Gå til innhold

Smule8o

Medlemmer
  • Innlegg

    1 455
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smule8o

  1. 47 minutes ago, dTd said:

    Kjørte hele setupen på nytt, og nå står det i hvert fall mere riktige distanser etc, samt at Audyssey innstillingene er tilgjengelige. Men finner fortsatt ingen innstillinger for small/large høytaler. Men fikk satt sub til lfe og 80hz på høytalerne, virket som om subben spilte da. Men må ta en mer nøyaktig runde senere. 

    Om du får satt delefrekvens 80Hz på høyre, venstre og center så er de per definisjon "small". De har vel kanskje endret litt på dette på nyere receivere når jeg tenker meg om.

    Det er heller ingen skam å skru opp nivået på subwoofer etter Audyssey. Den setter den veldig lavt som standard. De fleste setter den opp minst 3dB. Mange mye mer.

    En annen ting du kan prøve er å skru ned hvor langt opp i frekvens Audyssey jobber. Det forekommer at det gjør mer skade enn nytte i øvre frekvenser. Prøv å begrense til noen hunde Hz under frequency range i appen.

    Må gjøres for både front og center i så fall, og det må sendes til receiver på nytt.

    IMG_8262.thumb.png.b1706e358fe33413a1cfed8355d54268.png

    Det er også nesten alltid lurt å skru av midrange compensation for alle høyttalere. Gjøres også i appen.

    • Liker 2
  2. 9 hours ago, dTd said:

    Takk for tips mtp surround, skal teste litt! 
     

    Har nå fått opp alle høytalerne, med korrekt lengde på ledninger osv, mangler dog å skjule/rydde litt opp i de 😅
     

    Ved første setup kjørte jeg ingen rom korreksjon, ville bare få alt opp og kjøre og teste at det kom lyd 😅

    Når alt var klart, så kjørte jeg rom korreksjon via appen til 250kr. Gikk så inn i etterkant på manuelle innstillinger og satte Main + LFE på subben for å få bass under stereo/musikk. 

    Høres ut som om fronthøyttalerne dine har blitt satt til large? Det er sjeldent fordelaktig.

    Prøv å sette de til small, delefrekvens på ca 80Hz og juster heller nivået på subwoofer opp etter smak og behag. Subwoofer spiller bass med mye mindre forvregning enn små høyttalere.

    9 hours ago, dTd said:


     

    Hvordan vet jeg om rom korreksjonen er på eller ikke? Klarer ikke å skjønne det. Men syns at det lyder fantastisk vs tidligere 😍

    Om du går inn under Audyssey på menyen så skal du se det der. Altså at det ikke står off. Audyssey er på som standard 

  3. 2 minutes ago, Kajac said:

    Sier ikke at man skal være helt ukritisk til det myndighetene kommer med. Men statistisk sett så er vi på førsteplass når det kommer til demokrati. Vi er på andre plass når det kommer til hvor utviklet vi er som samfunn. Dersom myndighetene ville oss vondt, som enkelte her ser ut til å tro, så hadde vi ikke toppet slike lister. 

     

    De vil oss ikke nødvendigvis vondt. Tror oppriktig de fleste på Stortinget handler av god vilje. Men rett som det slår idealisme kombinert med inkompetanse til.

    Type godkjenne enorme eksportkabler til dysfunksjonelle strømmarked. Skattepolitikk som jager vekk store mengder kapital og investeringsvilje. Skattepolitikk som gjør leie av bolig skamdyrt. Osv 

    • Innsiktsfullt 1
  4. 33 minutes ago, Kajac said:

    Men vi vet én ting det ikke vil innebære; tvungen oppgradering på huseiers regning, eller hele premisset for denne tråden.

    Fakta er vel heller at man vet ikke hva som vil gjøres for å oppnå dette enda. Det er en bitteliten sjans for kraftig pisking for å få folk til å oppgradere.

    Men det virker ikke særlig sannsynlig at målet om 16% reduksjon i forbruket innen 2030 kan nås. Hva som skjer når man i 2030 ser at vi ikke en gang er i nærheten blir spennende å se.

