Gå til innhold

Switch(config)#

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Switch(config)#

  1. Med dagens gjennomsnittlige tid på behandling av politianmeldelser gjør det ikke all verdens forskjell hvilke tiltak man setter i gang. Det er betydelige ressursproblemer hos politiet og det er såpass treg saksgang at strafferabatt snart er obligatorisk i alle straffesaker pga den uforsvarlige lange behandlingstiden.

     

  2. Vann og avløp er offentlig eid infrastruktur, bygget og driftet av private etter anbudsmetoden

    Kraftnettet er offentlig eid infrastruktur, bygget og driftet av private etter anbudsmetoden

    Veinettet er offentlig eid infrastruktur, bygget og driftet av private etter anbudsmetoden

    Jernbanenettet er offentlig eid infrastruktur, bygget og driftet av private etter anbudsmetoden

     

    Hvorfor skal ikke fiber følge samme metode? Det gir akkurat like lite mening at det skal sitte en hel haug med lokale fiber-eiere og melke det markedet de har lokalt monopol på, som å gjøre det samme med vann, avløp, kraftnett, veinett og jernbanenett.

     

    Eller sagt på en annen måte: Salget av det offentlig eide Televerkets nettverk i sin tid til et privat selskap (Telenor) var en alvorlig gal avgjøelse. Politikerne den gangen kan ikke ha skjønt hvor viktig kommunikasjons-infrastrukturen er for samfunnet, eller hvor idiotisk det er å tillate lokale monopoler og parallell-bygging andre steder.

     

    Hadde vi fortsatt hatt Televerket ville vi hatt en utbyggingstakt på fiber på nivå med utfyllingen av fasttelefoni på 60-, 70-, og 80-tallet. Altså ventelister, svært gode dager før telemobtørene og et beist av en offentlig institusjon som Televerket faktisk var.

     

    Den samme sammenligningen kan vi gjøre med mobilnettet. Jeg tør ikke tenke på hva det hadde vært uten NetCom og etter hvert Chess. Simple tjenester, dyre tjenester og en innovasjonstakt på nivå med skomakerbransjen.

  3.  

     

    Men noen ganger kommer de også over ting som kan oppleves mer privat, som at en dame synger falskt i dusjen eller at et barn skriker etter hjelp

     

    Ifølge Amazons nettsider lagres ingen lyd med mindre høyttaleren hører aktiveringsordet (ofte «Alexa») eller at det trykkes på en knapp. Men noen ganger aktiveres enhetene tilsynelatende helt uten formål, og lydfilen starter uten at brukeren gir noen kommando.

     

    Er vel ingen ulempe for Amazon at enheten aktiviseres sånn "tilfeldig" :)

     

    Burde vel ikke komme som en overraskelse, alle tilbydere av elektroniske kommunikasjon lytter/lagrer for å optimere egne produkter og dermed kan de få tilgang til sensitiv informasjon som foreksempel er uærlig ansatt kan selge videre.

    Mente du aktiveres?

  4. Det finnes VG3-løp i den videregående skolen i Norge som langt på vei bidrar til den kompetansen som etterspørres her. VG3-løpet heter Dataelektroniker.

    Det finnes knapt et bedre løp for kreative sjeler om skolen vet hva de driver med. 30 timer i uka med praktiske oppgaver og case-studier. Fin kombinasjon av bygging av infrastruktur, protokollkunnskap, serverroller og virtualisering samt IoT og noe sikkerhet.

     

    Jeg skal ikke røpe hvilken skole jeg jobber på, men vi har hatt elever som glatt danker ut uteksaminerte høyskolestudenter i ansettelsesprosesser. Hva som blir gjort i skolen har alt å si. En kan ha det møkk kjedelig på et universitet eller man kan eksprimentere i et relativt åpent VG3-år på videregående.

     

    Selvsagt er det begrensinger, særlig hva gjelder matematikk og fysikk, men det er på ingen måte umulig å gjennomføre disse fagene i tillegg til skolen eller i læretid.

     

    Sånn. Da var det sagt.

  5. Vent, what? Bakkestasjoner? Skal man ikke kunne slappe en mottaker på utsiden av huset og få det inn rett fra satellittnetverket? Utstyr jeg kan kjøpe for en rimelig penge?

     

    Om det fremdeles er behov for kommersielle bakkestasjoner virker jo dette som en veldig dyr og overdrevet løsning for å få Internet til plasser som idag ikke har det?

     

    Det er jo ikke som om kabeltrekk er eneste løsningen her nede heller.

     

    Ehh..

    Som nevnte i artikkelen er dette VLEO-satellitter. Disse er ikke geostasjonære slik som f.eks. kommersielle TV-satellitter er. Med andre ord må kundeplassert utstyr til enhver tid posisjonere seg mot et hurtig og alltid bevegelig mål på himmelen. Tviler på at det i det hele tatt finnes privatpersoner med denslags innefor egne tomtegrenser.

    • Liker 2
  6.  

     

    Problemet er at man ikke alltid kan være sikker på at localhost peker til 127.0.0.1. Programvare tillates at å spørre sende localhost-forespørsler til DNS (Domain Name System), i stedet for å kontakte 127.0.0.1 direkte.

    Hvilket er logisk korrekt siden "localhost" er et navn, ikke en adresse. Jeg er motstander av "hardkoding" så DNS bør benyttes i ethvert tilfelle hvor en skal finne hvilket adresse navnet gir.

    Har alltid brukt 127.0.0.1 selv, viste faktisk ikke at localhost var en adresse man kunne skrive inn.

     

    Trodde bare det var tittelen og eller hva adressen betyr for oss dødelige :p

    Faktisk står du fritt til å velge en hvilken som helst adresse. Eneste kravet er at den begynner på 127.x.x.x

×
×
  • Opprett ny...