Gå til innhold

Odd Solberg

Medlemmer
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Odd Solberg

  1. On 1/2/2020 at 11:18 AM, DDDD said:

    Hydrogen kunne kanskje da blitt bedre mottatt om Toyota tok en Tesla og:
    1. Sponset hydrogen til kjøperne for en attraktiv periode.
    2. Sto selv for utbyggingen av fyllestasjoner
    3. Gjort bilen(e) attraktiv(e); utseende, ytelse og bruk.

    Ellers har Toyota levd godt som First price toalettpapir; Folk har ikke lyst på det, men kjøper grunnet nødvendighet og pris.

     

    Genial kommentar. Så hvorfor har ikke Toyota gjort disse tingene?

    1. Strøm er billig, Hydrogen er svindyrt. 

    2. Superledere er svinbillig å bygge ut og vedlikeholde i forhold til Hydrogen stasjoner. (Nesten 10x billigere). 

    3.Hydrogen tank, radiator og brenselcelle osv i bilene setter klare begrensninger både i forhold til ytelse, design og bruk. 

    De gjør ikke disse tingene nettopp forde Hydrogen som drivstoff er svindyrt, upraktisk og farlig (hva skjer med ryktet til Toyota hvis en Toyota hydrogenstasjon smeller og tar livet av en barnefamilie eller to). De vil helst at folk skal fortsette å kjøpe «bare en fossilbil til» av dem ad infinatum.

    • Liker 2
  2. Quote
     
    Hydrogen kunne kanskje da blitt bedre mottatt om Toyota tok en Tesla og:
    1. Sponset hydrogen til kjøperne for en attraktiv periode.
    2. Sto selv for utbyggingen av fyllestasjoner
    3. Gjort bilen(e) attraktiv(e); utseende, ytelse og bruk.

    Ellers har Toyota levd godt som First price toalettpapir; Folk har ikke lyst på det, men kjøper grunnet nødvendighet og pris.

    Genial kommentar. Så hvorfor har ikke Toyota gjort disse tingene?

    1. Strøm er billig, Hydrogen er svindyrt.

    2. Superledere er svinbillig å bygge ut og vedlikeholde i forhold til Hydrogen stasjoner. (Nesten 10x billigere).

    3.Hydrogen tank, radiator og brenselcelle osv i bilene setter klare begrensninger både i forhold til ytelse, design og bruk.

    De gjør ikke disse tingene nettopp forde Hydrogen som drivstoff er svindyrt, upraktisk og farlig (hva skjer med ryktet til Toyota hvis en Toyota hydrogenstasjon smeller og tar livet av en barnefamilie eller to). De vil helst at folk skal fortsette å kjøpe «bare en fossilbil til» av dem ad infinatum.

     

    • Liker 7
  3.  

     

    Jeg er så glad Tesla bruker tid på å de viktige tingene.

     

    Så du tror det er de samme personene som la inn denne relativt enkle modulen i bilens programvare som løser alt det andre du lister opp? At dette har noe som helst å si på det andre du lister opp? Det er ikke slik at de valgte mellom å fikse det andre og det å legge inn dette. Du hadde mest sannsynlig valgt mellom ingenting eller ingenting + disse lydene.

     

    Det er helt legitimt å klage på at de ikke fikser nødvendige ting, men å påstå at småtterier som det her har noe å si på det er litt gammeldags.

    Det går på prioriteringer. De burde sagt opp de 5-6 personene som lagde prumpe-funksjonaliteten og ansatt noen som kan løse de virkelige problemene istedet.

    Med din argumentasjon burde en Tesla gått 0-100 på over 10 sekunder, hatt infotainment systemet produsert av tredjepart på anbud, mye dårligere batteripakke (de har tatt enorm risiko for å komme dit de er i dag) og vært like morsomme som en nissan leaf og kjøre og eie.

    Sorry, men jeg elsker disse funksjonene!

    Jeg elsker også alle de andre fantastiske gratis oppdateringene jeg har fått (som perler på snor).

    Helt greit å klage, men er litt kunstig å klage hver gang Tesla gjør noe fint som ikke er akkurat det du mener de burde gjøre.

    • Liker 1
  4.  

    Meh. Jeg kjører altid med media på nederst halvdel og kamera øverst.

    Det kan man ikke i nye update, så ikke så positivt :(

     

    Vent med fakkeltoget til oppdateringen er sluppet, tenker jeg.

     

    Ellers håper jeg at man kan sette egen timer til oppvarming/kjøling av bilen, som inkluderer setevarme/ratt.

