Gå til innhold

thepill

Medlemmer
  • Innlegg

    189
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thepill

  1. Det med fallskjerm- og marinejeger må jeg si meg uenig i. Det vil si at du kan ta laseroperasjon, men med mindre du har tenkt å jobbe i spesialstyrkene, vil det nok være uaktuelt å bruke titusener på en førstegangstjeneste. Jagerflyger kan du ikke bli, selv om du tar laseroperasjon.

     

    Føler jeg er litt pirkete, men syntes jeg måtte tilføye det.

    Har ikke planer om noen operasjon. Er heller ikke besatt av å bli spesialsoldat. Er egentlig mest motivert for å ''leke infanterisoldat'' i en vanlig tropp ellerno. Ikke noe fænsy jeger eller liknende.

  2. Pilot som du sier kan du glemme. Det samme gjelder nok de litt mer spesielle tjenestene. Fallskjermjeger, Marinejeger, osv.

    Men de aller fleste andre tjenester bør være innenfor rekkevidde.

    Kontorjobb blir det nok ikke.

     

    Vær godt forberedt og vær i god form før sesjon 2.

    Takk for svar! Er godt klar over at jeg ikke blir noen spesialsoldat! Men tenkte mer på vanlig infanterist, om det heter det?

  3. Går i 2. Klasse på videregående. Har -0,75 på det ene øyet og -1 på det andre. Har nettopp besvart sesjon del 1. Lurte bare på om det er noen begrensninger med tanke på syn når det gjelder vanlig felttjeneste(?). Vet at jeg ikke kan bli jagerflypilot og liknende som krever perfekt syn. Lurte bare på om jeg er dømt til kontorjobb??

  4. Hvorfor skal vi tvinge kirken inn i skolen? Det er da mange som ikke vil ha noe med kirken å gjøre! Og hvorfor skal da deres unger tvinges til å be bordbønn? Eller tvinges til å kjede ræva av seg på en kjedelig gudstjeneste? Jeg var en av de ungene som kjedet meg ekstremt i kirken, og hatet å synge ''religiøse'' bordbønner. Og allikevel så ''måtte'' jeg gjøre det i skoletiden (det falt meg ikke inn å si imot lærerne når jeg var liten). Jeg ble nesten sett ned på av de kvasi religiøse klassekameratene mine.

    • Liker 1
  5. Det er også ulovlig å gå naken på skolen. Frarøver man da muligheten til skolegangen for naturister? Eller klarer de å tilpasse seg etter skolens regler?

    Blotting er ulovlig uansett hvor du er i Norge. Niqab er ett klesplagg akkurat som alle andre klesplagg, og bør kunne brukes som alle andre vanlige klær i skoletiden.
  6.  

    Caps og solbriller har også en fornuftig funksjon, men det har ikke niqab.Niqab bæres kun for å provosere og for å symbolisere islams overlegenhet.

    Ja, akkurat som kjole blir brukt for å provosere og symbolisere kristendommens overlegenhet.

     

    Det blir jo muslimenes eget problem.

     

    Muslimer må akseptere skolens og samfunnets regler som alle andre.

    Det blir jo litt som å si at kristne ikke får lov til å gå på skolen med bukser, og si at det er deres problem.
  7. Du misforstå helt og holdent... Det er ingen som frarøver noen noenting.. De kan sette seg på første fly til det landet de kom fra og gjøre slik de vil der, men her er det ikke kulturelt begrunnet å akseptere slik maskering.

     

    De kan velge å forholde seg til vårt regelverk eller ikke.. Det er opp til dem... De har ingen rett til å sette sin kultur foran vår kultur her oppe.. I deres hjemland kan de gjøre som de vil, men her har vi det annerledes...

    Hvis man gjør niqab ulovlig vil man gjøre skolegang for mange umulig. Det er mange som ikke vil/får lov til å dra på skolen uten niqab. Så da frarøver man de muligheten til å gå på skolen.

     

    Hvorfor skal vi forby det her i Norge fordi det ikke er en del av vår kultur eller at det er vanlig? Hvis vi forbyr alt som ikke ligger i vår kultur fra før, vil vi sette en stopper for globaliseringen. Og med andre ord melde oss ut av verdenssamfunnet.

  8. I vurderingssituasjoner må man kunne se en elevs ansikt så man faktisk kan bekrefte at man vurderer riktig elev, men ut over det, bør alle kunne kle seg slik de vil.

    Lærere kjenner nok igjen sine elever utifra plassering, stemme og i tilfellet bekledningen. I verste fall er det vel ikke noe problem å spørre eleven om navn?

