Gå til innhold

drkaos

Medlemmer
  • Innlegg

    566
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av drkaos

  1. Ikke alt som kommer frem i tråden her stemmer like bra..

     

    TipTronic kassene er ikke laget av Porsche, men av ZF. Det er forskjellige kasser på 2.5TDi 150hk og 180hk, der kassa på 150hk versjonen takler max 420nm. Etter dette ryker trolig torqueconvertern, og det hjelper ikke å chippe kassa, den blir ikke sterkere pga det, men endrer litt karakteristikk.

     

    Den første tdi'en som sto i Audi 80 hadde heller ikke pumpedyse, den kom først på 115hk og 130hk versjonene. Variabel turbingeometri har det vært på 1.9 siden 110hk utgaven i a4.

     

    Når det gjelder hvilken motor du skal velge.. så kommer jo det litt an på hvilken utgave av 1.9 litern du tenker på og. 115hk utgaven gir jo ca150hk etter chip, en 2.5 gir ca 190hk. Chippingen endrer karakteristikken på begge motorene ganske kraftig, og begge blir mer kjørbare. Jeg har kjørt mye begge deler, og er iaffal ikke i tvil om at jeg ville gått for 2.5 dersom du har råd til det.

     

    Ikke glem at reg bytte og endel andre ting er dyrere og på den.

  2. Fatter har en A100 2.6 med noe tilsvarende. Tempen stiger raskt til 90grader når den står på tomgang, men ligger sjelden over 60 under kjøring på vinterstid.

     

    Har sjekket termostaten, og den funker fint. Den kan kokes for å sjekke åpning/lukking.

     

    Ikke glem at termostat bør kjøpes orginalt, fordi de fleste ligger på 87 og 92 grader. Ihvertfall VAG.

     

    Dersom du kjøper en uorginal en, kan du fort få en som skal åpne på 82grader og lavere.

     

    Tempgiveren er (om jeg husker rett) montert på slangen fra radiatoren til blokka på førersiden. Den skal være blå.. Den har vi og byttet. Det neste vi skal gjøre er å kjøre radiator-rens på den. Har blitt fortalt at det kan føre til mye rart..

     

    Så vi får se. :)

  3. Jernbaneforsikringen er for de ansatte i Norges Stats Baner og deres nærmeste familie.

     

    Jeg har best erfaringer med Terra, som du får via din lokale sparebank. Har hatt alle unntatt Corren forsikret der. Biler som de ikke ønsker er BMW 325, NIssan 200SX, Corrado G60 (Vr6 går greit) osv.

     

    Ellers har Gjensidige ofte gode priser på ungdomsbiler. Jeg forsikret Corren i IF.. fordi jeg kjenner en som jobber i Christiania Assurance, som jobber for If... og han visste om alt som kunne gi meg rabatt på prisen. Da gikk det ganske greit..

     

    Blir Terra på meg fremover også.

     

    Vesta er selskapet for de eldre med mye bonus, da får du billige forsikringer der også. Ungdommer med ungdomsbiler er uønsket.

     

    Og til dere alle, skal dere sjekke forsikring er det bare å glemme nettkalkulatorer. Ring og prat med en kundebehandler, først da du får en god pris.

  4. Det var en '91 omtrent helt original.

     

    Den nye modellen av RX-7 kunne de gi meg forsikring på derimot, rare greier.

    Nettopp pga det jeg sier, statistikken på bilene. Nytypen er det ikke så mange av enda, og statistikken er helt klart værre på de eldre modellene.

     

    Så enkelt er det.

     

    I tillegg til hvor du bor da selvsagt.

  5. Terra holder til på Hamar, leverer alt av forsikringer gjennom diverse sparebanker. Men de tar ikke på seg høyrisiko-biler uten at du har god historikk. 200'en gikk, men den var rødmerket i lista. Samme var Corradoen jeg hadde, men den måtte jeg altså til If... for å forsikre.. :whistle:

     

    Når det gjelder kræsjingen er vi veldig enige. :) Dersom du har en aldersgrense på fører, mottar du regresskrav fra selskapet etter en evt ulykke. Og det blir dyrt. :D

     

    Når det gjelder avgiftene, får du S6 fra 95-97. Så du skjønner sikkert hvor jeg vil også. :D

     

    Jeg skal uansett ha quattro igjen neste gang. :D Uansett om det blir vw eller audi. Selv om fwd funker bra på sommerstid, vil jeg ha mer på vinteren. :innocent:

     

    Jeg er fra Molde ja, solgte min 200 i januar tror jeg det var. Den går nå i KrSand. Jeg kjenner til Helge og hans 20v var fin den (Min hadde mer effekt. :D) Den går fortsatt på sunnmøre et sted.