    TLDR: Her er en video guide: https://www.youtube.com/watch?v=ghu9lzDCE7w

    Hadde ikke gjort noe om dette kom i orginalappen. Når det er sagt kan du gjøre det via 3. parts apper.

    En annen måte å gjøre det på er å bruke "Snarveier/Shortcuts" funksjonen i IOS 12. Super enkelt og du kan gjøre mye mer en å bare starte timere.

    Tesla har åpnet opp for full styring av bilen via sitt API.

    Det eneste jeg vet om du ikke kan gjøre er å styre ratt og setevarme. Du kan styre takluke, horn, kupevarme/kjøling, summon, dører, nøkkelfri start, trunk, frunk, lys og lading.

    Ting du kan for eks instruere den til å sette varmen til 21 grader automatisk på hverdager, men bare hvis temperaturen ute er under for eks 5 grader.

    Du kan også sette opp ting den skal gjøre med egne siri kommandoer, som å åpne bakluka hvis du sier "åpne bakluka" til siri. (du velger selv om du vil kreve bekreftelse eller ikke).

  5. Uten å forsvare dårlig kryptering, så godt som alle stjålne Tesla har blitt funnet og tilbakeført til eier i USA.

    Hvis noen stjeler Teslaen din er det bare å åpne appen og følge bilen live.

    Hjelper lite å teknisk sett kunne ta avgårde med en bil når eieren sporer bilen du har rappet live under flukten. Bruker du Jammer, bør du håpe at jammeren fungerer resten av bilens liv.

    La oss se, hvis dette er så graverende vil vi se en skarp oppgang i stjålne Tesla i de kommende månedene, det tviler jeg på.

    For å si det slik, jeg gidder ikke å sette pinkode på min Tesla.

    • Liker 1
  6. Nesten 10.000.000 views den videoen nå. Latterlig at aksjen gikk ned forde han tok et trekk fra en joint. Synest det er rart at ikke markedet tar inn over seg at selv om Elon Musk er viktig for Tesla, er han ikke viktigere en at Tesla ville klart seg greit om han valgte å fokusere på noe annet. Folk tar ikke inn over seg at Tesla ligger langt forran alle konkurrenter i et voksende marked.

    • Liker 1
  7. Feilen var vel blant annet at Hyop startet alt for tidlig, før det var aktuelle biler på markedet.

    Nexo er den eneste moderne hydrogenbilen i dag og den er kostbar. Neste generasjon Mirai som blir langt bedre enn dagens delvis tåpelige konseptbil kommer i 2020 og tyske merker med hydrogenbiler først i 2021. Og da starte opp i 2011 er vel tidlig, men de trodde sikkert det ville gå fortere.

     

    At hydrogen har en fremtid burde ikke være vanskelig å forstå. Spesielt til lastebiler, varebiler og båter hvor lading ikke alltid er fornuftig, men også mange privatbilister vil foretrekke rask påfylling med lang rekkevidde. At det er mer ineffektivt betyr ikke noe i denne sammenheng. Dessuten kan man produsere hydrogen fra overskuddsenergi som eller vill gått til spille. Hydrogen finnes jo dessuten over alt og det er bare snakk om å lære å høste den på den beste måten. Her er det mye spennende forskning og det skjer stadige teknologiske fremskitt. I fremtiden blir hydrogen garantert billig og mye rimeligere enn dagens fossile brennstoff.

     

    Hydrogen finnes ikke overalt slik at det bare er å høste og effektivitet har noe å si i denne sammenhengen. Høy effektivitet = lav pris. Å lage hydrogen av overdsuddskraft er noe av det minst smarte man kan bruke overskuddskraft til. Det er svindyrt, inneffektivt.

    Det som setter spikeren i kista for hydrogen basert transport er at rekkeviddeforlengerfunksjonen hydrogen representerer enten ikke er nødvendig eller at andre former for rekkeviddeforlengende teknologier gjør en bedre jobb billigere.

    Det er for eks svimlende mye billigere å elektrifisere veistrekninger en det er å bygge opp hydrogen infrastruktur. For ikke å snakke om ultraraske batteribyttestasjoner hvor biler og tungtransport kan swappe batterier langt raskere en man kan fylle en hydrogentank.

    • Liker 2
  8. Helt idiotisk konsept, mye bedre å legge solcellene på hustaket, da de vil ha riktig vinkel til sola og levere strøm også når bilen står i skyggen. Kunne kanskje fattet poenget med å ha solceller på taket som kunne nyttegjort som vedlikeholdslader til de som ofte parkerer bilen i flere uker i strekk uren lademulighet, men selv da vil det være bedre å ha en funksjon hvor man koble fra 12v og hovedbatteri og på den måten deaktivere alt vampyr forbruk. Da kan bilen stå i uminnelig tid og ha svært lite tap av soc.