     

    Og er det ikke brudd på en menneskerettighet å nekte mennesker skolegang på grunn av religion?

  9. Nesten for typisk svar fra frontkjemperne for det nye Norge... Nesten for typisk...

     

    Hva med å argumentere litt saklig i stedet for å ta det til det ekstreme..

     

    Og for meg representerer Niqab det ekstreme og har absolutt ingenting å gjøre i hverken skole eller arbeidsliv. Hva de gjør privat skal jeg ikke legge meg opp i, men utover det så bør det være helt innlysende at dette ikke burde aksepteres...

     

    Det er vel strengt tatt litt forskjell på ting da... jeg vil tro lærerne vil reagere om elvene gikk med finlandshette også...

    Ja, det er greit å være saklig. Men det å frarøve noen muligheten til utdanning er for meg idiotisk. Det er mange som vil, blir/føler seg tvunget av familie og religion til å bære slike plagg. Og hvorfor skal vi ikke kunne overse at de dekker seg til, til fordel for deres utdanning?
  10. det kan være lov når det er karnival, ikke ellers. ikke kom og si at noen seriøst liker å kle seg ut som spøkelse.

     

    også har ikke jeg som nordmann lyst til å gå rundt og føle meg fremmed i eget land på grunn av disse spøkelsene.

    Ikke kom her å si at noen seriøst liker å kle seg ut som liker å kle seg ut som spøkelse''. Ikke kom her å si at noen liker å gå med olabukse og T-skjorte.

     

    Føler du deg fremmed i ditt eget land? Da bør du kanskje være mer åpen for den nye kulturen som har kommet hit til Norge.

  11. Det kan kanskje være mer vanskelig for en lærer å undervise og lære bort kunnskap til elever man ikke kan se ansiktet på.

    Ja, vi kan jo skamklippe alle i samme slengen og ta på de uniform så alle skal kunne se like ut. Så kan vi lære dem at de ikke må ''kle seg ut'' fordi vi nordmenn ikke liker folk som kler seg annerledes en vi selv gjør.
    • Liker 1
  12. Heldekkende hodeplagg, som niqab, blir forbudt på de videregående skolene i Akershus. Det vedtok fylkestinget mandag.

     

    I forkant ble det diskutert hvor omfattende et slikt forbud skulle være, om det skulle gjelde bare innenfor klasserommene, eller i hele skoletiden.

    Med et flertall bestående av representanter fra Frp, Høyre, Sp og SV ble det vedtatt at forbudet skal gjelde for hele skolens område i skoletiden.

    - Det skjer mye på skolen som ikke foregår i klasserommene. Elevgrupper kan være på biblioteket, i kantina eller andre steder, forklarer Arne-Rune Gjelsvik (Frp), som er leder for hovedutvalg for utdanning.

    Fra før har Oslo og Østfold lignende vedtak om forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i skolen.

     

    http://www.vg.no/nyh...?artid=10116254

     

    Hvorfor skal de egentlig gjøre ett religiøst plagg ulovlig i ett så moderne samfunn som vi lever i? Med tanke på at det er mange som bruker niqab i Norge i dag, og som ikke vil/får lov til å gå med det i det offentlige rom. Frarøver man ikke da de en grunnleggende rettighet?

    Og hva med alle de som går med andre religiøse effekter som krusifiks eller T-skjorter med religiøse budskap? Skal vi gjøre alle ting som kan hinte om religion ulovlig?

     

    Rart at når folk hører om jenter i U-land som ikke får utdanning blir de helt krakilske, og langer ut om menneskerettigheter og lignende. Men når det kommer til å frarøve flere jenter her i NORGE en grunnleggende rettigheter bryr de seg ikke en dritt?

    • Liker 3
  13. – Hva sitter så Human-Etisk Forbund som livssynssamfunn egentlig igjen med?

    Buddhismen bygger også på verdier som ligner mye på de som står skrevet i bibelen. Og siden den kom før kristendommen, hva sitter da de kristne igjen med? Moral og etikk kommer ikke fra bibelen og andre religiøse skrifter, men det ligger i vår natur. Forklar meg hvordan Kineserne hadde velfungerende samfunn i gamle dager? UTEN å ha lest bibelen?
    • Liker 4
  14. At USA er sosialistisk er et faktum.

    Og at jødene kontrollerer USA og at de skapte sosialismen for å innfiltrere og ødelegge de vestlige landene er også et faktum.

     

    Jeg holder meg alltid til fakta.

