Gå til innhold

CYA

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CYA

  1. Hei

     

    Noen som har gode tips til online kurs avansert Excel, VBA evt også R eller andre? Med og uten eksamen, med og uten kursbevis.

    Setter pris på anbefalinger basert på deres erfaringer, søke i Google klarer jeg på egen hånd.

     

    Er en relativt høyt oppegående excelbruker, benytter daglig ulike vlookup, hlookup, if, sumifs osv men vil veldig gjerne ta nivået et steg lenger på en metodisk og effektiv måte.

  2. Betegnes som fyllesnakk?

     

    Twittermeldingen kom rundt kl 1900 norsk tid en tirsdag fra CEO i selskapet; det er ca kl 10 om formiddagen ved HQ hos selskapet. Om han enn var på fylla i det tidsrommet (formiddag i arbeidsuken), så vil han uansett slite temmelig hardt. Twitterutsagnet hans er uten tvil beviselig potensielt markedsdrivende på Tesla-kursen, og om de amerikanske reglene for innsideinformasjon og konsekvenser for markedsmanipulasjon er i nærheten av bestemmelsene i verdipapirlovgivningen her hjemme, så er han i svært store problemer. 

     

    Dette er nærmest et drømmecase for vurdering av markedsmanipulasjon eller ei. Ta de norske reglene: I de norske reglene for markedsmanipulasjon (se vphl 3-8 annet ledd punkt 3) hviler et objektivt ansvar for - blant annet - presisjon og riktigheten av kursdrivende / potensielt kursdrivende informasjon som offentliggjøres til markedet, og det er jo helt klart her at CEO for et selskap burde vist hva ordlyden "funding secured" betydde. Det er da åpenbart. Da hjelper det ikke å unnskylde seg med at han var på syre formiddagen en tirsdag.

    • Liker 6
  3. Jeg bruker selv dress på jobb hver dag, og litt tips er å ikke legge for mye i det når det kommer til krone og øre. Topp- og midmodellen til Dressmann duger i massevis. I alle fall for den del av garderoben som skal brukes hver dag.

     

    Selvsagt skal den sitte godt, men å smelle av 5.000 på et arbeidsantrekk (som du gjerne har minst 5+ av) synes jeg er noe bortkastet. Dressbukser blir latterlig fort utslitt om du er kontorrotte... og en dress til 2-3.000 føles langt bedre å bruke hver dag, i regn, søl fra lunchen, svette osvosvosv enn festdrakten!

  4. Dersom mange nok stemmer taktisk, vil vi få flere tapere enn vinnere etter valget. Det er min tese. Mange har forsøkt å modellere et spillteoretisk utfall av taktisk stemmegivning, men det er få konklusjoner å hente i litteraturen.

     

    Min tese er dog at taktisk stemmegivning gjør deg for opptatt av medias meningsmålinger. Viser for eksempel til Brexit. Det er ikke supersmart å ensidig støtte seg til meningsmålinger. Så min stemme går til det partiet som er mest i tråd med mine verdier.

    • Liker 2
  5. Helt grei episode. Mye bra GOT-elementer i denne siste, men når alt kommer til alt har GoT mistet en del av magien etter mitt skjønn.

     

    Jeg satt ikke å måpet ila "cliffhangeren" (ja, i hermetegn); hele formålet med sesongens tre-fire siste episoder har vært å lose nattens konge over og forbi muren, og den dragen stinker "quick fix" ift nettopp det.

  6. Raskt spørsmål; ettersom arbeidsgiver har vært bekvemmelig med lagringsplass på telefon via jobben, jeg har etterhvert samlet opp et langt over femsifret antall bilder på telefonen min, og begynner smått å kjempe mot lagringsplassen (60 gig).

     

    Tenker å gjøre følgende; slå på bildestrøm på iPhone og => sender bildene opp i skyen. Jeg vil deretter ha de ned på Mac'en, og deretter ha en sikkerhetskopi (i tillegg til den "ordinære" iPhone-sikkerhetskopien). Dernest sletter jeg bilder på iPhone. Noen innspill ift. hvor ting kan gå galt her? Jeg har vurdert å importere bilder fra iPhone til Mac direkte, men Photo-appen på Mac'en krasjer hver gang....

     

    I forhold til et tidsperspektiv er denne en prosess som vil gå over dager (uker) mtp at all replikering kun gjøres over WiFi?

  7. "Representativt demokrati med politiske partier gjør at forskjellige oppfatninger og interesser blir representert i sammensatte nasjonalstater"

     

    Ja, vi har et fungerende demokrati. Om det er velfungerende er et helt annet spørsmål, hvilket har langt mer til sammen med de enkelte individer som er valgt inn på tinget enn det konseptuelle.

