Gå til innhold

iGGy

Medlemmer
  • Innlegg

    182
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iGGy

  1. Optimèr heller din nettleser for raskere visning av internettsider, i stedet for å ''tweake'' nettverket ditt generelt. I så fall oppgrader hardware på nettverket, f. eks. router med 1000Mbps.
    What the hell? Du anbefaler at folk IKKE fikser på innstillingene for sin maskin men istedet kjøper en dyrere router som på ingen måte kommer til å påvirke hastigheten med mindre man sitter på en 1gbit pipe? Lurt. Veldig lurt.
  2. Poenget er at PHP er raskt, det er veldig mange som bruker det (profesjonelt, ikke bare i skolesammenheng) og det finnes utrolig mye bra open source kode skrevet i PHP. Nevner også at Wikipedia er en av verdens 10 mest besøkte sider og er skrevet i ren PHP, YAHOO bruker PHP, IBM anbefaler det osv.

    PHP er ikke raskere enn andre scriptspråk det bør kunne sammenlikne seg med. Og har du brukt PHP i skolesammenheng? De fleste skikkelige skoler holder seg for gode til å lære folk å bruke et så vanvittig dårlig språk med enda dårligere tilhørende biblioteker som PHP faktisk er.

     

    At det er mange som bruker det betyr på ingen måte at det er bra. Og "utrolig mye bra open source skrevet i PHP" - tja. Det er mye bra, men prosentandelen søppel tror jeg er LANGT høyere for PHP enn noe annet programmeringsspråk.

  3. hva er seriøst det værste som kan skje? Jeg har alltid nyeste oppdatering av saker og ting. :woot: For hjemmebrukere med en eller annen form for primitiv firewall, er det egentlig ingen trussel på nettet.
    Det verste er vel typisk at noen sletter filene dine, installerer et virus via web eller BSOD'er maskina di..

     

    Folk har INGEN interesse av min PC.
    Nei, men en eller annen gang kan man komme innom en side som rammer tilfeldig...

     

    ellers er firewall oxo ganske unødvendig spør du meg...
    Det kommer ann på hvor mye peil du har på data (liten i ditt tilfelle hvis du ikke vet noe om "hva som kan skje", skulle jeg tro)... og å ikke være bak en firewall overhodet (personal eller nettverksbasert) ER en risiko nå da man som regel har en del porter åpne (Netbios/SMB er kanskje det beste eksempelet), og det kan oppdages sikkerhetshull i programvaren som åpner disse portene.
  4. Yahoo skal visstnok gå over fra en Oracle/hjemmesnekret binær-kode til MySQL/PHP .. finnes info om det på nett en plass. Dette ene og alene burde tilsi at PHP kan gjøres rimelig jævlig kjapt :) Yahoo er mer trafikkert enn de aller, aller fleste sites på nett..

     

    PHP kan også prekopileres (dette tenker Yahoo selvsagt gjøre) via noe stuff du kan kjøpe på www.zend.com (de som lager PHP inteprenteren)...

     

    PHP er ganske nice, men jeg mener nå at det burde vært objektorientert i større grad... uansett mitt valg når jeg skal snekre mine små, enkle websider.. Morsomt enkelt å bruke mot f.eks mysql..

  5. Quote:


    XoRc skrev (2002-12-03 03:54):

    Quote:


    Den 2002-12-02 01:44, skrev iGGy:

    Og hva i granskauen gjør en brus KUL?


    Hva i granskauen gjør en brus UKUL da?

    Har jeg sagt noe om det? Bruser ække ukule og kule, det er bare reklamen som skal ha deg til å tro det. Peipsi MAX for ekstremsportere, Fanta for morroklumper som finner på sprell og Cola for.. alle?

  6. Quote:


    neonX skrev (2002-12-02 00:58):

    Kule ja, vanilla er god, men en brus du må lære deg og like, har drukket noen flasker nå, men har måttet klare meg uten den i helga. Gleder meg bare til kantinen åpner i morgen så jeg kan kjøpe en vanilla.


    Hva i h_elvete er poenget med en brus man må LÆRE seg å like? Og hva i granskauen gjør en brus KUL?

  7. Quote:


    Jimmy Pop skrev (2002-11-26 14:19):

    ALL PR ER GOD PR


    Digresjon: Du aner ikke hvor sant det er, iaf forbindelse med enkelte ting. Etter enhver fallskjermulykke som nevnes i media kommer det en boost med folk som melder seg på kurs. I påsken i år så holdt en kar på å gå inn (enormt med flax at han overlevde) på Oppdal (der jeg hopper), fikk litt mediadekning (VI menn, Her&Nå, addresseavisen + + )... i etterkant var det en markant økning i påmeldinger på fallskjermkurs...