    Jeg sitter ikke her og finner opp slike ting selv, min kunnskap om dette er resultat av flere års etterforskning.

    Og også studier på hva som skjer i USA i dag.

     

    Mens du bare kommer med tomme påstander hele tiden, du gjør ikke engang forsøk på å argumentere for dine meninger, slik sosialister har for vane siden de jo mener at de selv alltid vet best fordi de er sosialister, og at påstander fra dem derfor bør ses på som beviser for at virkeligheten er slik de sier den er.

    Ja, akkurat som dere kapitalister og liberaliser som gnir dere i hendene over andres elendighet? USA er vel ikke sosialistisk! Ett land med flere opportunister skal man lete lenge etter. Og det at det er vi ''sosialister'' og jøder som driver jorden nærmere undergangen er vel bare tull. Den eneste store faren er rett og slett skjev fordeling i samfunnet på grunn av grådige, velstands klagende, opportunister som ikke klarer annet enn å sko seg på andre bekostning!
  15. Det er flere eksempler på at de har gått vekk i fra en homofil livsstil. Det kan du sjekke opp selv.

     

    JFGI

    De kan fint ha gått bort fra en homofil livsstil. Men de blir ikke heterofile av den grunn.

    Det er ikke mulig å forandre på hvilket kjønn man blir forelsket i. Har hørt lite til heterofile som har gått over til homofili eller andre legninger.

     

    Mange av de som mener de har gått bort fra en homofil livsstil undertrykker seg selv, noe som er svært uheldig. Og er en av grunnen til at mange homofile begår selvmord eller blir deprimerte OSV.

     

    ''et sykt samfunn som hevder at det er genetisk betinget, medfødt etc''

    Det er vel de homofile som mener det er medfødt/genetisk, ikke samfunnet.

    • Liker 1
  16. Blir provosert av sånne bastante og ignorante påstander.

     

     

    Trenger man egentlig en grunn til å ikke like noe? Hadde du reagert på samme måte hvis jeg ikke likte pannekaker?

     

    For det første har ikke pannekaker føleleser. For det andre går du vel ikke i demonstrasjoner og hetser pannekakene på grunn av sin smak? Selv om det ikke raker deg at andre liker pannekaker?
  17. Barn vil alltid farges av sine foreldre, og oppfatte hvordan foreldrene er. Både på godt og vondt.

    Det er ikke bare hos foreldrene de blir indoktrinert... Det er jo på skolen også!

     

    ''Sommaren 2007 felte Menneskerettsdomstolen i Strasbourg dom om KRL-faget, og fann det i strid med menneskerettane, som krev religions- og livssynsnøytralitet i det offentlege.''

    • Liker 1
  18. Nå feirer man lang påske her i landet, med kyllinger, ski, påskekrim og alt det der.

     

    Men hvor er det Kristne påskebudskap blitt av? Det er ikke mye snakk om det.

    Ser på Tv programmene at det er vanlige serier og programmer hele veien. Før i tiden hadde

    man filmer om de Kristne greiene. Bryting av brød, folk i kjortler mellom steiner knauser og ørken nedi Jerusalem og rundt der, og mye fint sånn.

    Rolig og fint, men fin klassisk musikk eller sang.

     

    Nå er det bare støy og rølp. Ikke at jeg er Kristelig sånn sett, men synes at det godt kan være mer anstendig kultur og holdning med hensyn til det Kristne påskebudskap. Bibelserier og filmer og seremonier. Kunne vært mer skikkelig. For hva skal vi med påskefeiring bare på tull?

    Norge er vel strengt talt en sekulær stat. Så det å dra inn religion på en statlig kanal vil være helt feil. Og hva med alle de andre religionene vi har her i Norge som ikke får kringkastet sitt budskap på stats kanalen på sin egen høytid?

     

    Nå må jeg si at gamle bibelserier fra 80-tallet er noe ordentlig rølp i motsetning til krim o.l som går på TV nå om dagen.

    • Liker 1
  19.  

    Det jeg foreløpig har sagt om Norge, er at politiet ønsker å få adgang til å bære våpen, og at de har kjøpt pansrede biler. Begge disse påstandene er sanne, og dette er derfor et faktum allerede nå.

     

    Og hva skjer nå mener du? Skal det ''farlige'' arbeiderpartiet beordre politiet til å begå massemord mens de hjernevasker befolkningen med sosialistiske tanker?

     

    Tror du virkelig arbeiderpartiet har planer om å starte et militant diktatur for å føre frem sosialismen?

×
×
  • Opprett ny...