     

    Jeg mener det er bra at vi har et representativt demokrati. "Folket" er kompetansemessig ikke i stand til å ta enhver løpende avgjørelse. Men når de folkevalgte framstår som de gjør på TV-sendt partilederdebatt ("reality-TV"?) så blir jeg rasende forbanna (ref nå i uka). Jeg holder en knapp på at det ikke er et supervelfungerende demokrati vi har å gjøre med for øyeblikket.

  8. Takk for mange fine innspill.

     

    Vi bestemte oss (av denne og andre grunner) for å kjøpe en tilstandsrapport.

     

    Venter nå på selve rapporten, men har fått et muntlig OK på at det ikke var akutte behov / tegn til akutte behov (som er det absolutt viktigste). Vi vil derfor med all sannsynlighet la våtrommene stå slik de står nå med innslag av et begrenset kosmetisk løft (som selvsagt opplyses om ved salg).

  9. Vurderer salg av leiligheten pt, men blir helt tussete av å tenke på hva man skal gjøre / ikke gjøre av oppussing/renovering.

     

    Rådene fra Google og alskens meglere er å holde seg unna bad og våtrom, og kun gjøre overflate-arbeid (som boligkjøper grøsser jeg over slike råd). Men når gjelder rådet om å ikke ta bad / våtrom egentlig? Er det ikke lønnsomt å ta disse rommene når du selv føler at det er "på tide"?

     

    Vi har ikke eksakt dato på når badet ble renovert sist (dødsbo). Har et ca-tall, men likevel. Jeg vil mene det er "på tide" å ta badet. Det er ikke lekk, ikke lukt, men mht ca-alder på snart 20 er det likevel snart på tide, da det har flis på gulv og vegg med dusj rett på flis. Vil det likevel ikke lønne seg å renovere et eldre bad før salg? I mitt hode skurrer i alle fall dette.

     

    I tillegg har leiligheten et vaskerom, med sluk og batteri - med andre ord et våtrom. Vaskerom-gulvet er også "på tide" å tas (venyl-gulv = enkelt selv for en lekmann å se dette). Vil ikke det lønne seg å renovere gulv/sluk på et utslitt vaskerom + kjøre på med gode strøk med våtromsmaling på vegger?

     

    Rommene er ikke store, og jobben kan trolig gjøres for ca 200 000. Basert på vår kost for ca 4 år siden, utgjør dette noe under 10 %. Et rasjonelt marked vil prise leiligheten min - as is - med en rabatt / fratrekk for standard dersom jeg ikke renoverer, og dersom jeg renoverer vil den være priset med en premie / tillegg av standard ("strøken"-effekten) - alt annet like sammenlignet med tilsvarende leiligheter. Men markedet er vel ikke akkurat rasjonelt... Leiligheten er sentrumsnær Bergen, og jeg vet den blir solgt uansett hva (spørsmålet er følgelig kun verdi).

     

    En faktor jeg kjenner godt på, er at jeg ikke vil ha noe som helst i tryne etter evt boligsalg, og våtrommene er spørsmålstegn nettopp av ovennevnte årsak.

     

    Forøvrig er vegg-overflater samt tak i stue, gang, soverom og kjøkken vedlikeholdt med gode strøk maling i fjor og gulv i oppholdsrom av (relativt) strøken parkett, slik at det er lite å hente der. Alternativet da er EL-anlegget. Jeg fikk oppgradert sikringsskapet til automatsikringer i fjor, og har også skiftet et knippe stikkontakter. Vil det eventuelt være noe å hente på å modernisere el-anlegget, eller er dette no-go verdimessig?

     

    Vil det beste kanskje være å gå direkte til en takstmann å hente ut en tilstandsrapport / boligsalgsrapport med det samme? Hvor nyttig er disse rapportene (har selv kun erfaring med verdi-/lånetakst).

     

    Hyggelig med innspill hvor aktuelt.

  10. Prinsipielt er det heller slik at Norge nærmest kaster penger ut vinduet på en teknologi, som i global skala, er helt i startgropen. Kortsiktig og egosentrisk løsning.

     

    Drevet av ønsket om å score enkle miljøpoeng innen 2025 målt i CO2-utslipp fra nasjonal elbilpark, mens verden om 50-75 år vil være i regelrett krise som følge av mangel på - blant annet - fosfor.

     

    Og hvordan vil tilstanden på elbilparken som er anskaffet de siste 3 årene være om 10 år? De bilene vil ikke være verdt noenting som helst. Levealder på bilparken vil gå ned, flere vil kjøpe nytt og oftere, og bruk-og-kast-tilstanden blir bare verre og verre.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...