     

    Og det er ikke hvilken-som-helst s6 han har hentet seg, det er en SMS Revo S6

     

    Scmidt Motor Sport bygde endel s2, s4 og s6 på 90-tallet. De eksisterer ikke lengre, men det gjør bilene. Hans S6 har vel speedo til 320 og 310hk orginalt eller no sånt. Uansett en gull-bil.

     

    Goophy: Det er ikke snakk om effekten i bilen, men skadestatistikken. Du finner glatt biler med tett på 300hk som har billig forsikring. Rx7 er et godt exempel på det, den koster ca 6000 med full kasko for en på 22år, 40% bonus som bor her i byen. Men gamle bimmere, Volvoer, 200sx og andre "herjebiler" har så dårlig statistikk, at du som ung fører er uønsket med en slik bil hos selskapene.

  6. Hehe, kan ikke si annet enn at jeg forstår frustrasjonen din. 200 20v har faktisk værre forsikringsvilkår enn s4/s6. :)

     

    Jeg hadde min i Terra forsikring, gjennom lokalbanken min. Og mange andre er under 28 med en slik bil, les her;

    http://forum.vwaudi-club.no/showthread.php...t=s4+forsikring

     

    og her

    http://forum.vwaudi-club.no/showthread.php...t=s4+forsikring

     

    Det du sier om å kræsje med annen manns bil er bare tull. :) Dersom bilen er registrert/forsikret på samme person, er det ingenting som tilsier at du selv må punge ut.

     

    Jeg har btw hatt alle mine biler på meg selv.. og blødd for det.

     

    Dersom bilen trimmes har ikke det noe med forsikringsselskapet å gjøre sålenge bilen er godkjent hos biltilsynet. De har ingen tillegg dersom bilen er trimmet, så der er det noen som feilopplyser deg. Dersom du bytter motor derimot, slik at bilen godkjennes feks som 20v istedet for 10v, må du si ifra til selskapet. Det fordi de har en annen tariff på en annen modell. Så enkelt er det faktisk.

     

    Staten på sin side, skal kun ha avgift dersom bilen er importert til Norge etter 1.1.96 Dersom den er eldre, er det ingen krav til det.

     

    TT er en kul bil, så det var ikke et dårlig valg. :) 180 og fwd?

  7. For å ha det sagt med en gang, folk flest kjører faktisk værst med bilene med minst motor. En s6 er fin på flere områder enn en vanlig a6. De har oftest bedre understell, mer støydemping, quattro som standard, flere målere (oljetrykk, oljetemp bl.a) bedre seter osv. Altså mer utstyr generelt sett. I tillegg er de helt hærlige å kjøre.

     

    Jeg hadde en 200 20v til ifjor, som er forgjengeren til S4 som igjen er forgjengeren til S6. S6 har i forhold til S4 andre fremskjermer, litt annen front, andre bremser, annen refleksrampe bak og det ble gjort endringer på drevet til første giret på 6trinns manuell kassa. S6 ble levert fra '95 (basert på c4 karosseriet) og levert frem til '97 med 2.2 turbo og 4.2 V8. Quattro er som nevnt standard. I '97 fikk du også S6+ som er en sjelden bil, den ble kun levert med 4.2 V8 men leverte da 330hk. Den har et annet understell enn vanlig s6 og ble bl.a ikke levert med automatkasse.

     

    Dersom du skal trimme er det en stor fordel å velge s6 med manuell 6trinns fra 96-97 (pga kraftigere drev) og 2.2 turboen. Chip, turbo, wg-fjær og åpen eksos så snakker du drøyt 300hk. Samme som jeg hadde i min bil. Dersom du heller vil bruke pengene på noe annet, er V8'en en fenomenal motor, med god respons og pervers lyd. Den går uansett godt nok for de fleste. Og kan med fordel kjøpes med automatkassa. Automaten liker derimot ikke trim, og derfor bør du styre unna den dersom du skal trimme.

