Gå til innhold

G

Medlemmer
  • Innlegg

    38 080
  • Ble med

  • Dager vunnet

    1

Bloggkommentarer skrevet av G

  1. Oppfordring til alle (inkludert meg selv), spis grønnsakene, bær og frukt. Ikke mer enn 1/3 dels porsjon kjøtt i måltidene og slike ting.

     

    Prostakreft:

     

    Tomater er påvist å skulle forebygge at du ikke får dette.

    Brokkoli og Blomkål like så mener jeg å ha lest.

     

    Hvis det kan forebygge en type kreft så kan det forebygge andre typer kreft også. Antioksydanter er vesentlige da de hindre noe som kalles frie radikaler i få gjøre skade på arvestoffet. En del vitaminer og mineraler, sterke farger på frukt, bær og grønnsaker inneholder slike stoffer blant annet.

     

    Drikk te. Det er vel ikke for ingenting at de lever lenge i Japan.

     

    En blir jo egentlig oversvømmet med slike forslag til en bedre matvei i dagens media om en bare følger med litt.

  2. Kom tilbake fra sykehuset nå, og det er ingen spredning. :D

    Testikkelen var visst ganske full, men de fjernet jo hele, altså er jeg helt kreftfri. Nå skal bare såret gro, så er jeg helt frisk.

    Det jeg skriver nå er ikke ment for å skremme vannet av deg, men du må vel til nye kontroller en stund etterpå?

     

    Også til det jeg hadde lyst å spørre om. Har Norge noen PET maskiner på norske sykehus? Jeg skal legge til en lenke til en artikkel jeg fant så forstår dere nok hvorfor jeg spør:

     

    Fant følgende webside http://rstnett.cappelen.no/lenker.html fant jeg denne lenken:

     

    http://www.fysikknett.no/medisin/pet.php?menuid=6

     

    PET-teknologien ble først benyttet til medisinsk avbildning på 1970-tallet. I dag finnes det over 700 PET-maskiner bare i USA. I Norge har vi enda ingen PET-maskiner, men den første vil være klar til bruk i Oslo om ikke så alt for lenge.

    og

     

    Den største fordelen med PET i forhold til andre avbildningsmetoder er at PET gjør det mulig å finne kreftsvulster på et mye tidligere stadium enn for eksempel MR og CT. PET brukes også av forskere til å lære mer om hjernen vår og hjerneskader.

     

    Nå synes jeg det er trist at de ikke oppdaterer sin nettside om Medisinsk Fysikk for å holde oss oppdaterte om norske helseinvesteringer. Men det jeg finner interessant er den store kontrasten mellom USA og Norge på helsevesenet.

     

    Enkel matematikk forteller oss at i USA har de omtrent 14 slike maskiner i hver enkelt delstat (distribusjonen av disse varierer nok etter folketall og slikt), mens i Norge har vi knapt nok 1 stykk eller ingen slike PET skannere.

     

    Artikkelen forteller også hvor mye grundigere undersøkelse dette utstyret gir i forhold til mer tradisjonelle metoder. Jeg er ingen ekspert på helse og medisinsk utstyr. Men jeg synes det er hårreisende at det skal ha gått omtrent 35 år uten at vi har fått anskaffet nok av slikt utstyr i Norge.

     

    DA TENKER JEG SOM SÅ:

     

    Hvis dette kan finne kreftsvulstene på et tidligere stadium, så må dette også kunne benyttes til å finne ut om det finnes spredning. Slik jeg tolker dette så må denne spredningen kunne oppdages lettere av en PET maskin i forhold til CT maskiner. Ergo så kan dette brukes også til oppfølgende behandling, med større overlevelsesrate som resultatet.

×
×
  • Opprett ny...