    Solceller hører verken til I veibanen eller klistret til dørene på personbiler, de hører hjemme der de fungerer best, på hustak og til nød vedlikeholdslading av utstyr.

    • Liker 4
  9. Det burde nevnes at utslippene fra produksjon av oljen bare er en marginal andel av det faktiske utslippet den produserte oljen belaster miljøet vårt med.

    Forbrenningen av oljen er den store synderen, uansett hvor den er produsert.

    Sannheten er at Norge med økt produksjon står for betydelige økte utslipp, uansett om vi hadde produsert oljen uten utslipp i det hele tatt.

    Mager trøst at det kunne vært marginalt værre en det er, dog bedre en ingenting.

    • Liker 1
  10. Apple pay kommer til å gjøre det dyrere for oss uten at vi får noe mer igjen. Når et oppgjør går over visa/mastercard så er gebyrene ganske høye, 2-3 prosent av kjøpesummen. Dette er et gebyr som butikken må betale for og hvis ingen lengre bruker bankaxept så må butikkene legge på prisene sine pga økte kostnader og er det virkelig verdt det bare for å få Apple pay?

     

    Og bankaxept løsningen vi bruker i dag er gratis både for kundene og butikkene?

    Hvem betaler lønna til folkene i bankaxept da, hvis det ikke direkte eller indirekte kommer fra kundene?

  11.  

     

    Hvor mange sensorer har en telsa egt?

     

    "Åtte kameraer gir 360 graders sikt rundt bilen på opptil 250 meters rekkevidde. 12 oppgraderte ultrasoniske sensorer utvider denne sikten, noe som muliggjør registrering av både harde og myke gjenstander på dobbelt så lang avstand og med dobbelt så høy nøyaktighet sammenlignet med det forrige systemet" https://www.tesla.com/no_NO/autopilot?redirect=no

    "250 meters rekkevidde, 12 oppgraderte ultrasoniske sensorer utvider denne sikten" Men ACC lar meg ikke kjøre med mer enn MAKS 2,5 sek avstand til bilen forran, selv på nivå 7...

    Det gjør min Tesla med AP2. Har du AP1?

  12. Motorene er de samme som i standardutgaven, men de har lagt til side de beste eksemplarene til Performamceutgaven. Lurer veldig på hvordan kvalitetskontrollen foregår ???

     

    Dagens M3 er på vei ut, men denne bilen er ikke raskere enn en nye M5 som klarer 0-60 mph (0-96 kmt) på 3,1 sekunder.

     

    Du sammenligner nye BMW M5 til 1.6 millioner med Tesla Model 3 som koster 0.6 millioner. Teslaen aksellerer like godt, før eventuelle fremtidige gratis SW oppgraderinger av aksellerasjon.

    Det nærmeste man kommer Tesla Model 3 er BMW M3 som koster 100K mer og gjør 0-100 gjør 0-100 på 4,8 mot Tesla på 3,6.

    Jeg vet hvilken bil jeg ville brukt pengene på.

    • Liker 1
  13. Interessant. Om versjon 9 nå blir ensbetydende med å være "en del av selvkjøringspakken", vil vi som ikke har betalt for denne blir stående meg et system som ikke er bra. Ev. må de gjøre separate oppdateringer. Fremdeles er det mye som ikke er på plass i AP2, og som ikke relaterer til selvkjøring, som skiltlesing.

     

    Du vil få det du er lovet, har du ingen AP vil du motta få eller ingen AP funksjoner, har du grunnleggende AP vil du få og få oppdatert de grunnleggende AP funksjonene etterhvert som de forbedres, har du oppgradert til full selvkjøring pakke vil du få alle funksjoner så snart de kommer ut.

    Og ønsker du å ha flere funksjoner en du betalte for kan du jo betale i etterkant og få dem aktivert i etterkant.

    Skal godt gjøres å si seg missfornøyd med den ordningen tenker jeg (så lenge de faktisk leverer det de har lovt, det vet vi jo ikke enda)

  14. Så hadde det hjulpet noe veldig om dere hadde hatt aktiv temperaturkontroll på batteripakken deres.

    Kjøper man nyeste leaf i dag får man en bil som hurtiglader i sneglefart til samme 2.5kr minuttet som alle andre biler.

    Nissan Leafen er også håpløst inneffektiv, en 40kw leaf har ikke mer rekkevidde en en 28kw ioniq, og ioniqen hurtiglader mye raskere.

    Dere har feilet Nissan.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...