli forbedret, og valgt de.
×
×
 • Create New...