    • Liker 3
  5. 22 hours ago, torbjornen said:

    Regjeringa innser omsider at ein ikkje har nok kraft til å realisere klimamålet. Samstundes skal ein "utgreie" atomkraft.

    https://www.nrk.no/vestland/noregs-klimamal-i-fare_-ikkje-nok-kraftproduksjon-innan-2030-1.16906417

    Kraftkablane til kontinentet får vi nok bruk for til import, og privatfolk og næringsliv får betale. Så blir spørsmålet kor lenge ein skal "utgreie" atomkraft, og kor tid spaden skal setjast i jorda. Kan ein nå klimamålet for 2030 ... i 2040?

    Forøvrig er det ingenting å se til den meldte kraftige økningen i strømforbruk her til lands.

    IMG_8170.thumb.jpeg.3efcf9382db1717bea2da459e7c420b0.jpeg

    • Innsiktsfullt 1
  6. 31 minutes ago, Gjest MKII said:

    Påstander om at solenergi er tull fordi solenergi ikke er tilgjengelig når strømmen er dyrest er bare tull når det gjelder døgnprisen i alle fall! Og når det gjelder for prisen på vintersesongen så vil solenergi gi minket behov for å tappe ned vannreservoarer til strømproduksjon på sommeren, som igjen kan føre til lavere priser på vinteren.
     

    Ja, sol og vind kan begrense nedtapping av vannmagasiner noe, men ikke all verden. Men i motsetning til sol har vind faktisk ok produksjon på vinterstid. Så lenge den står på land behøver det ikke å bli dyrt heller.

    Men pga mangel på forutsigbarhet kan ingen av delene benyttes til å øke tilgjengelig effekt.

    31 minutes ago, Gjest MKII said:

    Hvis man ikke cherry pick'er for å finne problemer så er det også store deler av landet som ikke har snø/har lite snø store deler av vinteren også.

    Men én ting hele landet har til felles er veldig få timer solskinn på vinteren. I Tyskland er produksjon på vinterstid 1/10 av sommeren. Og de har lysere vintere enn oss.

    IMG_8166.thumb.jpeg.32ad73225fcceffde62df3cd8864e36d.jpeg

    31 minutes ago, Gjest MKII said:

    image.png.1df8f5c4b36701c8bfceb5f1d52b58a7.png

    En graf! Men hva viser den?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  7. 4 minutes ago, Gjest MKII said:

    Utover konspirasjonsteorien din og insinuasjon din om at fordi det er et konsulentselskap på oppdrag fra Solenergiklyngen og det dermed ikke er "nøytralt", har du over hodet noe som helst dokumentasjon på at det ikke stemmer at det det er enormt potansiale for solenergi...?

    Det er helt vanlig å bestille rapporter fra konsulentselskap som understøtter det man ønsker å oppnå. Selv om sånne rapporter som regel (men ikke alltid) er ok når det kommer til fakta så lar man naturligvis være å gi problematiske områder særlig oppmerksomhet.  Tok en kikk på rapporten du viser til, og det var det stort sett bare konkludert med at utfordringer med nett må Statnett bare fikse. Uansett kostnad.

    Og det er logisk nok, da de ønsker å selge solceller.

    4 minutes ago, Gjest MKII said:

    Tror du det vil bli gratis med atomkraftverk, som vel er noe av det dyreste som er for strømproduksjon, eller andre alternativer for å dekke opp for nåværende og fremtidig økning i energibehov???

    Langt fra gratis. Men pdd er det eneste utslippsfrie alternativ som faktisk produserer strøm når man har bruk for den. Ikke bare når det tilfeldigvis er sol eller vind. Pdd finnes det ingen gode og økonomiske former for lagring som monner. 

    4 minutes ago, Gjest MKII said:

    Og har du noe som helst dokumentasjon utover løse påstander om at solenergi gir "masse produskjon som plutselig kobler seg inn og ut i hytt og gevær"?

    Det var det nå du som skrev. Altså at det skal kobles ut ved frekvensavvik. Frekvensen er lik i hele det nordiske synkronområdet, så da vil mye koble seg ut ved avvik.

    4 minutes ago, Gjest MKII said:

    Har du noen som helst dokumentasjon som viser at dette er problematiskt for Statnett??? 