     

    Aberet med alle Audi's s-biler er forsikringen. Jeg er 24år, har 40% bonus og 12000 som kjørelengde, bor på nordvestlandet. Jeg betalte 11500 for delkasko på min 200. S6'en er på meg selv noe billigere, men du må uansett regne med å måtte betale godt for deg. Dersom du er så heldig å finne et selskap som vil ha forsikringen din, nemlig ikke alle som ønsker "slike" kunder. I tillegg er det dyre deler på de når noe først ryker, og du er avhengig av å kunne gjøre endel selv for at du ikke skal blakke deg fullstendig. Som nevnt over er tidligere service viktig. Pass på at den har gått på god olje med jevne hyppige skift. Rust er knapt et tema på disse bilene, sjekk evt ved listene og gjerne bak bilen. Bremsene koster endel, pass på at det ikke er kast i de og at håndbrekket ikke henger. Å overhale kalippere kan du like gjerne lære deg med en gang. Jeg vil på en slik bil absolutt anbefale å bruke noen kroner på Naf-test, da vet du plutselig mye om bilen.

     

    Nå kan det hende jeg har glemt noe, isåfall er det bare å kommentere, så skal jeg se på saken. :)

     

    Uansett.. jeg satser enten på S6 2.2T manuell eller Passat 2.5TDi 4motion som neste bil.

  8. Alle dieselmotorer har innsprut. Forskjellen er om det er direkte-innsprut eller ikke. Eldre dieselmotorer har noe som kalles forkammer, der dieselen varmes og blandes med luft før blandingen går inn i kammeret. Det trinnet hopper de over på nyere motorer.

     

    Du kan bruke manifold og turbo fra både tdi og tdk. TDI kan chippes pga elektrisk styrt dieselpumpe. TDK kan justere opp matingen på pumpa og turbotrykket. Da får du plutselig en helt annen bil.

     

    Stig Arne: Jeg tror ikke at jeg kan noe, det får bli opp til andre å bedømme.

    Men å tro at de på merkeverkstedene kan "alt" er å tro på nissen. Det finnes flere tunere rundtomkring som har mer peiling på motorene siden de holder på med de hele tiden. For folk som ikke har peil, og som ikke "tør" å kontakte andre, er merkeverkstedet helt greit. Jeg setter aldri noen av mine biler dit, da jeg kjenner andre som har mer peil og som hjelper meg. På den måten får jeg kanskje litt innsikt selv også.

  9. Du får vanligvis litt mer sugestøy, men ikke forvent det store effektkicket. :D

     

    Når det gjelder felger bør du henvende deg til en dekkforhandler. Evt søke på nettet. Boltsirkel endres ofte fra modell til modell, så det er ikke greit å vite hva som kan passe.

  10. Golf GTi er ikke typegodkjent med turbo, og står derfor ikkje i noen lister. For at forsikringen skal gjelde, må bilen være godkjent ombygd med turbo, og eneste toer Golfene du får godkjent med turbo er G60 hvor du bytter ut g-laderen.

     

    Så dersom det ikke er en slik, kan du like gjerne forsikre bilen din som en Golf 1.6 kun med ansvar. Du vil nemlig ikke få igjen noe ved et uhell uansett, og dersom du påfører andre skade vil du motta regresskrav fra forsikringsselskapene.

     

    Fort gjort å få masse gjeld mao. :)

  11. Tror et verksted skal ha noen lapper, for det går fort litt tid. Men det kommer veldig an på hvilken bil det er. På passaten din er det veldig greit å komme til. Det er ikke vanskelig, men kan ta litt tid å skru fra hverandre.

     

    Har du gjort det en gang, greier du det fint alene neste gang.

     

    Lykke til!

  12. Denne motoren har ikke turbo orginalt, men det er samme motoren som 1.9TDi. Derfor passer eksosmanifold, ledningsnett osv rett over. Se om du kan finne deler til en kræsjet 1.9TDi, kjøp delene og flytt over. En ukes arbeid, og du har TDi. Så kan du begynne og chippe, bytte dyser osv.

     

    Effektanlegg anbefaler jeg å droppe på diesel. Høres stort sett bare ut som en traktor, og du oppnår sjelden noe økt effekt.

     

    Når det gjelder justering av den nevnte Volvoen. En chip justerer tenning, blandingsforhold, turbotrykk og en haug med andre parametre. Det som vanligvis skjer dersom en går for en billigløsning som kun øker turbotrykk er at bilen enten går i nødmodus eller at den får for lite bensin og smelter stemplene. Ikke å anbefale mao.

     

    Og 200 er et fantasitall på den motoren. :) Er omtrent det de fleste gir med std chip.

  13. Eller enda bedre; Bruk 45000 til å kjøpe en billig Vr6, som du så putter i stereo eller styler litt.

     

    Da har du ihvertfall en bil du får litt for når du engang skal selge. :thumbup:

     

    Og ikke ta dette negativt, men du høres litt noob ut, og da kan det være greit å legge lista lavt i begynnelsen. Ihvertfall så du ikke går tom for motivasjon.

×
×
  • Opprett ny...