Jump to content

Figaro

Medlemmer
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

34 :)

Recent Profile Visitors

1570 profile views
 1. BSU - Boligsparing for ungdom. Diskriminerer eldre for gunstig spareavtale.. Noen produkter er rett og slett ment for en spesifikk gruppe mennesker.
 2. Det å drive utleiebusiness er ikke gitt at det skal tjene penger. Noen er bedre til å selge pølser enn andre, ikke en selvfølge du skal tjene penger uten å gjøre noe forarbeid. Dette er nok en dyr lærepenge hos utleier og kanskje denne bransjen er noe de kan stå over i fremtiden. Her har nok utleier også vært grådig nok til å ikke koste på egen strømmåler slik at de endte opp slik. Uten god grunn til å kaste de ut så kan han i hvert fall bo der 6mnd. Er "vi har ikke råd til å ha deg boende her" god nok grunn? Hvis utleier må selge huset, følger leietager med på kjøpet? Mest sannsynligvis ja. Snakk om brøler.
 3. Si du ønsker å være kunde, ikke arbeidsgiver. Også leter du etter firma som fakturer DEG.
 4. Synes du har fått godt svar på det du spurte om. Hvis du skal gå rettslig til værks ville jeg ha kontaktet advokat og ikke et forum. The Avatar har prøvd så godt hn kan å gi deg svar. Synd at han ikke kunne tilpasse svarene slik du ville...
 5. Yep, det er nettopp opp til hver arbeidsplass å bestemme dette og barnslig av trådstarter å prøve omgå noe som allerede er bestemt. Arbeidsgiveren har vist seg å tilpasse seg tidligere og har nok kontroll. Kanskje de ombestemmer seg? Men ett tankekors er at de som bor i storbyene ofte har større lønninger for den samme jobben som finnes i distriktene, også større utgifter. Men med hjemmekontor-jobber så kanskje dette utlignes over tid? Eller hva tror dere? 🤔
 6. Arbeidsgiver prøver kanskje å gå tilbake til vanlige arbeidsforhold. Er du vaksinert og arbeidsplassen legger rette til korona så er det vel bare å møte opp og se om de følger rettningslinjene. Hjemmekontor bør ikke bli den nye normalen når arbeidsgiver vil ha deg tilbake på arbeidsplassen for å jobbe?
 7. Selvfølgelig er det greit, om det er en vare eller tjeneste så skal forhandler ha betalt.
 8. Skilt er ingen sak å ignorere. En hindring er nok det som skal til, men hva og hvor stor ulempe det er i forhold til gevinst må du nok vurdere selv.
 9. Hvis trådstarter har sagt opp sin forrige jobb og dermed er i 12ukers karantene. Er det fortsatt urimelig med aktivitetskrav? Han mottar jo ingen ytelser på 3mnd, men det er selvforskyldt. Aktivitetskravet er vel helt innafor da hvis han nettopp var jobb? Jeg sier ikke at dette er tilfelle, bare et scenario der man er arbeidssøker uten ytelser. Og hvis det ikke feiler personen noe så er også aktivitetskravet ikke urimelig vel?
 10. Figaro

  Spørsmål om arv

  Hva har dette med din far og gjøre igjen? Kanskje vente å snakke om arv til/når Farmor dør? Det at du ikke arver noe etter din Far er vel strengt tatt ikke din farmor eller Onkel har noe med eller hva? Din onkel har ikke arvet noen ting. Din far har ikke arvet noen ting. Dette skjer ved dødsfall. Du arver etter din Far. Når farmor dør, så kan du og din onkel arve etter henne.
 11. Figaro

  Egenandel sykemelding

  Saken virker grei, så da gjenstår det å beklage seg ovenfor fastlegen og si at du tok feil.
 12. Når jeg jobbet skift så var oppsatte vakter det du skulle møte opp på og få betalt. Jeg hadde faste, og visste hvilke vakter 1 år om gangen. Skal noe endres så mener jeg det skal gjøres enten 14dager eller 30dager i forvegen. Siden hun har 20% stilling og jobbet tillegg som tilsvarer 80% til sammen er nok hun også i skyld i å ikke skrive endrings-oppsigelse eller hva det er kalt. Der % endres til det hun har jobbet i siste 3/6/12mnd. Kontrakten er vel på fast 20% + tilkalling og det er det hun har krav på. Det har hun også godtatt ved å skrive under på en slik kontrakt. Da kan man også forvente å ikke få noen tilkalling/ekstra vakter etter avtalen hun har med arbeidsplassen. For at hun skal få lønn for de 2 dagene så måtte arbeidsgiver endre vaktene tidligere enn 14dager eller hva den fristen er på. Har arbeidsgiver forholdt seg til fristen/tiden så er han på det tørre. Hvis ikke så skal hun ha betalt for oppsatte dager. Om hun jobber eller ikke. Dette er også tema når avtalen er feks annenhver onsdag, det er 17. mai den onsdagen. Hvis butikken skal holde stengt må arbeidsgiver si ifra tidligere enn 14dager, eller så er det betalt helligdag etter avtale om man jobber eller ikke.
 13. Gjelder ikke dette 95%+ av spørsmålene som kommer i juss forumet? "En advokat er nok løsningen!?"... Jeg kan ikke hjelpe trådstarter, men så vidt jeg vet så koster advokat en del penger og da er det greit å komme med hva han vil oppnå, hvilke alternativer det finnes på forhånd av et slikt møte med en advokat. Jeg vet av flere som har særeie på det ene og det andre da det er flere kull med barn, exer osv.
 14. Her er noe jeg fant på "garanti hund". https://retrieverklubben.no/kjop-av-hund-hvilke-lover-gjelder/ Merket meg denne:"Hvis du velger å sette valper på din hund, da er du oppdretter, med alle de forpliktelser det fører med seg både juridisk og moralsk." Så det er egentlig bare for kjøpere å vite hva de har krav på og opprettholde sine rettigheter ovenfor oppdrettere. Da kommer nok mange useriøse til å komme bort. Men til da er det vel å gjøre folk oppmerksomme.
 15. Rart av forsikringen å oppføre seg om det var du som var uheldig. Skademelding er sendt, motpart er kjent. Da skulle det være forsikringsselskapet sitt jobb å sende ingress til motpart og kreve inn utgift når han ikke eier forsikring selv. Ville forhørt meg en gang til hvorfor de ikke stiller han til ansvar uansett om han har forsikring eller ikke.
×
×
 • Create New...