    Dr. Ing. Knut Styve Hornnes fra Statnett forklarer mye av problemstillingene med uregulerbar produksjon om du tar deg bryet med å se denne:

    https://www.tekna.no/fag-og-nettverk/energi/energibloggen/uregulerbar-kraft--en-utfordring-for-kraftsystemet/

    4 minutes ago, Gjest MKII said:

    Hva er det du mener gjør at alle disse anleggene "kobler seg inn og ut i hytt og gevær"??? Innbiller du deg at solcelleanlegg er synkronisert så alle de påståtte inn-/-utkoblingene skjer synkront...??? Hvordan mener du at få store anlegg skal hjelpe sammenlignet med tilsvarende mindre anlegg m.t.p. inn-/ut-kobling eventuellt???

    Få store anlegg kan Statnett forutsi og til og med til en viss grad styre. Masse små private er helt bingo, og på forskjellige steder i nettet. Umulig å forutsi.

    4 minutes ago, Gjest MKII said:

    Har du over hodet særlig innsikt i og erfaing med solcelleanlegg???

    Har generelt høy elektrokompetanse, og jobber med invertere i det daglige(dog mest mot motorer, generatorer og batteri). Hva med deg?

    • Liker 3
  8. 30 minutes ago, Woff said:

    Helt enig, det gjør livet lettere! 🙂

    Prøvd den nye store hypen, Audyssey One? En tysker som har lagd et script som fikser en del av Audysseys svakheter, spesielt når det kommer til integrering av subwoofer. 

    Har igrunn ikke prøvd selv enda, da det fortsatt er "work in progress" og det skrives side opp og side ned på Avsforum. Og har igrunn ikke tid til å henge med for tiden.

    • Hjerte 1
  9. 4 minutes ago, dTd said:

    Har egentlig allerede fått den, bestilte den i tilfelle det skulle bli tomt på lager mens jeg ventet på resten. Noe det ble 😅 Men siden jeg ikke har noen av de andre komponentene, og ikke har hatt tid, så står den foreløpig uåpnet i boksen sin i kjellerstua :ninja:

    Håper at resten kommer før helgen, så jeg kan teste litt da! 

    Grei guide for oppsett av Audyssey på Denon. Greit å koste på seg 20$ på MultEQ appen.

    https://www.sigbergaudio.no/blogs/news/audyssey-room-calibration-common-mistakes

    • Hjerte 2
  10. 15 minutes ago, Woff said:

    Spørs bare hvor mye bedre den nye serien blir.. Tror ikke jeg kommer til å bytte ut mine 1723'ere da, skal mye til å slå de tipper jeg..
    Vet ikke om de faser ut 1961 heller, de er jo 'nødt' til å ha noen rimelige høyttalere å velge imellom også tipper jeg..

    Vel de skriver "our most revolutionary high end products", så kanskje naturlig å anta at det blir dyrere greier? Eller?

     

  11. 9 minutes ago, Gjest MKII said:

    Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, hvem skal jeg høre på av et konsulentfirma som har foretatt en analyse av potensialet for utvinning av solenergi eller en tilfeldig forumdeltager tro...

    Et konsulentfirma som har lagd en rapport på bestilling for en bransjeforening ved navn Solenergiklyngen. Jadda, nøytrale saker. Garantert. Og meg bekjent har de først og fremst sett på hva man faktsik kan stable på ymse tak rundt omkring. Ikke hvilken betyding dette får for systemkostnader i strømnettet. Det er det tross alt noen andre som skal betale. 

    9 minutes ago, Gjest MKII said:

    "Marerittet" du påstår solcellenergi er m.t.p. frekvensstabilitet løses bl.a. med kravet til omformere koblet til solcelleanlegg om frekvenssynkronisering med nettet. Solcelleomformere skal koble seg fra nettet ved minimale avvik, så det er et ikke-problem. I alle fall i småskalaanlegg...

    Så masse produskjon som plutselig kobler seg inn og ut i hytt og gevær. Det gjør nok jobben til Statnett enklere ja.