  8. LeD skrev (2002-11-26 00:18):

    Noen ganger kan banning være på sin plass. Banning er jo også en viktig del av den nordnorske kulturen.

    Har de noen annen kultur? :wink:

     

    Alt er i hvert fall bedre enn amerikanske tilstander, hvor man tror at ord som "pokker" og "søren klype" på TV gjør barna til terrorister.

    Er det ikke moro.. som morra til Kyle i South Park sier i south park the movie; "Horrific, deplorable violence is ok, as long as people don't say any naughty words."

     

    [ endret av iGGy den 2002-11-26 00:51 ]

  9. Quote:


    Kjetil Lura skrev (2002-11-25 23:30):


    Banneord er ufine ord om du forstår poenget mitt. Er ikke nødvendig iggy, Finner du dem i noen ordbok??


    Ufine ord. Det kan kanskje være. Ufine ord hører hjemme i et språk. Er de strengt tatt nødvendige? Det er mange ord som KAN unnværes. Betyr det at de SKAL unnværes? Skjønner?

     

    "Finner du dem i noen ordbok??" Hva har det med saken å gjøre?

     

    http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html

    Prøver et par ord... "f a e n", "s a t a n", "f i t t e", "j æ v e l".. jeppsann, alle de fantes iallefall, kan sikkert finne flere, tror du ikke?

  10. Quote:


    Kjetil Lura skrev (2002-11-25 20:45):

    Det er en stygge uvane å banne i en samtale med noe, Og er helt unødvendig. Kan ikke si 100% sikker at eg ikke har bannet i noen av postene mine. Men jo er helt enig det er ikke nødvendig.


    Pff. Banne ord er ord som alle andre. Det er mange ord som strengt tatt ikke trenger brukes. Men betyr det at de ikke skal brukes.

  11. Quote:


    ComputerBoy skrev (2002-11-25 20:31):

    Nå begynner jeg å bli rimelig lei, over alt i dette forumet er det banning. Absoulut hvor jeg leser er det alltid noen som sier ****, *****, forbanna, osv, osv.

    Det går no helt fint an og få frem poenget uten å banne!

    Det er bare duster med begrenset ordforhold som holder på slik, er det så vanskelig å la være å banne?

    :sad:

    er det ingen som er enige?


    Fortell meg, hvorfor er det bare duster med begrenset ordforråd som banner? Har ikke de som banner et par ekstra ord de kan bruke? Forklar.

  12. Dør:

    April 10, 2048

    at the age of 68years old.

    On that date you will most likely die from:

    Horrible Accident (17%)

    Heart Attack (16%)

    Cancer (15%)

    Alien Abduction (9%)

    Alcoholism (9%)

    Drowning (7%)

     

    Woho, eneste som har horrible accident som mest sannsynlige grunn! Skydive and kill wuffos!

  13. Quote:


    QTC skrev (2002-11-13 23:39):


    Så please folkens ikke holdt på slik som denne posten men vis hensyn til folk , spesielt til folk med handikapp.


    Å vise hensyn osv osv er seff en bra ting, men å vise ekstra hensyn til folk med et handikapp helt urelatert til det han blir kritisert for? Jeg synes det er å se ned på folk med handikapp, som om ikke han skulle være i like god stand til å lage en bra hjemmeside fordi han var døv?

     

    Neh, siden var ikke pen IMO. Og jeg tror ikke han tar seg nær av det i større eller mindre grad siden han er døv.

  14. Diskusjonen har kommet langt etter mitt forrige innlegg, og det ser ut til at LeD har sagt alt jeg ville ønsket å si, bare mye bedre, så jeg har ikke så mye mer å føye til.

     

    Kongebra inlegg, LeD.

     

    Ser dog at enkelte inlegg senere tid viser at fjortiss-mentalitet eksisterer til de grader på forumet. Savner Delphi.

  15. Quote:


    Jimmy Pop skrev (2002-09-24 08:33):

    Quote:


    iGGy skrev (2002-09-23 15:26):

    Det har aldri kommet noen rasjonelle argumenter fra moderatoerene her hvorfor visse ord skal være sensurerte...


     

    Hvis du leser
    så står det at du skal holde en hyggelig tone. Derfor er banneord sensurert, men jeg mener at "Helvete" ikke burde vært sensurert.

     

    Når tonen blir hyggeligere pga. sensur av enkelte ord når meningen kommer fram uansett? Ordet er ikke surt, innholdet kan være.

  16. Dataante skrev:

     

    BB er fortsatt bare en teori, på lik linje med evolusjonsTEORIEN.(missing link)

     

    og ...