    Skal man bygge solkraft i noe særlig skala må det i alle fall være store anlegg som inngår i Statnetts beregninger. Og så vidt meg bekjent er det ingen som hindrer noen å gjøre det i dag. Problemet er at strømprisen allerede er lav når sånne annlegg har mye strøm å tilby, ergo dårlig lønnsomhet.

    • Liker 3
  12. 2 hours ago, torbjornen said:

    Regjeringa innser omsider at ein ikkje har nok kraft til å realisere klimamålet. Samstundes skal ein "utgreie" atomkraft.

    https://www.nrk.no/vestland/noregs-klimamal-i-fare_-ikkje-nok-kraftproduksjon-innan-2030-1.16906417

    Kraftkablane til kontinentet får vi nok bruk for til import, og privatfolk og næringsliv får betale. Så blir spørsmålet kor lenge ein skal "utgreie" atomkraft, og kor tid spaden skal setjast i jorda. Kan ein nå klimamålet for 2030 ... i 2040?

    Problemet med kablene er at det ikke er særlig mye å importere på vinterstid når vi har bruk for det. Det er en grunn til at prisene er så høye som de er på kontinentet til tider. Og landene på andre siden av kablene knuser stort sett på med mer av det samme (som ikke nødvendigvis produserer særlig når behovet er størst), så det er ikke stort håp om bedring.

    Og at vi ikke når klimamålene for 2030 var nå noe alle med bittelitt kontakt med den virkelige verden visste lenge før Tåkefyrsten og Barthemannen økte målet fra 50 til 55% reduksjon. Og de to fremstår som ypperlige eksempler på folk som mangler kontakt med den virkelige verden til tider.

    1 hour ago, Gjest MKII said:

    Problemet er ikke at det ikke finnes løsning(er) på problemet. Problemet er at viljen til å løse problemet mangler hos folk og politikerene. Solcelleanlegg har en "nedbetalingstid" på 10-12 år for tiden, og er noe praktisk talt alle burde ha på tak og andre flater som er tilgjengelige og lite/ikke brukbart til noe annet:

    Produserer mye når man ikke har bruk for det og er et mareritt mtp frekvensstabilitet. Medfører også store skjulte kostnader.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  13. 8 hours ago, Mannen med ljåen said:

    Det er en forenkling. Vi har i praksis valget mellom Høyre og Arbhøyderpartiet. Begge er enige om å oppfylle FNs og EUs krav til privatisering, innvandring og redusert livskvalitet for arbeiderklassen. 

    Jeg kunne tenkt meg noen bedre partier. Men hvem? De har ikke sjans til å vinne valg allikevel.

    Det er fordi en stor andel av befolkningen alltid stemmer Høyre eller Arbeiderpartiet. Hadde ingen stemt på dem hadde de hatt ingen inflytelse. 

  14. 52 minutes ago, Medlem said:

    Atomvåpen har forhindret storkriger. Den neste storkrigen vil mellom og langdistanserakettene fly. 
    https://www.nrk.no/urix/nytt-russisk-vapen-kan-sannsynligvis-ikke-stoppes-1.14842717

    Heldigvis tyder ting på at dette ikke er så effektivt i praksis som russerne hevder (noe som ser ut til å gjelde det meste de lager).

    Amerikansk luftvern utviklet på 70-/80-tallet skyter ned russiske hypersoniske missiler i Ukraina.

    https://www.defenseone.com/technology/2023/09/what-ukraines-shoot-down-hypersonic-missile-patriot-says-about-future-weapons/390498/

    • Liker 2
  15. 47 minutes ago, sedsberg said:

    Det er ingenting i veien for at staten kan viderefordele ansvaret og kostnadene til boligeiere. Det vil jo spare staten for enorme utgifter. Vinn-vinn!

    Det skumle er at det virker som om mange tror at man slipper å betale om staten tar regninga. Hvor får staten pengene fra? Hint: Det begynner på s og slutter på katt.

    • Liker 2
  16. 3 hours ago, Eskove said:

    Stanley er faktisk en "billigmerke"
    Bahco er faktisk bedre kvalitet en Stanley til tross for at dem er mye billigere.

    Og når det kommer til håndsager er faktisk en god del av EMV av brukbar kvalitet.

     

    Er klar over at Stanley er i den billige enden, men de har i det minste pleid å levere produkter som i det minste er egnet til oppgaven den er skapt for. Det kan ikke sies om denne rakkeren:

    Stanley Gjæringsag

    Faktisk lå sagbladet løst i eska det kom i uten annet enn tynn plast som beskyttelse. Sammen med masse løse deler. Ikke rart det blir uskarpt da.

    Desverre var jeg ikke i stand til å finne noe som helst tisvarende i tilsynelatende høyere kvalitet i noen fysiske butikker her jeg bor i alle fall

     

  17. On 5.5.2024 at 6:17 PM, sedsberg said:

    Merker som kun selges i én butikkjede kan ofte være lure å unngå. Eks Biltema, CockRaft (Clas O.), Meec (Jula). Dette er generiske kinesiske billig-produkter som selges under mange navn.

    Eksempel på "ordentlige" merker kan være Hilti, Metabo, Milewaukee, Makita, Dewalt, Bosch, Stanley, Hitachi/Hikoki, Ryobi.

    Edit: Det kan selvsagt være unntak. Mye av Biltemas handverktøy med 10 års garanti har veldig god kvalitet f.eks.

    Kjøpte for litt siden en "manuell" gjærsag fra Stanley, da det var det eneste ikke-EMV som var å oppdrive. Må si den hadde absolutt samme ubrukelige kvalitet som man kunne forventet fra CO, Jula, osv. Rett og slett skrot.

    Så Stanley er i alle fall ikke lengre et "trygt" merke.

  18. Siden vi var inne på innspilling av høyttalere. Her er en fra studiomonitor-produsenten Kali Audio sitt take på det. De tester alle sine monitorer 100 timer på full guff før de forlater fabrikken, og har dermed svært god innsikt i eventuelle endringer. Og konklusjonen deres? De ser/hører/måler ingen endringer. De ser faktisk større forskjeller på en høyttaler produsert tidlig på dag vs sent enn de ser før og etter 100 timer på full guff.

     

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  19. 1 minute ago, bshagen said:

    Men om du setter deg ned i sofaen for å lytte etter jobb, så har jo hodet ditt en annen posisjon enn kvelden før, og derfor er lyden ikke lik. Hvordan skal man best kvantifisere om en høyttaler er spilt inn eller ikke? 

    De fleste har ingen anelse om hvor stor forskjell i frekvensrespons kun noen cm annerledes posisjon på hodet utgjør. Mer enn noen innspilling, kabel osv noen gang kan utgjøre.

  20. Her er en tråd på ASR hvor innspilling av høyttalere gjennomgås. Som sagt, ingen har enda klart å påvise målbare forskjeller av betydning (utenom etter kun svært kort tid). Og siden man lett er i stand til å måle alt som kommer ut av en høyttaler med stor nøyaktighet er det temmelig gode indikasjoner på at innspilling kun er noe produsentene pusher for at man ikke skal benytte seg av returretten før hjernen har tilpasset seg.

    https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/do-audio-speakers-break-in.11898/

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  21. 1 hour ago, GP950mAh said:

    At den gir betydelig økonomisk vekst, større eksport og høyere produktivitet er noe som er svært enkelt å måle, og som flere utredninger har bekreftet av vi får gjennom EØS-avtalen, inkludert europautredningen fra 2012. 

    At det er svært enkelt å måle er en frisk påstand. Jeg vil heller si det er meeeget vanskelig å måle, men ting tyder på at EØS alt i alt er lønnsomt pdd.

    • Liker 2
  22. 4 hours ago, Woff said:

    Har du aldri prøvd å sjekke forskjellen? Viser til at Dynaudio og Arendal anbefaler 50 timer og kan bevitne at jeg hørte fint forskjell på de høyttalerne jeg har både fra Arendal og SVS, sågar STOR forskjell. Å spille inn kabler har jeg derimot ingen tro på da, men spør andre om det! 😊

    Innspilling av høyttalere er høyst reelt, og tar i underkant av 10 sekunder mener jeg på. Etter det er det ingen målbare forskjeller. 

    Det som derimot må spilles inn er hjernen, og spesielt dens evne til å tolke annerledes lyd ;)

×
×
  • Opprett ny...