     

    Darwin som "lanserte" evolusjonsteorien ble faktisk en kristen før han døde (har lest dette, men husker ikke hvor).

     

    Heh. Du sier senere at

    Jeg blir litt irritert over at folk påstår at de er så fritenkende og opplyste, og sammtidig viser en total mangel på kunnskap om det de uttaler seg om.

     

    og...

     

    Om jeg ikke har peiling på en ting/tema lar jeg ganske enkelt være å si noe.

     

    Akkurat. Du uthever TEORIEN i "evolusjonsTEORIEN", og skriver "BB er fortsatt bare en teori,..." ... så fint da? Mener du å si at siden det er en teori, er det ikke riktig? Altså; forskere er ikke sikre på om det faktisk er tilfelle? I så tilfelle; kan du fortelle meg "noe" (teori, fakta, lov, whatever) innen vitenskapen som beskriver virkeligheten som ikke er en teori? Vitenskapen opererer aldri med absolutte sikkerheter; vitenskapen observerer noe, og lager en teori på hvorfor det er slik (osvosv). Evolusjonsteorien er en teori, relativitetsteorien er en teori. Newton's lover *var* teorier, selv om det ble/blir kalt "lover". Vitenskapen er selvrettende; noe religion ikke akkurat kan skryte av.

     

    At darwin benektet sin egen teori på dødsleiet er en populær myte blant kristne (som så mange andre).

     

    Faktum er at for å tro på evolusjonsTEORIEN må du utøve like mye TRO som en vilken som helst kristen eller relegiøs person må for å kalle seg troende.

    Du har tydeligvis ikke særlig mye peiling på hva du snakker om. Man *VET* at evolusjon skjer og har skjedd, på samme måte som at man VET at stener har falt ned som følge av noe vi kaller gravitasjon. Så var det om å gjøre å beskrive hvorfor stenen faller ned, og hvorfor evolusjon skjer. AFAIK har vi kommet LANGT lenger mht evolusjon enn gravitasjon.

     

    Å påstå at man må ha like mye tro for å mene at de respektive tingene er sanne (evolusjonsteorien, religioner), er helt latterlig. Det ene er observert, til og med gjenskapt i labriatorer, det andre har overhodet ingen basis i virkeligheten overhodet.

    Observasjon versus "jeg tror det bare" er like mye verdt i din bok? Haha.

     

    Jesus eller Gud har aldri hvert religiøse.

    Religion er det vi mennesker som har funnet opp.

    Jesus og gud kunne neppe verdt religiøse - de skapte jo en hel verden slik at de kunne få en rekke folk som kunne tilbe dem (stormannsgalskap?). (Merk: jeg tror IKKE dette.) Konsekvensene av at folk tror på ting som dette er religionene... som kristendom, jødedom, islam osv osv... dill og dall som dreper millioner.

    Hadde verden kun bestått av ateister tror jeg det hadde vært ganske mye bedre her. Man kan si at "gud og jesus ville ikke dette", men *konsekvensene* av at folk tror er at mange blir fanatiske og irrasjonelle.

    Dessuten er det enkelte religioner som aktivt presser seg på andre folk, kristendommen er her kanskje sterneeksempelet. Slik blir det bråk av.

     

    [ endret av iGGy den 2002-10-06 11:59 ]

  17. Quote:


    tunefish skrev (2002-09-29 19:21):

    Dataante:

    Bra at du står for det du tror.

    Men: Det er håpløst å drive "overbevisning" på et sted som dette.

    Du kan snakke skjorta av dem, men de vil likevel framstå med så bastante og usaklige svar at du får ståpels oppover ryggen.


    Trust me, been there done that...
    :roll:


    Haha. Ja, svarene fra kristne er jo svært skjeldent bastante og usakelige? Prøver du være morsom? Det finnes enormt mange fjott-svar fra ateister/agnostikere/whatever, men hvis du ser på de diskusjonene som holder et visst nivå, er det nokså lett å se hvilke som holder vann. (www.drdino.com er kanskje et bra eksempel.. enkelte kristne (mange :sad: ) tar han seriøst..haha)

  18. Quote:


    S-Blazer skrev (2002-09-27 08:47):

    er 85dB grensa ?


    Huff...tror jeg er oppe i underkant av 100 db eller kanskje mer...


    Men fy som lyden er helt sexy på den bilen :smile:


    S-Blazer


    Ahahahahahahahahahahahahaha.

    Rååååååååååner. Jeg hadde en lekkasje i eksosannlegget på bilen min for en stund tilbake, og det var direkte flaut å kjøre med. At du i det hele tatt vurderer å kjøre med den saken uten eksospotte kvalifiserer til fengsling for "overdreven landsbyråner-syndrom".

×
×
  • Opprett ny...